Bursa Gezi Rehberi
Bursa Gezi Rehberi - Görsel 1
Bursa Gezi Rehberi - Görsel 2
Bursa Gezi Rehberi - Görsel 3
+ 4 Fotoğraf
Aktiviteler
Mekanlar
Gezilecek Yerler
Popüler Oteller

Bursa Gezi Rehberi

Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti olarak bilinen bu güzel kent, beylikten devlete geçişin yegane sahnelerine tanıklık ediyor. Bursa gezi rehberi hakkında yazımızı inceleyebilir ve turizm bakımından da önemli bir yere sahip olan Bursa'yı ziyaret ettiğinizde bu bilgilerden yararlanabilirsiniz.

Bursa Hakkında

Türkiye'nin en büyük dördüncü şehri olarak bilinen Bursa, gerek tarihi gerekse doğal güzelliklerinin sunduğu mükemmel yapısıyla turistler tarafından da oldukça fazla tercih ediliyor. Ekonomik açıdan Türkiye'nin gelişmiş şehirlerinden biri olan Bursa, metropol bir şehir olarak bilinen İstanbul'dan sonra Marmara Bölgesi'nde yer alan ikinci büyük şehir olarak hafızalarda yer ediniyor.

Bursa hava durumu, yaz turizmi için oldukça uygun ve ideal bir konumda yer alıyor. İlgi çekici detaylar sunan Bursa tarihi, sahip olduğu hamamları, kervansarayları ve sayısız güzelliğiyle şehir üzerindeki etkisini hissettiriyor.

Osmanlı İmparatorluğu'nun tarih sahnesine çıkışını hedef alan plan ve hareketleri doğrultusunda gelişen durumlar, orada bulunan bina ve eserlerin yapısına da yansımış. Şehrin ayak basılan her noktasında rastlanabilecek bu ve bunun gibi eserler sayesinde Osmanlı'nın en güzel çini ve mimari özelliklerini görme fırsatını yakalayabilir, kuruluş dönemine ait olan zenginlikleriyle karşılaşabilirsiniz.

Ulu Cami'nin yakınında bulunan Koza Han'ı ziyaret ederek hem oradaki dokuya yakından bakma fırsatı bulabilir hem de sevdiklerinize ve arkadaşlarına hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Evliya Çelebi'nin "Bursa'nın Ayasofya'sı" diye belirttiği Ulu Cami, Bursa gezi rehberi sayfalarında kendine yer edinen, ziyaret edilmesi gerekilen önemli bir yapı olarak biliniyor.

Sekiz kubbeli yapısıyla Bursa halkı tarafından da sevilen ve saygı duyulan Ulu Cami, saldırı ve işgaller sırasında zarar görmesine karşın yine de günümüze kadar ayakta durmayı başarmış eserlerden biri. Bursa, tarihi ve turistik yerlerin yanı sıra İstanbul'dan sonra en çok ihracat gerçekleştiren şehir konumunda.

Bunun yanı sıra kendilerine Teksas adını verdikleri taraftar grubuyla Bursaspor, 2009-2010 sezonu Turkcell Süper Lig şampiyonluğu ile şehrin önemli simgelerinden. Dört büyüklerin yanı sıra ilk defa şampiyonluk yaşayan Bursaspor, bu başarısı ile de şehrin tarihinde önemli bir yere sahip.

Bursa Harita ve Yol Tarifi

Bursa'ya nasıl gidilir sorusu tatilseverler için cevaplanması gereken önemli sorulardan biri olarak görülüyor. Bursa yol tarifi için kullanılan cihazlar arasında bulunan akıllı telefon ve harita uygulamaları sayesinde gitmek istediğiniz yer veya mekanı hiç zorlanmadan kolaylıkla bulmanız da mümkün. Bursa'ya gidişin en kolay yolu İstanbul'dan geçiyor.

Hava yoluyla ulaşımın kolayca sağlandığı şehre ayrıca İstanbul'dan hareket eden deniz otobüsleriyle de kolayca ulaşabilirsiniz. İDO seferlerinin saatlerini web sitelerinden kontrol edebilir ve hızlı ulaşım imkanı olarak kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra Bursa; İstanbul, Ankara ve İzmir'i birbirine bağlayan özel bir konumda bulunuyor.

Bursa-Ankara arasında 385 km, İstanbul-Bursa arasında kara yolu ile yaklaşık 245 km, Bursa-İzmir arasında ise 330 km mesafe bulunuyor. Özel aracıyla gelmek isteyenler için oldukça ideal bir noktada yer alan şehir, Bursa turizm mekanlarının da canlanmasına olanak sağlıyor.

Mobil uygulamalar sayesinde korkmadan ve kaybolacağınızı düşünmeden kendi aracınızla seyahat edebilir, kara, deniz ve hava yolu ile ulaşımı kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Bursa Hava Durumu ve İklimi

Bursa hava şartları, kış ve yaz turizmi için oldukça ideal. Her mevsim turizm için uygun bir konum ve yapıya sahip olan şehir, sunmuş olduğu imkan ve olanaklar sayesinde ziyaretçilerinin beklentilerini karşılamaya devam ediyor. Kışları soğuk ve kar yağışlı bir iklime sahip olan şehir, Bursa hangi bölgede sorusunu sıklıkla sorduruyor.

Marmara Bölgesi'nde yer alan ve denizden yüksekliği 155 metre olduğu bilinen Bursa, şehir genelde ılıman bir iklime sahip olarak biliniyor. Bununla birlikte iklimin getirdiği hava şartları her bölgede aynı düzeyde olmuyor.

Kuzeyde daha yumuşak ve ılıman bir iklime sahip olan Bursa şehrinin güneyinde ise çok daha sert hava koşulları etkili oluyor. Uludağ'ın da bu yakada bulunmasından dolayı, pek çok turist tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Temmuz ve eylül aylarında yılın en sıcak günleri yaşanırken; en soğuk günleri de şubat ve mart aylarında yaşanıyor. Tüm bunların yanı sıra il topraklarının yüzde otuz beşinin dağlık olması nedeniyle bölgede dağ sporları da oldukça yaygın.

Örnek Harita Görseli
Haritada gör

Popüler Oteller

Haftanın Otelleri
Kapadokya
Kıbrıs
Palandöken
Sapanca
Bolu
Kartepe
Antalya
Bodrum
Mardin
Gaziantep

Bursa Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bursa'da Alışveriş Nerede Yapılır?

Bursa'da sevdikleriniz ve kendiniz için çeşitli eşyalar alabileceğiniz birçok nokta mevcut. Bursa kendine has gelenek ve göreneklerinin yanı sıra alışveriş yapılabilecek yerleriyle de göz dolduruyor. Koza Han, Bedesten Kapalı Çarşı ve Yeşil Çarşı, en sık ziyaret edilen alışveriş ve aktivite noktaları arasında yer alıyor. Kendine has sokak satıcıları ve kervansarayların bulunduğu Osmanlı şehrinde, Bursa'ya has süs eşyalarına kolayca ulaşabilirsiniz.

Bursa'da Nerede Kalınır?

Bursa nerede sorusuna cevap olarak basitçe Marmara Bölgesi diyebiliriz. Hem bulunduğu bölge hem de gelişmişliği sayesinde Bursa, birçok konaklama seçeneğini de bünyesinde barındırıyor. Bursa şehrinde bulunan uygun Bursa otelleri, farklı bütçe ve isteklere cevap verecek çeşitliliğe sahip. Konforlu ve lüks bir konaklama hizmeti sunan otellerden daha sakin işletmelere kadar birçok seçenek Bursa'da mevcut. Apart ve butik otel sayılarının da oldukça yüksek olduğu Bursa'da kendinize veya ailenize uygun bir yer bulmanız oldukça kolay.

Bursa'ya Ne Zaman Gidilir?

Bursa'nın, Marmara Bölgesi'nde yer alan ikinci kalabalık şehir olma özelliği, aslında turistik bir yer olmasından da kaynaklanıyor. Yılın her ayı ziyaret edilmeye müsait olan konumu ve iklimi sayesinde, yaz ve kış turizmi oldukça canlı ve hareketli geçiyor. Özellikle kış aylarında turistlerin uğrak noktası olan Uludağ'da kış sporları da yapma şansınız bulunuyor.

Bursa'nın Mutlaka Görülmesi Gereken Yerleri Nerelerdir?

Bursa harita konumu, uygulamalar ile kolaylıkla bulunabildiği için şehir, sıklıkla seyahat edilen noktalar arasında. Konumun verdiği avantaj sayesinde hafta sonu kaçamağı için İstanbul'dan gelenler ya da yeni yerler keşfetmek isteyenler rotasını Bursa'ya çeviriyor. Bursa'ya geldiğinizde gezilecek yerler; Ulu Cami, Yeşil Cami, Yeşil Türbe, Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi ve Karagöz Müzesi olarak sıralayabiliriz. Ayrıca kışın Uludağ 'da kayak yapma fırsatı da sizi bekliyor.

Bursa'nın Neyi Meşhur?

Bursa denilince ilk akla gelen şeylerden biri leziz yemeklerinin yanı sıra tarihi ve turistik yerleri oluyor. Ulu Cami'sinden Kapalı Çarşısı'na kadar birçok tarihi yeriyle göz dolduran Bursa, sadece yerli değil yabancı turistlerin de sıklıkla tercih ettiği şehirlerden biri olarak biliniyor. Geçmişten günümüze önemli bir köprü vazifesi gören şehir, Gökdere üzerine kurulmuş olarak bilinen Irgandı Köprüsü ile de günümüzdeki vazifesine devam ediyor. Bunun yanı sıra zarif mimarisi ile dikkat çeken Tophane Saat Kulesi, adını içerisinde bulunduğu Tophane Parkı'ndan alıyor. Kentin simgelerinden biri olarak bilinen bu ve bu gibi tarihi eserler sayesinde Bursa'nın gezip görülecek yerleri saymakla bitecek gibi değil. Bursa haritası içerisinde yer alan tüm doğal ve tarihi yerlerin yanı sıra şehir, birbirinden leziz tatlarıyla kendisini ziyarete gelenlere unutulmaz anlar yaşatıyor. Bursa neyi meşhur denilince akla ilk gelen İskender kebap oluyor. Görüntüsüyle iştah açan kebaplar, helvalar ve lokumlar da Bursa restoranlar ve mekanlarının en önemli lezzetleri arasında yer alıyor.