Bursa Piknik Alanları

Paylaş
Mert Bekçi  
Eklenme: 10 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 07 Şubat 2024
Bursa Piknik Alanları

Kültürel değerleri ve tarihi geçmişiyle göz kamaştıran bir şehir Bursa. Kış turizmi kapsamında en çok tercih edilen yerlerden biri olan Bursa, yaz aylarının gelişiyle yerini doğayla iç içe aktivitelere bırakıyor. Sıcak yaz günlerinde şehrin boğucu havasından uzaklaşmak ve yemyeşil çimenlere uzanmak isteyenler için Bursa’da birçok piknik alanı seçeneği bulunuyor. Doğal güzellikler bakımından zengin olan Bursa piknik alanları ile ziyaretçilerine keyifli bir deneyim sunuyor. Şehrin öne çıkan piknik alanlarını doğa severler için derledik. Bursa’da piknik yapmanın yanı sıra pek çok doğal güzelliğe konuk olmak istiyorsanız Bursa Gezi Rehberi’mize göz atabilirsiniz.

{ad:0}

{search:bursa-otelleri,Bursa Otelleri}

Kocayayla Piknik Alanı, Keles

Bursa Kocayayla Piknik Alanı Türkiye’nin en büyük yaylaları arasında yer alıyor. Keles’te konumlanan Kocayayla, piknik alanlarının yanı sıra farklı imkanları da beraberinde getiriyor. Burada karavan park alanları, kamp yerleri ve bungalov evler bulunuyor. Bolca ışıklandırma, tuvalet ve çeşme imkanıyla ön plana plana çıkan Kocayayla’da sakin bir piknik deneyimi yaşayabilirsiniz. Kocayayla’da piknik keyfini doğayla iç içe bir konaklamaya dönüştürmek için kamp yapabilir ya da bungalov evleri tercih edebilirsiniz.

Sarıalan Piknik Alanı, Uludağ

Uludağ; kış turizmi ile öne çıkan bir bölge olmasına rağmen, yaz aylarında serinliğiyle ziyaretçilerinin gönlünü fethetmeyi başarıyor. Bursa Uludağ piknik alanları ve yemyeşil görüntüsü ile yaz aylarında en çok tercih edilen noktaların başında geliyor. Osmangazi ilçe sınırları içerisinde yer alan Sarıalan Piknik Alanı, Uludağ güzergahında konumlanan bir seçenek olarak karşınıza çıkıyor. Sarıalan piknik alanı teleferik istasyonlarından biri olmasının yanı sıra bungalov konaklama imkanları ile ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Hem Bursa’ya yakın olmak hem de keyifli bir piknik yapmak istiyorsanız tercihinizi Sarıalan piknik alanından yana kullanabilirsiniz.

{search:uludag-otelleri,Uludağ Otelleri}

Atatürk Kent Ormanı, Nilüfer

Bursa piknik alanı bakımından zengin seçenekler sunan şehirler arasında yer alıyor. Nilüfer ilçesinde konumlanan Atatürk Kent Ormanı, şehir merkezine 12 km uzaklıkta yer aldığı için sıklıkla tercih edilen bir piknik alanı oluyor. İçerisinde piknik masaları, oturma alanları, barbeküler, çocuk parkı, mescid ve tuvalet gibi imkanlar barındıran Atatürk Kent Ormanı’nda piknik boyunca ihtiyaç duyacağınız şeylere kolayca ulaşabilirsiniz. Piknik alanı içerisinde aynı zamanda yürüyüş parkurları ve spor için uygun alanlar yer alıyor. Dilerseniz piknik sonrası bu aktivitelere konuk olabilirsiniz. Pikniğe giderken taze ve leziz pastane ürünleri almak isterseniz Nilüfer'de bulunan Dream&Cook Bakery'i Bursa pastaneleri içerisinde çıkardığı ürün çeşitliliği nedeniyle tavsiye ederiz.

{search:nilufer-otelleri,Nilüfer Otelleri}

Suuçtu Şelalesi Piknik Alanı, Mustafa Kemal Paşa

Suuçtu Tabiat Parkı içerisinde yer alan bu piknik alanına ulaşmak için önce parka giriş yapmanız gerekiyor. Bursa Suuçtu Şelalesi Piknik Alanı ve kampa uygun alan seçenekleri ile doğa severlerin ilgisini çekiyor. Şehirden uzaklaşmak ve şelalenin sesi eşliğinde piknik yapmak isterseniz bu alan tam size göre. Piknik sonrası şelale etrafında konumlanan yürüyüş parkurlarında serin bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Saitabat Piknik Alanı, Kestel

Kestel ilçesindeki Saitabat Piknik Alanı, şehir merkezine 22 kilometre mesafede yer alıyor. Yılın her döneminde ziyaret edilen bu piknik alanında ihtiyaç duyacağınız temel malzemelere kolayca ulaşmanız mümkün. Aynı zamanda Saitabat Şelalesi’ne ev sahipliği yapan bu bölgede, şelalenin serinliğini piknik boyunca hissedebilirsiniz.

Gölbaşı Piknik Alanı, Kestel

Gölbaşı Göleti’ne karşı sakin ve huzurlu bir piknik yapmaya ne dersiniz? Bursa Gölbaşı Piknik Alanı gölete karşı piknik yapmak ve gün batımına şahit olmak için harika bir yer. Burada piknik sonrası göl kıyısında balık tutabilir ve doğayla iç içe bir yürüyüş yapabilirsiniz.

{search:kestel-otelleri,Kestel Otelleri}

Sudüşen Piknik Alanı, Gemlik

Gemlik ilçe sınırların içerisinde yer alan Sudüşen Piknik Alanı, Bursa Merkeze 58 km mesafede bulunuyor. Yılın her dönemi açık olan bu alanda, piknik sonrası Sudüşen Şelalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Burada piknik masası, mescid ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlara kolayca ulaşmak mümkün. Pikniğin yanı sıra diğer ihtiyaçlarınız için şelale yakınında konumlanan tesislerden faydalanabilirsiniz. 

{search:gemlik-otelleri,Gemlik Otelleri}

Bağlı Piknik Alanı, Osmangazi

Bağlı Piknik Alanı Uludağ eteklerinde konumlanan sakin ve serin bir bölge olarak karşılıyor sizi. Piknik için uygun alanların yanı sıra çocuklara özel park ve oyun seçeneklerini de burada bulabilirsiniz. Şehir merkezine 30 kilometre mesafede yer alan Bağlı piknik alanında piknik masası, barbekü, çocuk parkı ve tuvalet gibi imkanlara erişebilirsiniz.

{search:osmangazi-otelleri,Osmangazi Otelleri}

Ericek Göleti, Gürsu

Bursa’dan çok uzaklaşmadan gölet manzarasına karşı piknik yapmaya ne dersiniz? Göl kıyısında piknik deneyimi yaşamak için rotanızı Gürsu’ya çevirebilirsiniz. Ericek Göleti, Gürsu’nun en çok tercih edilen piknik alanlarının başında geliyor. Burada doğa yürüyüşü yapabilir ve pikniği kısa bir kaçamağa dönüştürmek için kamp kurabilirsiniz. Ericek Göleti yakınında yer alan Adrenalin Park Tesis’e konuk olarak heyecan ve macera dolu bir günü de geride bırakmanız mümkün.

{search:gursu-otelleri,Gürsu Otelleri}

Nefes Dağyenice, Nilüfer

Uludağ’ın eteklerindeki Nefes Dağyenice, Bursa’nın Nilüfer ilçesine 8 km mesafede eşsiz göl ve orman manzarası sunuyor. Türkiye'nin en büyük açık hava doğal yaşam merkezi olarak da öne çıkan Nefes Dağyenice, 5000 kişilik kapasite sunuyor. Burada ister piknik yapabilir ister bungalov ve benzeri evlerde konaklayabilir ister çadır ve karavan kampı yapabilirsiniz. Yeme – içme olarak ise bölge içerisinde tam 5 farklı işletme bulunuyor. Dilerseniz direkt piknik alanına da geçebilir, mangal keyfinize başlayabilirsiniz.

Ayrıca kano, deniz bisikleti, yürüyüş yolları, jet ski, ATV gibi imkanları sayesinde Nefes Dağyenice sınırları içerisinde ekstrem zamanlar da geçirebilir, sporunuzu doğanın içinde sürdürebilirsiniz. Avrupa’nın en büyük macera parkı da burada bulunuyor. Böylece Nefes Dağyenice’de zipline, trambolin, ipli parkur, gökyüzü merdiveni gibi pek çok eğlenceli aktivite de sunuluyor.

{search:nilufer-otelleri,Nilüfer Otelleri}

Cerrah Piknik Alanı, İnegöl

İnegöl ilçe merkezine 6 km uzaklıkta olan Cerrah Piknik Alanı, Uludağ'dan gelen Akdere ve birkaç derenin birleşmesi sonucu oluşan Cerrah Deresi’ni de içeriyor. Yılın her dönemi ziyarete açık olan alan, piknik masaları, barbeküler, çocuk oyun alanları, mescid ve WC imkanlarına da sahiptir. Ayrıca piknik alanının yakınlarındaki yeme – içme tesisleri sayesinde güzel bir kahvaltı ya da öğlen yemeğine oturabilirsiniz. Geri kalan zamanınızda güzel bir doğa yürüyüşü yapabilir, sportif aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz. Buraya özel araçlar ile gelinebiliyor olup Cerrah Piknik Alanı’na giriş ise ücretsizdir.

{search:inegol-otelleri,İnegöl Otelleri}

Çobankaya, Uludağ

Bursa’nın hem piknik alanları hem de kamp alanlarından biri olan Uludağ Çobankaya, Uludağ Milli Parkı sınırları içerisindedir. Yılın her dönemi gidilebilen alanda piknik masaları, barbeküler, çocuk oyun alanları, mescid ve WC imkanları bulunuyor. Ayrıca yakınlarındaki yeme – içme tesislerini de tercih edebilirsiniz. Uludağ Çobankaya kamp alanı ise tamamen ücretsizdir ve burada çadır kampı yapabilirsiniz.

{search:uludag-otelleri,Uludağ Otelleri}

Yeşil Vadi Adrenalin Park, Kestel

Burası bir işletmenin hizmeti ile faaliyet gösteriyor. İşletme içerisindeki restoranda güzel bir yemek (et mangal vs.) yiyebilir ya da ATV, safari, zipline, at biniciliğine katılabilir veya direkt piknik alanına geçebilirsiniz. Dilerseniz, üstü açık jipler ile yapılan 1 saatlik turlara katılabilirsiniz. Araçları işletmede çalışan şoförler sürüyor. 

Bursa’da Nerede Kalınır?

Bursa’da keyifli bir konaklama deneyimi yaşamak için Neredekal.com’un sunduğu otel seçeneklerine göz atabilirsiniz. Uygun Bursa Otelleri ve daha fazla seçenek için otel listeleme sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

{search:bursa-apartlari,Bursa Apartları}