Bursa'da Hafta Sonu Yapılabilecek 9 Aktivite

Bursa'da Hafta Sonu Yapılabilecek 9 Aktivite

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 27 Ocak 2017
 • Son Güncellenme: 31 Ocak 2024
Bursa'da Hafta Sonu Yapılabilecek 9 Aktivite

Yeşil Bursa; tarihi, doğal güzellikleri ve harika lezzetleri ile ziyaretine gelenleri kendine aşık edecek derecede dolu ve bereketli bir şehir. Bu büyük şehri keşfetmek için kısa zamanı olanlara rehber niteliğinde bir yazı hazırladık. Bursa tatilinde yapabileceğiniz 9 aktiviteyi listeledik, bir de sonuna ödül koyduk. Bursa'da yapılacaklar bunlarla sınırlı değil elbette! Her birini yapabilecek zaman bulmanız dileğiyle, keyifli okumalar. Kapak Fotoğrafı: Nilüfer Fadıllı

{ad:0}

1- Yamaç Paraşütü, Gürsu

Gürsu yamaç paraşütü

Evet, yanlış duymadınız Bursa'da yamaç paraşütü yapmak mümkün. Gürsu ilçesine bağlı Dışkaya Köyü'nde paraşüt tutkunlarının bir atlama noktası ve harika bir tesisi var. Hatta zaman zaman büyük çapta yarışmaların bile düzenlendiği bu nokta, GÜRHAVK yani Gürsu Havacılık Kulübü'nün sürekli olarak atlayışlarına ve etkinliklerine sahne olmaktadır. Erken yaptıracağınız rezervasyon ve hava durumunun uygun olması ile harika bir uçuş deneyimini kulüp üyeleri ile birlikte sizler de yaşayabilirsiniz. Gürsu'nun yanı sıra Bursa'nın; Zeyniler, Çatlakkaya, Nilüfer - Fadıllı, İnegöl - Cerrah, Orhangazi - Gürle, Kıran Yaylası ve Uludağ da uçuş bölgeleri olarak geçmektedir.

2- Snowboard & Kayak, Uludağ

Uludağ Kayak

Ülkemizde kış turizmin nabzını tutan Uludağ, kayak pistleri ile dünyanın sayılı merkezleri arasında gösterilmektedir. Kış turizminde Bursa eğlence parkı niteliğinde görev gören Uludağ, İstanbul'a olan yakınlığı ile de sıkça tercih edilen kayak merkezleri arasındadır. Bursa tatilinizde Uludağ'ı keşfetmeden, oradaki harika pistlerde kayak yapmadan dönmeyin deriz.

3- Botanik Park Bisiklet Turu, Soğanlı

Botanik Park

Bursa'nın yeşil bahçesi, Soğanlı Botanik Park'ı bisikletle keşfetmeye ne dersiniz? Şehrin hengamesinden, gürültüsünden ve koşturmacasından çok uzakta burası. Kentin ortasında sadece sizin ve doğanın bir arada olduğu yer. Hayvanat bahçesi ve Botanik Park'ın birlikte yer aldığı alanın girişinden bisikletinizi ücretsiz alabilir ve bu eşsiz parkın keyfini bisikletle çıkarabilirsiniz.

4- Balık Tutma, Gölyazı

Gölyazı balık tutma

Bursa'nın sakin ve huzur dolu noktalarından biri de Gölyazı'dır. Sıcakkanlı insanları, sessiz ortamı ile Gölyazı hem dinlenmek hem de dinlenirken balık tutmak için ideal noktalardan biri. Gölyazı'da ayrıca kayık kiralayarak gölde açılabilirsiniz. Gölyazı'da balık tutmak istemezseniz de Mudanya, Tirilye ya da İznik taraflarını tercih edebilirsiniz.

5- Sukay Park, Çukurca

Sukay Park

Board ve kayağın sudaki en heyecanlı hali. Bursa Sukay Park Türkiye'nin ilk kablolu su kayağı tesisi. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Bursa oyun parkları içerisinde yer alan tesiste yeni başlayanlar için de bir eğitim süreci olmakta. Ama siz ben zaten bu işin ustasıyım diyorsanız tüm gün boyunca bu tesiste keyifli vakit geçirebilirsiniz.

6- Paintball, Balat Ormanı

Paintbal Bursa

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan Balat Ormanı eğlence dolu bir savaşa sahne oluyor. Bu savaşta tüm arkadaşlar rengarenk boyalarla birbirlerine saldırıyor. Biraz can acıtsa da paintball burada hala çok eğlenceli.

7- Lazertag, FSM Bulvarı

Lazertag Bursa

Dünya çapında beğeni kazanan lazertag oyunu Bursa'nın Nilüfer ilçesinde meraklıları için açıldı. Bizler Neredekal.com ekibi olarak denedik ve sizlere kesinlikle tavsiye ediyoruz. Oluşturulan 2 takımın 20 dakika boyunca birbirlerine lazer silahlarıyla saldırdığı oyunda en çok puanı toplayan takım şampiyon oluyor. Bir maç asla yetemeyecek!

8- Karting, Misi Köyü

Karting Bursa Misi Köyü

Bursa'nın en uzun ve en profesyonel karting pistlerinden biri Misi Köyü yolu üzerinde hizmet vermekte. Bursa'nın doğal güzellikleri ile öne çıkan Misi Köyü yolu üzerindeki bu pist; meraklılarına ve hız tutkunlarına harika saatler vadediyor.

9- Kaya Tırmanışı, Narlıdere

Karting Bursa Misi Köyü

Narlıdere, bu doğa sporu tutkunları için Bursa’nın tırmanış bahçesi niteliğinde. Bursa’ya yaklaşık yarım saatlik bir mesafede olması da buraya olan ilginin daha da bir artmasını sağlıyor. Bölgenin en ünlü rotalarından biri olan Mağara rotasını da özellikle tavsiye ederiz. Ama beni burası kesmez diyorsanız da Kilimli Gölü tırmanış rotasını tercih edebilirsiniz.

Bonus: İskender Kebap

İskender kebap

Bu kadar gezme ve eğlence yeter şimdi sırada tabi ki de Bursa'nın vazgeçilmez lezzeti, ''Bursa'da ne yapılır?'' sorusunun cevabı niteliğinde; İskender kebap! Ancak hemen hatırlatalım Bursa'ya gittiğinizde sadece İskender kebabın değil pideli köftenin, cantığın ve kestane şekerinin de tadına bakmayı sakın unutmayın. {search:bursa-otelleri,Bursa Otelleri}

Yorumlar

BursaGlobal 
19.10.2018
Özellikle Eşgel ve Ayazma tarafı görülmeli. Hala dokunulmamış, doğa alanları mevcut ve kamp için ideal yerler.
Gülşah TANER 
01.02.2017
Yamaç paraşütünü bilmiyordum. Kesinlikle deneyeceğim. Güzel yazı için teşekkürler.
imren terim 
31.01.2017
Öncelikle güncel bir liste hazırladığınız için tebriks, zira lasertag yeni açıldı. Ve fakat teleferik (nasıl atladınız?), Gölyazı (orada da yamaç paraşütü var veya dileyene gölde kayık kiralama gibi güzel yanları var), Sukay Park'ta doyasıya su sporu, yaz-kış kah Osmanlı'dan kalma hamamlarda, kah modern spalarda hamam keyfi ilk aklıma gelenler. Yine de ellerinize sağlık, karşıdan bakınca Bursa dolu dolu gözükmüş.
Emrah topacak 
30.01.2017
11. etkinlik; İskender kebabı yemek için kuyrukta beklerken selfie çekmek. Bu çok önemli, ihmal etmeyin sakın.
Özlem Borhan 
30.01.2017
Lazertag çok eğlenceli, keyifli. Oyuna kendinizi öyle bir kaptırıyorsunuz ki sonunda siz de şaşırıyorsunuz. :) En yakın zamanda bir plan yapın ve deneyin. :)
Benzer Yazılar