2021-2022 sezonun ilk maçında kendi sahasında Manisa BŞB’yi ağırlayan Sigortam.Net, sezona 79-70 skorla başlamıştı. 9 Ekim’de Bursa’da karşılaşacağı Final Spor ise ilk maçta Selçuklu Belediyespor karşısında parkeden 96 – 59 mağlup ayrılmıştı.
Fotoğraf: busmek.bursa.bel.tr
Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi, 34 bin metrekarelik bir alanda inşa edilerek Türkiye’nin en büyük spor kompleksi unvanını elde etmiş bir yapıya sahip. Tesiste 2 bin 500 seyirci kapasiteli çok amaçlı spor salonu, jimnastik salonu, fitness merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu gibi spor alanlarının yanı sıra müzik, plastik sanatlar ve folklor-resim atölyesi gibi bölümler bulunuyor.
Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi Bursa’nın Yıldırım ilçesinde Yiğitler Mahallesi’nde yer alıyor. Kompleks, Bursa Otogar’dan şahsi araçla 20 dakikaya varan bir yol sonucu ulaşılabilir kolaylıkta.
Bursa seyahatinin bir günle sınırlı kalmamasını, geniş bir zaman dahilinde gezip Bursa’yı keşfetmeyi isteyenler Bursa’da kalabilecekleri otelleri buradan inceleyebilir!
Gerek doğal güzellikleri gerekse merkezi konumuyla gezilecek, görülecek pek çok alternatife sahip. Oylat Mağarası, Oylat Şelalesi, Gölyazı, Tümbüldek Kaplıcası gibi doğal güzelliklerin yanı sıra Tirilye Evleri ve Misi Köyü gibi tarihi dokulara sahip yerleşim yerleri ve Bursa Atatürk Müzesi gibi kültür turizmini sevenler için ideal destinasyonların yer aldığı Bursa’nın gezilip görülebilecek bütün mekanlarına buradan ulaşabilirsiniz!
600 yıla varan bir tarihe sahip Irgandı Köprüsü, Gökdere’nin üzerinde yer almakta olup; köprünün üzerinde yer alan çarşıda çinicilik ve sedefkârlık gibi el işçiliği hediyeliklerin satıldığı dükkanlar bulunuyor.
700 yıl önce Osman Bey tarafından yaptırılan Balabanbey Kalesi, Osmanlı Dönemi’nin havasını taşıyan iç detayları ve dış mimarisiyle ziyaretçilerini bekliyor. Girişlerin tamamen ücretsiz olduğu Balabanbey Kalesi, Yıldırım ilçesinin Mollaarap Mahallesi’nde yer alıyor.
Yıldırım ilçesinde, oldukça merkezî bir alanda yer alan Emir Sultan Külliyesi; bu ilçeye gelen herkesin görmesi gereken tarihi yapılar arasında başta geliyor. 15. yüzyılda Yıldırım Beyazıt’ın kızı Hundi Fatma Hatun’un yaptırdığı külliyenin içerisinde cami, türbe, hamam ve çeşme gibi görmeye değer yapılar mevcut. Emir Sultan Külliyesi’nin etrafı, asırlık çınar ağaçlarıyla kaplı olup külliye içindeki türbe; Emir Sultan, eşi Hundi Fatma Hatun, oğlu ve iki kızının ebedi istirahatgahıdır.