Neredekal Turizm Seyahat Acentesi Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Mersin Gezi Rehberi
Mersin Gezi Rehberi - Görsel 1
Mersin Gezi Rehberi - Görsel 2
Mersin Gezi Rehberi - Görsel 3
Mersin Gezi Rehberi - Görsel 4
Tümünü gör (8 Fotoğraf)
Aktiviteler
Mekanlar
Gezilecek Yerler
Popüler Oteller

Mersin Gezi Rehberi

Akdeniz'in masmavi ve parlak denizine kıyısı olan Mersin, uzun sahilleri ile tatilcileri büyülüyor. Palmiyelerle kaplı olan bu şehir, tarihi eserleri, müzeleri, yöresel lezzetleri ile merak konusu oluyor. Mersin nerede ve nasıl bir şehir diye merak ediyorsanız, tüm detayları pratik bir şekilde öğrenebileceğiniz yazımızı inceleyebilirsiniz.

Mersin Hakkında

Mersin gezi rehberi yazımızda tatilseverler için birbirinden farklı bilgiler ile karşılaşabilirsiniz. Şehrin tarihinden, gelişiminden, festivallerinden, yöresel lezzetlerden ve daha birçok özelliğini içeren bu metinde Mersin ile ilgili tüm sorularınıza cevap alabilirsiniz. Mersin'in topraklarının tarıma ve bahçeciliğe oldukça elverişli olduğu biliniyor. Bu yüzden bu bölgedeki yerleşimler çok eski zamanlardan başlıyor.

Topraktan alınan verim sayesinde Mersin'e ve bölgeye olan ilgi her geçen gün artıyor. Bir yanı ova bir yanı ormanlarla kaplı olan şehir, Yeni Taş Çağı'na kadar uzanan bir tarihe sahip oluyor. Mersin tarihi yapılan kazı çalışmaları sonucunda, M. Ö 6300 yıllarına kadar uzanıyor. Bu uzun yolculuk sonrası 19.

yüzyılda tarih sahnesine giriş yaparak kısa sürede adını duyurmayı başarıyor. Özellikle Çukurova'da üretilen pamuk üretimi sayesinde topraklarının verimi ve önemi bir kez daha anlaşılıyor. 1866 yılında şehrin demir yoluna bağlanması ile dış bölgeler ile ticaret yapılmaya başlanıyor.

Hızlı bir şekilde tarım ihracatına başlayan Mersin, limanlarının sayesinde hem turizm hem de ticaret merkezi haline dönüşüyor. Gelişimini halen devam ettiren şehir, limanlarını ve toprak verimliliğini koruyarak dışarıya olan ticaretini sürdürüyor. Kent içinde bulunan ve manevi değerini korumaya devam eden diğer yapılar ise hamamlar, tarihi kalıntılar, kiliseler, su kemerleri oluyor.

Mersin hangi bölgede diye merak ederseniz, Akdeniz Bölgesi'ne bakmanız yeterli oluyor. Harita üzerinde dahi uzun kıyı şeridi ile dikkat çekmeyi başaran şehir, 321 km sahil uzunluğuna sahip oluyor. Bu uzunluğun 148 kilometresi ise doğal kumsallardan oluşuyor.

Şehrin bir ucundan diğer ucuna ulaşana dek sizi, masmavi sular ile yemyeşil palmiye ağaçları eşlik ediyor. Her mevsim görülmeye değer manzaralar ile karşı karşıya kalacağınız Mersin, düzenlediği aktiviteler ile yerli ve yabancı turistleri mutlu etmeyi başarıyor.

Özellikle yaz aylarında kalabalık hale gelen şehrin sayısız tatil beldeleri, kumsalları, modern oteller, kamp ve piknik alanları bulunuyor.

Mersin Harita ve Yol Tarifi

Hem yaz hem de kış tatiliniz için Mersin'e bir yolculuk yapmak isterseniz, şehir size birbirinden farklı ve renkli aktiviteler sunacağını bilmeniz gerekiyor. Daha önce bu bölgeye hiç yolunuz düşmediyse, Mersin'e nasıl gidilir sorusunun cevabını merak ediyor olmalısınız.

Bu bölgeye, özel araç, kara yolu, demir yolu ve hava yolu ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Coğrafi konumu nedeniyle ülkenin dört bir tarafından her tatilci Mersin'e konforlu yolculuklar ile ulaşabiliyor. Eğer kısa ve konforlu bir yolculuk yapmak isterseniz, hava yolunu kullanarak çeşitli şehirlerden şehre ulaşabilirsiniz.

Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda inerek çeşitli servis araçları ile 45 dakika gibi kısa bir sürede Mersin'e gidebilirsiniz. Otobüs ile ulaşım sağlamak isterseniz bulunduğunuz bölgeye ait olan otobüs firmaları ile Mersin otogarında iniş yapabilirsiniz.

Diğer bir seçenek olan demiryollarını tercih etmek isterseniz, ana hareket merkezlerinin bağlı olduğu durakları kullanarak yeşillikler içinde unutulmaz bir yolculuk yaşayabilirsiniz. Ayrıca Mersin yol tarifi oldukça kolay olduğu için özel aracınız ile de bölgeye dilediğiniz şartlarda ulaşabilirsiniz.

Mersin'in Hava Durumu ve İklimi

Mersin hava şartları her mevsim uygun koşullara sahip oluyor. Akdeniz iklimine sahip olan şehir, kış aylarında yağışlı ve ılık olurken, yaz aylarında ise nemli ve sıcak oluyor. Yaz aylarında en sıcak dönemler ağustosta yaşanıyor. Nemden kaynaklanan sıcak havalardan dolayı hissedilen sıcaklıklar daha farklı olabiliyor.

Sıcak hava sevemeyen tatilciler için Mersin hava durumu sonbahar ve ilkbahar aylarında daha iyi koşullara sahip oluyor. Mayıs aylarında denize girmeye başlayan tatilciler neredeyse eylül ayına kadar yaz sezonunu devam ettiriyor. Mersin'de yaşanan uzun soluklu tatiller, festivaller ile birleşince zamanın nasıl geçtiğini anlaşılmıyor.

İklim şartlarına göre düzenlenen festivaller tüm yıl boyunca devam ediyor. Her beldede düzenlenen ayrı etkinlikler, konserler ve kutlamalar tatilcilere renkli ve unutulmaz anlar yaşatıyor. Kış aylarında da eğlenmeye devam eden şehir, çeşitli yerlerde bulunan açık hava sinemaları ile farklı aktiviteler sunuyor. Yağışların belirli dönemlerde başlaması ile etkinlikler yön değiştiriyor.

Fakat her dönem kendinize uygun bir aktivite bulmanız mümkün oluyor.

Örnek Harita Görseli
Haritada gör

Popüler Oteller

Haftanın Otelleri
Kapadokya
Kıbrıs
Palandöken
Sapanca
Bolu
Kartepe
Antalya
Bodrum
Mardin
Gaziantep

Mersin Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Mersin'in Neyi Meşhur?

Yılın her döneminde binlerce yerli ve yabancı turisti mutlu etmeyi başaran şehir, gezilecek yerler, tarihi kalıntılar, yöresel yemekler, tertemiz sahiller ile dolup taşıyor. Bu kadar fazla seçenek arasında konforlu ve eğlenceli bir tatil yapmak isterseniz, şehre en azından 3 veya 4 gününüzü ayırmanız gerekiyor. Çünkü Mersin neyi meşhur sorusu oldukça uzunca bir cevap içeriyor. Öncelikle şehirde adım attığınız her yerde, sahillerde, parklarda, sokak aralarında ve çeşitli mekanlarda Mersin'in lezzetleri ile karşılaşmanız mümkün oluyor. İncecik ekmek içine hazırlanan tantunisi çeşitli baharatlarla zenginleştiriliyor. Çeşitli mezeler ve ikramlarla servis edilen lezzet, bölgede her mevsim tüketilen bir yiyecek oluyor. Her yemeğin yanında mutlaka içilen şalgam ise rengi ve kokusu ile masaya konulduğu anda iştahları açıyor. Her sokakta karşılaşacağınız başka bir lezzet ise kerebiç oluyor. Görüntüsü ile daha yemeden doygunluk hissi veren tatlı, parça antep fıstıkları ile dolduruluyor. Bu lezzetler şehirde düzenlenen çeşitli festivallerde ve etkinliklerde mutlaka yerini alıyor. Müzik, yiyecek, uluslararası ve kamp festivalleri ile her sene şölen yaratan Mersin, hem yerel halka hem de turistlere yöresel lezzetlerini hatırlatıyor.

Mersin'de Nerede Kalınır?

Mersin bölgesinde bir tatil planlıyorsanız hem bireysel hem de toplu planladığınız aktivitelere özel konaklama yerleri bulunuyor. Eğer nerede ve nasıl konaklayacağınıza karar veremiyorsanız, Mersin haritası edinerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Ayrıca turizm şehri olan bölgede konaklama imkanları oldukça uygun seçeneklere sahip oluyor. Dilerseniz 5 yıldızlı her şey dahil, bütçenize göre uygun Mersin otelleri de dilerseniz de kamp alanlarında çadır kurarak konaklayabilirsiniz. Şehrin merkezinde bulunan Mersin Öğretmenevi ve Mersin Polisevi'de hem memurlara hem de vatandaşlara açık olan konaklama hizmetleri arasında yer alıyor.

Mersin'in En Popüler Semtleri Nelerdir?

Her sokağı denize açılan Mersin, birbirinden güzel manzaralara sahip semtleri içinde barındırıyor. Huzur dolu sokaklarında gezerken çok kısa sürede sahile ulaşan yolları palmiyeler kaplıyor. Fakat adını duyuran semtler arasında Viranşehir, Çamlıbel ve Pozcu bulunuyor. Hem gece hem de gündüz saatlerinde renkli olan bu semtler, cıvıl cıvıl sokaklar, modern restoranlar, sinemalar, alışveriş merkezleri ile oldukça seviliyor. Saatlerin saniyeler gibi geçtiği bu alanlarda çeşitli aktiviteler yapabilir, yöresel lezzetleri tadabilirsiniz.

Mersin'in Mutlaka Görülmesi Gereken Yerleri?

Tatil rotanızın içinde Mersin bölgesi yer alıyor ise mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz birkaç durak bulunuyor. Bu duraklar temiz havası, unutulmaz manzaraları ve yemyeşil doğası ile tatilcilere harika anılar bırakıyor. Bölge hakkında bilginiz olmasa dahi, Mersin harita imkanından yararlanarak merak ettiğiniz her yeri gezip görebilirsiniz. Sakin bir tatil istiyorsanız Tisan Adası 'nı, lezzetli yemekler için Doktorun Yeri'ni, alışveriş imkanı için Marina'yı, tarihten izlek bulmak için Tarsus Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz.Yaz aylarında ise gidebileceğiniz sahilleri, otelleri ve kamp alanları unutulmaz manzaraları ile sizleri ağırlamayı bekliyor.

Mersin'in Gece Hayatı Nasıldır?

Mersin turizm şehri hem de her dönem turist alan bir bölge olduğu için gece hayatı oldukça hareketli geçiyor. Şehrin neredeyse her noktasında eğlenebilir, bar, pub, gece kulübü, meyhane gibi mekanlara rastlayabilirsiniz. Popüler olan mekanlardaki konserlere ve canlı müziklere katılarak, gecenizi daha eğlenceli hale döndürebilirsiniz. Ayrıca şehrin otelleri içinde de farklı aktiviteler düzenlendiği için tatilciler hem otellerinde hem de dış mekanlarda aktivitelere katılabiliyor.