Hangi Tarihte Nereye Balayına Gidilir?

Hangi Tarihte Nereye Balayına Gidilir?

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 26 Aralık 2018
 • Son Güncellenme: 06 Şubat 2024
Hangi Tarihte Nereye Balayına Gidilir?

Balayı, çiftlerin yaşamlarındaki en özel tatillerden biridi kuşkusuz. Bu sebeple bu seyahatlerine tıpkı düğünlerine gösterdikleri özeni gösterirler ve her şeyin mükemmel olmasını dilerler. Balayı tatili deyince her ne kadar aklımıza yaz tatili gelse de dört mevsimin dolu dolu yaşandığı ülkemizde baharda da, kış aylarında da unutulmaz bir balayı geçirmek mümkün. Eğer siz de yakın zamanda evlenecekler kervanına katılıyorsanız ve evleneceğiniz ayda nereye gitmek istediğinize bir türlü karar veremiyorsanız, hazırladığımız yazıda en uygun balayı yerlerini ve balayı önerilerini bulabilirsiniz. İster muhafazakar bir balayı tercih edin, isterseniz romantik balayı otellerinde keyif yapın, bu liste size ilham verecek. İşte aylara göre balayı rotaları;

{ad:0}
  • Ocak - Şubat / Kar ve SPA Tatili
  • Mart - Nisan / Karadeniz ve Güneydoğu Turu
  • Mayıs - Haziran / Akdeniz Tatili
  • Temmuz - Ağustos / Mavi Tur
  • Eylül - Ekim / Sıcak Denizlere Doğru
  • Kasım - Aralık / Kültür ve Macera Rotaları

Ocak - Şubat / Kar ve SPA Tatili 

kapadokya balayı

Aslında balayı planlamaya başlamadan önce bol bol gezmek mi yoksa tembellik yapıp, yatmak mı istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Kışı iliklerimize kadar hissettiğimiz ocak ve şubat aylarında ise her iki aktiviteyi gerçekleştirmenin mümkün olduğu duraklar mevcut. Bizim bu aylar için önerilerimiz Uludağ, Bolu ve Kapadokya.

Yerinde duramayan ve aktivite dolu bir seyahat arayışında olan çiftler, bünyesindeki kayak merkezi ve lüks otelleriyle dikkat çeken Uludağ'da hayallerinin ötesinde bir tatil geçirebilirler. Daha sakin bir yer arayışında olanlar ise tercihlerini Bolu'dan yana yaparak, buradaki otellerde SPA ve masaj hizmetleriyle rahatlayabilir, bol bol huzur depolayabilirler. 2018 yılının en iyi balayı rotası seçilen Kapadokya ise muhteşem manzaralı romantik otelleri, karlarla örtülü peri bacaları, şarapları, tarihi değerleri ve daha nicesi sayesinde diğer unutulmaz balayı destinasyonlarının başında geliyor.

Mart - Nisan / Karadeniz ve Güneydoğu Turu


hangi ay nerede balayı tatili yapılır

Mart ve Nisan ayları artık baharın gelişini kutladığımız, yer yer kışın etkileri olsa da sıcaklıkların artış göstermesi ile içimizde daha çok gezme arzusu uyandıran ayların başında geliyor. Bizim de bu aylar için balayı çiftlerine önerimiz bol bol gezmeleri yönünde olacak. Örneğin yıllardır bir türlü zaman ve bütçe ayarlayamadığınız ve hep ertelemek durumunda kaldığınız o tura çıkabilirsiniz. Artvin, Rize ve Trabzon'u kapsayan yeşili ve oksijeni bol bir Karadeniz turunun size ne kadar iyi geleceğini tahmin bile edemezsiniz. Bunun yanı sıra tarihi değerlerinden lezzetli yemeklerine kadar her şeyiyle Mardin, Gaziantep ve Şanlıurfa'yı kapsayan bir Güneydoğu turunu da değerlendirmek isteyebilirsiniz.

Mayıs - Haziran / Akdeniz Tatili 

balayı beldeleri

Sıcaklıkların arttığı, tabiri caizse içimizin adeta çiçek açtığı aylar arasında yer alıyor Mayıs ve Haziran. Bu aylarda evlenenler balayı konusunda oldukça şanslılar aslında, hele ki yaz tatillerini seviyorlarsa. Çünkü bu dönemde özellikle Akdeniz oldukça keyifli oluyor. Bunaltıcı sıcaklardan uzak, güzel bir tatil için ise Kalkan, Belek ve Olimpos'u tercih edebilirsiniz. Kaş'a araçla yarım saatlik bir mesafede yer alan Kalkan, Kaş'ın plajlarını keşfedip eşsiz denizinde yüzmek, içinizi ısıtacak Kalkan villalarında konaklamak, tekne turuna çıkmak ve muhteşem Akdeniz yemeklerini denemek için oldukça ideal. Belek, bünyesindeki ultra her şey dahil ve her şey dahil otelleri ile tesisten çıkmadan bol bol dinlenmek isteyenlere hitap ediyor. Olimpos ise bünyesindeki bungalov konaklama alternatifleri ve her gün enfes bir doğaya karşı başlayan yeni bir gün ile çok daha otantik seyahat alternatiflerinden biri. Antalya’nın en iyi balayı otelleri için Neredekal.com’a göz atabilir, bu özel anlarınıza renk katabilirsiniz.

Temmuz - Ağustos / Mavi Tur 

balayı otelleri

Pek çok çiftin balayı için ilk tercih ettiği aylardan olan Temmuz ve Ağustos ayları, aslında Ege ve Akdeniz'de yer alan tatil beldelerinin tümünü ziyaret etmek için oldukça uygun bir dönem. Bu nedenle planlarınız nasıl bir seyahat istediğinizle doğru orantılı olarak şekillenecektir. Her şey dahil otelleri tercih edecek olan çiftlere ilk tavsiyemiz mutlaka yıl içerisinde uygulanan erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmaları yönünde. Bunun yanı sıra daha farklı bir alternatif arayışında olanlara tavsiyelerimiz ise Akyaka, Assos ve Akdeniz - Ege çıkışlı bir yat turu olacaktır. Akyaka, buz gibi Azmak Nehri ve sunduğu farklı aktivite seçenekleriyle yerinde duramayan balayı çiftlerine hitap ederken, Assos ise Sivrice ve Kadırga Koyu ile gün boyu sahilde uzanıp dinlenmek isteyenleri oldukça tatmin ediyor. Şöyle bir hafta sürecek bir yat turu ise balayı tatilinde tüm bu önerilerin dışında çok daha farklı bir deneyim arayan çiftleri oldukça mutlu edecektir.

Eylül - Ekim / Sıcak Denizlere Doğru 

eylül ekim balayı

Ülkemizde özellikle güneye indikçe, yazın son demlerinin yaşandığı aylar olan Eylül ve Ekim ayları, balayı çiftleri arasında popüler olan bir diğer tarih aralığı olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü yazın kalabalığından uzak, tüm tatilcilerin evlerine döndükleri bu dönem her yönüyle romantik bir seyahat arayışında olanlara hitap ediyor.

Bu aylar için önerebileceğimiz ve güzelliğinden hiç şüphe duymadığımız yerler ise Datça, Bozburun ve Kıbrıs. Özellikle sakin atmosferi ve bakir doğasıyla dikkat çeken Datça ve Bozburun dinlenmek için reddedilemeyecek bir alternatif sunuyor. Kendilerini büyük otellerde eğlenceli bir gece yaşamına bırakmak isteyenler ise tercihlerini Kıbrıs'tan yana yapabilir.

Kasım - Aralık / Kültür ve Macera Sevenler

balayında nereye gidilir

Kasım ve Aralık ayları ülkemizde hem sonbaharın hem de kışın yaşandığı aylar olarak kendini gösteriyor. Bu dönemde evlenen çiftler öyle şanslı ki dilerse romantik bir sonbahar tatiline, dilerse güzel bir kış tatiline çıkabiliyor.

Şirince, Kartalkaya ve Doğu Ekspresi seyahati de bizim bu dönemde balayına çıkacak çiftlere yapacağımız önerilerin başında geliyor. Romantik bir sonbahar seyahatini arzu edenler güzeller güzeli Şirince'yi, kışın her halini hissetmek isteyenler ise Kartalkaya'yı tercih edebilirler. Farklı bir deneyim arayışında olanlar ise Doğu Ekspresi ile Kars'a giderek zaten özel olan bu seyahatlerini hiç şüphesiz yaşamları boyunca unutulmaz kılabilirler.

Hangi mevsim olursa olsun, sevdiğinizle baş başa olmak ve en özel anları Türkiye’nin en romantik yerlerinde yaşamak bambaşka bir keyif veriyor. Her mevsim farklı bir deneyim sunan bölgelerimizde anın tadını çıkarabilir, düğün stresini üzerinizden atarak, unutulmaz bir balayı yaşayabilirsiniz.