Bir Akyaka Tatilinde Yapmanız Gereken 7 Şey

Bir Akyaka Tatilinde Yapmanız Gereken 7 Şey

Paylaş
Merve Aygün Engin  
Eklenme: 17 Ağustos 2021
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
Bir Akyaka Tatilinde Yapmanız Gereken 7 Şey

Gökova Körfezi'nin en güzel beldelerinden olan Akyaka; Azmak Nehri, buz gibi berrak denizi ve kendine has mimariye sahip evleriyle her göreni kendine hayran bırakan bir yer. Muğla'nın Ula ilçesine bağlı olan Akyaka plajları ile özellikle yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

{ad:0}

Hem doğa hem de deniz turizmiyle ön planda olan bu şirin belde Akyaka’da ne yapılır sorusuna cevap olacak nitelikte pek çok aktivite bulunmakta. Haydi, gelin Akyaka'nın eğlenceli ve keyifli aktivitelerini yakından inceleyelim.

Kadın Azmağı'nda Tekne Turu Yapın

Bir Akyaka Tatilinde Yapmanız Gereken 7 Şey

Akyaka’nın simgesi olan Azmak Nehri, yemyeşil sazlıklarla kaplı çevresi, içinde yüzülebilen buz gibi suyu ve ördekleriyle doğayla iç içe bir deneyim sunuyor. Nehrin Kadın Azmağı kısmı üzerinde her gün günübirlik tekne turları yapılıyor. Yaklaşık yarım saat süren bu turlarla nehri yakından inceleyebilir, tur sonrası ağaçların altında piknik yaparak Akyaka’nın temiz havasını soluyabilirsiniz.

Amazon'da Kano Deneyimini Yaşayın

Bir Akyaka Tatilinde Yapmanız Gereken 7 Şey

Meşhur Akçapınar Tostçusu’nun yakınındaki kısım Akçapınar Azmağı Amazon olarak geçiyor ve burada kano turları düzenleniyor. Kano kiralayıp, Azmak boyunca gezebilirsiniz. Kano ile nehrin denizle buluştuğu noktaya kadar gidilebiliyor. Mis gibi bir doğanın içinde, eğlenceli bir kano deneyimi yaşamak size çok iyi gelecek. Üstelik kano yaparken bir tekne sizi takip ediyor ve yorulduğunuzda kanoyu tekneye bağlayıp sizi çekiyor. E daha ne olsun!

Akyaka'da Kitesurf Sporu Yapın

Bir Akyaka Tatilinde Yapmanız Gereken 7 Şey

Konumu ve iklim koşulları sebebiyle dünyanın en iyi kitesurf yerlerinden olan Akyaka, bu spora meraklı olanlar için vazgeçilmez adreslerden. Buraya ilgi oldukça fazla olduğu için sahilde kitesurf dersi veren işletmeler ve okullar da bir hayli fazla. Bu spora meraklıysanız Akyaka bu anlamda sizi memnun edecek.

Akyaka Tekne Turu ile Civardaki Koyları Keşfedin

Bir Akyaka Tatilinde Yapmanız Gereken 7 Şey

Akyaka ve çevresinde keşfedilecek birbirinden güzel plajlar ve koylar bulunuyor. Akyaka Plajı, Akbük Koyu, İncekum Plajı, Sedir Adası'ndaki Kleopatra Plajı kesinlikle Akyaka'ya yolu düşen herkesin keşfetmekten büyük keyif alacağı yerler arasında yer alıyor. Akyaka'dan kalkan günübirlik tekne turlarıyla da civardaki pek çok koyu gezmek mümkün.

Aşıklar Yolu'nda Fotoğraf Molası Verin

Bir Akyaka Tatilinde Yapmanız Gereken 7 Şey

Okaliptüs ağaçlarıyla kaplı upuzun bir yol olan Aşıklar Yolu, yerli ve yabancı turistler tarafından fotoğraf molası verilen, Akyaka fotoğraflarında kendine mutlaka yer edinen yemyeşil bir yer. Adeta bir oksijen deposu olan doğasında her yaştan insanın fotoğraf molası vermek için yarışa girdiği Aşıklar Yolu, aynı zamanda Okaliptüs Yolu olarak da biliniyor. Akyaka'ya kadar gelmişken bu meşhur yolda durup anı ölümsüzleştirmek tam bir klasik.

Bisiklet Kiralayın

Bir Akyaka Tatilinde Yapmanız Gereken 7 Şey

Akyaka'da yapılan bir diğer aktivite, bisiklet kiralayıp Akyaka'nın ünlü bisiklet rotalarında yol almak. Bisiklet rotalarının bazı etapları Karia Yolu üzerinde yer alıyor. Akyaka'da bisiklete binmek, burada kaldığınız süre boyunca bisikleti bir ulaşım aracı olarak benimsemek inanılmaz keyifli oluyor. Burada şehir hayatının karmaşasından kurtulmak ve vücudu bisiklet sürerek hareket ettirmek çok keyifli oluyor.

Akyaka’da Orman Kampı Yapın

Bir Akyaka Tatilinde Yapmanız Gereken 7 Şey

Mavi ve yeşil renklerinin muhteşem bir şekilde harmanlanmış olduğu Akyaka, kamp alanları açısından epey zengin bir bölge. Her kitleye hitap eden seçenekleriyle Akyaka kamp yerlerinde taş ev, çadır ve karavan gibi farklı yöntemlerle konaklamak mümkündür. Ayrıca orada bulunan tesisten oldukça uygun bir fiyata çadır kiralayabilirsiniz.

Kamp yapmak istiyorsanız ancak hangi malzemelere ihtiyacınız olduğunu bilmiyorsanız "Kamp Malzemeleri Nasıl Seçilir?" adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Akyaka’da Gezilecek Yerler

  • Sedir Adası

    Aşk Adası olarak da bilinen Sedir Adası'nda çam ve zeytin ağaçları arasında keyifli yürüyüşler yapabilir, ıssız koylarında dingin denizinin tadını çıkarabilirsiniz.
  • Sakartepe Seyir Terası 

    Akyaka’yı kuş bakışı izlerken kır bahçelerinde yöresel lezzetlerin tadını çıkarmak isterseniz, Sakartepe Seyir Terasına mutlaka uğramalısınız.
  • Kedrai Antik Kenti

    Binlerce yıllık tarihi eserlerin ve yapıları inceleyebileceğiniz Kedrai Antik Kenti, Sedir Adası üzerinde yer almaktadır. Zeytin ağaçları arasında gizli yerleşim alanları ve antik tiyatrosu ile burada verimli vakit geçirebilirsiniz. Sedir Adası’na düzenlenen tekne turlarıyla antik kente ulaşımınızı rahatça sağlayabilirsiniz.

Akyaka’ya Nasıl Gidilir?

  • Akyaka’ya seyahatinizi özel aracınızla ya da havayolu aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. Eğer uçak yolculuğunu tercih edecekseniz, uçaktan indikten sonra Bodrum Havaalanı’ndan kalkan Muttaş ile Muğla’nın merkezine ulaşabilirsiniz. Daha sonra ise merkezden kalkan Akyaka dolmuşları ile Akyaka’ya varmış olacaksınız.

Akyaka'da Nerede Kalınır?

Bir Akyaka Tatilinde Yapmanız Gereken 7 Şey

  • Akyaka demek doğa demek, huzur ve sakinlik demek. Ancak bu güzeller güzeli beldenin aktivitelerini de denemeden olmaz. Doğayla baş başa vakit geçirmek, doya doya yüzmek ya da tekneyle çevreyi keşfetmek Akyaka'yı daha da çok sevmenizi sağlayacak. Nasıl, hayalini kurması bile keyifli değil mi? Öyleyse hadi yola koyulun, Akyaka sizi bekliyor!

Akyaka otelleri arasından tatilinizi daha da güzelleştirecek birkaç alternatifi ise şöyle bırakalım;

  • Hem bütçe dostu olması hem de aile ortamı ile; Lena Apart {product:28239}
  • Taş binanın ahşap detaylar ile muhteşem uyumu; Yeni Sitar Apart Otel {product:184}
  • Havuz ve SPA keyfi ile; Hotel Azmakhan {product:2856}

{search:akyaka-gokova-otelleri,Akyaka Gökova Otelleri}

Yorumlar

Hatice ataman 
19.08.2021
Çok güzel görünüyor gezmek görmek güzel olur nasip olurda birgün gezeriz inşaallah