Assos Seni Çağırıyor: Assos Gezi Rehberi

Assos Seni Çağırıyor: Assos Gezi Rehberi

Paylaş
Merve Aygün Engin  
Eklenme: 07 Temmuz 2021
 • Son Güncellenme: 08 Şubat 2024
Assos Seni Çağırıyor: Assos Gezi Rehberi

BBinlerce yıllık tarihi geçmişi, birbirinden güzel koyları ve köy sokaklarında hafif bir esinti eşliğinde yapılan akşam yürüyüşleri ile Assos, popüler olduğu kadar her daim sessiz kalabilen yerlerden. Köy kahvesinde içilen kahvenin tadını ve Athena Tapınağı'nın gün batımında dönüştüğü efsanevi turuncu rengi görmek için daha fazla beklemeye gerek yok.

{ad:0}

İster deniz tatili, ister doğa tatili olsun, Assos her anlamda ziyaretçilerini memnun etmesini çok iyi biliyor. Son dönemde ülkemizin korkulu rüyası olan deniz salyasının uğramadığı bu güzel kentte yapacak, keşfedecek çok şey var. Öyleyse ne duruyorsun? Assos kollarını açmış seni bekliyor!

Ayrıca zeytin ağaçları arasında, doğanın kalbinde yer alan Assos otellerinden de bahsetmeden yazımıza başlamak olmaz. Kusursuz bir Assos gezisi için bu otelleri incelemenizi tavsiye ederiz.

{search:assos-otelleri,Assos Otelleri}

Assos ve Çevresindeki Plajlar

Assos Seni Çağırıyor: Assos Gezi Rehberi

Soğuk ve cam gibi berrak deniziyle ünlü olan Assos, hem merkezinde hem de çevresinde pek çok koy ve plaja ev sahipliği yapıyor. Hazır yaz gelmişken Assos plajlarına da yakından bakalım, kendimizi yaz sıcaklarında serin sulara atalım. Ne dersiniz?

1- Kadırga Koyu

Assos Seni Çağırıyor: Assos Gezi Rehberi

Behramkale Köyü ve antik kentin çok yakınında yer alan Kadırga Koyu, tertemiz deniziyle oldukça popüler bir yer. Çok güzel işletmelerin yer aldığı koyda sabahtan akşama dek yüzebilir, güneşin ve masmavi denizin tadını çıkarabilirsiniz. Koyda plaj boyunca yürüyüş yapabilir, lezzetli Ege yemekleri yiyebilir ve keyif dolu anlar yaşayabilirsiniz. {product:27232}

2- Yeşil Liman

Assos'tan sadece 15-20 dakika mesafede yer alan Yeşil Liman, Korubaşı köyü sınırlarında yer alıyor. Hiçbir işletmenin olmadığı bu koyun taşlık ama berrak denizinde saatlerce yüzebilirsiniz, dilerseniz piknik yapabilirsiniz. Yalnız buraya gelirken sandalye ve şemsiye getirmeyi unutmayın, çünkü burası tamamen bakir bir yer ve ortam şahane.

3- Sivrice Koyu

Assos yakınında, merkeze yaklaşık yarım saat mesafede yer alan Sivrice koyu, yemyeşil doğası, taşlık denizi ve huzurlu atmosferiyle kesinlikle keşfedilmesi gereken yerlerden. Pek çok işletme ve otelin plajlarında denize girebileceğiniz gibi, çam ağaçlarıyla kaplı bakir alanlarında da sakince yüzebilir, doğada olmanın keyfine varabilirsiniz.

4- Sokakağzı Koyu

Sivrice ile yakın konumda olan Sokakağzı, kumluk plajı ve tertemiz deniziyle Assos çevresinde mutlaka keşfetmeniz gereken bir yer. Yaz aylarında Sivrice'ye göre çok daha kalabalık olan koyda hem eğlenip hem de dinlenmek mümkün. {product:33553}

5- Babakale Akliman Koyu

Assos'tan yaklaşık 40-45 dakikada ulaşılan Babakale Akliman Koyu, kumlu plajı ve sığ deniziyle özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği nezih koylardan. Sabah erken saatlerde gidildiğinde kalabalık olmayan koyda, berrak denizin ve anın tadını çıkarabilirsiniz. Hem doğa ve tarih, hem de masmavi bir denizle bir arada olmak isteyen herkese hitap eden Assos, özellikle yaz mevsiminde cıvıl cıvıl oluyor. Deniz salyasının işgal etmediği, sadece Antik Liman'ın kapalı ama diğer her yerin açık olduğu bölgede mutlaka yaz tatili yapmanızı tavsiye ederim. Unutmayın, Assos her daim çok güzel!

Assos’ta Gezilecek Yerler/h2>

1- Behramkale Köyü

Assos Seni Çağırıyor: Assos Gezi Rehberi

Tarihi evler ile Arnavut kaldırımlarının sarıp sarmaladığı Behramkale Köyü, antik kentin eteğinde bir yamaçta yer alıyor. Daracık sokaklarda yürümek, hediyelik eşya satan tezgahlardan alışveriş yapmak, taş evlerden gelen kokuları takip ederek anın farkındalığına derinlemesine dalmak bu köyün en güzel özelliklerinden. Köy kahvesinde manzaraya karşı bir şeyler içmek ise köyü daha çok sevmenizi sağlayacak. Köy evlerinin çiçekli pencereleri ve şirin bahçeleri ise sizi sebepsiz bir mutluluğa sürükleyecek. {product:18239}

2- Assos Antik Kenti

Assos Antik Kenti, Behramkale Köyü'nden denize kadar uzanan tarihi bir alanı kapsıyor. Ancak günümüzde sadece zirvedeki kalıntılar geziliyor. Denizden yaklaşık 236 metre yükseklikte, sönmüş bir volkanik tepe üzerine kurulu olan kentte Roma dönemine ait antik tiyatro, Athena Tapınağı, agora ve mezarlar yer alıyor. Müzekart ile ziyaret edilebilen antik kentte özellikle günü batırmak unutulmaz anlara şahitlik etmenizi sağlıyor.

3- Antik Liman

Assos'un limanı olan ve antik dönemlerden beri kullanılan bu liman ve çevresi, balık restoranları, balıkçı sandalları ve butik otelleriyle çok şirin bir yer. Yaz aylarında trafiğe kapalı olan liman bölgesinde işletmelerin iskelelerini kullanarak denizde doya doya yüzebilirsiniz. 2021 yılı yaz döneminde Antik Liman bölgesi kapalı. Bölgenin tepelerinde yer alan kayalarda zaman zaman kaymalar oluştuğu için, bu tarafta bir çalışma yapılıyor. Ancak Assos tarafında sadece bu taraf kapalı, diğer tüm alanlar herkese açık durumda. {product:34073}

4- Hüdavendigar Camii

Osmanlı padişahı I.Murat tarafından 14.yüzyılda yaptırılan bu cami, tek kubbeli ve kare şeklinde inşa edilmiş. Antik kent sınırlarında yer alan Hüdavendigar Caminin içinde kadırga resimleri bulunuyor ve bu yönüyle cami, Osmanlı cami mimarisinde eşine az rastlanır bir örnek teşkil ediyor. Caminin giriş kapısı ise Cornelius kentinin kapısı ve cami bu anlamda da dikkat çekici bir yapı olma özelliği taşıyor.

5- Behramkale Köprüsü

Tuzla Çayı üzerinde yer alan Behramkale Köprüsü, 14. yüzyılda I. Murat tarafından inşa ettirilmiş. Sadece yayalara açık olan bu taş köprüde yürüyüş yapabilir, Assos'un doğasını yakından inceleyebilirsiniz.

Assos’ta Ne Yenir?

Assos Seni Çağırıyor: Assos Gezi Rehberi

Tatil anlarında bol enerjiye sahip olmanın yolu yemek yemekten geçiyor fakat farklı tatlar denemek isteyenler için harika lezzetleri bulunan Assos’ta leziz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Assos’ta ne yenir diye merak edenlere yöresel Assos lezzetlerini derledik.

1- Avcı Böreği

Assos’un en leziz yemeklerinden biri olan bol kıymalı yapılan avcı böreği aynı zamanda en çok tercih edilen lezzetlerden birisi. El açması yufkaların içine katılan kıyma ve soğanla birlikte yapılıp galeta ununa batırılarak yapılan börek damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Bu börek bildiğiniz kıymalı böreklerden değil, bambaşka bir şey!

2- Behramkale Mantısı

Hamur işi severler buraya toplansın! Mantı’ya asla hayır diyemeyenlerdenseniz Behramkale mantısını çok seveceğinizden şüphemiz yok. Behramkale köyü ve restoranlarının her daim menüsünde barındırdığı bu mantıyı acıktığınızda denemenizi öneririz.

3- Isırgan Çullama

Isırgan ya da ıspanakla yapılan bu böreğe benzeyen lezzet aslında bir börek değil. Kavurulan otların un ve yumurtayla birlikte pişirilme yapılıyor. Assos haricinde Bozcaada’da tüketilen bir lezzet olmasıyla beraber damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

4- Kaya Koruğu

Assos Seni Çağırıyor: Assos Gezi Rehberi

Özellikle Ege Bölgesi’nde sıklıkla tüketilen bir ot çeşidi olan kaya koruğu genellikle salata olarak tüketiliyor. Tüm mevsimlerde tüketilebilir olmasından dolayı her daim sofralarda yerini buluyor.

5- İskorpit Çorbası

Bu bir balık çorbası fakat herkesin damak tadına uymayabilir. İskorpit balığı eklenerek yapılan çorbada havuç, patates ve soğan da bulunuyor. Bu harika karışımı biz çok beğendik. Yeni tatlar denemek isteyenler için güzel bir seçim olabilir.

Yorumlar

Hakan Karatepe 
09.07.2021
Şuan kadırga koyundayım karavan ile seyahat ediyoruz güzel oteller ve mekanları var bu kadar güzel biryer bu kadar bakımsız ve mezbelelik olurmu ilk defa geldim şok oldum inanılmaz