Ege'nin En Havalı 14 Sahil Kasabası

Ege'nin En Havalı 14 Sahil Kasabası

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 03 Şubat 2016
 • Son Güncellenme: 19 Şubat 2024
Ege'nin En Havalı 14 Sahil Kasabası

Ege demek güneş demek, sadelik demek, gösterişten uzak olmak demek. Hayat olabildiğince yavaştır Ege’de. Hiç kimsenin acelesi yoktur mesela. İnsanları her daim mutludur. Metrekareye 10 "güzel" insanın düştüğü tek bölgemizdir hatta. Enfes mutfağı, mis gibi havası ve yaşanılabilir kasabaları ile gönlümüzün sultanıdır Ege. Esen rüzgar, yağan yağmur bile farklıdır buralarda. Kuzeyden güneye her köşesi güzeldir Ege’nin. Ancak sanıyoruz ki bazı yerler daha bir güzel, nasıl desek, daha bir havalı. Ege’nin en güzel sahil kasabası neresi biz karar veremedik ama sizlerin bu listede harika seçimler yapacağınızdan şüphemiz kesinlikle yok. İşte biz de bu yüzden Ege'de yer alan kasabaların en ''havalı'' olanlarını sizler için listeledik.

{ad:0}

Tarihi Dokusuyla Orijinalliğini Kaybetmeyen: Küçükkuyu

küçükkuyu

En güzel Ege köyleri arasında yerini alan, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yer alan şirin bir tatil beldesi Küçükkuyu. İsmindeki "küçük" kelimesine aldanmayın. Aslında hiç de o kadar küçük bir yer değil. Nüfusu 7000 civarı ama yaz aylarında bu nüfus iki katına çıkıyor. Bir tarafında görkemli Kazdağları, diğer tarafında buz gibi Ege Denizi. Kazadağları’ndaki köyler ve Assos ise Küçükkuyu’nun keşfedilesi rotaları arasında.

{search:kucukkuyu-otelleri,Küçükkuyu Otelleri}

Feneriyle Tüm Kasabayı Aydınlatan: Babakale

babakale

Ayvacık ilçesinde bulunan bir diğer havalı kasaba ise Babakale. Burada güneş bile gerçekten bir başka doğuyor. Doğallığını kaybetmemiş olması Babakale’nin en değerli özelliklerinden biri. Gerçekten şöyle bir tarih sayfalarını karıştırdığımızda, kurulduğu günden bu zamana kadar o saf dokusunu hiç yitirmemiş Babakale. Günbatımıyla birlikte akşamları ayrı bir huzur çöküyor bu güzel kasabaya. EEn güzel Ege kasabaları arasında yerini alan Babakale’de ruhunuzu dinleyebilir, huzur ve sükunun doruklarını yaşayabilirsiniz. Ege'de sessiz ve sakin bir yaşam için tercih edilesi yerlerden biri Babakale. Babakale köyü ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için içeriğimizi okuyabilirsiniz. 

{search:babakale-otelleri,Babakale Otelleri}

Zeytinyağlı Mezelerin Anavatanı: Cunda

cunda

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin prensesi Cunda, keyfin dibine vurmak isteyenler için birebir. Cunda’da yaşayan insanların keyif yapmak için her zaman bir bahanesi vardır. İster efkarlı, ister mutlu ol, Cunda’da rakı sofrası daima kuruludur bir kere. Zeytinyağlı mezelerin ise anavatanıdır Cunda. Ayvalık’a 8 km mesafede bulunan bu cennet yerde kışın yaşayan insan nüfusu 5 bin. Yazın ise 20 bin. Tüm bu saydığımız nedenlerden ötürü Cunda güzel, Cunda havalı. Cunda ucuz oteller açısından da son derece havalı bir yer.

{search:cunda-otelleri,Cunda Otelleri}

Norveçli Balıkçılara Rakip: Foça

foça

İzmir’in en farklı ilçelerinden biri Foça. Yine Ege’nin en iyi kasabaları arasında yerini alıyor diyebiliriz. Aslında ilçeden çok bir balıkçı kasabası. Olsa olsa butik ilçe diye nitelendirebiliriz de. Turizmle Foça’yı bağdaştırmak pek de doğru olmuyor aslında. Her ne kadar Foça yaz aylarında bir sürü ziyaretçi ağırlıyor olsa da, burası dış dünyadan biraz uzaklarda bir yer. Dolayısıyla diğer tatil beldeleriyle kıyaslamak yanlış olur. Burada alışılagelmiş tatil kalıplarından ziyade, balık ağı ören kadınlar, çıplak ayaklarıyla koşan çocuklar ve sabah çayını yudumlayan balıkçılar var çünkü. Foça hakkında bilgi almak için Foça Gezi Rehberi sayfamıza göz atabilirsiniz.

{search:yeni-foca-otelleri,Yeni Foça Otelleri}

Bakir Dokusuyla: Mordoğan

mordoğan

Bozulmamış doğası, tarihi kalıntıları, tertemiz denizi ve yüksek oksijen oranıyla Mordoğan, İzmir’in Karaburun ilçesinde yer alan en havalı kasabalardan biri. Mordoğan, 70 çeşit mor çiçeği ile ün yapmış bir tatil beldesi. Ancak virajlı yolları nedeniyle bugüne kadar bir Alaçatı popülerliği elde edememiş. İyi ki de edememiş aslında. Doğal dokusunu ve plajlarını koruyabilmeyi biraz da buna borçlu çünkü.

{search:mordogan-otelleri,Mordoğan Otelleri}

Hatırı Sayılır Liman Kentimiz: Çeşmealtı

çeşmealtı

Oksijeni bol, nemi az, denizi tertemiz, günbatımı eşsiz… Burası Çeşmealtı. İzmir’in Urla ilçesine bağlı bir liman kenti. Tarihi M.Ö. 4000 yıllarına dek uzanıyor. Dolayısıyla Ege Denizi’nin en eski limanlarından birine de ev sahipliği yapıyor. İzmirliler Çeşmealtı’nı yakından tanıyor elbette ancak diğer tatil beldelerine göre fazla ünlü olduğunu söyleyemeyiz. İzmir’in kalabalığından burada eser yok. Hayat olabildiğince sessiz ve sakin. Çeşmealtı Gezilecek Yerler sayfamızdan bölgede ziyaret edebileceğiniz yerleri görebilirsiniz. 

{search:cesmealti-otelleri,Çeşmealtı Otelleri}

Sakinliğiyle Huzura Sürükleyen Bir Lokasyon: Sığacık

sığacık

Seferihisar’ın "sakin şehir" ilan edilmesinin ardından, bizce Ege’nin en havalı kasabalarından biri de Sığacık oldu. Tarihi kalesi, marinası, tertemiz denizi, enfes deniz ürünleri, doğal narenciyeleri ve ulaşım kolaylığı ile Sığacık, İzmir’in nadide güzelliklerinden biri. Bir balıkçı kasabası olan Sığacık, sahilde limanı çevreleyen bir kalenin içinde kurulmuş. Tarihi dokusunu günümüze kadar korumayı başarabilen Sığacık, meyve ve sebzesi en bol kasabalardan biri.

{search:sigacik-otelleri,Sığacık Otelleri}

Tarihi Filmlerden Fırlamışçasına: Birgi

birgi

İzmir’in Ödemiş ilçesinde yer alan Birgi, tarihi ve kültürel dokusuyla dikkat çeken şirin bir kasaba. Tarihi yapıları ve görkemli konakları ile Birgi, Ege’nin kültürel kimliğini gözler önüne seriyor. Arkeolojik kalıntıları, kendine özgü mimarisi ve geçmişten günümüze korumayı başardığı doğal dokusu ile Birgi, Ege’nin hem tarihi hem de en havalı kasabalarından.

{search:birgi-otelleri,Birgi Otelleri}

''Hermiyas Efsanesi'' ile: Güllük

güllük

Eğer bir doğa aşığıysanız Güllük sizin için havalı olmaktan çok öte bir yer olacaktır hiç şüphesiz. Ülkemizin güneybatısında, Ege’nin güneyinde, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı şirin mi şirin bir sahil kasabası olan Güllük, Bodrum-Milas karayoluna 8 km mesafede yer alıyor. Yemyeşil doğası, masmavi denizi ve büyüleyici körfezi ile Güllük, sakinlik ve huzur arayanların vazgeçilmezi.

{search:gulluk-otelleri,Güllük Otelleri}

İzole Tatilin Adresi: Mazı

mazı

Mazı’ya havalı olma özelliğini kazandıran şey keşfedilmemişliği.Gökova Körfezi’nin yanı başında, Muğla’nın Bodrum ilçesine 50 km mesafede yer alan Mazı, Bodrum’a en uzak mesafedeki tatil beldesi aynı zamanda. Bodrum’un en bakir koylarından birinde bulunan bu sevimli kıyı kasabası, sakin, gürültü ve kalabalıktan uzak yapısı ile çok az kişinin müdavimi olduğu bir yer.

Aradığınız Bodrum otelini uygun fiyatlarla bulabilmek için Bodrum otel fiyatları arasında karşılaştırma yapmayı ihmal etmeyin.

{search:mazi-otelleri,Mazı Otelleri}

Şehir Gürültüsünden Uzak Bir Kasaba: Akyaka

akyaka

Son yıllarda pek çok insan yaşadığı kalabalık şehirleri terk edip, emekli hayatı yaşamak için Ege’ye göç ediyor ya hani, işte Akyaka Gökova’da o yerlerden biri. Ege’nin diğer beldelerinde görülen mimariden farklı bir yapıya sahip olan Akyaka, doğal hayatın izinden gitmek isteyenler için birebir. Gökova Körfezi’nin dış dünyadan sakladığı keşfedilmemiş koyları, tertemiz denizi ve çam ağaçları ile Akyaka, benzersiz bir Ege kasabası. Detaylı bilgi için Bir Akyaka Tatilinde Yapmanız Gereken 7 Şey başlıklı içeriğimize göz atabilirsiniz. 

{search:akyaka-gokova-otelleri,Akyaka Gökova Otelleri}

Adeta Bir Begonvil Cenneti: Datça

datça

Begonvillerle süslü taş evler, dar sokaklar, sıcakkanlı insanlar, dağlardan gelen kekik kokusu, dokusunu yitirmemiş bir doğa ve bakir koylar… Datça deyince bizim aklımıza ilk başta bunlar geliyor. Binlerce yıllık bir tarihin üzerine kurulmuş bir kıyı cenneti olan Datça, çılgın kalabalıktan uzak koy ve kumsallara sahip olan nadir yerlerden biri. Bu özel coğrafyada yaşayan insanlar da tıpkı Datça gibi sade bir yaşam sürmeyi tercih etmişler. Ne demişler bilirsiniz; tanrı sevdiği kullarını Datça’ya bırakırmış. Datça uygun oteller sayfamızı inceleyerek, Datça'da en doğru oteli en uygun fiyata bulabilirsiniz.

{search:datca-otelleri,Datça Otelleri}

Pekmezli Kar Lezzetiyle Meşhur Kasabamız: Köyceğiz

köyceğiz

Eşsiz atmosferi ile Köyceğiz, her gidenin hayran olarak döndüğü bir liman kenti. Muğla’dan 60 km mesafede yer alan Köyceğiz, narenciye bahçeleri, sevimli köy evleri, eşsiz güzellikteki gölü, sazlıkları ve mordan maviye geçiş yapan dağları ile sadece hayran değil aşık olunası bir yer. Ege’de doğası bozulmamış güzide yerlerden biri olan Köyceğiz, huzurlu ve sakin bir kasaba hayatı düşleyenler için de ideal bir yer. Köyceğiz'de uğrayabileceğiniz lokasyonlar hakkında bilgi almak için Köyceğiz Gezilecek Yerler listemize göz atabilirsiniz. 

{search:koycegiz-otelleri,Köyceğiz Otelleri}

Ayvalık Tostunun Diyarı: Ayvalık

Ege'nin En Havalı 14 Sahil Kasabası

Yaz sezonunda oldukça kalabalık olsa da özellikle orta yaş kesimine en çok hitap eden noktalardan birisi de ülkemizin güzide tatil bölgelerinden biri olan Ayvalık. Yeri geldikçe festivalleriyle, ünlü plajlarıyla ve Alibey Adası ile her noktaya adım atabileceğiniz harika alanlardan diyebiliriz. Kazdağları’nın temiz havası, tertemiz denizi ve canlılığın bitmemesiyle unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz.

{search:ayvalik-otelleri,Ayvalık Otelleri}

Yorumlar

Eser Saka 
02.05.2016
Mailinizin en başındaki fotoğraf sanırım Windy Hill Selimiye’den çekilmiş. Fotoğraf konulmuş ama neden Selimiye gidilecek yerler arasında yok?
ayhan turhal 
28.02.2016
Çogunu daha önce görme fırsatını yakalamış şanslı kişiler olmamızın gururuyla bu yıl sevgililer gününde bir kez daha dört çift olarak 60 yaşlarındaki sevgililerimiz ile sizlerin önerilerinden olan Foça - Sığacık ve Cunda'ya tekrar nostaljik bir seyahat yaptık, çok güzel geçti, önerilerinizin devamını bekliyoruz, teşekkürler.
Özkan Hacıoğlu 
23.02.2016
Bu yazı benim elimden çıksa inanın bir tanesi eksik olmazdı. Her birisini görme şansı bulduğum için kendimi bir kez daha çok şanslı hissettim. Elinize sağlık. :)
tokay ceritoğlu 
14.02.2016
Her yaz mutlaka anlatılanlardan 10 yöreyi çeşitli vesilelerle görüyoruz, çok yakın oluşu günübirlik ziyaretlerle de mümkün oluyor, daha tanıtacak çok yer var yörede, tanıtımlara devam lütfen.
Fatih GÜRLER 
05.02.2016
Ege'nin her köşesi ayrı bir cennet. Ömrünüze ömür katmak istiyorsanız, gözünüzün bayram etmesini istiyorsanız buraları mutlaka ziyaret edin.
Daha fazla yorum gör