Bodrum'un Az Bilinen Cenneti Mazı'yı Keşfetmek İçin 7 Sebep

Bodrum'un Az Bilinen Cenneti Mazı'yı Keşfetmek İçin 7 Sebep

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 07 Haziran 2017
 • Son Güncellenme: 21 Ağustos 2023
Bodrum'un Az Bilinen Cenneti Mazı'yı Keşfetmek İçin 7 Sebep

Bodrum'a yakın ama bir o kadar kendi halinde bir köy Bodrum Mazı Köyü. Sanki huzuru bir nefeste içinize çekebilecekmişsiniz gibi temiz havası ve berrak deniziyle, dünyanın geri kalanından izole olmuş bir yer. Bu nedenle de direksiyonu Bodrum Mazı rotasına çevirmek için birçok sebep oluşmakta. Bünyesinde her biri birbirinden güzel 8 eşsiz koy barındırması bile başlı başına özel bir sebep aslında. Unutulmaz bir tatil geçirmek istiyorsanız Bodrum Mazı konumunu tercih etmek için aslında düşündüğünüzden çok daha fazla nedeniniz var.

{ad:0}

Mazı’ya gitmek için tüm bu nedenleri sıralamadan önce Mazı’da gezilecek yerlere de bir göz atmak gerekli diye düşünüyoruz.

Bodrum Mazı’da Gezilecek Yerler

Bodrum Mazı gezilecek yerler listesinde genellikle Mazı’da yer alan birbirinden eşsiz koylar oluyor. Hem rengi hem berraklığı hem de bakirliği nedeniyle Mazı koyları, sakin bir tatilin yanında doğal güzellikleri keşfetmeyi de isteyenler için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Kendine hayran bırakan Bodrum Mazı koyları arasında;

  • Bodrum Kissebükü Koyu, kalabalıktan uzak yeşil ve mavinin birbirine eşlik ettiği bir koy arıyorsanız Kissebükü Koyu tam da aradığınız özellikleri bir arada sunuyor. Kamp yapmanız için ideal olan bu koy, tatilin tadını çıkarmanıza olanak sağlıyor.
  • Şeytan Deresi, eşsiz deniz manzarası ile sizi kendine hayran bırakacak. Yemyeşil ormanın içinde sallanacağınız hamakta kitap keyfi yaptığınızı hayal diyorsanız bu koya mutlaka uğramalısınız.
  • Akarca Koyu, doğanın tüm renklerini içinde barındırması ve tertemiz yaşam alanı ile insanı kendine çekiyor. Akarca Koyu’nu tercih ettiyseniz sessizlik içinde tatilinizi yaparken bölgeyi de gezebilirsiniz.
  • Çakıllıyalı, denizden çıkmak istemeyeceğiniz koylardan sadece biridir. Taşyalı adı ile de bilinen Çakıllıyalı, kamp için ideal bir konumda yer alıyor. Karia Yolu üzerinde yer alan koy, trekking yapmak isteyenlerin de uğrak bölgelerinden biri oluyor.
  • İnceyalı, Bodrum koyları içinde en gözde olanlardan biridir. İnceyalı’da tüm gününüzü denizde geçirebilir, etraftaki kampçılarla tanışabilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz.
  • Hurma Koyu, Mazı’daki kendine has güzelliği olan nadir koylardan biri olmakla birlikte sakinliği en çok hissedeceğiniz koylardandır. Mavi tur yolculuklarının sıklıkla yapıldığı bu koyda ister denize girebilir isterseniz tekne turlarına katılabilirsiniz.
  • Ilgın Koyu, sizi doğanın kucağına bırakıyor. Yeşilin her tonuna rastlayabileceğiniz bir ormana sahip bu koyda sessizliğin tadını çıkarabilirsiniz.
  • Sedef Koyu, doğayla baş başa bir yolculuğa çıkmanıza olanak sağlıyor. Masmavi denizinin eşsiz rengi ve berraklığında vakit geçirdikten sonra teninize değen her güneş damlasını hissedeceğinize emin olabilirsiniz.

Bodrum Mazı ulaşım yolları arasında özel araç, toplu taşıma ve yürüyüş parkurlarını tercih edebilirsiniz. Bodrum’a 20 km uzaklıkta bulunan Mazı’da konaklama imkanları da oldukça kolaydır. Bodrum Mazı otelleri sunduğu imkanlar dahilinde size hayalinizdeki sessiz tatili yaşatıyor. Bodrum ucuz oteller arıyorsanız en ekonomik olanları Mazı'da bulabileceğinizi de hatırlatmak isteriz.

Mazı’yı Neden Keşfetmelisiniz?

Birbirinden özel koylara ve doğal güzelliklere sahip olan Mazı’nın kendine has havası, sizi kendine hayran bırakıyor. Yoğun iş temposunun ardından sakinlik arayanların lokasyonunda yer alan Bodrum Mazı Köyü, keşfedilmek için birçok nedene sahip. Gelin tüm bu nedenlere birlikte göz atalım.

1 - Sakin Konumu


mazı tatil

MMazı'nın öyle büyüleyici bir havası var ki bir kez gelen bundan sonraki tatilini tatillerini başka yerde geçirmeyi düşünemiyor. Elbette ki bunda beldenin kalabalıktan uzak sakin konumunun ve huzur vadeden sahillerinin büyük bir etkisi var. Dalgaların kıyıya vururken çıkardığı sesin dahi daha önce hiç duymadığınız kadar özel bir tınısının olduğu Mazı'da, kendinizi müziğin ritmine kaptırmamanız mümkün değil. Hal böyle olunca burası bana özel olsun ve yalnızca benim cennetim olarak kalsın diye düşünenlerin sayısı da bir hayli fazla oluyor. Kısa sürede daha çok Müdavimleri tarafından sıklıkla ziyaret edilen bir belde haline gelmesini de başka türlü açıklayamayız sanırım.

{product:32392}

2 – Eşsiz Koyları

mazı koyları

Masmavi denizi ve mis gibi esintisiyle birlikte eşsiz koyları gün yüzüne çıkınca, Mazı'nın güzelliği tamamlanmış oluyor. Kendine özgü çeşitli özelliklerinden dolayı bu koylar kimi zaman dalgalı, kimi zaman sakin; ama en çok da berrak olmasıyla biliniyor. Bize soracak olursanız beldenin adeta yeşil ve maviyle bütünleşen 8 farklı koyu da ziyaret edilmeyi fazlasıyla hak ediyor. Siz yine de en ünlülerini merak ediyorsanız Hurma, İnceyalı ve Çakıllıyalı sahilleri ile seyahatinize keyifli bir başlangıç yapabilirsiniz.

3 – Beldenin Bodrum’dan Kopamayan Yanı

bodrum gece hayatı

Gündüzleri Bodrum Mazı Köyü oylarında güneşin ve denizin keyfini çıkardığınız, akşam saatlerinde ise dilerseniz Bodrum'un hareketli eğlence hayatına karışabildiğiniz bir tatil düşleyin. Sizce de mükemmel değil mi? Her ne kadar Mazı yaz aylarında nüfus patlaması yaşanan tatil beldelerinden farklı bir konaklama anlayışına sahip olsa da beldeye gelince Bodrum'dan kopmak pek de mümkün olmuyor. Bunda elbette ki Mazı'nın ilçe merkezine 45 dakikalık bir mesafede yer alması ve hem özel araç hem de minibüslerle ulaşımın kolaylıkla sağlanabiliyor olmasının etkisi büyük diyebiliriz.

{product:38122}

4 – Pansiyon ve Apart Seçeneklerinden Oluşan Samimi Konaklama Anlayışı

mazıda konaklama

Eğer yaz tatilinden beklentiniz her şey dahil hizmet veren bir otelde konaklamak ve bütün zamanınızı orada değerlendirmek değilse o halde Bodrum Mazı sizin için en doğru seyahat planlarından biri olacaktır. Çünkü beldede konaklama alternatifleri yalnızca apart, bungalov ya da pansiyon gibi butik tarzda konaklamalardan oluşuyor. Hem doğayla iç içe olma imkanı sunan hem de daha önce fırsat vermeyenler için farklı bir deneyim yaşatacak olan bu tip konaklamalar ise bölgenin adeta kendine has yapısının bir kanıtı gibi. Mazı Otelleri için Neredekal.com’u ziyaret edebilirsiniz.

5 –Manzaralı ve Sevimli Restoranları

mazı restoranları

Sahip olduğu tüm değerler ile farklı ve samimi olmayı başaran Mazı, aynı zamanda öyle restoranlara ev sahipliği yapıyor ki- buraya kadar gelmişken bu mekanlarda sevdiklerinizle keyifli bir akşam geçirmeden dönmek olmaz. Ege'nin kendine has zeytinyağlı lezzetleri ve deniz ürünleri dahil ızgara çeşitlerinin servis edildiği restoranlar da tıpkı konaklama birimleri seçenekleri gibi oldukça sevimli. Özellikle bölgede sunduğu tatlar ile ünlenen Kayabaşı Restaurant, hem yemekleri hem de muhteşem deniz manzarası ile seyahat planınızda yer almayı fazlasıyla hak ediyor.

{product:38255}

 6 – Havalimanına Yakın Oluşu

milas bodrum havalimani

Özellikle farklı bölgelerden gelecek olan ziyaretçiler için yolu kısaltmanın hatta zaman kazanmanın en kolay yöntemi hava yolu ulaşımını kullanmaktır. Neyse ki Bodrum Mazı Köyü öyle bir konumda yer alıyor ki 43 km mesafede yer alan Milas Bodrum Havalimanı'ndan beldeye araçla yaklaşık 45 dakika içinde ulaşmak mümkün. Üstelik havalimanından araç kiralayarak da seyahatinizi çok daha konforlu hale getirme imkanınız her zaman bulunuyor.

7 – Dinlenme, Dinlenme ve Dinlenme ile Geçen Unutulmaz Günler

bodrum mazı

Mazı'nın en güzel yanlarından biri de yılın tüm stresinden arınarak, sakin bir seyahat arayışında olanlara vadettiğinden çok daha fazlasını sunmasıdır. Birbirine benzeyen yüzlerce çarpık yapının ve trafiğin olmadığı beldede, bölgenin içten insanlarıyla geçecek birkaç günlük tatil bile size uzun yıllar yetecek. Tüm bunların etkisiyle kendinizi henüz dönüş yolunda Mazı'ya yeniden gelme planı yaparken bulma ihtimaliniz de oldukça yüksek.

{search:mazi-otelleri,Mazı Otelleri}

Yorumlar

Abdullah Yüksel 
15.04.2021
1 hafta kaldım tüm samimiyetimle söylüyorum çok güzel di ama bir tavsiye kalabalık gidin daha eğlenceli olur
A.Tunç 
29.07.2019
70 yıllardaki gibi tatil yapmak istiyorsanız, denizden ve yemeklerden fazla beklentiniz yoksa, ben bir gelir bir de giderken ayrılırım diyorsanız kaldığınız yerden, Mazı size uyar. Bölgedeki binalara oteller desem olmaz, pansiyon desem o bile fazla, ama 3 öğün yemek verir. Aralarda karnınız acıkmamalı yiyecek bir şey bulamazsınız, vermezler. Deniz taşlık ötesi, neredeyse kayalık ve çoğu zaman büyük boy dalgalı. Şöyle bir yerler göreyim ya da az eğleneyim dememizin karşılığı 70-80 km. Mazı’da tatil planlıyorsanız beklentilerinizi iyi belirleyin, pişman olmayın.
Sevil bulut 
04.12.2018
Tek kelime ile harika. Tavsiye ederim.
Ziya TEZSEZER 
04.08.2017
Öncelikle paylaştığınız resimler ve bilgileriniz için teşekkürler. Bodrum yarımadasının güneyden Çökertme'ye kadar, kuzeydeki tüm koylarını ve yerleşim yerlerini gezen biri olarak Mazı köyü nasıl atlamış olduğumu anlamıyorum. Geçenlerde bir karavancı dostum paylaştı (bu arada bende karavancıyım) ve o günden beri bir sonraki gezimizin programına koymak ya da özellikle gitmek kararı aldık.
Ş.aydın Övet 
01.08.2017
Rica ediyorum çok net konum veya tarif yazar mısınız Mazı ile ilgili, nasıl ulaşırım?
Daha fazla yorum gör