Bir İlkbahar Rotası: Babakale Köyü

Bir İlkbahar Rotası: Babakale Köyü

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 13 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 31 Ocak 2024
Bir İlkbahar Rotası: Babakale Köyü

Çanakkale’nin tarihi ve doğal güzellikleri saymakla bitmez. Oksijen deposu Kaz Dağları, taş evleriyle ünlü Adatepe ve Yeşilyurt köyleri, tarihi Gelibolu Yarımadası ve birbirinden güzel plajlarıyla her mevsim ziyaretçi akınına uğrayan Çanakkale’de keşfedilecek pek çok yer bulunuyor.

{ad:0}

Babakale Köyü de Çanakkale’nin tarihi açıdan zengin köylerinden. Assos’a olan yakın konumu sebebiyle özellikle yaz döneminde pek çok ziyaretçi ağırlayan köy, kesinlikle keşfedilmesi gereken bir yer. Assos Gezilecek Yerler içerisinde de Babakale’yi değerlendirebilirsiniz.

Babakale Köyü Hakkında

Bir İlkbahar Rotası: Babakale Köyü

Babakale Köyü Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı. Assos’a yaklaşık 45 dakikalık bir mesafede yer alan Babakale’ye ormanlarla kaplı yollardan giderek ulaşılıyor. Yemyeşil bir doğa içinde yapılan yolculuktan sonra karşınıza masmavi bir deniz çıkıyor. Daha köye varmadan, yolda olmanın keyfine harika manzaralar eşlik ediyor. Biga Yarımadası’nın en uç noktası olan köy, Asya kıtasının en batı noktası olarak biliniyor.

Babakale ve Tarihi

Bir İlkbahar Rotası: Babakale Köyü

Köyde yer alan tarihi kale, bölge halkını korsanlardan ve denizden gelen saldırılardan korumak için inşa edilmiş. Adını bu kaleden alan köy de zamanla Babakale olarak anılmaya başlanmış. Köy meydanında yer alan kaleyi ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. Kaleden gözüken deniz manzarası ve Yunanistan’ın Midilli Adası ise sizi bambaşka hayallere sürüklüyor. Kare şeklindeki yapısı ve dört adet burcuyla muhteşem bir köy ve liman manzarası da sunan kale, Osmanlı’nın inşa ettiği son kale olarak biliniyor. Bazı kaynaklara göre 1700’lü yıllarda inşa edilen bu kale, Babakale Köyü’ne mistik bir hava katıyor.

{product:1508}

Kaleyi ziyaret eden herkese köy muhtarlığı tarafından Asya kıtasının en batı ucuna gittiğine dair bir sertifika veriliyor. Kalede bekleyen görevliden ya da meydandaki çay bahçesinden 5 TL karşılığında bu sertifikayı temin edebilirsiniz. Bu sertifika dünyada sadece iki yerde veriliyor. Biri Portekiz’de Avrupa’nın bittiği yer olan Cabo da Roca’da, diğeri de Babakale’de. Çok havalı, değil mi?

Babakale Gezilecek Yerler

Bir İlkbahar Rotası: Babakale Köyü

Babakale oldukça küçük bir köy ve burada kaleyi gezdikten sonra eski ve yeni evlerle dolu köy sokaklarında dolaşabilir, limana inerek bir mola verebilir ya da meydanda, kalenin hemen karşısında yer alan çay bahçesinde bir Türk kahvesi içerek keyif yapabilirsiniz.

{product:20354}

Babakale’ye kadar gelmişken köye çok yakın bir konumda yer alan Akliman’a da uğramayı ihmal etmeyin. Masmavi bir denizi ve kumlu plajıyla sitelerin içinden geçilerek ulaşılan Akliman, dalgalı olmayan zamanlarda mis gibi bir deniz tatili sunuyor. Birkaç işletmenin ve bir kamp alanının olduğu plajda sakin ve doğayla baş başa bir gün geçirebilir, Çanakkale’ye tekrar aşık olabilirsiniz. Babakale, hala aile geleneğini yaşatan ve el yapımı olan bıçaklarıyla ünlü. Buraya gelmişken bu bıçaklardan alabilirsiniz. Köy ayrıca kalamarıyla da ünlü. Köydeki mekanlarda kalamar ya da diğer deniz ürünlerini tadabilir ve leziz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Doğası ve tarihiyle göz dolduran, bir kıtanın en batı noktası olan Babakale, misafirperver insanları, tarihe ışık tutan kalesi ve sunduğu eşsiz manzaralarla kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Eee ne demişler, sertifika bahane, Babakale şahane.

Assos’ta Nerede Kalınır?

Bir İlkbahar Rotası: Babakale Köyü

Babakale küçük bir yerleşim olduğu için turistik bir köy değil. Hal böyle olunca Babakale’de herhangi bir otel veya pansiyon bulunmamakta. Rotanızı Assos’a çevirerek, Assos’ta kalabilir, günübirlik olarak Babakale’yi ziyaret edebilirsiniz. İster ilkbaharda isterseniz yaz aylarında hem bütçenize hem de tatil anlayışınıza uygun olabilecek Assos Otelleri tercihinizi Neredekal.com üzerinden yapabilir, Assos Otelleri listemizden dilediğiniz tesise kolaylıkla rezervasyon yapabilirsiniz.

{product:2780}{search:assos-otelleri,Assos Otelleri}