Hafta Sonu Gidebileceğiniz İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar

Hafta Sonu Gidebileceğiniz İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 24 Ekim 2019
 • Son Güncellenme: 21 Şubat 2024
Hafta Sonu Gidebileceğiniz İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar

Antik dönemden günümüze kadar yaşamın kesintisiz devam ettiği bu kadim topraklar üzerinde nice uygarlıklar kurulup yıkıldı. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de jeopolitik önemini koruyan İstanbul, ülkemizin uyku nedir bilmeyen, her an capcanlı bir hayata sahip olan mega kenti. Herkesin çok sevdiği ve doyamadığı İstanbul, bazen de insanı o kadar çok yoruyor ki, hafta sonu gelse de şehirden uzaklaşsak diye günleri saydırıyor.İstanbul'a yakın gezilecek yerlerde özellikle de şehrin keşmekeşliğinden, trafiğinden ve stresinden uzaklaşmak isteyenler için bir kaçış rotası olarak bulunuyor. Sizler de hem şehirden çok uzaklaşmamak hem de doğayla buluşmak istiyorsanız aşağıda sizler için sıraladığımız İstanbul’a yakin gezilecek yerler, hafta sonu gidilecek yerler listesine göz atabilirsiniz. Listede bulunan yerlere en fazla 3 ya da 4 saatlik araba yolculuğuyla ulaşabilirsiniz ve her birine ister hafta sonu rotası olarak isterseniz de günübirlik gidip gelebilirsiniz. İşte İstanbul yakınlarında nereye gidilir sorusuna karşılık derlediğimiz İstanbul’a yakın günübirlik tatil yerleri önerileri!

{ad:0}

Muazzam Güzelliğiyle: Sapanca Gölü

Sapanca Gölü

İstanbul Sapanca arası 138 km. ve bu yolu araçla 1 saat 40 dakika kadar bir sürede alabilirsiniz. Bu yakın mesafe ile Sapanca Gölü, İstanbul’a yakın günübirlik gezilecek yerler arasında yer alıyor. Geldiğinizde göl etrafında mutlaka keyifli bir yürüyüş yapın. Sabah erken saatlerde geldiyseniz göle ilk girdiğiniz yerde bulunan restoranların enfes kahvaltıları var. Kahvaltı yapıp geldiyseniz de yemek menülerini değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Her biri inanılmaz leziz. Göl kenarındaki restoranlarda kahvenizi yudumlarken kitabınızı da okuyabilirsiniz. Buradaki restoranlarda yemek yemek istemezseniz, Sapanca'ya girdiğinizde yolun solunda kalan dağ yoluna saparak oradaki tesisleri deneyebilirsiniz. Yol üzerinde hizmet veren iki tane büyük tesis var. Bu tesislerde bütün gün hoş vakit geçirebilir, yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Kısa bir tatil olsa bile dolu dolu vakit geçirmek istiyorsanız Sapanca Gölü Yapılabilecek Aktiviteler’i inceleyebilirsiniz.Hafta sonu gidilecek yerler içerisinde en kolay ulaşılabilir destinasyonlardan birisi, Sapanca Gölü!

{search:sapanca-otelleri,Sapanca Otelleri}

Doğanın Kalbi: Düzce

Aydınpınar şelalesi düzce
Fotoğraf: Ahmet Bozdemir – Aydınpınar Şelalesi

Düzce, İstanbul'a 225 km uzaklıkta olup buraya araçla 2 saat 30 dakikada ulaşabilirsiniz. İstanbul’a yakın günübirlik yerler arasında bulunan Düzce, karşımıza ilk olarak doğal güzellikleriyle çıkmaktadır. Bu sebeple de kampçılara ve doğa tutkunlarına özellikle tavsiye ettiğimiz yerden biridir. Kültürel bir gezi için de Hemşin Köyü ve Dadalı Köyü'nü gezmelisiniz. Güzeldere Şelalesi, Aydınpınar Şelalesi, Kurugöl Kanyonu mutlaka görmeniz gereken iki yerdir. Bu iki yerde güzel bir doğa yürüyüşü yaptıktan sonra rotanızı sarkıtlarla dikitlerle oluşmuş Sarıkaya Mağarası'na oradan da Fakıllı Mağarası'na çevirin ve bu iki enfes yeri keşfedin. Bir de zamanınız varsa Melen Çayı'nda rafting yapmadan sakın ayrılmayın. Tatil planınızı yapmadan İstanbul’a Yakın Günübirlik Rotalar: Düzce yazımızı şimdi inceleyin!

{search:duzce-otelleri,Düzce Otelleri}

Dört Mevsim Tatil Yeri: Bolu

Bolu Gölcük

İstanbul'a 264 km. uzaklıktaki Bolu'nun merkezine 3 saatlik bir araba yolculuğuyla ulaşabilirsiniz. Doğası, yemekleri, tarihi, gezilecek yerleri mis gibi havası ve sıcakkanlı insanlarıyla İstanbul’a yakın günü birlik yerler arasında bulunan Bolu, dört mevsim gidilecek yerlerden biridir. Şehrin içinde yer alan ve bölgenin arkeolojik eserlerinin sergilendiği Bolu Müzesi ve Yıldırım Bayezit Cami – Büyük Cami şehirde görülmesi gereken yerlerdendir. Ayrıca Bolu’da Yapılması Gereken 12 Şey için yazımıza şimdi göz atın! Bolu'nun Pamukkale'si Akkaya Travertenler'i, tarihi Seben Kaya Evleri, Gölcük'ü, Yedigöller'i, Abant'ı, Göynük'ü, Mengen'i, Sülüklü Göl'ü, Kartalkaya Kayak Merkezi, Mudurnu'su da şehirden biraz daha uzaklıkta yer alan noktalar.

{search:bolu-otelleri,Bolu Otelleri}

Tarihi Zenginliğiyle: Gölyazı

Gölyazı

Yeşil Bursa'nın en sevilen yerlerinden biri olan Gölyazı, İstanbul'a 180 km uzaklıkta. Araçla 2 saat 18 dakikada ulaşabileceğiniz Bursa Gölyazı'da bütün gün keyifli vakti geçirebilirsiniz. İstanbul’a 2 saat uzaklıkta tatil yerleri arasında bulunan Gölyazı’a hafta sonu için rahatlıkla plan yapabilirsiniz. Ulu çınara dokunarak dilekte bulunabilir, kayıkla gölde gezebilir, antik kalıntıları keşfedebilir ve bölgede hizmet veren restoranlarda hem sabah kahvaltınızı yapabilir hem de enfes lezzetlerden oluşan menüden yöresel ve Türk mutfağından seçilmiş yemeklerin tadına bakabilirsiniz.

{search:golyazi-otelleri,Gölyazı Otelleri}

Şifalı Sularıyla: Oylat

Oylat

Şifalı termal sularıyla öne çıkan Oylat, İstanbul'a 218 km mesafededir. Araçla 2 saat 46 dakikada ulaşabileceğiniz bu sağlık dolu yerde konaklama yapabileceğiniz ve sıcacık kaynak sularında şifalanabileceğiniz tesisler yıl boyunca açık olup misafirlerine hizmet vermektedir. İster hafta sonu iki günlük gidin isterseniz de günübirlik faydalananın, seçim sizin. İstanbul’un yoğun iş temposuna, stres ve trafik dolu hayata İstanbul’a yakın gezilecek yerler ile kısa bir ara vererek ruhen ve bedenen dinlenebilirsiniz.

{search:oylat-otelleri,Oylat Otelleri}

Yaz, Kış Tatilin Adresi: Armutlu

Armutlu

Yalova'nın hem yaz aylarında hem kış aylarında öne çıkan yeri Armutlu, İstanbul'a 145 km uzaklıkta. Bu yolu yaklaşık 2 saat 30 dakikalık bir araba yolculuğuyla ya da Yenikapı ve Kadıköy İDO iskelelerinden kalkan ve feribotlarla 2 saat süren bir yolculuk sonucunda buraya ulaşabilirsiniz. Kaplıca ve termal tesisleriyle öne çıkan Armutlu tam bir şifa merkezi. Yaz tatili süresince plajında serinleyebilir, kış aylarında da sıcak kaplıca sularıyla şifalanabilirsiniz. Şifalı sularının yanında keşfedilmesi gereken birçok yeri var. Armutlu Gezilecek Yerler ve Tarihi Yerleri şimdi inceleyin.

{search:armutlu-otelleri,Armutlu Otelleri}

Şarabı ile Ünlü: Avşa Adası

Avşa adası

Balıkesir'e bağlı Avşa, İstanbul'a deniz otobüsüyle 2 saat 30 dakika, Erdek'ten ise arabalı vapurla 1 saat 50 dakikalık mesafede. Yaz aylarında özellikle tatilcilerin çok sevdiği bir yer olan Avşa Adası'na günübirlik de gidip gelebilirsiniz. Ancak bizim tavsiyemiz yaz aylarında giderseniz kesinlikle hafta sonunuzu dolu dolu burada geçirmenizden yana. Balıkesir, Avşa Adası’nın yerel üzümünden üretilen şarapları eşliğinde gün batımının keyfini çıkarmadan dönmeyin.

{search:avsa-adasi-otelleri,Avşa Adası Otelleri}

Tarih Kokan Sokaklar: Mudurnu

Mudurnu

Zamanın adeta akmayı durdurduğu bir yer olan Mudurnu, İstanbul'a 251 km. uzaklıkta. Araçla yaklaşık 3 saat 30 dakika süren bir yolculukla ulaşabileceğiniz Mudurnu'da zamanın yıpratıcılığına meydan okuyan bir yerleşim sizi bekliyor. Mudurnu Gezilecek Yerler ve Tarihi Yerler gerçekten görülmeye değer. Mudurnu'da tarihi konaklarda hizmet veren tesislerden birinde bir gece konaklama yapabilir, tarihi hamamı görebilir, yöresel yemekleri tadabilir, tarihi çarşıda gezinerek, saat kulesinin yanındaki işletmelerde Mudurnu'yu kuş bakışı izlerken kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Buraya kadar gelmişken birkaç dakikalık mesafedeki Sünnet Gölü'nü de keşfetmenizi tavsiye ederiz.

{search:mudurnu-otelleri,Mudurnu Otelleri}

Doğa Harikası: Abant

Abant Gölü

Doğa harikası bir yer olan Abant Gölü, İstanbul’a 275 km. uzaklıkta. Yaklaşık 3 saat 20 dakikalık bir yolculukla ulaşılabilen Abant Gölü ve çevresine hem günübirlik bir gezi düzenleyebilir hem de hafta sonu için konaklamalı bir program yapabilirsiniz.

{search:abant-otelleri,Abant Otelleri}

Yeşilin Her Tonunun Ev Sahibi: Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller

Adeta doğanın bir mucizesi olan Yedigöller, İstanbul'a 300 km. uzaklıktadır. İstanbul’a yakın gezilecek yerler arasında en popüler yerlerden biri olan Yedigöller, araçla 4 saatte ulaşabileceğiniz bu muazzam yerde bütün gün sadece doğayla başbaşa olabilirsiniz. Kamp yapmayı sevenlerdenseniz de hafta sonu bir gece de olsa burada, doğanın içinde kalın ve bedeniniz kadar ruhunuzun da nasıl dinlendiğine tanık olun. Kamp planınızı hazırlarken Yedigöller’de İlkbahar Kampı yazımıza mutlaka göz atın! Unutmadan burada size sadece kuşlar, yemyeşil ağaçlar ve mis gibi bir hava eşlik edecek.

{search:yedigoller-otelleri,Yedigöller Otelleri}

Tarihi Evleriyle: Taraklı

Taraklı

Tarihi evlefi ve sıcacık insanlarıyla Taraklı mega kent İstanbul'a 200 km. uzaklıkta. Ortalama 2 saat 30 dakikalık bir araç yolculuğuyla ulaşabileceğiniz Taraklı'da gün boyunca gezebilir, meydandaki kahvelerin birinde yorgunluk çayınızı yudumlayabilir, yine meydanda tüm heybetiyle dikilen tarihi camiyi gezebilirsiniz. Yöresel lezzetler sunan minik restoranlarda daha önce hiç tadına bakmadığınız yemeklerden yiyebilirsiniz. Bu çevrede güzel bir tur yapmak isterseniz de; Hafta Sonu Tatil Önerisi: Taraklı - Göynük - Mudurnu yazımızı inceleyebillirsiniz.

{search:tarakli-otelleri,Taraklı Otelleri}

Rota Oluşturuluyor: Kandıra, Kerpe ve Kefken

PEmbe Kayalar

İstanbul'a 140 km. uzaklıkta olan Kandıra, ev sahipliği yaptığı Kerpe ve Kefken ile . İstanbul’a yakın günübirlik gezilecek yerler arasında tam bir hafta sonu rotası! Buraya İzmit üzeri gidebileceğiniz gibi Ağva'dan da gidebilirsiniz. Kandıra halen bakirliğini koruyan doğasıyla tatilcilerin uğrak noktaları arasında. Özellikle yaz aylarında deniz turizmi ile öne çıkan bu beldeler hafta sonları tatilciler ve yazlıkçılarla dolup taşımakta. Kerpe Kartal Kayalıkları ve Pembe Kayalar mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Özellikle yazın denize girme ihtiyacı hissettiğinizde hafta sonu gidilecek yerler arasında ilk akla gelen yerlerden birisi, Kerpe & Kefken rotası.

{search:kandira-otelleri,Kandıra Otelleri}

Sevimli Bir Kasaba Havasında: Şarköy

Şarköy

Tekirdağ'ın en şirin yerlerinden biri olan Şarköy, İstanbul'a 230 km. uzaklıkta. İstanbul'a yakin gezilecek yerler arasında bulunan Şarköy, araçla 3 saatlik bir mesafede yer alan Şarköy özellikle yaz aylarında tatilcilerin ve yazlıkçıların akınına uğramaktadır. Bahar aylarında da doğadan ve denizden kopamayanların uğrak yerlerinden biridir burası. Bu hafta sonu nereye gitsem diye düşünüp karar veremiyorsanız Şarköy’de Bir Gün Geçirmek İçin 10 Neden yazımıza bir uğrayın, yeni rotanızın Şarköy olacağına eminiz.

{search:sarkoy-otelleri,Şarköy Otelleri}

Akvaryum Gibi Deniziyle: Erikli

Erikli

İstanbul’a 260 km. uzaklıkta olan Erikli’ye, 3 saat 30 dakikalık bir araba yolculuğuyla ulaşabiliyorsunuz. Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Erikli özellikle son birkaç yıldır yaz aylarında yapılmaya başlanan TrakyaFest ile adını duyurmuş bir yer. Saroz Körfezi'nde yer alan Erikli incecik sapsarı kumları, tertemiz ve buz gibi deniziyle yaz aylarının vazgeçilmez tatil beldeleri arasında yerini alıyor.

{search:erikli-otelleri,Erikli Otelleri}

Doğası, Tarihi ve Yemekleriyle: İznik

İznik

Tarihin antik bir anında tüm zamanın durduğunu hissedersiniz İznik sokaklarında gezerken. Doğal güzelliklerine ve tarihi dokusuna mest olacağınız İznik, Yalova - Bursa yolu üzerinde. Kim bilir belki de bu yoldan Bursa'ya giderken ya da Bursa'dan Yalova'ya geçerken önünden onlarca kez geçmişsinizdir ve 'Bu kadar gelmişken İznik'i de bir keşfedelim' dememişsinizdir. İşte size tarihi Nikea şehrini keşfetmek için harika bir fırsat. Şimdiden programınızı yapın ve bu harika antik şehri keşfedin.

{search:iznik-otelleri,İznik Otelleri}

Doğa Harikası Bakir Topraklarıyla: Kıyıköy

Kıyıköy-Vize-Kırklareli

Trakya'nın İstanbul'a yakın bir bölgesinde yer alıyor bu doğa harikası bakir topraklar. Adeta cennetten bir köşe diyebileceğimiz Kırklareli Kıyıköy'e günlerin uzamaya başladığı bu zamanlarda günübirlik bile gidebilirsiniz ama eminiz ki gittiğinizde dönmek istemeyeceksiniz ve tüm haftasonunu harika sahilinin kenarında huzur dolu bir şekilde geçirmek için hizmet veren en yakın otele giriş yapacaksınız. Beldeye ilk giriş yaptığınızda karşınıza çıkan kırmızı tuğlardan oluşan tarihi surlarını ve ahşap ya da taştan yapılmış Rum evlerini gördüğünüz anda Kıyıköy'ü keşfetmek için can atacağınıza da eminiz.

{search:kiyikoy-otelleri,Kıyıköy Otelleri}

İstanbul'un Karadeniz Sahili: Çilingöz

Çilingöz Çatalca

Günübirlik keşfe gidebileceğiniz bu doğa harikası yer hem İstanbul'un yanı başında hem de gürültüden ve koşuşturmacadan çok uzakta. Çatalca sınırları içerisinde kalan Çilingöz, İstanbul'da adeta gizli kalmayı başarabilmiş bir köşe. Karadeniz'in kıyısında upuzun ve incecik kumlara sahip bir kumsal. Kayalıkların arasından sakin sakin akan deresi ve kendine has longos adı verilen bitki örtüsüyle, Avrupa Yakası'na sadece iki saat uzaklıkta. Akşam güneş batarken kumsala atacağınız sandalyeler ile sohbetlerin tadı ise bir başka keyifli.

Şifalı Kaynak Sularıyla: Karasu

Karasu Sakarya

Şifa kaynağı kumsalında bir yandan vücudunuzu dinlendirip diğer yandan da ruhunuzu huzurla doldurabilirsiniz. Sakarya sınırları içerisinde yer alan Karasu'ya günübirlik gidilebileceğiniz gibi küçük bir kaçamak planı ile 2 günlüğüne de gidebilirsiniz. Karasu İstanbul arası sadece 280 km mesafede ki bu da yaklaşık 3 - 3,5 saate denk geliyor. Karasu Karadeniz'e yaslanmış yaklaşık 20 kilometrelik upuzun plajı ve geniş sahili ile harika bir yer.

{search:karasu-otelleri,Karasu Otelleri}

Kaya Tırmanışcıların Uğrak Noktası: Harmanköy

Harmankaya Bilecik

İstanbul'dan sadece 247 kilometre mesafede yer alan Bilecik'in bir köyü burası. Harmanköy tam bir Anadolu köyü olma özelliğinin yanında kanyonu ile ünlü. Harmanköy Kanyonu özellikle kaya tırmanışı ile ilgilenenlerin uğrak noktalarından biri. Ayrıca Harmanköy Kanyonu sadece tırmanışçıların değil tüm doğa tutkularının uğrak noktası. Kanyonun içerisinde akan suda yapacağınız yürüyüş de size harika bir deneyim yaşatacak kadar soğuk ve güçlü.

{search:melenagzi-otelleri,Melenağzı Otelleri}

Vadi Yamaçlarında Bir Köy: Kandıra

Kandıra Kocaeli

Masmavi Karadeniz’e açılan bir vadinin yamaçlarında yer alan düzlükte sizi karşılar Kandıra. İstanbul'a sadece 2 saat mesafedeki Kocaeli'ne bağlı Kandıra, büyük şehrin sesinden ve insan kalabalığından uzaklaşmak için yakın ve ideal bir alternatif rota. Kandıra'ya gelmişken Babalı Köyü'nü, ismini etrafındaki pembe renkli kayalardan alan Kefken Pembe Kayalar'ı, Kumcağız'ın harika plajını keşfedebilirsiniz.

{search:kandira-otelleri,Kandıra Otelleri}

Yorumlar

CİHAT FİŞEK 
31.10.2019
Sonbaharın tüm renklerini bir arada bulabileceğiniz tek yer Yedigöller. Bolu merkeze 40-45 km. Yol çok virajlı, 1 saatten uzun sürüyor. Zamanınız kısıtlıysa kesinlikle gitmeyin. Çünkü ayrılmak istemiyorsunuz. Zamanınız kısıtlıysa ve illa da gitmek istiyorsanız 7 tane gölü görmektense Büyük Gölü görmeniz yeterli. Beraberinde şelaleyi de mutlaka görmelisiniz. Çadır kurabilirsiniz ama kalabalık olmak koşuluyla. Çünkü yabani hayvanlar denk gelebilir. Bungalov evleri kesinlikle tavsiye etmiyorum. Tam anlamıyla fırsatçılık yapıyorlar. Geceliği 600 lira, yeme içme tamamen size ait. Paranıza yazık. Benim param çok diyorsanız bilemem.
emre yılmaz 
31.10.2019
Valla Bolu veya Sakarya uzak kaçabilir. Çünkü İstanbul’da oturan bir insan için hele ki Avrupa Yakası için çok uzak kaçabilir ama ortalama Kadıköy’den 45 km uzaklıkta Yuvacık Barajı’nın tepe üstünde konaklayabileceği ve çadır kurabileceği çok güvenli yerler mevcut, önerebilirim. Kesinlikle öne çıkan storylerim de mevcut. Kamp ateşiniz hiç sönmesin. İyi eğlenceler.
derya güneri 
28.10.2019
Şuan gidilecek en güzel yer Yedigöller. Süper, rengarenk, çok sakin; ama yolu virajlı. Manzara güzel. Bir gece kalmanızı tavsiye ediyorum. İster çadır kurun isterseniz ağaç evlerde kalabilirsiniz. İki veya üç aile kalacak evler var. Giderken yoldan alışveriş yapın. Evlerin önünde mangal var. Hiç unutamayacağınız gece geçirin. Selamlar.