Neredekal Turizm Seyahat Acentesi Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Abant Gezi Rehberi
Abant Gezi Rehberi - Görsel 1
Abant Gezi Rehberi - Görsel 2
Abant Gezi Rehberi - Görsel 3
Abant Gezi Rehberi - Görsel 4
Tümünü gör (20 Fotoğraf)
Aktiviteler
Mekanlar
Gezilecek Yerler
Popüler Oteller

Abant Gezi Rehberi

Abant Göl'ü etrafından kurulan yerleşim yeri, çeşitli ağaçlarla kaplı bir alandan oluşuyor. Masmavi ve tertemiz gölü, etrafında gezilecek yürüyüş ve piknik alanları ile göz kamaştırıyor. Zengin bitki örtüsünün yıllardır koruma altında alınması, Abant bölgesine olan ilgiyi arttırıyor. Bölge hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz Abant gezi rehberi yazımızı inceleyebilirsiniz.

Abant Hakkında

Mavi ile yeşilin birleştiği Abant nerede diye merak ediyorsanız, yönünüzü Bolu tarafına çevirebilirsiniz. Bolu şehri içinde bulunan Mudurnu ilçesine yaklaşık olarak 18 km uzaklıkta bulunan bölge, aslında heyelan set gölü olarak biliniyor. İlçenin kuzeydoğusunda yer almakla birlikte 1350 m yüksekliğe ve 125 hektarlık alana sahip oluyor.

Abant hangi bölgede diye merak ederseniz, Karadeniz Bölgesi'nde yer alıyor. Karadeniz Bölgesi'nin verimli topraklarından hakkını bolca alan bölge, zengin ve verimli toprakları ile tanınıyor. Bitki örtüsünün muhteşem zenginliği sebebi ile 1988 yılında koruma altına alınarak, Tabiat Parkı olarak anılıyor. Abant Gölü'nün çevresi misafirler için birçok avantaj ve fırsat sağlıyor.

Bu bölgeyi ziyaret eden misafirler alanda çeşitli etkinlikler yaparak doğanın kollarında huzur buluyor. Yemyeşil çimlerde uzanıp piknik yapmak isteyen misafirler için tam olarak dört farklı piknik alanı oluşturuluyor. Bu durum, alanın büyüklüğünü bir kez daha göz önüne sermiş oluyor.

Ayrıca Göl'e oldukça yakın olan Samat yaylası etrafında çadır kurulabilen kamp alanları yer alıyor. Abant Göl'ü etrafından piknik haricinde de çeşitli aktiviteler yapabilir, dilerseniz bireysel olarak bu alanda vakit geçirebilirsiniz.

Göl etrafında bulunan asfalt yol oldukça güvenli tasarlandığı için bu yolda yürüyüş, koşu, spor ve bisiklet sürme gibi hareketli etkinlikler düzenleyebilirsiniz. Abant ve Keremali dağları üzerinde yer alan göl etrafında sarıçam, karaçam, meşe, kavak, dişbudak ve söğüt ağaçları diziliyor.

Bölgede bulunan bitki türleri de hem verimlilik hem de görüntü açısından oldukça zenginlik gösteriyor. Göl için en meşhur türler ise Abant çiğdemi ve Abant alabalığı oluyor. Abant tarihi ise anlatılanlar kadar ihtişamlı bilgilerden oluşuyor. Geçmişi M. Ö. 5000-3000 yıllarına dayanan bölgenin, Hititler zamanında yerleşim alanı olarak kullanıldığı biliniyor.

Bölge zaman içinde belirli nedenlerden dolayı çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapıyor. Lidyalıların ve Perslerin hakimiyetinin ardından Makedonya kralı Büyük İskender tarafından da Abant fethediliyor. Bolu tarihi ile eş zamanlı ilerleyen olaylar Abant bölgesini direkt olarak etkiliyor. Fakat en sonunda Osmanlı topraklarına alınarak önemini yükseltiyor.

Abant Harita ve Yol Tarifi

Bölge hakkında aldığınız bilgiler doğrultusunda bu alanda bir tatil planlamak isterseniz birden fazla seçeneği değerlendirebilirsiniz. Fakat bölgeye ilk kez gidecekseniz ve Abant'a nasıl gidilir sorusunun cevabını arıyor iseniz, yazımızın bu bölümünde aradığınız yanıta kavuşabilirsiniz.

Şehirlerarası otobüs firmaları direkt olarak bölgeye ulaşım sağlamadığı için eğer karayolunu kullanacak iseniz ilk önce Bolu'ya gitmeniz gerekiyor. Bolu'ya iniş yaptıktan sonra Abant'a direkt olarak giden minibüs, dolmuş ve taksi gibi araçları kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Dilerseniz Bolu içinden özel araç kiralayarak da bu bölgeye kolayca ulaşabilirsiniz.

Abant yol tarifi oldukça basit olduğundan yolculuğunuz sırasında bir problem yaşamanız pek mümkün olmuyor. Otobüs firmaları dışında şahsi aracınız ile Abant'a gidebilirsiniz. Ankara'dan 225 km, İstanbul'dan 280 km uzaklıkta bulunan bölge, Bolu merkezden tam olarak 35 km uzaklıkta kalıyor. Hava yolunu kullanarak da çeşitli şehirlerden Abant'a ulaşım sağlanıyor.

Bu ulaşım seçeneği için Ankara Esenboğa Havalimanı'nın kullanılması gerekiyor. Ayrıca bölgeye ulaştıktan sonra uzun bir keşfe çıkmak isterseniz araç kiralayıp, yanınıza Abant harita basımlarındanalarak dilediğiniz şekilde gezebilirsiniz.

Abant Hava Durumu ve İklimi

Her mevsim farklı manzaralar ile kendine aşık eden Abant, içinde bulundurduğu alanların güzelliklerini iklime borçlu. Karadeniz iklimine sahip olan bölgede bol bol yağış görülüyor. Abant hava koşulları aynı zamanda karasal iklimden de etkileniyor. Bu nedenle kış aylarında soğuk ve kar etkili oluyor. Karlı geçen günlerde Abant, bembeyaz manzaralarla misafirlerini etkiliyor.

Karlı günlerinde Abant Gölü tamamen buzla kaplı oluyor. Bölgeye gelen misafirler ise göl üzerinde at ile gezme fırsatı yakalıyor. Farklı bir deneyime ev sahipliği yapan Abant Gölü hafızalara kazınıyor. Yaz aylarında Abant hava durumu ise ılıman ve ara sıra hafif yağışlı oluyor.

Bölgede görülen yaz yağışları bitki örtüsünü canlandırarak temiz bir ortam yaratıyor. Canlanan ağaçlar ve çiçekler ormanı renklendirerek misafirlerini unutulmaz manzaralarla baş başa bırakıyor. Bahar mevsiminde daha da renklenen bitki örtüsü doğal bir ortam içinde kamp yapabilmeye olanak sağlıyor.

Her mevsim halka açık olan göl çevresinde iklim şartlarına uygun olarak tatil yapabilirsiniz.

Örnek Harita Görseli
Haritada gör

Popüler Oteller

Haftanın Otelleri
Kapadokya
Kıbrıs
Palandöken
Sapanca
Bolu
Kartepe
Antalya
Bodrum
Mardin
Gaziantep

Abant Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Abant'ın Neyi Meşhur?

Çok eski tarihlerden beri farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Abant, birçok kültürden izler taşıyor. Bu durum, çevreye ait olan yemek kültürünün genişlemesini de sağlıyor. Abant neyi meşhur sorusunun cevabını almak istiyorsanız, birçok lezzet ile karşılayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Çünkü Bolu mutfağı padişah sofralarından bugüne kadar gelmiş yemek çeşitleri ile dolup taşıyor. Çorba çeşitlerinin bile sayılamayacak kadar fazla olduğu bir mutfak kültürüne sahip olan bölge, ana yemekleri ve tatlıları ile de farklı lezzetler sunuyor. Ovmaç çorbası, nohutlu çorba ve yayla çorbası, lezzetli başlangıçlardan oluyor. Ardından gelen ana yemekler içinde ise çantıklı pide, ekmek aşı, orman kebabı, kuzu güveç ve kaldırık dolması bulunuyor. Tatlılara da oldukça özen gösteren halk, çeşitli damak tatlarına uygun lezzetler yapmayı başarıyor. Kabak Hoşafı, kara kabak tatlısı ve palize en meşhur tatlılar arasında yer alıyor. Bu lezzetleri bölgede bulunan restoranlarda deneyebilirsiniz. Ayrıca şehir içinde düzenlenen aktiviteler ve festivallerde de bu lezzetler konuk oluyor. Kurulan tezgahlarda satılan yöresel lezzetler eğlenen misafirlerin keyfini artırıyor.

Abant'ta Nerede Kalınır?

Misafirlerine her türlü imkanı sunan Abant, konaklama seçeneklerini de fırsatlar ile süslüyor. Göl etrafında veya merkeze yakın yerlerde konaklayabileceğiniz bölgede hem lüks ve uygun Abant otelleri hem de özel tesisler bulunuyor. Eğer tatilinizi kamp kurarak geçirmek isterseniz Abant haritası yardımı ile bölgenin farklı alanlarını keşfedebilirsiniz. Huzurlu ve sakin bir alan isterseniz göl kıyılarına giderek keyifli anlar geçirebilirsiniz. Ayrıca bölgede bulunan özel idareye ait olan Göl Gazinosu'nda da konaklayabilirsiniz.

Abant'ın Mutlaka Görülmesi Gereken Yerleri Nerelerdir?

En önemli turizm alanları içinde bulunan Abant, kendine has manzaraları, doğası ve bitki örtüsü ile biliniyor. Eğer bu bölgede huzurlu ve keyifli bir tatil planı yapıyorsanız, gezip görmek istediğiniz yerlerin listesini önceden hazırlamanız gerekiyor. Çünkü gezilecek yerlerin oldukça fazla olmasının yanı sıra aynı zamanda aktiviteler de oldukça fazla. Yedigöller Milli Park 'ta piknik yapabilir, Orta Hamam'da huzur bulabilir, Seben Kaya Evleri'ni keşfedebilir ve Yıldırım Beyazıt Cami'si başta olmak üzere çeşitli camileri ziyaret edebilirsiniz.

Abant'ta Nerede Alışveriş Yapılır?

Abant turizm faaliyetleri, ziyaretçilerine oldukça gelişmiş bir alan oluyor. Durum böyle olunca bölgede yerli ve yabancı turistler için alışveriş imkanları da yaratılıyor. Bölgeyi ziyaret eden misafirler hem kendileri hem de sevdikleri için çeşitli hediyeler alabiliyor. Otantik dükkanlara uğrayıp kıyafet, takı ve çeşitli yöresel eşyalar alabilirsiniz. Göle yakın olan semt pazarlarından el yapımı doğal ürünler alabilirsiniz. Çeşitli reçelleri, tereyağlarını ve ballarını deneyebilirsiniz.

Abant'ta Gece Hayatı Nasıldır?

Gündüzleri oldukça renkli geçen göl çevresi gece vakitlerinde de aktiviteleri sürdürüyor. Mekanlar başta olmak üzere bölgenin çeşitli alanlarında etkinlikler ve eğlenceler görülüyor. Göle yakın olan bar ve restoranlar misafirlerini memnun etmeyi başarıyor. Abant Göl Gazinosu ve bölgede yer alan barlar, tercih edebileceğiniz seçenekler arasında yer alıyor. Mekanlarda bulunan manzaralar ise ortamda oldukça farklı bir ambiyans oluşturuyor.