İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Düzce

İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Düzce

Paylaş
Burak Delibacak  
Eklenme: 15 Nisan 2021
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Düzce
Köy evinden, sahil otellerine geniş bir yelpazede dört dörtlük konaklama sunan tesisleriyle Düzce İstanbul’a yakın muhteşem bir rota. Düzce’yi uzun tatiller için düşünebileceğiniz gibi, pandemi koşullarında hafta sonu veya uzun hafta sonu tatilleri için de değerlendirebilirsiniz. {search:duzce-otelleri,Düzce Otelleri} İstanbul’a yalnızca 2,5 saatlik mesafede olması, Düzce’yi günübirlik geziler için ideal hale getiriyor. Üstelik bu güzel şehir, kendisine vakit ayıran gezginlere tadına doyulamayacak lezzetler, gezmesi gayet keyifli mekânlar ve daha birçok fırsat sunuyor. Yemyeşil Doğasıyla Büyüleyen Düzce’de Gezilecek Yerler düzce yayla

{ad:0} Daha önce hiç gitmediyseniz, yüz ölçümünü göz önünde bulundurarak Düzce’nin gezilecek yerler açsından kısıtlı bir şehir olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak durumun tam tersi olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Çünkü Düzce’de, başta insanın aklını başından alan doğal güzellikler olmak üzere gezilecek yerler listesine alınabilecek çok sayıda seçenek bulunuyor.

Kentin doğal güzelliklerini keşfetmeye öncelik vermeyi planlıyorsanız, kent merkezine yalnızca 5 kilometre uzaklıktaki Güzeldere Şelalesi’ni listenizin ilk sırasına yazabilirsiniz. Daha sonrasında ise hemen yanı başındaki Efteni Gölü’ne vakit ayırabilirsiniz. Dönüş yolunda ise Pürenli Yaylası’nda mola verebilirsiniz. Fakıllı ile Sarıkaya mağaraları, Kurugöl Kanyonu ve Aydınpınar Şelalesi, Düzce’de mutlaka görmenizi önereceğim diğer güzellikler olarak sıralanıyor.

Kentin tarihi ve kültürü hakkında bilgi dağarcığını genişletmek niyetindeki gezginlerin takip edebilecekleri iki rota bulunuyor. Dilerseniz sabah saatlerinde Konuralp Mahallesi’ne gidip, Prusias Ad Hypium Antik Kenti’ni gezebilirsiniz. Sonrasında ise günün geri kalan kısmını Akçakoca’ya ayırabilirsiniz. İlçe, bünyesinde barındırdığı kalesi ve kültürel açıdan zengin dokuya sahip köyleri ile konuklarını adeta büyülüyor. Zengin Mutfak Kültürüne Sahip Düzce’de Ne Yenir? düzce köy

Düzce’de gezilecek yerler, deyim yerindeyse saymakla bitmiyor. Lakin tadına bakılabilecek yerel lezzetler açısından da benzer bir durum söz konusu. Kent, bu açıdan tipik bir Batı Karadeniz yerleşiminden çok daha fazlasını konuklarına sunuyor.

Düzce’ye sabahın erken saatlerinde gidip güzel bir kahvaltı ile güne başlamak isterseniz, Güzeldere Şelalesi Yolu üzerindeki Bibi’nin Yeri’ne gidebilirsiniz. Alternatif olarak Taç Tarım Çiftliği’ni de tercih edebilirsiniz. Üstelik çiftlik, hem çocuklu aileler için ideal hem de bir mandırayı bünyesinde barındırıyor.

Öğle yemeğinde, siz de benim gibi kentin damak çatlatan hamur işlerine yoğunlaşabilirsiniz. Yalnız dikkat edin. Çünkü Bazlama, mamursa, kaşık mantısı, Arnavut ve Boşnak böreği, katlama gibi seçenekler gerek doyuruculukları gerekse de lezzetleri ile kolayca bağımlılık yaratabiliyor. Tabii formunuzu korumaya özen gösteriyorsanız, ısırgan otu çorbası ve kadirik otu kavurmasına yönelebilirsiniz.

Akşam yemeği için ben, Düzce mutfağının en özgün lezzetlerinden biri olan isli balığı tercih etmiştim. Melen Çayı’ndan avlanan balıklarla hazırlanan bu tarif dışında güveçte alabalık ve mantar gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. Düzce Gezinize Farklı Aktivitelere Odaklanarak Renk Katabilirsiniz düzce yayla

Düzce gezisinde deneyimleyebileceğiniz şeyler, elbette yeni yerler keşfetmek ve yöresel lezzetlerin tadına bakmaktan ibaret değil. Dilerseniz farklı aktivitelere yönelerek gününüzü çok daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Mesela ilkbaharda maceracı ruhunuza hitap eden bir aktivite arayışına girdiğinizde, Melen Çayı’nda rafting yapabilirsiniz. Doğal hayatı gözlemlemekten hoşlanan gezginler de Düzce gezilerinde sayısız fırsat arasından seçim yapma özgürlüğüne kavuşuyor. Bana soracak olursanız, Aydınpınar Şelalesi civarındaki parkurlar hem uzun yürüyüşlere çıkmak hem de gözlem yapmak için en ideal yerler. Ancak yıl boyunca birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Efteni Gölü’nü asla es geçmemek gerekiyor.

Bu aktiviteler dışında gezinizi mayıs ayının ilk haftasına denk getirirseniz, Düzce Ot Festivali kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere katılabilirsiniz. Aynı ayın 3. haftasında ise Kirazlı Köyü epey renkli bir şenliğe ev sahipliği yapıyor. Günübirlik Ziyaret Öncesinde Düzce Hakkında Bilinmesi Gerekenler düzce sisli havada görünüm

  • Coğrafi konumu gereği kent yıl boyunca epey yağmur alıyor. Dolayısıyla çevreyi tanımak için en rahat dönem olarak yaz ayları. Ama diğer mevsimlerde de sizleri birbirinden güzel fırsatların beklediğini sakın unutmayın.
  • Bir önceki bölümde, adrenalin tutkunları için rafting olanaklarından bahsettim. Ancak Kaynaşlı’da motokros aktiviteleri için ideal 150 dönümlük bir arazi bulunuyor.
  • Düzce’nin, Türkiye’de düzenlenen 3. büyük sal yarışına ev sahipliği yaptığını biliyor musunuz?
  • Düzce gezisinden eliniz boş dönmek istemezseniz, kent merkezindeki çarşıdaki dükkânlardan fındık ve tütün kolonyası satın alabilirsiniz.