Bolu'da Yapılması Gereken 12 Şey

Bolu'da Yapılması Gereken 12 Şey

Paylaş
Hilal Altuğ  
Eklenme: 09 Kasım 2020
 • Son Güncellenme: 07 Şubat 2024
Bolu'da Yapılması Gereken 12 Şey

Sonbaharda ziyaret edilecek en güzel noktalardan birinin Bolu olduğunu düşünüyorsanız o zaman doğru yerdesiniz. Çünkü aynı fikirdeyiz! Tarihi yapısı bir yana gez gez bitmeyecek doğal güzelliklerini de bizlere sunuyor Bolu. Özellikle kamp yapmayı sevenler için bulunmaz bir nimet. Bolu’da neler yapılır, gelin birlikte keşfedelim

{ad:0}

Yedigöller Milli Parkı'nı Fotoğraflayın

Ağaçlar sonbahar ile birlikte turuncu tonlarına kendilerini teslim ederken, fotoğrafçılık ile uğraşanlar için Yedigöller’i fotoğraflama vakti gelmiştir. Doğa o kadar güzeldir ki amatör bir fotoğrafçı bile çok güzel kareler yakalayabilir. İnsanların daha az olabileceği bir vakit tercih etmek daha akıllıca olacaktır. Milli park girişinde iki gözlem terası bulunuyor. Bir tanesi yol kenarında ve görüş açısı daha dar. Kapankaya Gözlem Terası'na ise beş dakikada yürüyerek ulaşabiliyorsunuz ki buradan manzara çok daha iyi.

Yedigöller adı üstünde yedi gölden oluşuyor. Üst taraf dört küçük gölden meydana geliyor. Pisagor Ağacı, Dilek Çeşmesi ve Gülen Kayalar yerlerine bu üst taraftan yürüyerek ulaşabilirsiniz. Alt bölgedeki üç göl daha büyük. Üç gölü de yürümek birkaç saatinizi alabilir. Unutmadan, yollarının gerçekten virajlı olduğunu da söyleyeyim.

Abant Gölü'nde Kamp Yapın

Köknar ve çam ağaçlarının etrafı sardığı Abant Gölü'nde kamp yapmak sizi fabrika ayarlarınıza döndürecek. İster karavanınızla ister çadırınızla burayı ziyaret edin ama bir gece kesinlikle konaklayın. Sonbahar zamanı havalar serin olacağı için tedarikli gidin.

{search:abant-otelleri,Abant Otelleri}

Seben Kaya Evleri’ni Ziyaret Edin

Tarihi eserleri ve güzellikleriyle dikkat çeken Seben bölgesi her gün birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. Elbette Seben (Solaklar) Kaya Evleri'nin bunda büyük bir katkısı var. Vardığınızda kayaya oyulmuş birkaç mağara sizi karşılıyor. Şimdilik kaya evlerinin üç katını ziyaret edebiliyorsunuz. Kayaların içindeki odalar gerçekten görülmeye değer. Kaya evlerinin yanındaki küçük şelale de pek keyifli anlar size yaşatacak. Bu noktaya kadar gelmişken belki Seben Gölü'ne de gitmek isteyebilirsiniz. Burayı gezebilir ve hatta isterseniz bu bölgede bulunan bungalovlarda da konaklayabilirsiniz.

Akkaya Travertenleri’nde Piknik Yapın

Bolu'nun Pamukkale’si olarak bilinen Akkaya Travertenleri Bolu'ya gelince görülmesi gereken noktalardan biri. Özellikle yaz aylarında, ziyaretçiler traverten havuzlarını serinlemek için tercih ediyorlar. İçeride karşılaşacağınız havuza girmek için ise kısa bir süre beklemeniz yeterli. Havuzlar ve hatta sadece ayaklarınızı sokabileceğiniz küçük havuzlar da kadın ve erkek olarak ayrılmış durumda. Suyu sodalı olduğu için kaynaktan gönül rahatlığı ile içebilirsiniz. Ayrıca travertenler üzerindeki havuzlara girmek yasak. Üst tarafını piknik alanı olarak düzenlemişler. Burayı ziyaret edebilir, keyfine varabilir, güzel bir piknik sefası sürebilirsiniz. 

{search:bolu-otelleri,Bolu Otelleri}

Bolu Müzesi'ni Ziyaret Edin

Yoksa siz de benim gibi bir müzesever misiniz? Özellikle arkeolojik müze gezmeye bayılıyorum. Eski bir zamana yolculuk ediyormuşum gibi geliyor. Bolu Müzesi arkeoloji bölümünde Neolitik Dönem, Eski Tunç Çağı, Frig, Urartu, Lidya, Grek eserleri ile Roma ve Bizans dönemlerine ait mermer, cam ve pişmiş topraktan yapılmış eserler sergileniyor. Etnografya bölümünde ise 19. ve 20. yüzyılın ilk yarısına ait eserler yer alıyor. Şehir içi etkinlik planlarınıza Bolu Müzesi'ni ekleyebilirsiniz. Müze pazartesi günleri kapalı. Diğer günler 8.30 ile 17.30 arasında gezebilirsiniz.

{search:kapadokya-otelleri, Kapadokya Otelleri}

Bolu Kaplıcaları’nın Şifasından Yararlanın

Bolu'ya gelip de kaplıcaya girmeden olur mu? Bu şifalı sulara kendinizi atıp, yenilenme vakti geldi. Karacasu, Babas, Sarot, Pablu ve Çatak Bolu'da tercih edebileceğiniz kaplıcalardan sayılıyor.

Köroğlu Dağları’na Tırmanın

Köroğlu Dağları'nın kuzeyindeki Bolu-Ilgaz Dağları'na doğru bir tırmanış planlayın. Eğer doğa içinde daha çok vakit geçirmek istiyorsanız, güzel bir maceraya atılabilirsiniz. Tabii böyle bir süreç için önden iyi bir hazırlık ve biraz tecrübe gerekebilir. Ya da yanınıza bu tarz tırmanışlara hakim bir arkadaş alabilirsiniz. Sıradağlar olan Köroğlu Dağları, sık çam ve gürgen ağaçları ile kaplı. İç Anadolu Bölgesi'ni Karadeniz Bölgesi'ne bağlıyor.

Kayak Yapın

Eğer daha soğuk zamanlarda bir tatil yapmayı ve kış sporlarını da deneyimlemeyi düşünüyorsanız Bolu'da kayak yapabilirsiniz. Esentepe Kayak Merkezi ve Kartalkaya Kayak Merkezi size bu imkanı sağlıyor. Kayak yapıp adrenalin seviyenizi yükseltirken, enfes manzaraların tadını bol bol çıkartın.

Bolu Tarihi Evleri’ni Görün

Kendine has karakteristik mimariye sahip Bolu evlerini Göynük ve Mudurnu ilçelerinde bol bol görebilirsiniz. 20. yüzyılın başlarında inşa dilen evler koruma altına da alınmış. Osmanlı kent mimarisini yansıtan önemli örnekleri buralarda inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda Göynük, 2017 yılında Sakin Şehir unvanını da aldı.

Göynük Zafer Kulesi'ne Çıkın

Şehrin simge yapılarından biri olan Zafer Kulesi, 1922 yılında yapılmış ve Sakarya Meydan Muharebesi’nin zaferini simgeliyor. Göynük'ün meşhur evlerine uygun olarak tasarlanmış. Toplam üç kattan oluşuyor. Bolu şehir merkezinden Göynük minibüsleri ile buraya gelebilirsiniz. Girişler de ücretsiz.

Mengel Yaylası'nda Doğanın Tadını Çıkarın

Bolu gerçekten de çeşit çeşit olağanüstü yaylalara sahip. Birkaç tanesini ziyaret etmek ve kamp yapmak gerçekten harika olacak. Mengel Yaylası da bunlardan biri. Şehir içindeki noktalarınızı gezip, peşine de Mengel Yaylası’nda kamp yaparak tatilinizi taçlandırabilirsiniz. Kamp yapacak vakiniz yoksa buraya günübirlik ziyaretler de gerçekleştirebilirsiniz.

Bolu Ustalarının Yemeklerini Tadın

Bolu’nun ustaları meşhur. Yemek konusunda başı çeker. Aşçılık okulları bile var. Buraya gelip bir şeyler yemeden dönmek tabiatına aykırı olur sanırım. Amma velakin benim gibi vegan bir bireyseniz çok fazla seçeneğiniz olmayabilir ama Bolulu bir ustanın elinden bir çorba bulursunuz gibi geliyor.

{search:bolu-otelleri,Bolu Otelleri}

Yorumlar

emine civa 
11.11.2020
Yedigöller milli parkı Abant gölü mutlaka herkesin gezip görmesi gereken doğa harikası yerler