Şarköy’de Bir Gün Geçirmek İçin 10 Neden

Şarköy’de Bir Gün Geçirmek İçin 10 Neden

Paylaş
Alper Kaya  
Eklenme: 21 Ekim 2021
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Şarköy’de Bir Gün Geçirmek İçin 10 Neden
Tekirdağ’da, sevimli bir tatil beldesi olarak en fazla tercih edilen adreslerden birisi olan Şarköy; şirin ve sempatik yapısının yanı sıra köklü tarihiyle tabir-i caizse zamanda bir yolculuk vaat eden tarihi bir yerleşim yeri olma özelliği de taşıyor. Şarköy’e gitmek için, temiz havası ve müthiş doğası bile başlı başına yeterli nedenler arasında ama size daha fazlası gerekiyorsa; Şarköy’de bir gün geçirmeniz için 10 nedeni sizlerle paylaşıyoruz! {search:sarkoy-otelleri,Şarköy Otelleri}

1 - Tescilli Güzeller

Şarköy’de Bir Gün Geçirmek İçin 10 Neden

{ad:0} Şarköy’de yer alan Uçmakdere, Gaziköy, Güzelköy, Tepeköy ve Eriklice köyleri endemik bitki örtüleri ve tertemiz koyları ile dikkat çekmelerinin yanı sıra 6 bin yıla dayanan tarihi miraslarıyla koruma altına alınmış durumda. Bu köylerde yer alan 100’e varan tarihi yapılar restore edilmiş ve kültürel dönüşüm projesi başlatılmış.

2 - Miras Yolu Projesi

Şarköy’de Bir Gün Geçirmek İçin 10 Neden

Yakın bir dönemde, sadece bu maddede yer alan neden dolayısıyla bölgenin turistik kapasitesi ciddi anlamda artacak gibi duruyor. Çünkü Miras Yolu Projesi çerçevesinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Uçmakdere, Gaziköy, Güzelköy, Tepeköy ve Eriklice köylerinde yer alan eski ahşap evler, sokaklar, cami ve kiliseler, hamamlar ve manastırlar bu yapıların sahiplerinden herhangi bir bedel alınmadan restore edilecek olup bölgenin kültürel mirası olarak gösterilen ipekböcekçiliği gibi zanaatlar da tekrar canlandırılacak.

3 - İstanbul Havasında Yamaç Paraşütü: Uçmakdere

Şarköy’de Bir Gün Geçirmek İçin 10 Neden

İstanbul’a yakın konumuyla günübirlik nefes alma adreslerinin başında gelen Uçmakdere; Türkiye’nin en kaliteli üzümlerinden yapılma şarapları ve bölgede yer alan 10 anıt ağacının yanı sıra yamaç paraşütü gibi alternatif spora elverişli doğal yapısıyla da ekstrem seyahatleri sevenlerin tercihi.

4 - Herakles’in Toprakları

Şarköy’de Bir Gün Geçirmek İçin 10 Neden

Zeus’un oğlu Herakles’e adanan topraklar olarak dikkat çeken Eriklice, Şarköy merkezine 6 ilâ 7 kilometre mesafede. Eriklice’de yer alan tarihi kalıntıların arasında kale, kilise ve ayazma gibi gezilecek pek çok yer bulunuyor.

5 - Bir Yanı Deniz, Bir Yanı Orman

Şarköy’de Bir Gün Geçirmek İçin 10 Neden

Şarköy’den Tekirdağ’a doğru ilerlediğiniz takdirde kıyı güzergâhı boyunca deniz manzarası size her daim eşlik edecek. Bu güzergâh, özellikle bisiklet ve motosikletçiler arasında da oldukça popüler. Bir tarafında orman, diğer tarafında deniz olan güzergâh boyunca özgürlük hissi bir an bile sizi bırakmadan pedal çevirmek müthiş hissettirecek.

6 - Fotojenik Bir Fon

Şarköy’de Bir Gün Geçirmek İçin 10 Neden

Fotoğraf: kulturportali.gov.tr
Uzun bir süre boyunca sosyal medyada paylaşabileceğiniz fotoğrafları çektirebileceğiniz veya çekebileceğiniz destinasyonları sevenler arasındaysanız Hoşköy tam size göre! Köyün meşhur deniz fenerinin etrafında, deniz manzarasını fona alarak çekeceğiniz fotoğraflarda oldukça fotojenik çıkacağınıza garanti verebiliriz. Bunun yanı sıra, 1800’lü yıllardan kalma tarihi dokusunu hissederek, sahil yolu boyunca denizi karşınıza alıp yemek yiyebileceğiniz restoran ve kafeleriyle iyi bir öğlen veya akşam yemeği sizi bekliyor.

7 - Şarköy Çarşısı

Bir Ege kasabası hissiyatı uyandıran, ilçe merkezinde yer alan Şarköy Çarşısı’nda zeytin, üzüm, laklör böreği, peynir helvası ve şarap gibi ilçeye özel lezzetleri keşfedebileceğiniz pek çok mekân bulunmakla birlikte, çarşı sadece yayalar tarafından kullanılmakta. Yaz aylarında geç saatlere kadar hizmet sunan Roma dondurmacıları, publar ve kafelerle İstanbul’un pek çok noktasında bulamayacağınız canlılığı bulabilirsiniz.

8 - Mavi Bayraklı Plajlar

Şarköy’de Bir Gün Geçirmek İçin 10 Neden

Söz konusu deniz ve sahil olduğunda en büyük garanti olan Mavi Bayrak, Şarköy plajlarında sizi bekliyor. Mavi Bayraklı plajlarıyla ailecek keyifli vakit geçirebileceğiniz seçeneklere sahip olan Şarköy’de vaktin nasıl geçtiğini anlamanız çok zor.

9 - 100 Metre Yükseklikte İstiridye

Şarköy’de Bir Gün Geçirmek İçin 10 Neden

Fotoğraf: trakyanet.com
Bizans dönemine ait tarihi eserlerin yer aldığı, Şarköy merkezine 25 kilometre uzakta olan Gaziköy; 100 metre yükseklikteki yamaçlarında bulunan balık fosilleri ve istiridye kabuklarıyla jeolojik çağlarda bir denize ev sahipliği yaptığı tespit edilen destinasyonlardan birisi. Arkeolojik kazılarda, bölgede bir tünel olduğu da ortaya çıkarılmış. Özellikle doğal güzellikleri seven ve yerinde incelemeyi tercih edenler için Gaziköy mutlaka görülmesi gereken bir belde.

10 - Mürefte

Şarköy’de Bir Gün Geçirmek İçin 10 Neden

Mâlumunuz, assolistler sahneye en son çıkar. Denizi ve şarabı ile meşhur olan Mürefte; Türkiye’nin ilk şarap müzesine sahip. Bu müzede şarapçılığa dair orijinal alet ve edevatlardan, şarabın geçmişten günümüze olan yolculuğunu görmeniz mümkün. Sahilinde minik bir meydan, upuzun bir iskele ve birbirinden güzel balık lokantaları bulunan Mürefte’de şarap tadımı yapabileceğiniz pek çok işletme de bulunuyor.