Yedigöller'de İlkbahar Kampı

Yedigöller'de İlkbahar Kampı

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 04 Mart 2022
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
Yedigöller'de İlkbahar Kampı

Bolu, ülkemizin popüler tatil destinasyonlarına ev sahipliği yapan şehirlerden biri. Bölgenin en sık ziyaret edilen noktalarının başında Yedigöller Milli Parkı geliyor. Yılın her dönemi farklı mevsimleriyle ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatan bu milli parkta pek çok aktivite yapabilirsiniz. Bolu Yedigöller Milli Parkı denildiğinde herkesin aklına muhteşem bir kamp ve ilkbaharda yeşilin en güzel tonları, sonbaharda ise sarı ve kırmızının binbir tonunda oluşan adeta renk paletini andıran görüntüler canlanıyor.

{ad:0}

Doğanın tüm güzelliklerini gözler önüne seren Yedi Göller Milli Parkı’nda harika bir kamp yapabilir ve kendinize unutulmaz bir rota çizebilirsiniz. Bölgeye ilk kez gideceklerin aklına gelen sorulardan biri nerede kalacağım oluyor. Yedigöller'de kamp yapacağınızda gerekli olan ekipmanları derlediğimiz Kamp Malzemeleri Listesi adlı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz. Bolu Yedigöller’in size sunduğu doğa harikası alanlar sayesinde her yerde kamp yapmanız mümkün.

Yedigöller Milli Parkı Özellikleri

Batı Karadeniz Bölgesi’nde Bolu’nun 42 kilometre kuzeyinde yer alan Yedigöller Milli Parkı, 1642 hektar büyüklüğündeki Yedigöller Havzası, 1965 yılında milli park olarak korumaya alınmıştır. Havza toplamda 7 gölden meydana gelmiştir. Milli park bünyesinde Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olarak 7 göl vardır. Büyükgöl, Yedigöller’de canlı alabalık, yetiştirilmesi için damızlık amaçlı kullanılmaktadır. Ülkemizde ilk alabalık üretme istasyonu 1969 yılında burada kurulmuştur.

Bunun yanı sıra park, çok sayıda bitki türünü içerir. Başlıca ağaç türleri olan kayın, gürgen, meşe, kızılağaç, akçaağaç, karaağaç, titrek kavak, sarı ve kara çam, köknar, fındık, ıhlamur ve dişbudak ağaçları yüksek boylu ve düzgün gövdelidir. Porsuk gibi nesli azalmakta olan bitki türleri de park içerisinde bulunmaktadır. Yaban hayvanlarından ise ayı, domuz, kurt, tilki, sansar, sincap, geyik, karaca ve tavşan ile kuşlardan yabani ördek, yabani güvercin ve keklik vardır.

Milli Park İçinde bulunan 18 üniteden oluşan toplam 72 yataklı bungalov evlerde konaklayabilir ya da 1 hektarlık alanda çadırla veya karavanla keyif yapabilirsiniz.

Yedigöller Milli Parkı'nda Nerede Kamp Yapılır?

Yedigöller'de İlkbahar Kampı

İlkbahar’da Yedigöller’de kamp kurmak için hangi bölgeyi seçmeniz gerektiğine siz karar verebilir ve keşif dolu anları geride bırakabilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken tek şey izin verilen yerler ölçüsünde uygun bir kamp alanı seçmek. Yedigöller Milli Parkı’nın bazı noktalarında kamp yapmanız için izin bulunmuyor. Bu nedenle kamp alanını seçerken izinli alanlar çerçevesinde kalmanız daha doğru. Keşif Rehberi’mizde bulunan Yedigöller Milli Parkı Gezilecek Noktalar yazısına göz gezdirerek, ilkbahar rotanızı detaylıca planlayabilirsiniz.

Yedigöller Milli Parkı’nda Ne Zaman Kamp Yapılır?

Yedigöller'de İlkbahar Kampı

Yedi Göller Milli Parkı’nda kamp yapmak için yıl boyunca rotanızı bölgeye çevirebilirsiniz. Ancak kamp için ideal zamanlar hangileri diyorsanız, tercihinizi ilkbahar ve sonbahar mevsiminden yana kullanabilirsiniz. Doğanın uyandığı ve havaların ısındığı ilkbahar dönemi kamp için ideal özellikleri sunuyor. İlkbaharda ısınmaya başlayan toprak yaz aylarında çok daha sıcak bir hal aldığı için keyifli bir kamp tatili geçirebilir, Sonbahar mevsiminde ise güzün binbir rengi içerisinde adeta masalsı dakikalar geçirebilirsiniz.

Yedigöller Milli Parkı’nda Nelere Dikkat Edilmeli?

Yedigöller'de İlkbahar Kampı

Yedigöller'de kamp yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Bunlar neler diyorsanız işte cevabı:

  • Milli parkın içerisindeki göllere girmek yerine yanında vakit geçirmenizde fayda var. Çünkü buradaki göllerin derinliği oldukça fazla.
  • Güzel bir kamp deneyimi elde etmek istiyorsanız tuvalet bulunan kamp bölgelerinde kalmaya çalışın.
  • Yanınıza kendinize yetecek kadar yiyecek bulundurmanız sorunsuz bir kampın ilk şartı. Milli parkın içerisinde yiyecek bulmakta zorlanabilirsiniz.
  • Kamp yaparken etrafı dolaşmak istemek en doğal hakkınız. Bölgede kaybolmamak için bir kampçı gibi davranmanız oldukça önemli. Bu nedenle gezintiye çıktığınızda yanınıza küçük bir tebeşir alıp her beş ağaçtan birine işaret koyarak güzergahınızı takip edebilirsiniz.
  • Bir kampın olmazsa olmazı unutulmaz kareler için yanınıza fotoğraf makinesi almayı unutmayın.

Yedigöller Milli Parkı’na Nasıl Gidilir?

Yedigöller'de İlkbahar Kampı

Yedigöller kamp denildiğinde akla ilk gelen alanların başında yer alıyor. Muhteşem doğası ve imkanları ile sizi kendine çeken Yedigöller Milli Parkı’na ilk kez gidiyorsanız nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Yedigöller Milli Parkı'na Bolu ilinin Mengen ilçesinden kolayca geçiş yapılabiliyor. Özel aracınızla bölgeye gelmek isterseniz Ankara-İstanbul Karayolu'nun 152. kilometresinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda Yeniçağa ve 190. kilometresindeki Bolu ilinden kuzeye ayrılan yollarıyla da bölgeye ulaşmanız mümkün.

Yedigöller’de Nerede Kalınır?

Yedigöller'de İlkbahar Kampı

Son olarak Kamp yapmak yerine bungalov evlerde kalmayı düşünüyorsanız Milli Park içerisinde devlete ait olan fakat özel bir firma tarafından işletilen ahşap bungalov evler mevcut. Kamp yapmak istemeyenler bu evlerde önceden rezervasyon yapmak şartıyla, konaklayabilirler.

{search:yedigoller-otelleri,Yedigöller Otelleri}