Bolu Gezi Rehberi
Bolu Gezi Rehberi - Görsel 1
Bolu Gezi Rehberi - Görsel 2
Bolu Gezi Rehberi - Görsel 3
Bolu Gezi Rehberi - Görsel 4
+ 5 Fotoğraf
Aktiviteler
Mekanlar
Gezilecek Yerler
Popüler Oteller

Bolu Gezi Rehberi

Türkiye'nin en önemli turistik şehirlerinden biri olan Bolu , yerli ve yabancı turist sayısını her geçen dönem biraz daha arttırıyor. Siz de kendinize ve ailenize uygun mükemmel bir yer arayışı içerisindeyseniz Bolu gezi rehberi yazımızı inceleyerek merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilirsiniz.

Bolu Hakkında

Ülkemiz coğrafyasında yer alan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin en güzide şehirlerden biri olan Bolu'nun tarihi milattan öncesine kadar dayanıyor. Bolu tarihi , Roma dönemlerinden Anadolu Selçuklularına kadar uzanan önemli bir geçmişe ev sahipliği yapmasıyla bilinirken bunu Osmanlı da harmanlıyor.

Elbette ki geçmişten günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu şehir de onların izlerine de rastlamak mümkün. Hitit uygarlığından Pers İmparatorluğu'na kadar zamanın birçok önemli medeniyetine ev sahipliği yapma gibi büyük bir şerefe nail olan bu şehirde tüm gününüzü sıkılmadan geçirebilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra Bolu ile ilgili merak edilen bir başka husus ise nerede bulunduğuyla ilgili. Bolu hangi bölgede yer alıyor sorularına karşılık Türkiye'nin Batı Karadeniz bölümünde yer aldığı söylenebilir. Yüz ölçümü 8. 313 m olan Bolu, doğa güzellikleri gören tüm yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Bolu

haritası göz önüne alındığında göze ilk çarpan şey; ormanlık alanlarının oluşturduğu yeşillik. Karadeniz Bölgesi'nde yer almasından dolayı tabiatın en güzel ve özel renklerini bünyesinde barındıran Bolu, çeşitli bitkilere de ev sahipliği yapıyor. Kendine has karakter ve gelenekleri olan bu şehrin en bilinen turistik mekanı ise Abant Gölü.

Yaz ve kış turizmi için uygun olan iklim ve toprak yapısı sayesinde her mevsim ziyaret edilebilen ender mekanlardan biri olarak gösterilebilir. Kartalkaya Kayak Merkezi, kışın tatil yapmayı seven kişi veya kişilerce sıklıkla tercih edilen yerlerden biri olarak biliniyor.

Kalabalık ve boğucu şehir hayatından kaçıp kendini tabiatın o mis kokulu ellerine bırakmak isteyebilirsiniz. Huzur ve sükunet tutkunu tatilcilerin de Bolu'nun karşı konulmaz güzelliği karşısında dili tutuluyor. Sonbaharda yere dökülen rengarenk yaprakların oluşturduğu muazzam güzellikteki görsellik, usta sanatçıların milyon dolarlık sanat eserleri kadar ilgi çekiyor.

Bolu'ya geldiğinizde tarihi ve doğasının harmanlandığı farklı bir ambiyansta unutamayacağınız bir tatil yapabilirsiniz.

Bolu Harita ve Yol Tarifi

Bolu'ya nasıl gidilir sorusuna verilebilecek cevap aslında oldukça basit. Bolu hava ve kara yolu ulaşımı açısından uygun bir konumda yer aldığı için şehre ulaşmak sanıldığının aksine hiç de zor değil. Ayrıca Bolu harita uygulamasından da kolayca ulaşabileceğiniz şehirlerden biri olduğu söylenebilir.

Akıllı telefonun sunduğu hizmetler sayesinde kara yolu ile kolayca ulaşım sağlayabileceğinizi unutmamak gerekir. Bunun yanı sıra kalabalık bir aileniz varsa en iyi yol kendi aracınızla seyahat etmekten geçiyor. Bolu yol tarifi için en önemli konu nereden seyahat edeceğinizle ilgili.

İstanbul'dan gelenler için İstanbul-Bolu arası yaklaşık 260 km iken Bursa-Bolu ise 270 km'dir. Bu anlamda bunun her ikisi için yaklaşık olarak 3 saatin üzerinde bir zaman dilimine tekabül ediyor. Bununla birlikte Kocaeli-Bolu 170 km yaklaşık 2 saatlik bir dilimi kaplıyor.

Bolu gibi güzel bir şehre yakın bir konumda iseniz kendi aracınızı tercih edebilir, aracınız yoksa da otobüs seferlerini takip ederek ucuza bir yolculuğun kapılarını aralayabilirsiniz.

Bolu Hava Durumu ve İklimi

Bu şehrin iklimiyle ilgili konuşmadan önce Bolu nerede sorusuna verilecek cevap bulunmalı. Bolu öncelikle olarak Karadeniz iklimi ile karasal iklim arasındaki geçiş yerlerinden biri olarak biliniyor. Bolu iklimi iç bölgelere gidildikçe karasallaşan bir iklime sahip. Bunun yanı sıra Karadeniz kıyısındaki yer ve bölgelerde de Karadeniz iklim tipi görüldüğü biliniyor.

İki tip iklimin görülmesinden dolayı kıyılarda otsu bitkiler tüm yıl boyunca yeşil rengini muhafaza etme yeteneğini bünyesinde barındırır. Karasal iklimin hüküm sürdüğü bölge veya beldelerdeki bitkilerde ise sararma ve kuruma olayı göze çarpıyor.

Sahip olduğu orman bakımından ülkemizde yer alan en zengin şehirlerden biri olarak görülen Bolu ili, bu kendine has rengarenk yapısı ve eşsiz kişiliği sayesinde kente ziyarete gelen tüm tatilcileri kendine hayran bırakmaya devam ediyor.

Bolu hava durumu ve kendine has iklimiyle ülkemiz coğrafyasında önemli bir yere sahip olan ve bunun yanı sıra oldukça fazla ilgi çekmeyi başaran yerlerden biri olarak da söylenebilir.

Örnek Harita Görseli
Haritada gör

Popüler Oteller

Haftanın Otelleri
Kapadokya
Kıbrıs
Palandöken
Sapanca
Bolu
Kartepe
Antalya
Bodrum
Mardin
Gaziantep

Bolu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bolu'nun Neyi Meşhur?

Bolu neyi meşhur denilince ilk akla gelen cevaplardan biri muhakkak ki Abant Gölü'dür. Mudurnu, Akkaya Travertenleri ve Yedigöller de Bolu denilince akla gelen meşhur yerler arasında gösterilebilir. Gezip görülecek yerlerin yanı sıra ekmek atımı denen gözlemesi, paşa pilavı, saray helvası ile birlikte yoğurtlu bakla çorbası da Bolu restoranlar ve mekanlarının meşhur yöresel ve geleneksel lezzetleri arasında yer alıyor. Sahip olduğu çeşitlilik ve farklılıkların yanı sıra Türkiye'deki birçok usta aşçı ve şef de Bolu'dan çıkıyor. Rengarenk doğa ve eşsiz güzelliklerle çevrili olan Bolu turizm aktiviteler ve faalilyetleri sayesinde yılın her ayı misafirlerini konaklama imkanına da sahip bir şehir. Bu da canlı bir turizmin yaşanmasına ve bitmek bilmeyen bir koşuşturmacaya da neden oluyor. Batı Karadeniz'in en güzel şehirlerinden biri olan Bolu, hem sahip olduğu doğal güzellikleri hem de geçmişten bugüne kadar yaşattığı değerleriyle kendisini ziyarete gelen konuklarından tam not almaya devam ediyor. Siz de tatiliniz sırasında meşhur lezzetleri deneyip bol bol gezerek keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Bolu'ya Ne Zaman Gidilir?

Yaz ve kış turizmi bakımından oldukça önemli bir yerde konumlandırılan bu güzel şehir, mevsim farketmeksizin yılın her ayı ziyarete açık bir şekilde misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Kış aylarında kayak yapmanın yanı sıra sonbaharda rengarenk yaprakların arasında dolaşabileceğiniz bu cennetten bir bahçeyi andırıyor. Güzellikler şehri, yılın her mevsiminde başka manzaralar sunuyor. Bu nedenle Bolu'ya dilediğiniz mevsimde gelebilirsiniz. Bolu hava durumunu kontrol ederek bavulunuza uygun kıyafetleri koyabilirsiniz.

Bolu'da Alışveriş Nerede Yapılır?

Bolu tüm o doğal güzelliklerinin yanı sıra semt pazarlarıyla da ünlü olan şehirlerimizden biri. Canlı ve hareketli yapısıyla semt pazarları hem ucuz hem de kaliteli eşya bulabilmeniz açısından ideal mekanlardan biri olarak gösterilebilir. Bunun yanı sıra il dükkanlarında veya çarşılarında da Bolu'ya özgün el sanatlarını ve el işçiliğini yansıtan hediyelikleri bulmanız mümkün. Sevdiklerinize Bolu'dan hediyelik eşyalar alarak onları mutlu edebilirsiniz.

Bolu'nun Mutlaka Görülmesi Gereken Yerleri Nerelerdir?

Bolu'da gezilecek yerler listeniz için birçok seçenek bulabilirsiniz. Abant Gölü, Gölcük Tabiat Parkı, Yedigöller, Akkaya Travertenler ve Akşemsettin Türbesi bunlardan sadece bazıları. Kendinize Bolu gezi rehberi hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli detay ise bu yerlerin çalışma saatleri ile ilgili olmalı. Oldukça eski bir yapıya sahip olabilecekleri için restorasyona alınmış olabilme ihtimalini düşünmekte fayda var.

Bolu'da Nerede Kalınır?

Her mevsim yerli ve yabancı turisti ağırlama imkanına sahip olan şehir, kendine has konaklama imkanlarına ve çeşitlerine de sahip olduğunu söyleyebiliriz. Toplumun her kesiminden ve ayrıca her bütçeden kişi veya kişileri memnun edecek fiyat portföyüne sahip işletmeler bulunuyor. Apart ve en iyi Bolu otelleri de tek başına ya da ailecek seyahat eden tatilciler için ideal konaklama mekanlarından biri olarak gösterilebilir. Dilerseniz Yedigöller çevresindeki işletmelerde konaklayarak Bolu'nun tadını çıkarabilirsiniz.