En İyi 10 Bolu Restoranı

En İyi 10 Bolu Restoranı

Paylaş
Gizem Ağma  
Eklenme: 13 Kasım 2023
 • Son Güncellenme: 27 Kasım 2023
En İyi 10 Bolu Restoranı

İçinde farklı renkleri barındıran doğasıyla bilinen Bolu, yemek denilince Osmanlı’ya uzanan mutfak tarihi ile akıllara geliyor. Anlatılan rivayetlere göre Fatih Sultan Mehmet Han, Bolu mutfağında yediği yemekleri çok beğendiği için İstanbul Topkapı Sarayı’nın mutfağını Bolulu Yakup Ağa’nın ellerine teslim etmiş. Bolu, yemeklerinin lezzeti keşfedildikten sonra orduya erzak sağlaması için Osmanlı Devleti’nin yükseliş döneminde sefer güzergahına dahil edilmiş. Sizin de içinizden “Bu kadar üne sahip yemekleri deneyimlemeden olmaz.” diye geçiyorsa, çorbasından kebabına, gözlemesinden pilavına birçok lezzeti ile bilinen Bolu restoranları listesine gelin beraber bakalım.

{ad:0}

Kubbealtı

Kokusuyla ve lezzetiyle kiminizi çocukluğuna kiminizi de köy hayatına götüren gözleme hassas bir konu. Bu zamana kadar peynirli, otlu, patatesli, kıymalı gibi birçok çeşit deneyimlediğiniz gözlemeleri unutup farklı lezzetteki gözlemeleri deneyimlemeye hazır mısınız? Cevabınız “Evet” ise sizi Kubbbealtı’na davet ediyoruz. Önceden hamamdaki peştamalların kurutulduğu yer olarak kullanılan Kubbealtı, sonradan restorasyon işlemlerinden geçerek günümüzdeki haline dönüşmüş. Mantarlı, patlıcanlı, patatesli, kıymalı gözleme çeşitlerinin yanında yoğurtlu gözlemesiyle bilinen Kubbealtı Bolu, açık ve kapalı alanları ile her mevsim hizmet veriyor. Samimi ve tarihi mekanıyla farklı bir atmosferi olan Kubbealtı’nda, gözlemenin üzerine tatlı bir şey yemek isterseniz cevizli, çikolatalı, tahinli veya antep fıstıklı katmer çeşitlerini deneyebilirsiniz. Genellikle insanların önünde sıra beklediği bu mekana gelirken park sorunu yaşamamanız için aracınızı yakın bir yere park etmenizi öneririz. Haftanın her günü 09:30 ile 22:00 saatleri arasında hizmet veren Bolu Kubbealtı’nı şimdiden gidilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. 

Adres: Merkez Mahallesi, İzzet Baysal Cd. No:108, 14100 Bolu Merkez/Bolu

Paşazade Göynük Sofrası

Bu kadar köklü bir geçmişe sahip olan bolu meşhur yemeklerini orijinal haliyle deneyimlemek istiyorsanız Paşazade Göynük Sofrası’nı tercih edebilirsiniz. Geleneksel tariflere uygun hazırlanan Bolu yemekleri arasından kurutulmuş yoğurt olarak geçen keş ile yapılan Göynük mantısını, tereyağlı Kanlıca mantarını veya güveçte yaprak sarmayı deneyebilirsiniz. Menüsünde sulu yemek ve pide çeşitlerini de bulunduran Paşazade Göynük Sofrası’nın en çok tercih edilen yemekleri arasında, cevizli yoğurtlu Bolu mantısı ve ciğerin olduğunu da belirtmek isteriz. Sakin konumda bulunan Paşazade Göynük Sofrası’nda açık veya kapalı alanda oturabilirsiniz. Yemeğinizi manzara eşliğinde yemek istiyorsanız da ikinci kata geçebilirsiniz. Kendi aracınızla ulaşım sağlamayı planlıyorsanız mekana yakın bir yerde aracınızı park edebilirsiniz. Her gün saat 06:00-23:00 saatlerinde açık olan Bolu Paşazade Göynük Sofrası’nı günün her öğünü için tercih edebilirsiniz. 

Adres: Cuma, Yenice Mh. Çaykenarı Sok. 2/B, İstanbul Cd., 14780 Göynük/Bolu

{search:bolu-bungalov-evleri,Bolu Bungalov Evleri}

Oklava

Hamur işleri ile bilinen Oklava’da ister kahvaltı yapıp üzerine güzel bir kahve içebilir, isterseniz de lezzetli bir yemeğin üzerine tatlı yiyebilirsiniz. Geniş menüsü ile herkesin talebine hitap eden Oklava Bolu’da, yöresel mantı ve el açması gözleme çeşitlerinin yanında kumpir, katmer veya salata çeşitlerini de deneyebilirsiniz. Özellikle kumpiriyle oldukça tercih edilen Oklava’da sufle ve farklı künefe lezzetlerini de denemeden geçmeyin. Hem yerel halk hem de tatilciler tarafından yüksek müşteri potansiyeline sahip olan restoranda, aracınızı mekanın park yerine rahatlıkla park edebilirisiniz. Haftanı her günü saat 10:00 ve 22:00 arasında açık olan Oklava’ya lezzetli bir yemek deneyimi yaşamak veya tatlının yanında kumda kahve içmek için gidebilirsiniz. 

Adres: Tabaklar, İzzet Baysal Cd. No:2, 14100 Merkez/Bolu 

Mercan-i Restoran

Meşhur Bolu kebabını 100 yılı aşkın bir tarihi mekan içinde deneyimlemek ister misiniz? 1880 yılında Hocazade İbrahim Efendi tarafından inşa edilen üç katlı konak, Tabaklar Hamamı'nın yanında bulunuyor. Yıllar içinde birkaç kez restore edilen bu konak, şu anda Bolu'nun lezzetlerini sunan bir mekân olarak misafirlerini ağırlıyor. Menüsünde ünlü bolu kebabı, Köroğlu kebabı, değirmen kebabı, irmik helvası, mercan spesiyal, tahinli kabak tatlısı bulunan Mercan-i Restaurant’ta, keşli ve cevizli erişteyi mutlaka denemelisiniz. Yoğun talep gören Mercan-i Restaurant’a gittiğinizde park sorunu yaşamamanız için gitmeden rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. Özellikle şehir dışından gelen misafirlerin ziyaret etmeden geçmediği Mercan-i Restaurant’a, her gün 09:30-22:30 saatleri arasında gidebilirsiniz. 

Adres: Tabaklar, Özek Sk. No:3, 14100 Bolu Merkez/Bolu

Cemil Piknik – Meşhur Abant Kahvaltısı

Bolu’nun lezzetli yemeklerini deneyimlemenin yanında doğasının keyfini çıkarmak istiyorsanız, dere kenarında, ağaçlarla çevrili Cemil Piknik’e rotanızı çevirebilirsiniz. Cemil İpek’e geldiğinizde organik ve doğal ürünlerden oluşan çok çeşitli kahvaltısı ile saatlerce kahvaltı keyfi yapıp, günün ilerleyen saatlerinde ise kuzu tandır veya sac kavurma gibi et lezzetlerini deneyimleyerek tüm gününüzü doğa ile keyif içinde geçirebilirsiniz. Eğer şehir dışından geliyorsanız Cemil Piknik’e yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan tesis otelinde konaklamayı düşünebilirsiniz. Ayrıca aracınız için tesisin ücretsiz park yerini kullanabilirsiniz. Kalabalık bir grup ile gitmeyi düşünüyorsanız daha önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var.  Bolu’nun doğasında, tertemiz havayı içinize çekmek aynı zamanda lezzete doymak için haftanın her günü 08:00-21:00 saatleri arasında Cemil Piknik’e gidebilirsiniz. 

{search:bolu-apartlari,Bolu Apartları}

Yörem Mantı Unlu Mamuller

Bolu'da mantı konusu gündeme geldiğinde, en iyi Bolu restoranları arasında olan Yörem Mantı Unlu Mamuller akıllara geliyor. Misafirlerine 21 yıldır ustalıkla mantı yapan Yörem Mantı Unlu Mamulleri’nin menüsünde, meşhur ev mantısı ve kıtır mantının yanında kahvaltı, çorba çeşitleri, kıymalı ve peynirli çiğ börek de yer alıyor. Bolu’nun ilk sertifikalı mantıcısı olan restoranda, mantıya doyamayacağınıza emin olabilirsiniz. Yolunuz Bolu’ya düşecek olursa, pazartesi günleri hariç 12:00-21:00 saatleri arasında Yörem Mantı Unlu Mamulleri’ne giderek meşhur mantıların lezzetini keşfedebilirsiniz.

Adres: Tabaklar Mahallesi İzzet Baysal Cad, Albay Sk. 12/C, 14100 Bolu Merkez/Bolu

Mengen Lezzet Dünyası

Mengen'in yemekleriyle ün yapmış olan Mengen Lezzet Dünyası, 1948 yılından beri hizmet veriyor. Şimdi ise yeni mekanı Yeniçağa'da, yöresel lezzetlerin yanı sıra farklı çeşitlerle misafirlerine geniş bir menü sunarak her damak tadına hitap ediyor. Mengen Lezzet Dünyası’na gidiyorsanız öncelikle birçok çeşidin bulunduğu kahvaltısını deneyimlemelisiniz. Eğer yemek yiyecekseniz, Mengen köftesi veya bulgur çorbasını tatmaya öncelik verebilirsiniz. Yeni bir lezzet denemek istemiyorsanız ızgara, makarna, sulu yemek çeşitlerini de tercih edebilirsiniz. Ayrıca isterseniz yemeklere lezzet veren sucuk, yoğurt, kıyma, peynir gibi yöresel ürünleri restoranın marketinden satın alabilirsiniz. Her öğünde tercih edebileceğiniz Mengen Lezzet Dünyası’na haftanın her günü 06:00-00:00 saatleri arasında gidebilirsiniz.

Adres: Merkez mevkii, Ankara Zonguldak Yolu, küme evler no:49, 14640 Yeniçağa/Bolu

{search:bolu-pansiyonlari,Bolu Pansiyonları}

Bolu Hanzade Restaurant

Bolu en iyi restaurant listesinde hem damağınıza hem de bütçenize uygun bir yer arıyorsanız Bolu Hanzade Restoran’ı tercih edebilirsiniz. Çorba ve kuru fasulye yemekleri ile öne çıkan Bolu Hanzade Restoran’da, yöresel lezzetlerin yanında her gün farklı ev yemekleri çıkıyor. Çorba, sulu yemek, et çeşitleri, tatlı çeşitlerini menüsünde bulunan restorana pazar günleri hariç 07:00-17:00 saatleri arasında gidebilirsiniz. Ayrıca aracınızla gitmeyi düşünüyorsanız restoranın ücretsiz otoparkını kullanabilirsiniz. 

Adres: Karaçayır, HANZADE ÇORBACI FASULYECI, Hitit Sk. no 12/7.A, 14200 Merkez/Bolu

Abant Park Restoran

Dere kenarında köy kahvaltısı ile güne başlamaya veya alabalık çeşitlerinin keyfini çıkarmaya ne dersiniz? Bolu'da yaşayanların tüm haftanın yorgunluğunu atmak için tercih ettiği Abant Park Alabalık Et Mangal'da, ormanın tertemiz havası içinde keyifli bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz. Özellikle balık, ızgara sucuk ve Abant köftesi’nin mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında olduğunu söylemek isteriz. Hem ruhunuzun hem midenizin besleneceği Abant Park’ta dilerseniz deneyimlediğiniz yöresel ürünleri satın alabilirsiniz. Abant Park Restaurant'a gitmek için haftanın her günü 08:00-21:00 saatleri arasında plan yapabilir ve yola çıkabilirsiniz.

Adres: Abant Yolu, Abant Çayırbıçkı Mevkii 16. Km, 14030 Abant/Bolu

Viento Bolu

Hem şık hem de farklı lezzetleri deneyimleyeceğiniz bir yere gitmek istiyorsanız, doğal malzemelerle farklı lezzetleri bir araya getiren Viento Bolu’yu tercih edebilirsiniz. Viento Bolu misafirlerine, yöresel lezzetlerden tatlılara, sağlıklı yiyeceklerden içeceklere kadar geniş bir menü sunuyor. Ayrıca vegan, vejeteryan ve glütensiz seçenekleriyle, farklı yemek tercihlerine sahip herkese hitap ediyor.  Sevdiklerinizle şık bir atmosferde lezzetli yemeklerin tadını çıkarmak isterseniz, her gün 08:30 - 00:00 saatleri arasında hizmet veren Viento Bolu'yu ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Borazanlar, Mehmet Akif Ersoy Blv. No:11 B blok, 14100 Merkez/Bolu

Mantı, kebap, tatlı, çorba ve daha birçok yöresel yemeğe ev sahipliği yapan Bolu'da keyifli bir yemek yemeniz için en iyi 10 restoranı tanıttık. Bolu'nun zengin mutfak kültürünü keşfetmek için bu restoranlardan birini ziyaret edebilir ve unutulmaz bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz. Bolu'nun lezzetlerini tatmak önerilerimizi göz önünde bulundurarak, lezzetli bir gastronomik yolculuğa çıkabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

{search:bolu-otelleri,Bolu Otelleri}