Kurban Bayramı'nda Nereye Gidilir? Kurban Bayramı Tatili için Ekonomik Rotalar

Kurban Bayramı'nda Nereye Gidilir? Kurban Bayramı Tatili için Ekonomik Rotalar

Paylaş
Burak Delibacak  
Eklenme: 28 Haziran 2021
 • Son Güncellenme: 26 Ekim 2023
Kurban Bayramı'nda Nereye Gidilir? Kurban Bayramı Tatili için Ekonomik Rotalar

Dini bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı, her sene yakınları bir araya toplamakla kalmayıp, yardımlaşmanın önemini vurgulayan anlar arasında yerini alıyor. Sabah aile üyeleriyle bayramlaştıktan sonra birçok kişi tatil rezervasyonunu yaptırdığı lokasyona doğru yola koyuluyor. Eğer bu süreyi bütçenizi sarsmayacak bir tatil rotasında geçirmenin hayalini kuruyorsanız, aşağıda sizler için sıraladığımız seçeneklere bakabilir, ekonomik tatil yerleri ayarlayabilirsiniz. Bayram tatili yerleri bulduktan sonra eşsiz bir tatil deneyimi elde edebilirsiniz.

{ad:0}

Kurban Bayramında Ege’de Gidilecek Uygun Fiyatlı Yerler

Assos

Kurban Bayramı Tatili için Ekonomik Rotalar

Tatil için tercih edeceğiniz rotanın ekonomik konaklama seçeneklerinden çok daha fazlasına sahip olmasını mı istiyorsunuz? O zaman Assos, tam da size göre bir seçenek. Kuzey Ege'nin bu sakin yerleşiminde, harika gün batımı manzarası karşısında huzurla hayallere dalarken başka bir an sevdiklerinizle deniz, kum, güneş üçlüsünün keyfini çıkarabilirsiniz.. Eğer sıkılırsanız, Assos Antik Kenti gibi tarihi alanlarla beraber Edremit Körfezi ile Kaz Dağları arasında kalan doğa harikası yerleşimlerini ziyaret edebilirsiniz. Kurban bayramı için tatil yerleri arasında en harika seçeneklerden birisi olan Assos’ta enfes anlar yaşayacaksınız.

{search:assos-otelleri,Assos Otelleri}

Dikili

Kurban Bayramı Tatili için Ekonomik Rotalar

Kuzey Ege'nin biraz daha aşağı kısımlarına inmeyi planlıyorsanız, Dikili otelleri arasından seçim yapabilirsiniz. İzmir'in bu güzel ilçesini listeye dâhil ettik çünkü burada görülmeye değer birçok kültürel ziyaret noktası ve doğal güzellik barındırıyor. Üstelik binlerce yıldır bölge halkı tarafından kullanılan ılıcaları, sakin atmosferi ve adeta Maldivler’i anımsatan denizi de cabası. Hatta Dikili kamp alanları ile tercihinizi yapabilir, kafanız nereye eserse orada konaklayabilirsiniz. Tatiliniz Dikili’de harika geçecek!

{search:dikili-otelleri,Dikili Otelleri}

Seferihisar

Kurban Bayramı Tatili için Ekonomik Rotalar

İzmir özelinde, Kurban Bayramı tatili için değerlendirebileceğiniz ekonomik tatil rotaları arasında Seferihisar da bulunuyor. Ülkemizde "Yavaş Şehir" unvanına layık görülmüş ilk yerleşim bölgesi olan ilçe, pek belli etmese de turizm potansiyeli bakımından Çeşme ve Urla kadar zengin. Büyüleyici güzellikte bir antik şehir, dost canlısı halk ve taze deniz ürünlerini merkezine alan mutfak kültürü Seferihisar'da ziyaretçilerini bekliyor. Seferihisar Gezilecek Yerler için Neredekal.com’u ziyaret edebilirsiniz.

{search:seferihisar-otelleri,Seferihisar Otelleri}

Datça

Kurban Bayramı Tatili için Ekonomik Rotalar

Ekonomik tatil denildiğinde, popülaritesi sebebiyle oluşan algıdan dolayı Datça birçok gezginin aklına gelmiyor. Fakat bu önyargıyı aşıp tercih haklarını Muğla'nın cenneti andıran ilçesinden yana kullanan gezginler, birbirinden güzel koylarda doyasıya deniz keyfi yapma fırsatı yakalıyor. Datça kamp alanları gelişmiş olmasından mütevellit harika bir kamp tatili yapabilirsiniz. Ayrıca ekonomik oteller bulma açısından da elverişli bir yer Datça. Tatilinizi Datça'da geçirirken ayrıca Knidos Antik Kenti'ni ve Datça’da gezilecek yerleri arıyorsanız Can Yücel'in izinde Eski Datça'yı dolaşarak çok güzel anlara şahitlik edebilirsiniz

{search:datca-otelleri,Datça Otelleri}

Akyaka

Kurban Bayramı Tatili için Ekonomik Rotalar

Datça'da daha önce tatil yaptıysanız, bu sefer rotanızı Akyaka'ya çevirebilirsiniz. Yalnız dikkat etmekte fayda var. Zira el değmemiş doğası ile Ula sınırları içerisindeki bu tatil rotası kolaylıkla bağımlılık yapabiliyor. Azmak kıyısında ziyafet sofralarına oturmak, buz gibi soğuk sularda yüzmek, sıcakkanlı kasaba halkıyla muhabbet etmek ve enfes manzaraları fotoğraflamak; Akyaka'da yapabileceklerinizden sadece birkaçı. {search:akyaka-gokova-otelleri,Akyaka Gökova Otelleri}

Dalyan

Kurban Bayramı Tatili için Ekonomik Rotalar

Dalyan Baştan sona gezmek için iki günün fazlası ile yettiği bir yer Dalyan. Ama "Ben hareketliliği severim. Bayram tatilimi dolu dolu geçirmek istiyorum." diyenleri de asla üzmeyen bir kimliği var. Ortaca'ya bağlı yerleşim, çevresini saran çok sayıdaki doğal güzellik başta olmak üzere konuklarına tatillerinin her anında eğlenebilecekleri harika fırsatlar sunuyor.

{search:dalyan-otelleri,Dalyan Otelleri}

Kurban Bayramı’nda Akdeniz’de Gidilecek Uygun Fiyatlı Yerler

Olimpos

Kurban Bayramı Tatili için Ekonomik Rotalar

Antalya’nın eşsiz güzelliklerinin barındığı Olimpos’u unutmak ne mümkün! Turizm başkentimiz, daha çok yüksek fiyatlı tatil bölgeleri ile adından söz ettiriyor. Ama Olimpos gibi seçeneklerle daha sakin bir ortamda, uygun fiyatlarla tatil yapmak isteyenlerin yüzünü güldürmeyi de ihmal etmiyor. Peki, Olimpos'ta neler yapabilirsiniz? İster tüm gününüzü plajda geçirin ister hemen yanı başınızdaki doğal koruma alanında keşif gezilerine çıkabilirsiniz. Olimpos her anlamda size eşsiz bir tatil deneyimi yaşatacak.

{search:olimpos-otelleri,Olimpos Otelleri}

Side

Kurban Bayramı Tatili için Ekonomik Rotalar

Antalya'daki ekonomik tatil rotaları deyim yerindeyse saymakla bitmiyor. Neredekal.com ekibi olarak bu listeye, hem sakin atmosferinden hem de kültürel zenginliğinden dolayı Side'yi dahil ettik. Antik Çağ'da önemli bir liman kenti olan Side, aynı zamanda farklı bütçelere sahip gezginleri memnun edecek konaklama tesisi çeşitliliğine sahip. Side Otelleri arasından seçiminiz yaptıktan sonra tekne turuna katılmak, sörf yapmak, Apollon Tapınağı'nı ziyaret etmek gibi aktivitelerle dolu bir gezi programı oluşturmaya odaklanabilirsiniz

{search:side-otelleri,Side Otelleri}

Anamur

Kurban Bayramı Tatili için Ekonomik Rotalar

"Kurban Bayramı tatilinde hem deniz keyif yapayım hem de kafamı dinleyeyim." diyenlerdenseniz, Mersin'in Anamur ilçesindeki otellere göz atabilirsiniz. Toroslar'a sırtını dayamış enfes yerleşim, sadece plajları ile gezginlerin ilgisini çekmiyor; kadim tarihi ve egzotik havası ile farklı beklentiler içerisindeki gezginlere de aradıkları cevapları fazlasıyla sunuyor.

{search:anamur-otelleri,Anamur Otelleri}

Samandağ

Kurban Bayramı Tatili için Ekonomik Rotalar

Tatil boyunca her anı dolu dolu yaşamak istiyorsanız, Hatay'ın Samandağ ilçesini seçenekleriniz arasına ekleyebilirsiniz. Sakinliğin ön planda olduğu yerleşimde, dilerseniz sadece kültürel aktivitelere odaklanarak harika zaman geçirebilirsiniz. Samandağ'da ayrıca kafa dağıtıp stresten arınmak için doğa ve su sporlarına da yönelebilirsiniz. Samandağ'ın tarihi değerlerinden olan Beşikli Mağara ve Titus Tüneli ise mutlaka görmeniz gereken yerler arasında sayılabilir.

{search:samandag-otelleri,Samandağ Otelleri}

Kurban Bayramı’nda Marmara’da Gidilecek Uygun Fiyatlı Yerler

Şile

Kurban Bayramı Tatili için Ekonomik Rotalar

Hem güzel bir bayram hem de yaz tatili yapmak isteyenler için Şile biçilmiş kaftan olacaktır. Bol yeşillik ve sakinliğin içerisinde huzur dolu bir tatil deneyimi sizleri bekliyor. Ayrıca bölgede birbirinden canlı, cıvıl cıvıl kamp alanları ile bir kamp tatili bile yapabilirsiniz.

{search:sile-otelleri,Şile Otelleri}

Avşa Adası

Kurban Bayramı Tatili için Ekonomik Rotalar

Balıkesir’e bağlı bir ada olan Avşa Adası, yaz aylarında insanının içini ısıtan enerjisiyle tatilden aldığınız hazzı had safhaya çıkarıyor. Birbirinden güzel kumsalları, gece kulüpleri, restoranlarıyla kısa süreli tatiller için, harika seçimlerden birisi oluyor. Özellikle İstanbul’dan ve civar illerden gelen ziyaretçiler için vapurlar düzenli olarak sefer düzenliyor. Ulaşım açısından kolay olmasını dileyen aynı zamanda tatilimi de dolu dolu geçirmek isteyen ziyaretçiler için Avşa Adası harika bir seçim olacak.

{search:avsa-adasi-otelleri,Avşa Adası Otelleri}

Kefken

Kurban Bayramı Tatili için Ekonomik Rotalar

Kocaeli’nin Karadeniz kıyısında bir mahalle olan Kefken, civardaki büyükşehirlerden oldukça yoğun bir talep alıyor. Üstelik ekonomik tatil yapmak isteyenlerin de gözdesi diyebiliriz. Burada Pembe Kayalar’a uğrayıp manzara önünde birçok fotoğraf çekilebilirsiniz. Cebeci, kerpe plajlarına yakınlığıyla ise tatilinizi tek bir noktada yapmaktan ziyade birçok alan gezme fırsatınız da bulunuyor.

{search:kefken-otelleri,Kefken Otelleri}

Büyükada

Kurban Bayramı Tatili için Ekonomik Rotalar

Tatilin bir kısmını şehirde bir kısmını ise şehirden uzak deniz kum güneş üçlüsüyle geçirmek isteyenler için Büyükada en güzel lokasyonlardan biri olacaktır. Adada, bisikletle gezebilir, Aya Yorgi Kilisesini ziyaret edebilir, zirvede denizi karşılayan kayalıkların tepesinde fotoğraflar çekilebilirsiniz. Konaklama düşünen ziyaretçiler için ise birçok Büyükada indirimli oteller de bulunuyor.

{search:buyukada-otelleri,Büyükada Otelleri}