Neredekal Turizm Seyahat Acentesi Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Alaçatı Gezi Rehberi
Alaçatı Gezi Rehberi - Görsel 1
Alaçatı Gezi Rehberi - Görsel 2
Alaçatı Gezi Rehberi - Görsel 3
Alaçatı Gezi Rehberi - Görsel 4
Tümünü gör (40 Fotoğraf)
Aktiviteler
Mekanlar
Gezilecek Yerler
Popüler Oteller

Alaçatı Gezi Rehberi

Ülkemizin en gözde tatil bölgelerinden biri olan Alaçatı, mavi ile yeşilin kucaklaştığı şirin Ege kasabalarından biri. Taş evli sokakları ve plajları ile adından bahsettiren Alaçatı , eğlence mekanlarının ve aktivitelerinin çeşitliliği sayesinde keyifli bir tatil fırsatı sunuyor.

Taş evli sokakları ve masmavi plajları ile huzurlu bir atmosfere sahip bölgede keyifli bir tatil planlamak için Alaçatı gezi rehberi yazımızı inceleyebilirsiniz.

Alaçatı Hakkında

Alaçatı, ülkemizin en popüler tatil bölgeleri arasında yer alıyor. İzmir 'in Çeşme ilçesine bağlı bir mahalle olan Alaçatı, yerli ve yabancı birçok turistin uğrak noktası. Alaçatı hangi bölgede diye soracak olursanız, Ege Bölgesi'nde bulunuyor. En keyifli tatil rotalarından biri olan Alaçatı, deniz seviyesinden 16 metre yükseklikte konumlanıyor.

Alaçatı turizm faaliyetleri, beldenin geçim kaynaklarının çoğunluğunu oluşturuyor. Rüzgar sörfüne elverişli denizi ve hava durumu ile Alaçatı, su sporlarında adından bahsettiriyor. Az tuzlu denizi ve her zaman esen havası ile bunaltmayan Alaçatı'da sörf okulları da yer alıyor. Uluslararası olarak dikkat çeken Alaçatı sörf okullarının eğitimlerine katılabilirsiniz.

Ege Denizi'ne olan kıyısı sayesinde deniz tatili yapmak isteyen misafirlerini memnun eden şehir, rengarenk sokakları ile masalsı bir atmosfere sahip. Tarihi dokusunu koruyan Alaçatı Evleri genellikle Rum mimarisinin izlerini taşıyan iki katlı cumbalı taş evlerden oluşuyor. Alaçatı seyahatinizde fotoğraf makinenizi yanınıza almanızı tavsiye ederiz.

Renkli taş evlere sahip Alaçatı sokaklarında eşsiz kareler yakalayabilir, sosyal medya üzerinden sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz. Alaçatı tarihi , antik dönemlere kadar uzanıyor. Eski adı Rumca "Alacaat" olan belde zaman içerisinde bugünkü "Alaçatı" halini alıyor. Rum ve Türk kültürünün izlerini taşıyan Alaçatı, Ege mutfağının önemli temsilcilerinden biri.

Zeytinyağlı yemekler ve mezeleri ile dikkat çeken Alaçatı mutfağında otlar önemli bir yer tutuyor. 2010 yılından beri her yıl ilkbahar aylarında Alaçatı Ot Festivali düzenliyor. Bölgede yetişen şifalı otların tanıtılması için düzenlenen festival, dikkat çeken organizasyonlardan biri.

Eğlenceli ve otantik bir atmosfere sahip Alaçatı Ot Festivali'nde farklı otları keşfedebilir, Ege kültürünü yakından inceleme fırsatı bulabilirsiniz. Ayrıca, tarıma uygun topraklara sahip Alaçatı'da zeytin, enginar ve anason gibi ürünler yetiştiriliyor. Alaçatı'da bulunan sakız ağaçları da bölgenin dikkat çeken unsurlarından biri.

Alaçatı haritası üzerinden de görebileceğiniz gibi Çeşme merkezine yaklaşık 8 kilometre mesafede bulunuyor. Alaçatı'nın batısında Çeşme ve Ege Denizi yer alırken; doğu kısmı Urla ve Uzunkuyu Koruluğu'na komşu konumda yer alıyor.

Alaçatı Harita ve Yol Tarifi

Ege Bölgesi'nin en popüler tatil rotalarından biri olan Alaçatı'ya nasıl gidilir derseniz, kara yolu ve hava yolu ulaşım alternatiflerinden birini tercih edebilirsiniz. Ulaşım alternatiflerinin çeşitliliği ve kolaylığı sayesinde rahat bir yolculuk yaparak Alaçatı'ya gidebilirsiniz. Ülkemizin birçok şehrinden İzmir'e direkt uçuşlar yapılıyor.

Uçak yolculuğu yaparak Alaçatı'ya gitmek isterseniz; İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na iniş yaptıktan transfer servis araçları ya da minibüsler ile Alaçatı'ya ulaşabilirsiniz. Otobüs yolculuğu yaparak Alaçatı'ya gitmek için ilk olarak İzmir'e ulaşmanız gerekiyor. Otobüs firmalarının birçok şehirden İzmir'e karşılık seferleri bulunuyor.

Otobüs yolculuğu ile İzmir otogarına gittikten sonra taksi, otobüs ya da minibüs ile yapacağınız yaklaşık 50 dakikalık bir yolculuktan sonra beldeye ulaşabilirsiniz. Alaçatı harita konumu itibari ile İzmir'e yaklaşık 70 kilometre, İstanbul'a 640 kilometre ve Ankara'ya 660 kilometre mesafede konumlanıyor.

Özel aracınız ile Alaçatı'ya gitmek isterseniz, İzmir Çeşme otoyolunu takip etmelisiniz. Otoyol üzerinde yer alan Alaçatı çıkışını takip ederek beldeye ulaşabilirsiniz. Ayrıca, akıllı cihazlarından Alaçatı yol tarifi için destek alabilir, konforlu bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Alaçatı Hava Durumu ve İklimi

Popüler tatil bölgelerinden olan Alaçatı hava durumu yıl boyunca sıcak oluyor. Akdeniz iklimin özelliklerini taşıyan Alaçatı hava durumunda yazları sıcak ve kurak geçerken, kış ayları yağışlı ve ılık geçiyor. Yaz aylarında Alaçatı'ya olan talep yılın diğer aylarına kıyasla artıyor.

Temiz plajları ve sörf yapma imkanı sunan ortamı ile yaz tatillerinin iyi rotalarından biri olan Alaçatı, esintili havası ile sıcak havalarda misafirlerini bunaltmıyor. Her zaman esintili bir hava sahip Alaçatı'da deniz suyu daha serin oluyor.

Az tuz oranına sahip Ege Denizi serin suları ile yaz sıcaklarında ferahlamak için keyifli bir alternatif sunuyor. Kış aylarının da ılık geçtiği Alaçatı'yı yılın her zamanı rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Sörf eğitimi almak ya da deniz tatili yapmak isterseniz yaz sezonu sizler için uygun olabilir.

Kış ve bahar aylarında ise Alaçatı'nın meşhur sokaklarını keşfedebilir, yöreye özgü lezzetleri tadabilirsiniz. Akdeniz iklimin hakimiyeti altında olan Alaçatı'nın bitki örtüsü makiler oluşturuyor. Tarıma elverişli topraklara sahip Alaçatı'da; enginar, anason, domates ve çeşitli otlar yetiştiriliyor. Ayrıca beldede bulunan sakız ağacı bahçesi de önemli tarım alanlarından biri.

Örnek Harita Görseli
Haritada gör

Popüler Oteller

Haftanın Otelleri
Kapadokya
Kıbrıs
Palandöken
Sapanca
Bolu
Kartepe
Antalya
Bodrum
Mardin
Gaziantep

Alaçatı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Alaçatı'nın Gece Hayatı Nasıldır?

Canlılığını ve hareketliliğini 24 saat sürdüren Alaçatı'da gece hayatı oldukça renkli geçiyor. Her zevke hitap eden eğlence mekanlarına ev sahipliği yapan Alaçatı'da, eğlenmek için Bar Sokağı'na gidebilirsiniz. Alaçatı'daki barlarda Dj performansları ve canlı müzikler ile eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Belde de buluna bar, disko ve gece kulüpleri her zevke hitap eden eğlence seçenekleri sunuyor. Alaçatı'daki gece kulüpleri ve barlar tesis özelliklerine göre sabaha kadar hizmet veriyor.

Alaçatı'nın Mutlaka Görülmesi Gereken Yerleri Nerelerdir?

Çeşme'nin şirin mahallelerinden biri olan Alaçatı, görülmesi gereken birçok yere ev sahipliği yapıyor. Yolunuz Alaçatı'ya düştüğünde yaklaşık 150 yıllık geçmişe sahip yel değirmenlerini görmenizi tavsiye ederiz. Alaçatı sokakları, Dutlu Kahve ve Pazar Yeri Cami belde de gezielcek yerler arasında yer alıyor. Sörfe ilginiz var ise sörf yapılan plajları ziyaret edebilirsiniz.

Alaçatı'da Nerede Alışveriş Yapılır?

Hareketli sokaklara sahip Alaçatı'da alışveriş yapmak için çeşitli alternatifler mevcut. Alaçatı Antikacılar Çarşısı'na giderek antika ürünler, heykeller ve resimler satın alabilirsiniz. Alaçatı'da haftada bir gün kurulan pazarı ziyaret ederek, yöresel ürünler satın alabilirsiniz. Alaçatı pazarında zeytinyağı, el yapımı reçeller, otlar, giysiler ve bez çantalar satılıyor. Alaçatı pazarından kendiniz ve sevdikleriniz için hediyelik ürünler satın alabilirsiniz. Ayrıca, çarşıdaki butiklerde magnet, biblo ve anahtarlık gibi eşyalar satılıyor.

Alaçatı'da Nerede Kalınır?

Taş evleri ile dikkat çeken Alaçatı, misafirlerine konaklamak için çeşitli alternatifler sunuyor. Sevdikleriniz ile beraber keyifli bir tatil yapabileceğiniz Alaçatı'da her bütçeye uygun konaklama alternatifleri mevcut. Butik otellerden lüks otellere kadar farklı özelliklere sahip tesislerde konaklayabilirsiniz. Alaçatı'daki butik otellerin bazıları taş evlerde hizmet veriyor. Taş evlerde konaklayarak tatil yapmak isterseniz butik otelleri tercih edebilirsiniz. Konforlu ve modern olanaklar sunan lüks Alaçatı otelleri her bütçeye uygun konaklama konseptleri ile herkese hitap ediyor.

Alaçatı'nın Neyi Meşhur?

Gözde tatil beldelerinden biri olan Alaçatı'nın neyi meşhur diye sorulunca akıllara Tarihi Alaçatı Yel Değirmenleri ve taş evleri geliyor. Alaçatı'nın sembolü haline gelen yel değirmenlerinin geçişi 150 yıl öncesine kadar uzanıyor. Yel değirmenlerinin belirli bir kısmı kafe ve restoran olarak hizmet veriyor. Alaçatı sokaklarının dikkat çekmesi sağlayan taş evlerde, beldenin meşhur simgelerinden biri. Rengarenk taş evli sokaklar eşsiz görünümleri ön plana çıkıyor. Tarihi dokusunu koruyan Alaçatı sokakları sizlere farklı bir yerdeymiş hissi yaşatıyor. Alaçatı mimari dokusu kadar yöresel yemekleri ile de dikkat çekiyor. Zeytinyağlı yemekler, mezeler ve deniz ürünleri Alaçatı mutfak kültürünün yaygın lezzetleri arasında yer alıyor. Ayrıca her yıl uğruna festivaller düzenlenen Alaçatı otlarının tadına bakmanızı tavsiye ederiz. Kabak çiçeği dolması, sakız muhallebisi ve Alaçatı kahvaltısı yörenin meşhur lezzetleri arasında yer alıyor. Alaçatı seyahatiniz sırasında beldenin doğal güzelliklerini ve lezzetlerini keşfedebilirsiniz. Alaçatı nerede diye sorarsanız, İzmir'in Çeşme ilçesi sınırları içinde bulunuyor. Ege Denizi'ne kıyısı olan belde, sörf okulları ile de dikkat çekiyor.