Çanakkele, görmek ve gezmek için öncelik verilmesi gereken şehirlerimizden biri. Bu şehirde gezerken Çanakkale'nin tarihi önemini daha yakından hissedecek, sahip olduğumuz değerlere ve anılarımıza daha çok sarılmak isteyeceksiniz.
Çanakkale Aynalı Çarşı: Çanakkale savaşlarında bir halk türküsüne de konu olan ünlü çarşının 1889 yılında II. Abdülhamid'in padişahlığı sırasında, Çanakkale'nin önde gelen Yahudi ailelerinden biri tarafından yaptırıldığı bilinmektedir. Doğrulanamayan bir iddia ise çok daha önceleri yapıldığıdır. Evliya Çelebi'nin "Seyahatname" adlı eserinde de çarşıdan söz edilmektedir. Çarşıya ilişkin kayıtlar incelendiğinde İstanbul'daki Mısır Çarşısı'nın minyatürü olduğu anlaşılmaktadır.
Çanakkale Şehitliği: Çanakkale savaşlarının merkezi olan, insanoğlunun tüylerini ürperten, tarifsiz bir duygu yoğunluğunun içine sürükleyen ve bu vatanın evladı her kişinin o havayı soluyarak öğrenmesi gereken bir destanın yazıldığı Gelibolu yarımadası tarihi milli parkında kalan anıt ve şehitlikler… Çanakkale'ye gelindiğinde belki de ilk ziyaret edilmesi gereken mekan.
Çanakkale Merkez: Muhteşem Çanakkale Boğazı manzarasıyla Truva filminde kullanılan tahta atın ve antik Truva şehrinin maketinin bulunduğu Çanakkale kordon boyunu da içeren merkez, şehrin kalbi….
Çanakkale Deniz Müzesi: 1462 yıllında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan, Çanakkale Savaşları'nda da kullanılan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin kahramanlarından Nusrat Mayın Gemisi'nin orijinal boyutlarındaki maketi ve Çanakkale Savaşları'nda kullanılan çeşitli silahların bulunduğu müzeyi ziyaret edebilirsiniz.
Çanakkale Saat Kulesi: İtalyan Başkonsolosu, Emilio Vitalis tarafından 1890'larda yaptırılan bu görkemli saat kulesini de görmekte fayda var.
Çanakkale Arkeoloji Müzesi: Çanakkale yöresinde büyük özverilerle devam eden kazılar sonunda çıkarılan, çoğunlukla Truva (Troya, Troia), Assos ve Parion bölgesinde bulunan antik şehirlere ait bulgular ile Polyksena Lahiti gibi pek çok önemli eserin sergilendiği arkeoloji müzesi sizleri geçmiş zamanlara götürebilir.
Truva Antik Kenti: 1988 yılından beri dünya miras listesinde olan bu antik şehir 1996 yılından beri ise milli park statüsündedir. Antik medeniyetlerin beşiği kabul edilmiştir. 9 adet şehrin birbiri üzerine kurulmasıyla oluşmuştur. Truva, Troya, Troia, İlion, Vilusa gibi adlarla da anılır. Konum olarak Kazdağları eteklerindedir. Pek çok filme de konu olan Truva Atı'nı görmek için buraya uğrayabilirsiniz.
Yusuf SEZEN - 13 Ocak 2021, Çarsamba 18:46
Benim annem o koylu ve akrabağlarim orda yaşiyor. Halkı kabadır ve gezilip görrülecek hiçbir yeri yoktur. Olan yerlerde bakimsizliktan çürümek üzere. Çok yazik öyle bir yerin heba olması
Mehmet - 5 Eylül 2020, Cumartesi 23:05
İnsanların parasını almak için kurulmuş tezgah. Gereksiz veya paranızı çöpe atacaksanız gidebilirsiniz. Hayatımda gittiğim en kötü yer. Kişi başı masa parası 50 tl ?
Doğan Gür - 13 Ağustos 2020, Perşembe 18:29
Burada Şehit Olan Askerlerimize Allah Rahmet Eylesin. Allah'ın Rahmeti Üzerinize Olsun Diliyorum.
özge kaya - 8 Ağustos 2020, Cumartesi 23:10
koy çok güzel çocuklu aileler için uygun sayılabilir. Aracınızı park ettikten sonra çok az yürüyüş yolu var. Bu koy biraz zahmetli çöp poşeti taşıyacaksınız duş için su alacaksınız içeçeklerinizi termos çanta ile taşıyacaksınız tüm pisliğinizi toplayıp araba park ettiğiniz alandaki çöp konteynerina taşıyacaksınız bunlar zor geldiyse gitmeyiniz zira ayak iziniz dışında bir iz bırakmamanız gerekiyor. Zıpkınla balık av.. Devamını Göster
Yunus kılıçtaş - 6 Ağustos 2020, Perşembe 13:12
Kesinlikle gitmeyin 2020 ağustos 4 te gittik 30 TL giriş ücreti su kenarında da masa ücreti 50 tl istiyorlar zorba işletme özel mülk deyip insanları soymaya çalışıyorlar adma gibi mangal yerleri bile yapılmamış İşletme Sosyal mesafe kuralını takmıyor Pişman olduk gitmeyin Eminim sizde pişman olacaksınız
Meliha Pala - 25 Temmuz 2020, Cumartesi 21:02
Habbele plajına gittik arkadaşım'la beraber. Çalışanlar son derece kaba,ve üslupları çok kötüydü. İşletmeyi yapan beyefendinin de çalışanlardan bir farkı yoktu.Kesinlik'le gitmeyin çok rezalet bir işletme.
Yasemin Uzun - 25 Temmuz 2020, Cumartesi 21:00
Hiçbir şekilde önermiyorum, çok saygılı olmayan bir işletme ve çalışanlara sahip. Hizmet çok kötü olmakla birlikte, problem çözme noktasında çok zayıf. Hatta biz gibi suçlu çıkarılma durumu yaşayarak şok yaşamanız muhtemel.
mehmet akyol - 7 Temmuz 2020, Salı 11:14
muhteşem yerler bayıldım birdaha gidecem tarihi asos antik kent enfes yerler mutlaka gidin
Ülker - 20 Haziran 2020, Cumartesi 04:46
Sessiz olsun, denize yakın olsun diyorsanız Karabiga tam bizlere göre. Tatil yapmak için ideal ve yakın bir yer.
Altuğ Yılmaz - 11 Haziran 2020, Perşembe 22:33
Son iki senedir uğradığım tatlı bir yer. Ailemle Priapos Taş Bahçe Otel'de kaldım. Sahil şeridi dar olsa da mavi bayraklı plaja sahip nadir yerlerden biri. Sakin, kafa dinlemeye yönelik hoş bir ortamı var. Nezaket, hoşgörü konusunda sıkıntı yaşamadım aksine birçok insanın cana yakın olması, İstanbul'dan kaçıp tekrar gelmek üzere iz bıraktı.
Rıdvan Turan - 12 Mart 2020, Perşembe 08:44
Arkadaşlar gerçekten tarihi bir öneme sahip olan bu kale kaderine terkedilmiş durumda. Buranın ilgililer tarafından yeniden turizme kazandırılması gerekiyor. Çünkü yeni nesil ve çocuklarımız bu tarihi değerlerimizi bilmek ve tanımak zorundadır. Çünkü tarihimizi bilmeden geleceğimiz olmaz.
Berkay - 2 Şubat 2020, Pazar 10:35
Her şeyden para alan sevimsiz bir işletme. Berbat yollar ve gezilecek yeri yok. Gitmeyin değmez.
Busra Tokgoz - 8 Haziran 2019, Cumartesi 18:09
Şelaleye ulaşmak için çok uzun bir yol gidiyorsunuz. Yol taşlı, kayalı, saçma sapan... Yorgunluk ve uçurumdan düşme korkusu bir kenara, arabanın da oldukça canı yanıyor. Arabayla gidilebilecek yer sınırlı. Bir noktada park edip yürümek gerekiyor. Yaklaşık 2,5 km yürüdükten sonraki yol oldukça zorlu. Şelale denilebilecek bir yapı karşınıza çıkıyor. Denilebilecek bir yapı, dikkatinizi çekerim. Şelalede yüzülebilecek a.. Devamını Göster
Reyhan belen - 5 Haziran 2019, Çarsamba 22:17
Ben Çanakkale'ye ikinci gelişim. Özellikle buraya gelmeyi çok istedim çünkü atalarımız vatan uğruna ve bizlerin rahat özgürce yaşayabilmemiz için canlarını vermişler savaşta. Ne kullandılar ve ne de yediler, suyu neyle içtiler, yaralı askerleri nasıl tedavi ettiler. Ameliyatı nasıl yaptılar, bunları görmek istedim, atalarımızın dokunduğu, değdiği ağaçlar, topraklar, deniz, bunlara ben de dokunmak, yürümek istedim. V.. Devamını Göster
Anonim - 7 Ocak 2019, Pazartesi 14:05
Bozcaada'ya gidip de Naciye Butik Bozcaada'ya uğramadan olmaz. Mutlaka uğrayın ve güzellikleri kaçırmayın.
Erdin Ersoy - 29 Ekim 2018, Pazartesi 10:23
Mia Ada evinde kaldım. Rahat ve huzurlu bir yer. Tavsiye ederim, mutlaka kalın. Akşamları ise "Battı Balık"da yemek yiyin derim. Her şeyin tazesi ve lezzetlisi mevcut. Fiyat makul.
Zehra yılmaz - 28 Ağustos 2018, Salı 20:35
29.08.2018'de akşam yemeğe geldik. Tüm çalışanlar kendi halindeler. Beklediğimizi görüyor, sipariş vereceğiz, sigara içmeye devam ediyor. Yarım saatten fazla bekledik. Menüde çorba yazıyor, çorba yok daha çıkaramadık dediler. Balık yazıyor, kendimiz getirecekmişiz. Saçmalık, hiçbir şey yok.
engin aydoğan - 17 Ağustos 2018, Cuma 10:27
Şahmelek Koyu tam neresi? Bandırma'yı geçilen yer mi acaba yoksa başka yerden mi bahsediliyor? Tam bilemedim.
Engin Aksan - 14 Ağustos 2018, Salı 14:51
Bolayır'da Süleyman Paşa'nın türbesi ile Namık Kemal'in mezarı bakımlı bir durumda ancak tarihi değeri, yeri, manzarası ile restore edildiği takdirde çok önemli bir turizm objesi olabilecek Çimpe Kalesi maalesef acınacak vaziyette. Tanıtım levhası kurşun delikleri, çevresi tüfek boş kovanlarıyla dolu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu önemli tarihi değere mutlaka el atması gerekmektedir.
ahmet tanyeri - 5 Ağustos 2018, Pazar 11:03
Kilye Koyu'nda bulunan batık deniz araçlarıyla alakalı bilgi de yazarsanız iyi olur.
engin dayı - 28 Temmuz 2018, Cumartesi 03:08
Su çok güzel, piknik alanı mevcut, yeşillik içinde bakımsız fakat güzel tanınmamış bir yer.
Mehmet Kopuz - 22 Mayıs 2018, Salı 20:11
Yollar aşırı berbat. Piknik yeri için rezalet bir hizmet mevcut. Girişte 20'şer lira istediler. Ayrıyeten masa için 30 lira istediler. Bir girip bakabilir miyiz, eşyalarımız arabada, sonra çıkıp alırız hemfikir olursak dedik. Hayır, olmaz, benim o parayı sizden almamız lazım dediler. Masa almak istemiyoruz, bizim masamız var, sandalyemiz var dedik. O zaman da kuralları çiğnemiş sayarız dediler. Sakın gitmeyin. Daha .. Devamını Göster
derya ercan - 1 Eylül 2017, Cuma 13:05
O yokuş ve dar virajı yolu çıkabilirseniz eğer görebilirsiniz. Tek araba zor, şişiyor, iki araç imkansız, yarıdan döndük. Bizim gibi dönen bir sürü araç oldu.
Bad burcu - 20 Ağustos 2017, Pazar 15:55
Pazar günü kiliseye ziyarete gittik ama kapıda hiç de nazik olmayan görevli karşıladı bizi. Herhangi bir uyarı olmamasına rağmen girişin yasak olduğunu söyledi ve bunu son derece çirkin bir dille ifade etti. Buranın Türklere göre olmadığını, Türklerden bir türlü kurtulamadığını söyleyerek, orada bulunan insanları bağırarak kovdu.
Sevda Kara - 4 Ağustos 2017, Cuma 02:17
Arkadaşlar Karabiga dediğiniz yer Türkiye'de en kötü diyebileceğim yerlerden sadece biri. Saygı diye bir şey yok. İnsanlarda da terbiyesizlik had safada. Yabancı gördü mü etmedikleri kötülük kalmaz. Pis bir yer. Aynı zamanda arkadaşlar gidecek ya da gitmek isteyenler varsa günübirlik geziler düzenlesin. Sadece doğal güzelliklerini görüp bırakın tadında. Lanet olsun geldiğim gördüğüm güne berbat bir yer.
ERSİN ALTINDİŞ - 24 Temmuz 2017, Pazartesi 12:58
Burası Karabiga beldesinde bulunan Kocakum denilen kumsaldır. Yalnız artık bu doğa güzelliğinin yerinde tam ortasında koca bir termik santral kurulmuş durumdadır ne yazık ki. Şahmelek biraz daha ilerde bir koydur ve gidilesi, görülesi, girilesi durumdadır. Konaklamak için tesis bulunmaktadır. Biga ilçesinden günübirlik de gidilebilir. (Temmuz 2017)
Selda sancaktutan - 16 Temmuz 2017, Pazar 15:37
Girişten tutun oturduğunuz yere her şeyden para alıyorlar. Giriş 20 TL, masa 30 TL, su bile 2,5 TL. Ayrıca yolları berbat. Kesinlikle arabanızı o yola vurup gitmeyin.
Tarik vardar - 21 Mayıs 2017, Pazar 17:54
Alçıtepe, abideye en yakın köydür. Düşmanın ilk hedefi de Alçıtepe Köyü'dür. Köy konum itibari ile oldukça aktif bir bölgede yer almaktadır. Arda Tuana Ev Pansiyon'da, köy evinde ailece kalabilirsiniz. Google'da Arda Tuana Ev Pansiyon diye aratın. Çat kapı yapmayın, yer sorunu yaşarsınız.
Melda - 30 Nisan 2017, Pazar 15:46
Doğanın bize sunduğu değil, Allah'ın yarattığı bize sunduğu harikalar...
Ömer doğru - 7 Ekim 2016, Cuma 20:24
İlk fırsatta tekrar gideceğim tek yer. Orman, plaj, deniz, yeşil, altın sarısı, mavi. Fethedebilseydim bayrağın rengi olurdu.
Orhan Aksoy - 4 Eylül 2016, Pazar 14:41
Gittiğime pişman oldum. Doğru dürüst levha yok. Yolları çok berbat. Ayrıca giriş araç için ayrı, araçsız girmek için ayrı para alıyorlar. Özel mülkmüş. Yazık, hem insanların parasını al hem de berbat bir yolda insanları mağdur et. Gitmeye değmez bir yer. Kesinlikle tavsiye etmem. Belediyenin böyle bir yere el atması gerekir. İnternetten fotoğraflarına bakın, yeterli olur.
Mustafa Elmas - 12 Ağustos 2016, Cuma 20:11
Morto Koyu, hani derler ya falan yere gittiğinizde görmeniz gereken yerler, evet, işte aynen öyle. Çanakkale'ye gittiğinizde muhakkak gezmeniz, görmeniz gereken yerlerden biri.
Hande Korkmaz - 1 Ağustos 2016, Pazartesi 03:11
Sahil şeridi çok dar. Sahilde oturacak ve gezecek alan az. Kalite düşük. Denizi pis ve dalgalı. Biga'dan yakın olduğu söylense de yol git git bitmiyor. Balıkçılar yabancı olduğunuzu anladığında fiyatı katlıyor. Marmara'nın en köhne denizi diyebilirim. İlçe olarak geçse de küçük bir yer. İnsanları soğuk. Yabancı olduğunuz attığınız her adımda anlaşılıyor.
Melih güneş - 1 Ağustos 2016, Pazartesi 03:11
Sakın gitmeyin, görülecek hiçbir şey yok. Apaçi mekanı olmuş, denizi de epey pis . Bizi yabancı görüp kasaya gittiğinde farklı fiyat söyleyen ve ikram salatanın parasını alan Gülüm Balıkçılık orada geçirdiğimiz günü daha da sıkıcı hale getirdi.
Muharrem temel - 29 Temmuz 2016, Cuma 21:23
Burada yapılan yorumlara inanmadım, gittim. İnanmadığıma pişman oldum. Hem bizi soyuyorlar hem de ahım şahım bir yer değil. Gitmeyin derim.
Soner bilgin - 8 Temmuz 2016, Cuma 00:12
Yolu korkunç kötü. Arazi aracınız yoksa gitmeyin. Yaşlı, hamile ve çocukluysanız çok dik bir yürüme yolu var, gitmeyin. Mekan çok dar, bayram tatillerinde, vs. acayip kalabalık oluyor, parayla bile oturacak yer bulamazsınız... Şelale güzel mi? Fena değil ama deniz varken ne yapacaksınız şelaleyi, fanteziye gerek yok. Hiç değmez, arabanızı parçalamayın. Kendinizi yormayın, zaten yakında biriken çöplerden girilemez ha.. Devamını Göster
Sinem Er - 4 Mayıs 2016, Çarsamba 20:14
Biraz iyi, biraz kötü ama yine de iyi.
Dr. Suavi TUNCAY - 27 Nisan 2016, Çarsamba 21:56
Türk şehri olduğu kesinlikle doğrudur. Bu diğer Etrüskler ve Traklar için de aynı sonucu verir. Tarihe sadık kalmak, Atatürk'e bakmakla, onu temel almakla eş anlamdadır. Selamlarımızla...
elif asadsanm - 23 Nisan 2016, Cumartesi 22:49
Herkesin gidip görmesi gereken bir yer. Gerçekten doğanın bize sunduğu eşsiz güzellikteki doğal bir mekan. İnsanların bu güzelliği bozmayışı da çok takdir edilecek bir şey.
hasan güleç - 18 Mart 2016, Cuma 12:52
Stylobat 14,03 X 30,31 metre ölçülerinde olup, iki basamaklı bir krepice (krepidoma olarak da adlandırılır, Hellen tapınak platformunun dış kenar basamağıdır) oturmaktadır. Krepidoma, doğuda bir podyum biçimini alır. Basamaklar 28 cm yüksekliğindedir ve rıht yüzeyine, kabartma olarak polygonal desen yapılmıştır. Dor nizamında ve Peripteros (bir sıra sütunla çevrili tapınak) planlı tapınak, kısa kenarında 6, uzun ken.. Devamını Göster
Haluk Yurtkuran - 3 Mart 2016, Perşembe 11:39
Çanakkale Adatepe Zeytinyağı Müzesi hakkında daha fazla bilgi gerekirse aşağıdaki linkten edinebilirsiniz. https://www.adatepe.com/StaticPages/adatepe-zeytinyagi-muzesi/145
zeynep afra seril - 16 Aralık 2015, Çarsamba 19:17
Allah rahmet eylesin, okulumuz Süleymanpaşa İmam Hatip Ortaokulu'ndan da Allah razı olsun bize buraları gezdirdiği için. Ben Çanakkaleliyim ama Tekirdağ'da yaşıyorum. Memleketimle havalardayım diyor başka da bir şey demiyorum.
zeynep afra seril - 16 Aralık 2015, Çarsamba 19:13
Sbs birincisi olarak ve Çanakkaleli Gelibolulu biri olarak, memleketim diyor başka da bir şey demiyorum.
Ramazan mete - 13 Kasım 2015, Cuma 15:11
Gelmişken görmeye değer.
emre inan - 24 Eylül 2015, Perşembe 22:04
Öncelikle Bozcaada beklentilerimizi karşılamadı. Fiyatlar çok pahalı. Kalite sıfır. Bozcaada Ayazma Plajı da güzel değil. Resmen çamurda yüzdük. 1 gecelik pansiyon fiyatı 300 TL. Yemekler çok pahalı. Feribot bile 35 TL. Denize girmek dışında hiçbir aktivite yok. Boşuna bu kadar yol tepip gelmeyin. 5 yıldızlı otele gidip her şey dahil konsepte bu parayı ödeseniz daha iyi. Kısacası uzun yoldan (İstanbul'dan) gelecekse.. Devamını Göster
Murat güzel - 20 Eylül 2015, Pazar 12:28
Otopark para, yaya girişi para, masaya oturmak para, göreceğiniz de pek bir şey yok. Her yeri betonla kaplı, insan eli ile berbat edilmiş bir yer. Vaktinizi ve paranızı boşa harcamayın. Adabınızı boş yere bozmayayım. Girişte pek çok insanın giriş ücreti nedeni ile mekan sahibi ile tartışana şahit oldum.
Ekrem Bostan - 21 Ağustos 2015, Cuma 15:43
Deniz mükemmel. Hafta sonları otopark sorunu kaçınılmaz. Burası Türkiye'nin Karayipler'i gibi. Herkesin görmesi gereken bir güzellik.
Ekrem Bostan - 21 Ağustos 2015, Cuma 15:40
Bozcaada Habbele Plajı, Bozcaada Ayazma Plajı'nı geçtikten 5 km sonra. Deniz Ayazma'ya benziyor ancak suda ilerledikçe Ayazma'da yosunlar başlıyor. Bozcaada Habbele Plajı'nda ise kum 300 metre devam ediyor. Burası daha sakin ancak çok rüzgarlı günlerde kumsalda gözlerinize kum dolabilir.
Nuriye OZCAN - 10 Ağustos 2015, Pazartesi 19:38
Doğa deniyor, doğaya girmek parayla. Tek 5 TL, arabayla 10 kişi olsan 20 TL. Bir de özel mülkmüş, Osmanlı'dan kalmış haa bir de ayriyeten masa parası, ister otur ister oturma, umarım Balıkesir Belediyesi dikkate alır yorumları.
fazıl aksoy - 22 Temmuz 2015, Çarsamba 11:03
20 TL araç başı. Tek kişi de olsan aynı. Her taraf beton, doğallık yok. Kısaca değmez.
50 Kullanıcı Yorumu