Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Paylaş
Alper Kaya  
Eklenme: 18 Ocak 2022
 • Son Güncellenme: 13 Şubat 2024
Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Kış mevsiminin gelmesi ve ilk karların düşmesi, sporseverlere kayak sezonunun açıldığının haberini veriyor. Böylelikle kayak merkezlerine karşı talep artıyor ve kış turizminin kalbi atmaya başlıyor. Dağ ve yamaçlar bakımından oldukça zengin bir coğrafyada bulunmamız, kayak yapmayı seven kişilere farklı ve benzersiz deneyimler sunmakta. Elbette bu deneyimler sadece kayakla sınırlı kalmıyor; aynı zamanda kayak otellerindeki konaklama ve yapılabilecek diğer aktiviteler bakımından da öne çıkıyor. Buz pateni, kar motosikleti ve snowboard aktiviteleri bunlardan sadece birkaçı. Dağ üzerinde bulunan konaklama yerlerinde sıcak içecekler içmek ve manzaraları izlemek, dinlenmelik bir tatil arayan ve kış mevsimini seven herkes için kayak merkezlerini cazip kılıyor. Ancak bazı kayak merkezleri var ki, henüz çok az kişi tarafından keşfedilmiş durumda. Bu nedenle hem popüler olan hem de az bilinen Türkiye’deki kayak merkezlerini bu yazımızda sizler için derledik.

{ad:0}

Eğer kayak dünyasına yeni katılıyorsanız ve bu kış ilk tecrübenizi yaşayacaksanız sitemizde yer alan Kayak Yapmaya İlk Kez Gideceklere Tavsiyeler adlı yazımızdan kayak tatilinize dair ihtiyacınız olan her şeyi öğrenebilirsiniz.

Kayak Sezonu Ne Zaman Başlıyor?

Kış aylarının adrenalin dolu ve vazgeçilmez aktivitesi için en doğru zaman, aslında gideceğiniz kayak merkezine göre değişkenlik gösterebilir. Çünkü kayak yapmak için kar kalınlığının belirli bir seviyenin üstünde olması gereklidir ve bu da ancak iklimsel şartlar sağlandığında gerçekleşebilir. Fakat yine de tutarlı bir zaman aralığı vermemiz gerekirse aralık ayının son haftasına doğru kayak sezonunun başladığını söyleyebiliriz. Yine de işinizi garantiye almak isterseniz ocak ayı ortasına doğru da yola koyulabilirsiniz.

Aralık ayı ile birlikte kayak sezonun başladı. Palandöken Kayak Merkezi 111 cm'lik kar kalınlığı ile en yüksek seviyeye ulaşarak dikkat çekiyor. Ergan, Kartalkaya, Erciyes, Zigana ve Yalnızçam kayak merkezleri de sırasıyla 36 cm, 35 cm, 15 cm, 12 cm ve 9 cm kar kalınlıklarıyla kayak yapmak için hazır durumdalar. Sıfır derecenin altında seyreden hava durumu, bu merkezlerde kış sporları için ideal koşulları sağlıyor; bu yüzden yıl boyu kayak sezonunu gözleyenler için hazırlanıp yola çıkmanın tam zamanı!

Türkiye'nin En Büyük Kayak Merkezleri

Palandöken Kayak Merkezi / Erzurum

Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Ülkemizin en soğuk şehirlerinden Erzurum, dünyaca ünlü bir kayak merkezine ev sahipliği yapmakta. Özellikle kar yağışları, iklimin özelliğinden kaynaklanan sebepler sayesinde yumuşak ve sağlam bir yapıya sahip. Bu da kış sporları için önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Ülkemizin en çok ziyaret edilen kayak merkezleri arasında bulunan Palandöken, konaklama merkezleriyle ve kayak dışında yapılabilecek farklı aktivitelerle de öne çıkıyor. 3.176 metre yüksekliğiyle Türkiye'de bulunan en yüksek zirveye sahip kayak merkezi, toplamı 28 km olan farklı seviyelerde 22 pisti ziyaretçilerine sunuyor ve bunlardan iki tanesi FIS tarafından olimpik pist olarak ilan edilmiş. Aynı zamanda 1993 yılında Kış Turizm Merkezi ilan edilmiş, 2011 yılında ise 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapmış. New York Times gazetesi tarafından belirlenen dünyadaki 41 kayak merkezi arasından 18. sırada yer alması da yoğun bir turist talebi oluşmasına neden olmakta. Yılın 5 ayı karla kaplı olan Palandöken, kış sporlarıyla ilgilenen ve kış tatili arayan herkesin iyi vakit geçirmesine olanak sunuyor. Ayrıca son olarak Türkiye’nin en büyük kayak merkezi olduğunu da ekleyelim. Palandöken'de kışın tadını çıkarırken ihtiyacınız olan tüm detayları öğrenmek için Palandöken Tatil Rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Palandöken Kayak Merkezi’ne Nerede?: Erzurum'da yer alan kayak merkezi her geçen gün sporcuların dikkatini çekmeye devam ediyor. Havaalanından Palandöken Kayak Merkezi'ne 30 dakikalık bir araç yolculuğuyla ulaşabilirsiniz. Merkez ise Erzurum Şehirlerarası otogarına 20 dakikalık bir mesafededir. Erzurum şehir merkezi ise kayak merkezine sadece 7 kilometrelik bir uzaklıkta konumlanıyor.

Palandöken Kayak Merkezi'ne Nasıl Gidilir? Kayak merkezi şehre yakın olduğundan dolayı ulaşım da oldukça kolay ve rahattır. Özel aracınızla ulaşabileceğiniz gibi zirveye çıkan toplu taşıma araçlarını ve gidiş geliş yapan taksileri tercih edebilirsiniz. Ayrıca otogardan kayak merkezine giden halk otobüsleri de hizmet vermektedir.

Palandöken Kayak Merkezi’ne Ne Zaman Gidilir?: Palandöken'de kayak sezonu diğer merkezlere göre daha erken başlıyor. Kasım ayından neredeyse mayıs ayı başına kadar kayak yapmak için Palandöken'i gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Palandöken Kayak Merkezi Skipass Ücreti Ne Kadar?: 2024 Palandöken Kayak Merkezi'nde Skipass ücretleri, farklı ihtiyaç ve tercihlere göre değişiyor. Normal biletler için tek çıkış ücreti 100 TL. Günlük sınırsız skipass ücreti 700 TL, gece kayağı 200 TL olarak belirlenmiştir. 6 çıkış skipass ücreti 525 TL, 18 çıkış skipass ücreti ise 1375'dir. 

{search:palandoken-otelleri,Palandöken Otelleri}

Uludağ Kayak Merkezi / Bursa

Uludağ Kayak Merkezi

2.543 metre yüksekliğiyle ve her seviyeden kayakçıya hitap eden kayak pistleri ile Uludağ, Türkiye'nin ilk ve en büyük kayak merkezi. İlk olarak 1961 senesinde faaliyete açılan kayak merkezi, geçmişten günümüze oldukça gelişmiş durumda. Marmara Bölgesi'nin en yüksek zirvesi konumunda olmasıyla uzun zamandır profesyonel kayakçıların da düzenli uğrak noktalarından biri. Aynı zamanda 1963 yılında açılan Türkiye'nin ilk ve en uzun teleferik hattına sahip. Teleferik kurulduktan sonra ulaşım kolaylığının sağlanmasıyla ve kar kalitesiyle, yılın 12 ayı yerli ve yabancı turistleri ağırlamakta. İster günübirlik ister konaklamalı bir gezi planlamanız için oldukça ideal bir bölge. Hatta çevresinde kayak ve diğer kış sporları malzemelerini kiralayabileceğiniz işletmeler bile bulunuyor. Konaklama açısından da şömineli otelleri ile ön plana çıkan Uludağ kayak pistlerinde kar manzarasının tadını çıkarabilir ve konforlu otellerde sıcak içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz.

Uludağ Kayak Merkezi Nerede?: Ülkemizde kış turizminin nabzını tutan Uludağ Kayak Merkezi, Bursa'da yer almaktadır. Bursa - Uludağ Kayak Merkezi 1. bölge arası mesafe yaklaşık 35 km'dir. Uludağ'a ulaşım oldukça kolay ve rahattır. İsterseniz özel aracınızla zirveye çıkabilirsiniz. Ancak hemen uyaralım aracınızda zincir ya özel kış lastiği yoksa Jandarma kontrol noktasında bekleyen ekipler sizin zirveye çıkmanıza izin vermemektedir. Özel aracınızla çıkmak istemezseniz Bursa Merkez'de yer alan Tophane'den Uludağ dolmuşlarıyla ya da taksilerle 1. bölgeye ulaşabilirsiniz. Karayolundan gitmek istemezseniz size enfes bir manzaranın eşlik edeceği teleferik hattıyla zirveye ulaşabilirsiniz.

Uludağ Kayak Merkezi'ne Ne Zaman Gidilir?: Uludağ'a kayak yapmak için gidecekseniz sezon aralık ayı sonlarına doğru başlayıp mart ayı ortalarına kadar devam etmektedir. Diğer aylarda ise buranın harika atmosferini yaşamak için gelebilirsiniz. Teleferik seferleri yıl boyunca haftanın her günü devam etmektedir. Yaz ve bahar aylarında trekking, kampçılık gibi doğa sporları için Uludağ'ı tercih edebilirsiniz.

Uludağ Kayak Merkezi Skipass Ücreti Ne Kadar?: 2024 Uludağ kayak merkezi skipass fiyatlandırması şu şekildedir: 1 günlük kayak ücreti online satışta 850 TL, satış kasasında ise 950 TL'dir. 2 günlük kayak ücreti online'da 2400 TL, satış kasasında ise 2600 TL olarak belirlenmiştir. 3 günlük kullanım online satışta 2400 TL, satış kasasında ise 2600 TL olarak belirlenmiş durumdadır. Puanlı biletlerde 5 çıkış 500 TL, 10 çıkış 850 TL'dir. 

Uludağ Kayak Merkezi Otelleri: Ülkemizin en ünlü kayak merkezinde onlarca tesis olup her biri kusursuz bir hizmet sunmaktadır. Burada oteller; Uludağ yolu üzerinde, 1. bölgede ve 2. bölgede yer almaktadır. Sizler tatil bütçenizi oluşturduktan sonra konaklama için ayırdığınız bütçeye göre bir tesis bakmaya başlayabilirsiniz. Unutmadan Uludağ'da herkesin bütçesine göre bir otel bulunmaktadır. Unutmadan Uludağ'da herkesin bütçesine göre bir otel bulunmaktadır. Uludağ Kayak Otelleri sayfamızdan en güzel tesisleri keşfedebilirsiniz.

{search:uludag-otelleri,Uludağ Otelleri}

Kartalkaya Kayak Merkezi / Bolu

Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartalkaya, Bolu'nun doğu tarafındaki Köroğlu Dağları'nda yer alan bir kayak merkezi. Kayak, kızak ve snowboard için elverişli bir kar kalitesine sahip olmasıyla talep görmekte. Fakat bunun yanında Kartalkaya'yı en özel kılan şeylerden birinin manzarası olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çam ağaçları ve kar adeta elle çizilmiş bir yağlı boya tablosunu andırıyor. Bolu ve Köroğlu dağlarını da kapsayan manzara, Kartalkaya'yı ziyaret etmek için başlı başına bir sebep. Bir de kış aktiviteleri bakımından sağladığı zenginlikler düşünülünce tadından yenmez bir hal alıyor. 2000 m yükseklikte yer alan konaklama tesisleri, çayırlarla kaplı zirvenin 200 m altına kurulmuş. Böylelikle yazın bölgede doğa yürüyüşü yapmak isteyenler, zirveden otele kolaylıkla ulaşım sağlayabiliyor. Aralık ayından mart ayına kadar devam eden kayak sezonunda çeşitli festivaller de düzenleniyor. Bölgede bulunan işletmelerden kiralık olarak ekipman da temin edebilirsiniz. Bolu göllerine ev sahipliği yapan doğasıyla, çam ağaçlarının süslediği manzarasıyla ve aktiviteleriyle Kartalkaya, tercih edilebilecek kayak rotaları arasında. Kartalkaya’da unutulmaz bir kış tatili için ihtiyacınız olan tüm bilgileri Kartalkaya Tatil Rehberi sayfamızda bulabilirsiniz.

Kartalkaya Kayak Merkezi Nerede?: İstanbul'a yakınlığıyla Türkiye'nin en çok tercih edilen kayak merkezlerinden biri olan Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu'nun güneydoğusunda olup Köroğlu dağları üzerinde konumlanmaktadır. Kayak merkezi; Bolu il merkezine 37 km, Ankara-İstanbul yoluna 27 km mesafededir. Bolu şehir merkezinden Kartalkaya Kayak Merkezi'ne yaklaşık olarak 45 dakikalık araç yolculuğuyla ulaşabilirsiniz. Özel araçlarınızla, servis araçlarıyla ya da kayak merkezine gidip gelen taksilerle de zirveye ulaşabilirsiniz.

Kartalkaya Kayak Merkezi'ne Ne Zaman Gidilir?: Kartalkaya Kayak Merkezi hava durumu dikkate alındığında kar yağışının başladığı kasım ayının sonu ve aralık ayının başlarından itibaren mart ayının son günlerine kadar kayak yapmak için bu merkeze gelebilirsiniz.

Kartalkaya Kayak Merkezi Skipass Ücreti Ne Kadar?: Kartalkaya Kayak Merkezi, standart bir skipass uygulamasına sahip değil. Pistlere erişim, dağda bulunan iki ana tesisten - Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort, Grand Kartal ve Dorukkaya otelleri aracılığıyla sağlanıyor. Her otelin kendi tesisleri için özel skipass uygulaması var. Hafta sonu ve hafta içi fiyatlandırmaları ise değişkenlik gösteriyor, liftler ise otel müşterileri tarafından ücretsiz kullanılabiliyor. 2023 yılı için, günlük sınırsız skipass ücreti 1250 TL olarak belirlenmiş. Otellerin skipass hizmetlerinden faydalanabilmek için  ayrıca depozito ödemeniz gerekebilir. 

Kartalkaya Kayak Merkezi Oteller: Kartalkaya Kayak Merkezi otel yönünden oldukça zengin bir merkez. Burada her konaklama bütçesine ve konaklama zevkine göre bir tesis hizmet vermektedir. Kartalkaya otelleri kayak merkezinin hemen her noktasında ve kayak merkezine yakın noktalarda mevcuttur. Kartalkaya Kayak Otelleri sayfamızdan en güzel kayak otellerini keşfedebilirsiniz.

{search:kartalkaya-otelleri,Kartalkaya Otelleri}

Kartepe Kayak Merkezi / Kocaeli

Kartepe Kayak Otelleri

Özellikle İstanbul'a yakın olmasıyla hafta sonu tatilcileri tarafından büyük bir ilgi gören Kartepe, aynı zamanda Sapanca Gölü'nün sağladığı doğal güzelliğiyle de ön plana çıkıyor. Amatör ve profesyonel kayakçıları ağırlayan 17 km uzunluğunda 21 tane kayak pisti bulunuyor. Kayak yapmanın dışında da kış tatili için oldukça zengin seçeneklere sahip. Kartepe'de konaklama şansınız olduğu gibi merkezde bulunan tesislerden de yararlanabilirsiniz zira ulaşım, zorlu hava şartları haricinde, oldukça rahat. İstanbul'a yakınlığı nedeniyle en fazla yerli turist ağırlayan kayak merkezlerinin başında olan Kartepe, farklı mevsimlerde doğa yürüyüşü, zipline, kuş gözlemciliği ve paintball gibi aktivitelerle de ziyaretçilerinin eğlenceli zaman geçirmesine fırsat sunuyor. Eğer İstanbul yakınlarında bir hafta sonu eğlencesi sömestr tatilini geçirmek için bir yer arıyorsanız Kartepe Kayak Merkezini denemenizi öneririz.

Kartepe Kayak Merkezi Nerede?: Kartepe Kayak Merkezi, Kocaeli’ne bağlı ve İstanbul’a araçla sadece 1 saat sürüyor. Ayrıca Maşukiye ilçe merkezine de 15 km mesafede yer alıyor. İstanbul'dan 1,5 saat, Ankara'dan 3 saat, İzmit'ten ve Kocaeli merkezinden 25 km, Maşukiye'den ise 15 km mesafede konumlanan kayak merkezine karayolundan özel aracınızla gidebilirsiniz. Ayrıca İstanbul'dan Kartepe'ye her gün kesin kalkışlı servisler bunları değerlendirebilirsiniz. Ya da Kocaeli Otogarı'ndan servis, minibüs ve taksilerle yaklaşık 30 dakikalık bir yolculukla Kartepe'ye ulaşabilirsiniz.

Kartepe Kayak Merkezi'ne Ne Zaman Gidilir?: Kartepe Kayak Merkezi kış sporları için oldukça ideal bir merkezdir. Kış sporları için de sezon aralığı burada biraz daha geç olmaktadır. Kar seviyesinin en ideal seviyeye ulaşması çoğu zaman aralık ayı sonlarını bulmaktadır. Sezon kapanışı da mart ayı ortalarına denk gelmektedir.

Kartepe Kayak Merkezi Skipass Ücreti Ne Kadar?: 2024 sezonu için Kartepe Kayak Merkezi giriş ücreti 200 TL. Tam gün sınırsız skipass kullanımı için fiyatların 1000 TL Yarım gün kullanım için ise 800 TL olarak belirlenmiştir.

Kartepe Kayak Merkezi Otelleri: Kartepe'ye İstanbul'a yakın olmasından dolayı genellikle günübirlik turlar için daha çok tercih edilmektedir. Ancak hafta sonunu ya da birkaç gününüzü burada geçirmek isterseniz farklı kategorilerde tesisler olup kış sezonu boyunca hizmet vermektedir. Kartepe otelleri hem zirvede pistlerin etrafından hem de kayak merkezi yolu üzerinde sıralanmaktadır. Eğer kayak tatiliniz boyunca konaklayabileceğiniz güzel bir otel arıyorsanız Kartepe Kayak Otelleri sayfamıza bir göz atabilirsiniz.

{search:kartepe-otelleri,Kartepe Otelleri}

Erciyes Kayak Merkezi / Kayseri

Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Kayseri'nin 25 km güneyinde yer alan ve 3.916m uzunluğuyla sönmüş bir volkanik dağ olan Erciyes Dağı, birbirinden farklı zorluk derecelerine sahip 32 kayak pisti ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Yüksekliğiyle Türkiye'de bulunan en yüksek 5. zirveye sahip. Pistlerinin eğimleri zorluk derecesine göre değişse de %50 civarına varan eğilimli pistler, profesyonel kayakçıların ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor. Karasal iklim özelliklerini taşıyan bölgede kar kalınlığı soğuk kış aylarında 100 metreye kadar ulaşmakta. Kayak merkezine ulaşım sağlayan asfalt yol, belediye tarafından mümkün oldukça açık tutulmaya çalışılıyor. Kış aylarının ulaşımı olumsuz etkilediği zamanlarda lastiklerinizde zincir olması son derece önemli. Aksi takdirde jandarmalar tarafından geri çevrilme ihtimaliniz olduğunu söyleyelim. Yazın doğa yürüyüşleri için de elverişli olan Erciyes, en sıcak aylarda bile serinliğini koruyor. Konaklama imkanlarıyla ve coğrafi konumuna özel kayak pistleri ile Erciyes, kayak yapmasanız bile doğal güzelliklerini görmeniz gereken yerler arasında.

Erciyes Kayak Merkezi Nerede?: Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri il sınırları içerisinde kalmaktadır. Kayak merkezi Kayseri şehir merkezine 25 km mesafede yer alıyor. Erciyes Kayak Merkezi'ne özel aracınızla karadan ulaşabilirsiniz. Havayolu ile gelecekseniz Kayseri Erkilet Havalimanı'na gelip oradan sadece 25 km'lik bir araç yolculuğuyla ya da havaalanından taksiyle kayak merkezine ulaşabilirsiniz. Bunun dışında Kayseri şehir merkezinden ulaşmak isterseniz de karşılıklı seferlerin düzenlendiği Erciyes minibüsleriyle zirveye çıkabilirsiniz.

Erciyes Kayak Merkezi'ne Ne Zaman Gidilir?: Kış sezonunda kayak yapmak için Erciyes'e gitmenin en ideal zaman aralık ve mart ayı sonudur. Bu tarihler dışında bölge doğa sporları için de oldukça uygundur. Kayak sezonu dışında da trekking gibi doğa sporları için Erciyes'i gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Erciyes Kayak Merkezi Skipass Ücreti Ne Kadar?:  1 çıkış 13 yaş ve üzeri bilet fiyatı 60 T iken, 7 çıkış 13 yaş ve üzeri bilet fiyatı 300 TL'dir. 13 yaş ve üzeri için 14 çıkış bilet fiyatı ise 430 TL olarak belirlenmiş durumdadır.

Erciyes Kayak Otelleri: Erciyes Kayak Merkezi'nde farklı kategorilerde tesisler olup kayak sezonu süresince hizmet vermektedir. Erciyes otelleri pistlerin yakınında ve birkaç dakikalık yürüyüş mesafelerinde yer almaktadır. En güzel Kayseri kayak otellerini keşfetmek için Erciyes Otelleri sayfamızdan faydalanabilirsiniz.

{search:erciyes-otelleri,Erciyes Otelleri}

Sarıkamış Kayak Merkezi / Kars

Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Kars'ta bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi, listemizde bulunan diğer yerlere kıyasla daha az pist ve tesis sayısına sahip. Kayak sonrası yapılacak eğlence sayısı da oldukça kısıtlı. Eğer Sarıkamış'ın özelliği ne diye soracak olursanız cevabı kesinlikle kar dokusu. Sarıkamış, nem oranının çok az olmasından dolayı yağan karın buzlanmasını engelleyen, dolayısıyla karın ilk kristal formunu uzun süre korumasına sebebiyet veren, oldukça nadir görülen bir iklime sahip. Bu kar dokusuna ‘’Kristal Kar’’ adı veriliyor ve kayak, snowboard gibi sporlar için en elverişli kar dokusu olduğu biliniyor. Bu sebeple pistlerde bir buzlanma meydana gelmiyor ve oldukça akışkan bir kayak deneyimi sunuyor. Sarıkamış aynı zamanda sakin bir kayak tatili yapmak isteyenlerin de ortak uğrak noktası haline gelmiş durumda. Cüzi fiyatlara sahip olması da taleplerin artmasında önemli rol oynuyor. Pistleri çevreleyen çam ormanları, mükemmel manzaralar oluşturuyor ve rüzgarlarla doğanın kokusunu almanızı sağlıyor. Ayrıca havanın her zaman açık ve kaymaya elverişli olması büyük avantajlarından. Eğer sakin bir kış tatili anlayışı beklentinizi karşılıyorsa, ulaşım zorluğuna değdiğini söyleyebiliriz. Sarıkamış Kayak Merkezi, Türkiye'nin gizli kalmış kış rotalarından bir tanesi. Aslında kar kalitesi ve pistleri açısından dünyanın en iyi kayak merkezlerinden biri Sarıkamış Kayak Merkezi. Yılın 4, 4,5 ayı 1 metre karla örtülü oluyor. Toplam 7 adet piste ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin en uzun pistlerinden birine sahip olduğunu da ekleyelim.

Sarıkamış Kayak Merkezi Nerede?: Sarıkamış Kayak Merkezi, son yıllarda Doğu Ekspresi ile adından sıkça söz ettiren Kars'ta yer almaktadır. Kayak merkezi ise Kars'ın Sarıkamış ilçesinin Güneydoğu kısmında yer almaktadır. Sarıkamış'ta bulunan 2634 metre yüksekliğindeki Çamurlu Dağ kayak merkezinin kurulduğu noktada. Kayak merkezi, Kars şehir merkezinden 60 km uzaklıktadır. Merkeze havayoluyla gelecekseniz yaklaşık 40 dakikalık bir araç yolculuğuyla ulaşabilirsiniz. Kars şehir merkezinden ise kendi özel aracınızla zirveye çıkabilirsiniz.

Sarıkamış Kayak Merkezi'ne Ne Zaman Gidilir?: Sarıkamış Kayak Merkezi'ne kar yağışını en fazla aldığı aralık ayı ile mart ayları arasında gidilmektedir. Sarıkamış kar özelliğinden dolayı da burada kış sporları ayrıca keyiflidir.

Sarıkamış Kayak Merkezi Skipass Ücreti Ne Kadar?: Sarıkamış Kayak Merkezi'nin 2023/2024 kış sezonu için belirlenen skipass ücretleri çeşitlilik gösteriyor. Tek çıkış için ücret 65 TL olarak belirlenmiş iken, 5 çıkış için 325 TL, 10 çıkış için 600 TL, 15 çıkış için 850 TL, 20 çıkış için 1.050 TL, 30 çıkış için 1.500 TL, 50 çıkış için 2.500 TL, 100 çıkış için 4.500 TL ve 200 çıkış için 8.000 TL olarak sıralanıyor. Ayrıca, günlük sınırsız kullanım için fiyat 550 TL olarak belirlenmiş ve gece kayak etkinlikleri için 17:00 - 20:00 saatleri arasında sınırsız kullanım 150 TL. Depozito bedeli olarak belirlenen 100 TL ise bu fiyatlara dahil değildir.

Sarıkamış Kayak Merkezi Otelleri: Sarıkamış Kayak Merkezi'nde çok fazla olmamakla birlikte gelen misafirlerin konaklama yapabilecekleri tesis bulunmaktadır. Sarıkamış otelleri kayak merkezinde olup pistlere yakın mesafede ve kayak merkezi yolu üzerinde sıralanmaktadır. Kendinize en uygun konaklama tesisini Sarıkamış Otelleri sayfamızdan keşfedebilirsiniz.

{search:sarikamis-otelleri,Sarıkamış Otelleri}

Saklıkent Kayak Merkezi / Antalya

Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Saklıkent, Antalya'nın batısındaki Beydağları üzerinde bulunan kayak merkezi, 500 dağ evi ve farklı kayak tesislerinden oluşuyor. Zorluk derecesi değişen 4 adet piste sahip fakat pist ve konaklama üzerine geliştirme projeleri devam etmekte. En büyük özelliği ekvatora en yakın bölgede yer alması. Coğrafi avantajı sayesinde sahip olduğu özel iklimi, kayak merkezinde aynı gün içerisinde iki mevsimin yaşanmasına olanak sağlıyor. Aralık-Nisan aylarında kayak yapmaya elverişli karlar bulunan bölgede ılıman iklimi sayesinde gündüz kayak yapıp, öğleden sonra denize girebilirsiniz. Aynı zamanda kaya tırmanışı yapmak için de elverişli olan bölgede bolca vakit geçirebileceğiniz bir sürü aktivite bulabilirsiniz.

Saklıkent Kayak Merkezi Nerede?: Saklıkent Kayak Merkezi, Akdeniz'in tatil ve turizm kenti Antalya'da yer almaktadır. Antalya şehir merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan kayak merkezi, Antalya Havaalanı'na ise uzaklığı 65 kilometre mesafededir. Kayak merkezine özel araçla ulaşabilirsiniz. Bunun dışında Antalya şehir merkezden yaklaşık 1 saatlik mesafedeki kayak merkezine, Antalya merkezde yer alan Migros AVM'nin karşındaki Lunaparkın önünden her sabah saat 09:00'da servis kalkmaktadır. Havaalanından gitmek isteyenler de rahatlıkla kayak merkezine giden araçları ve taksileri bulabilirler.

Saklıkent Kayak Merkezi'ne Ne zaman Gidilir?: Kayak merkezinin Akdeniz bölgesi ve Antalya'da yer almasından dolayı burada kayak mevsimi oldukça kısadır. Kayak döneminde kar kalınlığı ortalama 100 – 500 cm arasında kalmaktadır. Genel olarak ocak ayında başlayan kayak sezonu mart ayıyla birlikte bitmektedir. Fakat kayak sezonunun açılışı ve kapanışı her yıl hava şartlarına göre de değişiklik göstermektedir.

Saklıkent Kayak Merkez Skipass Ücreti Ne Kadar?: 10 çıkış için hafta sonu – 450 TL iken hafta içi girişlerde 400 TL'dir. 2024 günlük skipass ücreti hafta sonu 500 TL, hafta içi ücreti ise 400 TL olarak belirlenmiş durumdadır. Kişiye özel aylık skipass 1.050 TL, yıllık skipass ücreti ise  3.000 TL'dir. Önemli bir not olarak, 0-6 yaş arası çocukların telesiyej kullanımı yasak.

Saklıkent Kayak Merkezi Otelleri: Saklıkent Kayak Merkezi'nde konaklama için 1 otel ve 1 adet pansiyon hizmet vermektedir. Bunların dışında evler ve şehir merkezinde hizmet veren tesisler tercih edilebilir. En güzel tesisleri Saklıkent Kayak Merkezi Yakınındaki Oteller sayfamızdan faydalanarak bulabilirsiniz.

{search:saklikent-otelleri,Saklıkent Otelleri}

Davraz Kayak Merkezi / Isparta

Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Davraz Dağları, Isparta'nın doğusunda yer alan, Toros Dağlarına bağlı bir kayak merkezi. Ulaşılabilirlik açısından oldukça rahat, tesisler bakımından oldukça zengin ve makul fiyatlarla tatil ihtiyacınızı karşılamanıza olanak sağlıyor. Toplam 25 km uzunluğunda 14 ayrı kayak pistine sahip. Aynı zamanda kar kalitesi sayesinde de kayakçılar arasında en fazla tercih edilen yerlerden birisi. Yumuşak ve derin kar yapısı, kayak ve kış sporlarına yeni başlayan kişiler için de cezbedici özelliklere sahip. Kayak Merkezine yakın yerlerde dağcılık, botanik gözlemcilik ve trekking gibi farklı sporlar da yapılabiliyor. Isparta ovasını ve Eğirdir gölünün doğal güzelliklerini yansıtan manzarası, benzersiz fotoğraf kareleri yakalamanıza imkan tanımakta. Yeri gelmişken de söyleyelim; gün batımı manzarası zirveden harika gözüküyor. Telesiyej aracılığıyla mükemmel manzaralara farklı açılardan tanıklık edebilirsiniz.

Davraz Kayak Merkezi Nerede?: Son günlerde oldukça revaçta olan Davraz Kayak Merkezi - Karlıyayla Kış Sporları Turizm Merkezi Isparta'nın şehir merkezine yaklaşık 26 kilometre mesafede konumlanmaktadır. Merkezi; Isparta Havalimanına 50 km, Eğirdir merkezine 23 km, Antalya Havalimanı'na 125 km, Antalya merkezine ise 140 km mesafede yer almaktadır. Kayak Merkezi'ne kendi özel aracınızla ulaşabilirsiniz. Özel aracınız yoksa şehir merkezinden zirveye çıkan toplu taşıma araçlarını tercih edebilirsiniz. Bölgeye havayoluyla gelecekseniz Süleyman Demirel Havalimanı'nı kullanabilirsiniz. Havalimanından kayak merkezi 50 kilometrelik bir mesafede yer alıyor.

Davraz Kayak Merkezi'ne Ne Zaman Gidilir?: Davraz'da kayak sezonu kar yağışına bağlı olarak değişmektedir. Kar yağışı da bölgede aralık ayında başlamaktadır. Bununla birlikte kayak sezonu da aralık ayında başlayıp, mayıs ayına kadar devam etmektedir. Kayak merkezine kar kalınlığı ortalama 50 ila 250 cm arasında değişmektedir. Merkezde; kuzey disiplini, alp disiplini, tur kayağı ve snowboard türleri mevcuttur. Davraz Kayak Merkezi en çok ocak-şubat aylarında rağbet görmektedir.

Davraz Kayak Merkezi Skipass Ücreti Ne Kadar?: Davraz Kayak Merkezi skipass ücretleri şu şekilde 5 kontorlük kart fiyatı 50 TL iken tek kontör fiyatı 10 TL,6 kontör ücreti ise 60 TL'dir. 2024 tek kontörlük ücreti: 10 TL 50 kontörlük kart ücreti 450 TL ve son olarak tek kontör ücreti 9 TL olarak belirlenmiştir.

Davraz Kayak Merkezi Otelleri: Davraz Kayak Merkezi’nde geçireceğiniz macera dolu ir günden sonra rahatça konaklayabileceğiniz en güzel tesisleri Davraz Otelleri sayfamızdan keşfedebilirsiniz.

{search:isparta-otelleri,Isparta Otelleri}

Esentepe Kayak Merkezi / Bolu

Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Ülkemizde pek fazla bilinmese de keyifli vakit geçirebileceğiniz bir yer Esentepe Kayak Merkezi. Sessiz sakin yapısıyla, nefes kesici kar manzaralarıyla ve yumuşacık kar dokularıyla kayak yaparken keyif alabilirsiniz. Evet, ülkemizdeki çoğu modern kayak merkezi kadar gelişmiş olmadığı bir gerçek fakat geliştirme süreci devam ediyor ve harika bir potansiyel barındırıyor. Şimdi bile ekipmanlarınızı alıp gitseniz farklı bir bölgede kaymanın zevkini yaşayabilirsiniz. Kayak merkezi arazisinde konuklarını ağırlayan kaliteli bir de otel var. Manzaralarla o kadar birleşmiş ki adeta bir film karesinden fırlamış gibi gözüküyor. Elbette sunduğu tek şey sadece manzarası değil aynı zamanda hatırlamaya değecek bir kış tatili. Eğer diğer kayak merkezlerini daha önce ziyaret etmediyseniz ve aklınızda yeni bir keşif yapmak varsa, bu sezon valizlerinizi Esentepe Kayak Merkezi için hazırlayabilirsiniz.

Esentepe Kayak Merkezi Nerede?: Adı çok duyulmamış olan Esentepe Kayak Merkezi Bolu il sınırları içerisine yer almaktadır. Konum olarak Bolu - Ankara karayolu üzerinde yer alan Gerede ilçesinin, arka kısmında kalan çam ormanlarının olduğu yerdedir. Esentepe Kayak Merkezine, Bolu - Ankara yolu üzerinde kalan bu merkeze bu yol üzerinden ya da eski Ankara - İstanbul karayolu üzerinden, otobüsler veya özel aracınızla ulaşabilirsiniz.

Esentepe Kayak Merkezi'ne Ne Zaman Gidilir?: Burası için en uygun dönem, Aralık ile Mart ayları arasıdır. Çünkü bu aylar arasında, kayak merkezinin pistleri hazır hale gelmiş oluyor. Kış ayları dışında kayak sezonu sonrası da bu bölge doğa yürüyüşü ya da piknik için tercih edilebilir.

Esentepe Kayak Merkezi Otelleri: Esentepe Kayak Merkezi bölgesinde hizmet veren otel ve pansiyonlar kayak sezonu boyunca açık olup misafirlerini ağırlamaktadır. Her türlü konforu sunabilecek kapasiteye sahip bu tesisler arasında bütçenize uygun olan bir tesiste vardır. Oteller pistlerin hemen yanı başında da yer almaktadır. Eğer kayak merkezine en yakın kaliteli tesisleri keşfetmek isterseniz Bolu Otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.

{search:bolu-otelleri,Bolu Otelleri}

Ilgaz Kayak Merkezi / Kastamonu

Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Çankırı'da yer alan, Ilgaz Dağı zirvesinde yer alan Ilgaz Kayak Merkezi, özellikle kayağa yeni başlayacaklar için oldukça uygun. Ilgaz Dağı Milli Parkı'nın içerisinde yer alan tesis, çam ormanı manzaralarının süslediği oldukça etkileyici bir atmosfere sahip. Sıcak bir şeyler içmek için mola verdiğinizde manzaralara dalıp giderek adeta zamanın nasıl geçtiğini unutabiliyorsunuz. Aralık ve Nisan arasında kayak sezonu için uygun olan Ilgaz Kayak Merkezi'nde, kar kalınlığı 50 ile 200 cm arasında değişiyor. İki adet pistin yer alıyor ve bir pist üzerinde gece kayağı yapılmasına da izin veriliyor.

Ilgaz Kayak Merkezi Nerede?: Ilgaz Kayak Merkezi, Kastamonu ile Çankırı illeri arasındaki sınırında yer alıyor. Ilgaz Kayak Merkezi'ne, kendi özel aracınızla çıkabilirsiniz. Havayolu ile ulaşmak isterseniz de Kastamonu havalimanı ile Ilgaz Kayak Merkezi'nin arası 40 km'dir ve havaalanından kayak merkezine çeşitli araçlar ile ulaşım sağlanmaktadır.

Ilgaz Kayak Merkezine Ne Zaman Gidilir?: Ilgaz Kayak Merkezi için en ideal zaman aralık ayı ile mart ayının sonudur. Bu dönemde kar kalınlığı kış sporları için en ideal seviyeye ulaşmaktadır.

Ilgaz Kayak Merkezi Skipass Ücreti Ne Kadar?: 2024 Ilgaz Kayak Merkezi Skipass ücretleri bilinmiyor.

Ilgaz Kayak Merkezi Otelleri: Ilgaz Kayak Merkezi konaklama tesisleri bakımından oldukça kaliteli. Eğer siz de kendinize uygun bir yer atayışındaysanız Ilgaz Kayak Merkezi Yakınındaki Oteller sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

{search:ilgaz-otelleri,Ilgaz Otelleri}

Salda Kayak Merkezi / Burdur

Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Burdur'un Yeşilova ilçesinde yer alan Salda Kayak Merkezi, Salda Gölü'nün muhteşem manzaralarını ziyaretçilerine sunuyor. Kayak tutkunlarının tüm beklentilerini karşılayabilecek özelliklere sahip. Toplam 5 adet pistin yer aldığı Salda Kayak Merkezi'nde en uzun pist 1600 metre, en kısa pist ise 950 metre uzunluğunda. Ayrıca kayak merkezinin 860 metre uzunluğunda bir telesiyej hattı da bulunuyor. Salda Kayak Merkezi’ne gitmek isterseniz konaklayabileceğiniz en güzel tesislere Burdur Otelleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

{search:burdur-otelleri,Burdur Otelleri}

Bozdağ Kayak Merkezi / İzmir

Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Bozdağ Kayak Merkezi, Ege Bölgesi'nde, İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ Köyü'nde yer alıyor. Kış mevsiminde sürekli kar yağışı olmasına rağmen, kayak sezonu oldukça kısa sürüyor çünkü iklim koşulları yüzünden gözle görülebilir karlar olsa da kalınlıkları, havalar ısındıkça güvenli bir zemin sunmuyor. Eğer şansınız yaver giderse aralık ve mart ayları arasında kayak yapmak mümkün. Bu sezon aralığında kar kalınlığının 80 cm ile 120 cm arasında değiştiği Bozdağ Kayak Merkezi, kamp ve dağ yürüyüşleri için de oldukça uygun.

Bozdağ Kayak Merkezi Nerede?: Ege'nin gözbebeği İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Bozdağ Köyü'nde yer almaktadır. Bozdağ Kayak Merkezi, İzmir şehir merkezine yaklaşık 110 km mesafede konumlanmaktadır. Ödemiş ile Bozdağ arası yaklaşık olarak 26 km'dir. Kayak merkezine aynı adı taşıyan Bozdağ köyünden çıkıp dağın zirvesine doğru kıvrıldığınızda ilerleyen yolu takip ederek kendi özel aracınızla erişebilirsiniz. Ayrıca İzmir'den iki farklı şekilde kayak merkezine ulaşım mümkün. İzmir'den Kemalpaşa-Turgutlu-Sart yolu izlenerek Bozdağ'a ulaşabilir veya Torbalı-Ödemiş-Birgi yolunu kullanabilirsiniz. Bir de İzmir şehir merkezinden Bozdağ Kayak Merkezi'ne toplu taşıma hizmeti veren otobüsle de rahatlıkla gidebilirsiniz.

Bozdağ Kayak Merkezine Ne Zaman Gidilir?: Bozdağ Kayak Merkezi'nin yer aldığı nokta, kış aylarında sürekli olarak kar yağışı alan bir bölgedir. Genellikle her yıl aralık ayından başlayarak mart ayına kadar bu bölgede hep kar yağışı sürmektedir. Kayak merkezinde genellikle kar kalınlığı 80-120 cm arasıdır.

Bozdağ Kayak Merkezi Otelleri: Bozdağ Kayak Merkezi'nin bulunduğu zirvede bir tesis hizmet vermemektedir. Ancak kayak merkezine giden yol üzerinde ve Ödemiş'te birçok tesis kayakçılara hizmet vermektedir. Kendinize en uygun olanını keşfetmek için Bozdağ Otelleri listemize göz atabilirsiniz.

{search:bozdag-otelleri,Bozdağ Otelleri}

Elmadağ Kayak Merkezi / Ankara

Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Başkent Ankara’nın Çankaya ilçesinde ziyaretçilerine adrenalin dolu bir kış tatili fırsatı sunan Elmadağ Kayak Merkezi, ülkemizin modern ve gelişmiş kayak tesislerinden biri. Özellikle ekonomik bir eğlence arayan çocuklu aileler için doğru seçenek olabilir çünkü tamamen güvenli minik pistler de yer alıyor. Elbette bu, profesyonel anlamda aradığınızı bulamayacağınız anlamına gelmiyor. 1850 metre yükseklikteki tepelerden kayarak harika duygular yaşayabiliyorsunuz. Piste son zamanlarda bir yapay kar makinası da eklendi. Bu yüzden kış sezonu aksaklık gösterse bile eğlencenize kesintisiz bir şekilde devam edebiliyorsunuz. Kayak merkezinin arazisinde hizmet veren kaliteli bir kayak oteli de mevcut. Ay

rıca bir de saatte 720 kişi taşıyabilen teleski yer alıyor. Tüm bu avantajlar sayesinde hayalinizdeki kayak deneyimini yaşayabileceğiniz Elmadağ Kayak Merkezi, her sezon yüzbinlerce kişi tarafından tercih edilen kaliteli bir yer olarak biliniyor.

Elmadağ kayak Merkezi Nerede?: Ankara sınırları içerisinde bulunan Elmadağ'ın kuzey yamaç kesiminde konumlanmış olan tesis, başkente sadece 18 km uzaklıkta. Ankara'nın şehir merkezine yakın olmasından dolayı ulaşım yönünden çok rahat ve kolay. Kayak merkezine karayolundan kendi özel aracınızla gidebileceğiniz gibi şehir merkezinden kalkan özel araçlarla ya da üniversite araçlarıyla da gidebilirsiniz.

Elmadağ Kayak Merkezi'ne Ne Zaman Gidilir?: Elmadağ'da kayak sezonu biraz geç başlamaktadır. Aralık ayı sonunda başlayan kayak sezonu mart ayına kadar devam etmektedir.

Elmadağ Kayak Merkezi Skipass Ücreti Ne Kadar? 2024 yılı için Elmadağ Kayak Merkezi'nin skipass ücretleri, kayakseverlere farklı seçenekler sunuyor.

Elmadağ Kayak Merkezi Otelleri: Elmadağ Kayak Merkezi konaklama olarak çok fazla seçeneğe sahip değil. Bunda da şehri merkezine yakın olması etkilidir. Ancak bölgede; ODTÜ, Hacettepe, Ankara Üniversitesi ve Gençlik – Spor Genel Müdürlüğü'ne ait olan kayak evleri bulunmaktadır. Bunun dışında kayak merkezinde bir tane otel ve 2 tane de restoran hizmet vermektedir. Eğer şehir merkezine yakın bölgelerdeki güzel otelleri keşfetmek isterseniz de Ankara Otelleri listemiz işinize yarayabilir.

{search:elmadag-otelleri,Elmadağ Otelleri}

Yalnızçam Kayak Merkezi / Ardahan

Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Ardahan’ın en güzel manzaralarını yükseklerden izlemenize fırsat sunan Yalnızçam Kayak Merkezi, kayak sezonu boyunca adının hakkını veren sessiz ve sakin bir yer. Burası için aslında kısa ve net diyebiliriz çünkü toplamda kolay-orta-zor olmak üzere üç adet piste sahip. Eğer hepsini denemek isterseniz “Skipass” adı verilen biletlerden alıp adrenalinin doruklarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca öğrenciler için ekonomik fiyatlandırma tarifelerinin olduğunu da ekleyelim. Bu yüzden tam da kış tatiliniz için biçilmiş kaftan olabilir. Küçük bir ekleme yapacak olursak Ardahan’ın dengesiz ikliminden bahsedebiliriz. Sezonun bazı zamanlarında öngörülemeyen teleferik aksaklıkları veya pistlerin kullanıma kapanması gibi durumlar yaşanabiliyor. Fakat böyle bir olasılığın her kayak merkezinde olabileceğini düşünürsek pek de eksi yön sayılmayabilir.

Yalnızçam Kayak Merkezi Nerede?: Yalnızçam Kayak Merkezi, Ardahan il sınırları içerisinde yer alıyor. Kayak merkezi Ardahan şehir merkezine yaklaşık 13 km mesafede yer almaktadır. Kayak merkezine kendi özel aracınızla karayoluyla ulaşabilirsiniz. Özel aracınızla gitmek istemezseniz de Ardahan şehir merkezinden karşılıklı seferler düzenleyen küçük minibüslerle zirveye çıkabilirsiniz.

Yalnızçam Kayak Merkezi'ne Ne Zaman Gidilir?: Bölgede kayak sezonu aralık itibariyle başlıyor ve nisan başlarına kadar devam ediyor.

Yalnızçam Kayak Merkezi Otelleri: Kayak merkezinde konaklayabileceğiniz sadece bir tane tesis mevcut. Fakat yoğun sezonlarda yer bulmak bir hayli zor olabiliyor. Yapılan yatırımlarla daha fazla kayak merkezi açılana kadar Ardahan merkezindeki otelleri keşfetmek isterseniz Ardahan Otelleri sayfamıza uğrayabilirsiniz.

{search:ardahan-otelleri,Ardahan Otelleri}

Zigana Kayak Merkezi / Gümüşhane

Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Zigana Kayak Merkezi, Karadeniz Bölgesi'nde, Gümüşhane'de yer alıyor. Kayak merkezinin büyük bir bölümü ormanlarla kaplı. 1900 metre ile 2500 metre arasındaki yükseklikler kayak yapmak için oldukça uygun. Zigana Kayak Merkezi'nde Aralık-Nisan arasında kayak sezonu başlıyor. Sezon aralığı boyunca kar kalınlığı 100 cm ile 150 cm arasında değişiyor. Yalnızca kayakçılar ve yayla turizmine gönül vermiş doğaseverler tarafından bilinen Zigana Kayak Merkezi'nde, konaklama yapabileceğiniz 1 adet tesis de var.

Zigana Kayak Merkezi Nerede?: Zigana Kayak Merkezi, Doğu Karadeniz'de olup Zigana Geçidi'ne 3 kilometrelik bir uzaklıktadır. Gümüşhane'ye 40 kilometre uzaklıktaki merkez, Trabzon Havaalanı'na ise sadece 60 kilometre mesafede konumlanmaktadır. Gümüşhane ve Trabzon'dan ulaşım sağlanmaktadır. Kayak merkezine dilerseniz kendi özel aracınızla gelebilirsiniz. Özel aracınızı tercih etmezseniz de toplu taşımayı yani otobüsleri tercih edebilirsiniz. Karayolu ile ulaşmak isterseniz Gümüşhane otogarından kalkan tur otobüsleri sayesinde kısa sürede ulaşabilirsiniz. Havayolu ile ulaşmak isterseniz ise Trabzon Havaalanı'ndan kayak merkezine giden servisleri değerlendirebilirsiniz.

Zigana Kayak Merkezine Ne Zaman Gidilir?: Zigana Kayak Merkezi'nde kış sporları için sezon başlangıcı ocak ayıdır. Ocak ayında başlayan sezon mart ayı sonuna devam etmektedir.

Zigana Kayak Merkezi Otelleri: Burada hizmet veren bir tane tesis vardır. Trabzon ve Gümüşhane'nin yakın olmasından dolayı bölgeye gelenler konaklamada şehir merkezlerindeki tesisleri tercih etmektedir. Siz de bu otellerden kendinize en uygununu daha kolay bir şekilde bulmak isterseniz Gümüşhane Otelleri listemizden faydalanabilirsiniz.

{search:gumushane-otelleri,Gümüşhane Otelleri}

Hazarbaba Kayak Merkezi / Elazığ

Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Elazığ’ın muhteşem kış manzaralarıyla süslü Sivrice ilçesinde macera tutkunlarına hizmet veren Hazarbaba Kayak Merkezi, ünlü kayak merkezlerimize kıyasla daha sakin bir yapıya sahip. Coğrafyanın kar kalitesi gayet iyi, güvenli ve heyecan dolu bir şekilde sporunuzu yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda pistlerin kalitesi de çoğunluğu tatmin ediyor. Farklı zorluk seviyelerine göre değişen pistlerde kayarken muhteşem Elazığ kış manzaralarının da tadını çıkarabilirsiniz. Kayak merkezinde teleferik bulunmadığından kayabileceğiniz pistlere erişmek için biraz yokuş çıkmanız gerekebiliyor fakat yorucu olmadığını söyleyebiliriz. Hazarbaba Kayak Merkezi, konaklama ve tesis imkanları da sunuyor. Ayrıca kayak sporu için malzemeleriniz yoksa bölgedeki işletmelerinden kiralayıp kullanabilirsiniz.

Hazarbaba Kayak Merkezi Nerede?: Elazığ iline bağlı Sivrice ilçesi sınırları içinde yer alan ve merkeze adını veren Hazarbaba Dağı'nda konumlanmıştır. Hazarbaba Kayak Merkezi, Elazığ şehir merkezine 30 km, Sivrice ilçesine ise sadece 6 km mesafede yer almaktadır. Hazarbaba Kayak Merkezi'ne karayolundan kendi özel aracınızla ulaşabilirsiniz. Elazığ Havaalanı'na 22 km mesafedeki kayak merkezi, demir yolu hattına da 5 km’lik bir uzaklıkta yer almaktadır. Sivrice ilçe merkezine geldikten sonra 6 km´lik bir yol üzerinden ulaşılmaktadır. Sivrice ilçesinden kayak merkezine ulaşım için araçlar bulunmaktadır.

Hazarbaba Kayak Merkezi'ne Ne Zaman Gidilir?: Hazarbaba Kayak Merkezine, kış sporları için gidilecek en iyi zaman aralığı kar kalınlığının 3 metreyi bulduğu kasım ayı sonu ile mart ayı sonudur.

Hazarbaba Kayak Merkezi Otelleri: Kayak merkezinde konaklama için herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Gelenler şehir merkezini ya da ilçe merkezini tercih etmektedir. Merkezdeki tesisleri keşfetmek için Elazığ Otelleri sayfamızı kullanabilirsiniz. {search:elazig-otelleri,Elazığ Otelleri}

Ergan Kayak Merkezi / Erzincan

Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Şehir merkezine 12 km mesafede bulunan Ergan Dağı üzerindeki Ergan Kayak Merkezi, ülkemizin en uzun liftlerinden oluşan teleferik ve telesiyej hattına ev sahipliği yapmakta. Tesiste aynı zamanda saatte 2700 kişi taşıma kapasiteli yeni teknoloji telesiyej sistemi ve 1000 kişi taşıma kapasiteli teleferik sistemi yer alıyor. Yolculuğunuz boyunca da çok güzel manzaralar seyredebiliyorsunuz. 

Ergan Kayak Merkezi Nerede?: Ergan Kayak Merkezi, Erzincan şehir merkezine yaklaşık 12 kilometre mesafede yer alıyor. Erzincan'dan Ergan Kayak Merkezi'ne ulaşmak için şehir merkezindeki Çağlayan Kavşağı'ndan başlayarak Çağlayan istikametine doğru yaklaşık 4 kilometre ilerlemeniz gerekiyor. Çağlayan yolundan ayrıldıktan sonra, Yaylabaşı Beldesi yönünde 5 kilometre daha devam ederek, Jandarma Komutanlığı binasının karşısındaki yoldan kayak merkezine varabilirsiniz. Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden Ergan Kayak Merkezi'ne gitmek istiyorsanız, merkeze yönelik Yaylabaşı otobüslerini kullanabilir ya da terminalden taksi ile yaklaşık 13 kilometrelik bir yolculuk yaparak merkeze ulaşabilirsiniz.

Ergan Kayak Merkezi Ne Zaman Gidilir?: Ergan Kayak Merkezi’ne ziyaret için en uygun zaman, genellikle kış sezonu olan aralık ayından başlayarak mart sonuna kadar olan dönem. Bu dönemde, kayak ve kış sporları için ideal koşullarda oluyor. 

Ergan Kayak Merkezi Skipass Ücreti Ne Kadar?: 2024 sezonu için Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi'nin skipass fiyatları,  kayakseverin ihtiyacına cevap veriyor. Gondol için tek çıkış ücreti 50 TL, öğrenciler için ise 30 TL olarak belirlenmiş. Tam gün sınırsız kayak yapmak isteyenler için ücret 350 TL, telesiyej için tek geçiş ücreti 70 TL, T-Bar tek geçiş için 30 TL. Daha fazla kayak yapmak isteyenler için 10 geçiş 500 TL, 20 geçiş 900 TL ve 50 geçiş 2000 TL gibi seçenekler mevcut. Ayrıca tüm bu hizmetlerden faydalanmak için ise 30 TL kart depozito ücreti alınıyor.

Ergan Kayak Merkezi Otelleri: Eğer Ergan Kayak Merkezi’nde geçireceğiniz kış tatiliniz için bir konaklama tesisi arıyorsanız en güzel tesisleri Erzincan Otelleri sayfamızdan keşfedebilirsiniz. {search:erzincan-otelleri,Erzincan Otelleri}

Akdağ Kayak Merkezi / Samsun

Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Samsun’un Ladik ilçesine sadece 7 km mesafede bulunan Ladik Akdağ Kayak Merkezi; 1360 metrelik pist uzunluğu ile oldukça iddialı. 1450 ila 1900 metre arasında değişen yükseklik rakımı da oldukça tatmin edici. 1500 metre uzunluğundaki telesiyeji ve konaklama olanakları da kış turizmi için fazlasıyla yeterli.  

Akdağ Kayak Merkezi Nerede?: Samsun'un Ladik ilçesinde yer alan Akdağ Kayak Merkezi, şehir merkezine 84 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ladik'ten kayak merkezine ulaşım yaklaşık 7 kilometrelik bir mesafeyi kapsıyor. Uçakla seyahat edecekler için en yakın iniş noktası Amasya Havalimanı, bu havalimanı ile Akdağ Kayak Merkezi arasındaki mesafe yaklaşık 35 kilometre. Havalimanından kayak merkezine belediye otobüsü veya minibüsleri ile ulaşım sağlanabilir, ayrıca araç kiralama seçenekleri de mevcut. İstanbul, Trabzon, Ankara ve Bursa'dan Akdağ Kayak Merkezi'ne özel araçla yapılan yolculuklar ise sırasıyla yaklaşık 8, 5, 5 ve 8.5 saat sürüyor. 

Akdağ Kayak Merkezi Ne Zaman Gidilir?: Akdağ Kayak Merkezi'nde, Kasım ayının sonlarına doğru kar yüksekliği genellikle 25-30 santim civarına ulaşıyor. Yıl içerisinde ise, bu rakam bazen bir metreye kadar çıkabiliyor. Bu nedenle, kayak sezonu Akdağ'da genellikle Kasım ayının sonlarına doğru, kar yüksekliği 25-30 santime ulaştığında başlıyor fakat kar yağışının miktarı ve diğer çevresel faktörlere bağlı olarak, bu dönem yıl içinde değişiklik gösterebilir. 

Akdağ Kayak Merkezi Otelleri: Ladik bölgesinde konaklamak için birkaç tane tesis bulunuyor. Ladik bölgesinde konaklama tesisi arıyorsanız, Ladik Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

{search:ladik-otelleri,Ladik Otelleri}

Bitlis Kayak Merkezi / Bitlis

Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Hem kayak dersleri almak hem kayak turlarına katılmak hem de biliyorsanız kayak kiralayarak kendiniz kaymak için tercih edebileceğiniz kış turizmi destinasyonlarından birisi de Bitlis Kayak Merkezi. Bitlis Belediyesi’nin şubat aylarında düzenlediği meşaleli kayak festivaline denk gelirseniz, ambiyansın keyfini çıkarmayı ihmal etmeyin! 

Bitlis Kayak Merkezi Nerede?: Bitlis'te kayak yapmak isteyenler için dört ana merkez mevcutt Rahva, Tatvan, Serinbayır-Ahlat ve Çiftkaya. Bu merkezler, Bitlis'in batı ve doğu bölümlerinde yer alıyor. Rahva Kayak Merkezi, özellikle yeni başlayanlar için ideal. Tatvan Kayak Merkezi ise Nemrut Dağı'nın eteklerinde. Serinbayır-Ahlat Kayak Merkezi, Bitlis'e 55 kilometre uzaklıkta. Son olarak Çiftkaya Kayak Merkezi, şehir merkezine yakın bir konumda. 

Bitlis Kayak Merkezi Ne Zaman Gidilir?: Bitlis Kayak Merkezleri, özellikle kış aylarında kayakseverler için ideal bir destinasyon. Bitlis'te kış sezonu genellikle uzun sürdüğü için kayak merkezlerindeki sezon, genellikle Kasım ayının sonlarından başlayarak Nisan ayının sonuna kadar devam ediyor. Bu süre zarfında, Bitlis'in kayak merkezleri, kar kalitesi ve pist çeşitliliği ile hem yeni başlayanlar hem de deneyimli kayakçılar için uygun koşullar sunuyor.

Bitlis Kayak Merkezi Otelleri: Bölgede konaklayacak tesis alternatifleriniz için Bitlis Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

{search:bitlis-otelleri,Bitlis Otelleri}

Ovit Dağı Kış Turizm Merkezi / Rize

Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri

Rize’nin İkizdere ilçesinde yer alan Ovit Dağı Kış Turizm Merkezi; ilçeye 34 km, şehir merkezine ise 91 km uzakta. 2640 metre rakımıyla oldukça nefes kesici olan Ovit Yaylası, 2008 yılından bu yana kış turizmi için cazibe merkezi hâline getirilmeye çalışılıyor. Yaz aylarında ise bölgede trekking, jeep safari ve dağcılık gibi turizm faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Ovit Dağı’nın kış sezonu misafirleri ise snowkiting’e varana kadar pek çok ekstrem sporu yapma şansı bulabiliyor.

Ovit Dağı Kış Turizm Merkezi Nerede?: Rize'de yer alan Ovit Dağı Kış Turizm Merkezi, özellikle kış sporları ve turizmi için popüler bir destinasyon. Ovit Dağı Kış Turizm Merkezi'ne ulaşım ise, Türkiye'nin herhangi bir yerinden kolayca sağlanabiliyor. En yakın havaalanı olan Rize-Artvin Havalimanı'na çeşitli şehirlerden uçuşlar bulunuyor. Havaalanından sonra araç kiralama veya yerel ulaşım seçenekleri ile de Ovit Dağı'na ulaşım mümkün Kara yolu tercih edenler, Rize şehir merkezine otobüs veya özel araçlarıyla gittikten sonra, yerel otobüs servisleri veya taksi gibi alternatifler kullanarak Ovit Dağı'na ulaşabilirler.

Ovit Dağı Kış Turizm Merkezi Ne Zaman Gidilir?: Ovit Dağı Kış Turizm Merkezi'ne en ideal ziyaret zamanı kış aylarıdır. Genellikle Aralık ayından başlayarak Mart ayına kadar süren kış sezonu boyunca, Ovit Dağı'nda karın keyfini çıkarabilir ve kış sporları aktivitelerine katılabilirsiniz.

Ovit Dağı Kış Turizm Merkezi Otelleri: Ovit Dağı Kış Turizm Merkezi’ne gittiğinizde dilerseniz doğrudan Ovit Hotel’de konaklayabilir, dilerseniz İkizdere Otelleri arasından seçim yapabilirsiniz.

{search:ikizdere-otelleri,İkizdere Otelleri}