Bolu Kartalkaya Tatil Rehberi

Bolu Kartalkaya Tatil Rehberi

Paylaş
Gizem Ağma  
Eklenme: 20 Kasım 2023
 • Son Güncellenme: 27 Kasım 2023
Bolu Kartalkaya Tatil Rehberi

Kış turizm cenneti Kartalkaya, kış sporu tutkunlarına muhteşem doğa manzarası eşliğinde unutulmaz bir kayak deneyimi vadediyor. Bolu Kartalya, sadece kayak imkanlarıyla değil aynı zamanda şehir merkezine yakınlığı ve konforlu konaklama seçenekleriyle de talep gören bir destinasyon olarak dikkat çekiyor. “Bolu’da kayak merkezi var mı?” sorusunun cevabı olarak hazırladığımız bu yazıda, sizi Kartalkaya Kayak Merkezi’nin detaylı bilgileriyle buluşmaya davet ediyoruz. 

{ad:0}

2200 Metrelik Zirvede Muhteşem Manzara 

Köroğlu Milli Parkı'nda keyifli bir konuma sahip olan Kartalkaya Kayak Merkezi, doğa severleri ve kış sporu tutkunlarını cezbetmekle kalmayıp aynı zamanda 2200 metre yüksekliğindeki zirvesiyle kış mevsiminde sıcak bir atmosfer içinde manzara keyfi yapmayı seven tatilcileri de kendine çekiyor. 2000 metrenin üzerinde konumlanmaya başlayan oteller, her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Tüm bu anlattıklarımızdan sonra “Kartalkaya kayak sezonu açıldı mı?” sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyiz. 2024 kayak sezonunun, mevsim şartları ve kayak merkezinin hazırlık sürecine bağlı olarak Aralık ayında başlayacağı ön görülüyor. Kar kalınlığının 2-3 metreye kadar ulaşan Bolu Kartalkaya’da genelde Mart sonuna kadar sezon devam ediyor. Yine de özellikle kış sporu sevenler tarafından en ideal zaman olarak 20 Aralık ile 20 Mart tarihleri arası tercih ediliyor. 

{search:bolu-otelleri,Bolu Otelleri}

Kartalkaya Kayak Merkezi Nerede?

Kartalkaya Kayak Merkezi, resmen Bolu il sınırları içinde yer alıyor! Son yıllarda adından çokça söz ettiren Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu’nun yaklaşık 38 kilometre güneydoğusunda bulunan Köroğlu Dağı’nda bulunuyor. Kartalkaya Kayak Merkezi, şehir merkezine yakınlığı sayesinde, özellikle Bolu'da yaşayan tatil severlerin favori kaçış noktası haline geldi diyebiliriz. Bu durum, şehir hayatının koşturmacasından uzaklaşıp doğanın güzelliklerini keşfetmek isteyenler için muazzam bir seçenek sağlıyor.

{search:kartalkaya-butik-otelleri,Kartalkaya Butik Otelleri}

Kartalkaya Kayak Merkezine Nasıl Gidilir?

Bolu Kartalkaya’ya ister kendi aracınızla isterseniz de toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer şehir dışından yola kendi aracınız ile çıkmak istiyorsanız, İstanbul'dan veya Ankara'dan gelirken D-100 karayolu üzerinden Bolu'ya ulaşabilirsiniz. Bolu şehir merkezinden ayrıldıktan sonra Karadeniz istikametine ilerleyip, Mengen yönüne saparak ve sonrasında Kartalkaya tabelalarını takip ederek kayak merkezine kolayca ulaşabilirsiniz. Kartalkaya'ya ulaşım için, İstanbul ve Ankara'dan düzenlenen otobüs seferlerini de tercih edebilirsiniz. Ayrıca Bolu şehir merkezinden kiralayabileceğiniz araçlarla veya minibüs, taksi, otel transfer araçları gibi seçenekleri kullanarak da ulaşım sağlayabilirsiniz.

{search:kartalkaya-bungalov-evleri,Kartalkaya Bungalov Evleri}

Kartalkaya Kayak Pistleri 

Kayak merkezi tesisi aslında Kartalkaya ve Dorukkaya olarak ikiye ayrılıyor. Her iki bölgede de farklı zorluk derecelerinde pistleri bulabilirsiniz. Kartalkaya bölgesinde, 2 adet başlangıç, 6 adet kolay, 8 adet orta ve 7 adet zor olmak üzere 23 adet pist bulunuyor. Saatte 8000 kişi taşıma kapasitesine sahip 18 adet mekanik tesis, pistlere ulaşım için kullanılıyor. Köroğlu tarafında Dede, Latif ve Efe Pistleri kayak severler tarafından oldukça tercih ediliyor. Bu çok tercih edilen pistlerin zorluk derecelerini kıyaslanacak olursa; Dede Pistinin orta zorlukta, Efe ve Latif Pistlerinin ise oldukça zor olduğunu söyleyebiliriz. Kayak deneyiminize göre aşağıda belirttiğimiz zorluk seviyelerini dikkate alarak diğer pistleri de deneyimleyebilirsiniz.

Kolay Seviyedeki Pistler Orta Seviyedeki Pistler Zor Seviyedeki Pistler
Otele Dönüş Pisti Dede Pisti Köroğlu’na iniş Pisti
Resul Dede Pisti Gezi Pisti Efe Pisti
Köroğlu’ndan Dönüş Pisti Arka Çanak Siyah Pist
Çamçukuru Pisti Çanak Pisti Yılmaz Demir Pisti 
  Kazankaya Pisti Latif Pisti

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde Yapılan Kış Sporları

Kartalkaya Kayak Merkezi güvenli pistleriyle misafirlerine keyifli bir spor alanı sunuyor. Kış sporu denildiğinde aklınıza ilk gelenin kayak olduğunu tahmin edebiliyoruz. Bolu Kartalkaya’da keyifli bir kayak deneyiminin yanında kayaklı koşu, skiboarding, kızak, kar motoru, serbest stil, snowboard, Alp disiplini gibi çeşitli kış sporlarına da katılabilirsiniz. Uzman eğitmenler eşliğinde kayak dersleri alabilir ve farklı spor dallarında yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. 

Kartalkaya Malzeme Kiralama

Farklı kış sporları deneyimlemek istiyorsanız ve ekipmanınız yoksa, ekipman kiralamak sizin için güzel bir seçenek olacaktır. Spor ekipmanlarını, satın almak yerine kiralamanın birçok açıdan avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle kış sporlarında düşme ihtimalinizin daha yüksek olduğunu düşünürsek, ekipman kiralayarak ekipman yıpranma payından kurtulmuş olursunuz. Bunun yanında, bütçesel anlamda daha uygun bir seçenek sağlıyor. Kartalkaya Kayak Merkezi’nde her seviyede kayakçı ve snowboardcunun ihtiyaçlarına uygun ekipmanları bulabilirsiniz.

2023 kış sezonunda spor ekipmanları için belirlenen fiyatlar;

  • Kayak takımı kiralama 430 TL
  • Çocuk kayak takımı 390 TL
  • Snowboard 360 TL
  • Mont 180 TL
  • Kask 110 TL
  • Baton 80 TL
  • Eldiven 100 TL
  • Tur kayağı Seti 650 TL olarak belirlenmişti.

2024 kayak sezonu başlamadığı için henüz güncel fiyatlar belli değil. Sezonun başlamasına yakın ekipman kiralama fiyatlarını kontrol etmenizde fayda var.

Kartalkaya Kayak Merkezi Giriş Ücreti Ne Kadar?

Kartalkaya Kayak Merkezi'ne adım attığınızda sizi Skispass kart ücreti karşılıyor olacak. 2024 yılı için yeni fiyatlar belli olmasa da 2023 yılına ait fiyatlardan bütçenize göre bir değerlendirme yapabilirsiniz. Kartalkaya Kayak Merkezi'nde mekanik tesislerden yararlanabilmek için Skispass kartına sahip olmanız gerekiyor. Geçtiğimiz sezon günlük sınırsız kullanım Skispass kart 700 TL olarak belirlenmişti, plan yapmaya başlamadan 2024 sezonu için belirlenecek güncel fiyatları takip etmenizi tavsiye ederiz.

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde Konaklama

Bolu'nun incisi Kartalkaya Kayak Merkezi, sadece kış sporu tutkunlarına değil aynı zamanda konforlu bir konaklama deneyimi arayan misafirlerine de çeşitli seçenekler sunuyor. Bölgedeki oteller, muazzam doğa manzarası ve kayak pistlerine kolay erişim avantajı ile konuklarına eşsiz bir atmosfer sağlıyor. Günübirlik bir ziyaret yerine, kayak yaptıktan sonra sıcacık bir odaya dönmek gibisi yok. Kar manzarası eşliğinde sevdiklerinizle beraber akşam yemeğinin keyfini çıkarmak için konaklama imkanlarına göz atabilirsiniz.

Kartalkaya’da Ne Yenir?

Kartalkaya Kayak Merkezi, kış sporları ve doğasının yanında lezzetli yemekleriyle de dikkat çekiyor. Kayak aktivitelerinin ardından enerji depolamak isteyen ziyaretçileri, çeşitli yeme içme seçenekleri bekliyor. Öncelikle soğukta bir mangal keyfi yapmak isterseniz, sucuk ekmeği tercih edebilirsiniz. Tabii yanında sıcak şarap olmazsa olmaz. Eğer otelde konaklıyorsanız, otelinizin her şey dahil konseptinden yararlanarak kendinizi Bolu yöresel yemeklerine bırakabilirsiniz. Yöresel yemekler hakkında gitmeden bilgi sahibi olmak istiyorsanız sizi, Bolu’da Ne Yenir? yazımıza davet ediyoruz.

Kartalkaya, her yıl yüzlerce ziyaretçiyi kışın beyaz örtüsü altında ağırlayarak unutulmaz anılara ev sahipliği yapıyor. Doğanın huzur veren kucaklaması, zengin kayak pistleri ve konforlu konaklama seçenekleri ile Kartalkaya, sadece bir kayak merkezi değil, aynı zamanda kışın tüm güzelliklerini keşfetmek isteyenlerin vazgeçilmez adresi olmaya devam ediyor. Hem spor hem de huzur dolu bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız, Kartalkaya Kayak Merkezi’ne gitmek için plan yapmaya başlayabilirsiniz.

{search:kartalkaya-otelleri,Kartalkaya Otelleri}