Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Paylaş
Merve Aygün Engin  
Eklenme: 11 Ocak 2022
 • Son Güncellenme: 19 Ocak 2024
Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Okul hayatının yoğun temposu ve stresi yüzünden yarıyıl tatili için sabırsızlanıyoruz. Kış mevsiminin kendini iyice hissettirmeye başladığı, karla kaplı manzaralara daha çok rastladığımız bir ay olan ocak ayında tatile çıkma fikri kuşkusuz okulların kapanması vesilesiyle de ön plana çıkıyor. Özellikle ocak ve şubat tatili olarak bembeyaz karlarla kaplı rotalar herkese çok cazip geliyor. 2024 yarıyıl tatilinde hem öğrenciler hem de çocuklu aileler için Türkiye’de gezebileceğiniz yerler, yapabileceğiniz aktiviteleri sizler için derledik. 

{ad:0}

2023-2024 Yarıyıl Tatili Ne Zaman?

Öncelikle gelin herkesin merak ettiği o klasik soruyla başlayalım. Şubat tatili olarak da bilinen 2023 yarıyıl tatili resmi olarak 22 Ocak 2024 tarihi başlayıp, 2 Şubat 2024 tarihinde sona erecektir. Hafta sonları ile beraber toplam 11 gün sürecek olan sömestir tatili dolu dolu eğlenip tatil yapmak için imkan sunuyor.

Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Yapılacak Aktiviteler

Kültür ve Sanat Etkinliklerine Katılın

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Hiç kuşkusuz ki çocuğunuzla beraber yapabileceğiniz en faydalı ve güzel aktivitelerden biri olan kültür-sanat etkinlikleri, gelişme çağında olan çocuk bireyler için ilham dolu ve zihin açıcı bir deneyim olacaktır. Sömestir tatiline özel birçok etkinlik ve program bulunan sinema, tiyatro, fuar ve sergi bulabilirsiniz. İstanbul’daki aileler için önerimiz; Tiyatro 34 oyunlarına katılım sağlayabilirsiniz.

Tiyatro 34 Yarıyıl Şenliği olarak tatil boyunca sergilenecek oyunlar;

  • Zaman Makinesi - Alexander Graham Bell
  • Zaman Makinesi 2 - Albert Einstein
  • Zaman Makinesi 3 - Nikola Tesla
  • Leonardo da Vinci ile Müzede Bir Gün
  • Pablo Picasso ve İlham Perileri
  • Sokak Çocukları
  • Aramızda Kalsın

 Macera Parkında Eğlencenin Doruklarına Çıkın

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Heyecan dorukta, adrenalin dolu bir etkinlik arayan ebeveynler için macera parkları en iyi seçenek. Büyük küçük herkesin eğlendiği macera parklarında çılgın safari turlarından paintball savaşlarına, yüksek atlamadan tırmanma duvarlarına kadar çocuğunuzun tüm eğitim yılı boyunca hiperaktivitesini alacak bir sürü etkinlik var. Hangi macera parkını seçmek isterseniz İstanbul’un Macera Parkları yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Çocuğunuza Tarihi Gezerek Öğretin

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Sıkıcı tarih derslerini çocuğunuz için çok daha eğlenceli bir hale getirmek istemez misiniz? Cevabınız evet ise 15 günlük bu tatil dönemini kendinize kısa rotalar çizerek verimli bir tarih turuna çıkabilirsiniz. Özellikle tarihi yapılar açısından önemli bölgelerde bir tatil planlaması yaparak bölgedeki eserleri incelemek için bol bol zaman bulabilirsiniz. Çocukların daha çok ilgisini çekecek açık hava müzeleri ve ören yerlerine göre tatil rotanızı çizebilirsiniz. ;ş,Bu müzeler ve ören yerleri neresi öğrenmek için Müze Fiyatları ve Ziyaret Saatleri yazısına bakabilirsiniz.

Ailecek Kaplıcaların Şifalı Sularına Kendinizi Bırakın

Ailecek Kaplıcaların Şifalı Sularına Kendinizi Bırakın

Tatiliniz boyunca kendiniz için yapabileceğiniz en faydalı aktivite kış mevsiminin dondurucu soğuklarında kaplıca tatiline çıkmak olabilir. Termal Oteller listemizde ailecek konaklayabileceğiniz birçok termal tesis seçeneği bulunuyor. Türkiye'nin Termal Kaplıcaları ile Ünlü Şehirlerimize sırf kaplıca ya da termal otellerde dinlenmek, masaj yaptırmak için gelen termal turistler oluyor.

Bol Bol Trekking ve Doğa Yürüyüşleri Yapın

Bol bol trekking ve doğa yürüyüşü yapın

Şehirden uzaklaşmak için bir fırsat olan yarıyıl tatil döneminde ailecek kendinizi doğaya atıp, bol bol oksijen alabileceğiniz yürüyüş aktiviteleri yapabilir, çocuğunuza yeni bir doğa sporu öğretebilirsiniz. Belgrad Ormanı, Atatürk Kent Ormanı gibi şehre yakın günübirlik seçenekleri değerlendirebileceğiniz gibi arabaya atlayıp ailecek birkaç günlük doğa kampı yapabilirsiniz. Rota belirlememizde yardımcı olması için İstanbul'da Nefes Aldıracak Yürüyüş Rotaları ve Göl Kenarı Yürüyüş Rotaları yazılarımıza bakabilirsiniz.

Kayağa Başlamak için Bir Fırsat

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

İşte şubat tatili denilince kış mevsiminin en sevilen aktivitesi kayak tatilinden bahsetmezsek olmaz. Tam bir kayak cenneti olan ülkemiz dünyaca ünlü kayak pistlerine sahip birçok kayak merkezi var. Bu kayak merkezlerini incelemek için Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri yazımıza bakabilirsiniz. Daha önce hiç kayak yapmadıysanız eğer çocuğunuzla beraber bu kış sporuna başlamanın tam zamanı olduğunu düşünüyoruz. Kayakla ilgili bilmeniz gereken her şeyi Kayağa Başlama Rehberi adlı yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Gidilecek Rotalar

Amasra Sömestir Rotaları

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Bartın’ın bir kıyı ilçesi olan Amasra, sahil boyunca uzanan balık lokantalarıyla gastronomi tutkunlarının vazgeçilmez noktası. Bu küçük sahil kasabasında kışın denize girmeniz mümkün olmasa da, sahilde yürüyüş yapabilir, şehrin kalesine çıkıp Amasra’ya tepeden bakabilirsiniz. Ayrıca Kemere Köprüsü, yöresel el yapımı ahşap nesneler satılan Çekiciler Çarşısı ve Amasra merkeze yaklaşık 36 km uzaklıkta yer alan 80 milyon yıllık lav kayaları ailecek ziyaret edebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için Amasra'nın Tüm Güzelliklerini Keşfedin adlı yazımıza bakabilirsiniz.

Samsun Sömestir Rotaları

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Kurtuluş Savaşı’nda üstlendiği rol ile ulusal bağımsızlığımızda önemli bir payı olan Samsun; doğal güzellikleri, temiz havası, coğrafi güzellikleri ile Orta Karadeniz’in incisi konumundadır. Bu sömestir tatilinde çocuklarınızla gidebileceğiniz seyahat rotaları arasında yerini koruyor. İşte Samsun’da çocukla gezilecek yerler;

  • Samsun Kent Ormanı

    Sarıgazel Ormanı’nın bir parçası olan Samsun Kent Ormanı, Samsun’un kalabalığından kaçmak fakat şehir merkezinden çok da uzaklaşmak istemeyenler için ideal bir adrestir. 1200 metreye varan yürüyüş parkuru, piknik alanları, dinlenme masaları, 13 metrelik gözetleme kulesi, çocuk oyun alanları ve spor noktaları ile dolu olan Samsun Kent Ormanı’nda 7’den 77’ye herkes için vakit geçirmek oldukça eğlenceli.
  • Havza Atatürk Evi Müzesi 

    Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da karargâh olarak kullandığı Mesudiye Oteli; günümüzde Havza Atatürk Evi Müzesi olarak hizmet vermektedir. İki katlı yapının ilk katı dört, ikinci katı beş odaya sahip. İlk katta çalışma odası ve yatak odası, ikinci katta ise askerî ve sivil memurların konakladığı odalar bulunuyor. Pek çok heyetin bizzat Atatürk tarafından ağırlandığı çalışma odasında sergilenen telgraf maniplesi, ulusal mücadelede kullanılan ilk haberleşme cihazı olma niteliği taşıyor.
  • Samsun Teleferik Tesisleri

    Samsun Teleferik Tesisleri ile Amisos Tepesi’ne kolayca ulaşabilir, bu sayede Samsun’un müthiş manzarasına tanıklık edebilirsiniz. Deniz kıyısına yakın bir konumdan bindiğiniz teleferikle 3232 metre yükseğe çıkacaksınız. Bu yükseklik sizi Baruthane Tümülüslerinin yer aldığı yemyeşil bir alana ulaştıracak.
  • Bandırma Vapuru

    1924 yılında hizmetleri son bulan, o yıla değin 1919’daki millî mücadelenin ilk işaret fişeği olma vazifesi de dahil uzun süre boyunca denizlerde hizmet veren Bandırma Vapuru 1925 senesinde parçalarına ayrılmış. Samsun İl Özel İdaresi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006 senesinde geminin orijinal çizimleri baz alınmak suretiyle yeniden inşa edilerek müze olarak hizmete açılmış. Tefriş salonunun içerisinde Atatürk de dâhil beş, gemide ise toplam 13 balmumu heykel bulunmakta.
  • Canik Oyuncak Müzesi 

    2017 yılında Canik Belediyesi tarafından kurulan Canik Oyuncak Müzesi, çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz en keyifli ziyaretlerden birisi olacaktır. Bünyesinde bini aşkın oyuncak barındıran Canik Oyuncak Müzesi ülkemizdeki en büyük, dünyadaki ise üçüncü oyuncak müzesi olma niteliğini taşımaktadır.
  • Ladik Akdağ Kayak Merkezi

    Samsun Kayak Merkezi olduğunu biliyor muydunuz? Samsun Akdağ bölgesinde bulunan kayak merkezinde kış mevsimi geldiğinde karlar üstünde kayak yapmak çok keyifli oluyor. Doğal güzellikler, kaplıcalar ve kayak merkeziyle Ladin Kayak Merkezi, çocuklar için de daha az eğimli ve kızak sürmeye müsait bir piste de sahip.
  • Samsun Sukay

    Canik’te, Karadeniz Bölgesi’nin ilk su kayağı tesisi olarak inşa edilen Sukay; ülkemizin deniz üzerindeki ilk kablolu su kayağı özelliğini de taşımaktadır. Samsun Su Kayağı Merkezi olarak bilinen Sukay’da su kayağı eğitim parkurundan plaja, karavan parkından voleybol sahasına dek farklı aktiviteleri tercih edenler için ideal bir yer.
  • Samsun Amazon Köyü 

    Karadeniz’li Amazonların evi olan Batıpark’ta yer alan müze, milattan önce 3000 yıllarında yaşadığı düşünülen savaşçı kadınların adına yapılmış eserlerle dolu bir yer. Çocuğunuzla beraber gidebileceğiniz bu zihin açıcı rotada tarihe farklı bir bakış açısından bakabilirsiniz.

{search:samsun-otelleri,Samsun Otelleri}

Erciyes Sömestir Rotaları

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Pastırması ve mantısıyla ün salmış olan Kayseri, Erciyes Dağı’ndaki kayak merkezleriyle de oldukça popüler. Ailecek Kayseri merkezde konaklayıp, tarihi tren garını gezip, mantı yedikten sonra günübirlik olarak da kayak merkezine gidebilirsiniz. Erciyes’te vakit geçirmek isterseniz de da dağ otellerinde konaklayıp, beyaz karın ve ahşap mimarinin verdiği huzuru iliklerinize kadar yaşayabilirsiniz. Kayak tutkunları için en iyi Erciyes Kayak Otellerini aşağıdaki sayfada listeledik. 

{search:erciyes-otelleri,Erciyes Otelleri}

Kars Sömestir Rotaları

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Rus mimarisiyle göz dolduran, adeta başka bir ülkeye gitmişsiniz hissi yaşatan Kars, son birkaç yıldır Doğu Ekspresi ile özellikle üniversiteli öğrenciler arasında oldukça popüler şehirlerden. Pandemi öncesi her yıl özellikle kış aylarında binlerce turiste ev sahipliği yapan Kars’ta, karlar altındaki Ani Harabelerini gezebilir ya da hemen yakınında yer alan ve kış mevsiminde donan Çıldır Gölü’nü ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Kars mutfağının baş tacı kaz etini ve şehrin yöresel mutfağını da denemeden olmaz.

Kapadokya Sömestir Rotaları

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Doğusunda Kayseri, batısında Niğde ve Aksaray’la komşu olan Nevşehir’i turizmin gözbebeği kılan özelliği, çağlar öncesinin en sanatçı toplumlarını ağırlaması ve ilginç doğa oluşumlarıyla nakış gibi işlenmiş coğrafyası. Başka yerlere benzemeyen atmosferiyle ve gez-dolaş hiç bitmeyen upuzun gezi rotasıyla ülkemizin en gizemli keşif noktalarından biri olan Kapadokya’ı ailecek keşfetmeye var mısınız? İşte Kapadokya’da çocukla gezilecek yerler;

  • Göreme Açık Hava Müzesi 

    Şehrin merkezine 13 km uzaklıktaki Göreme Açık Hava Müzesi 1985 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde! Kapısından girdiğinizde irili ufaklı birçok mağara-yapıyla karşılaşacağınız bu alanda Kızlar – Erkekler Manastırı, Aziz Barbara Şapeli, Yılanlı Kilise gibi önemli mabetler göreceksiniz.
  • Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi 

    Ülkemizin en çok ziyaret edilen 10 müzesi arasında yer alan Hacı Bektaş-ı Veli aslında bir tekke ve türbe. 13. Yüzyılda Horasanlı Alevi Türkmen Şeyhi Hacı Bektaş-ı Veli tarafından kurulan ve birtakım eklemelerle bugünkü halini alan tekke 1964 yılında müzeye dönüştürülmüş.

  • Üç Güzeller 

    Kapadokya denildiğinde ilk akla gelenlerden olan peribacalarının hepsi ayrı güzel ama Üç Güzeller’in duruşu bir başka. İki büyük bir küçük insancık gibi duran ve sanki bir aileymiş gibi birbirinden kopmayan bu güzel manzara aynı zamanda Kapadokya’nın vazgeçilmez fotoğraf noktası. Siz önde, onlar arkada vereceğiniz her poza Erciyes Dağı yandan girip, çaktırmadan göz kırpıyor.

  • Saç Müzesi 

    Bizde olduğu kadar dünyada da bir ilk olan bu müzedeki ilk saç tutamı 1979 yılından ve müzenin kurucusu Chez Galip’in sevdiği ama kavuşamadığı bir Fransız kadına ait. Sonrasında ne mi olmuş? 500 metrekarelik dev bir mağara olan müzenin her yanı üzerinde adres, telefon yazan ve bazen de vesikalık bir fotoya iliştirilmiş kadın saçlarıyla dolmuş. Semra Özal’dan tutun, bir zamanların fenomen dizisi Asmalı Konak’ın tüm kadın oyuncuları ve nicesi de bu tutamların arasına kendi saçlarını bırakmış. Kapadokya Avanos’da bulunan müze bu özelliğiyle dünyanın en ilginç müzeleri arasında ilk ona ve 1998 yılında da Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş.

  • Avanos Çömlekçileri:

    Sanat Nevşehir’in genetiğinde var. Meşhur Avanos çömlekleri artık dünyaca tanınıyor. Şehirde çömlekçilik bir ata zanaatı ve babadan oğula geçerek ilerliyor. Saç Müzesi de dahil birçok çanak çömlek atölyesi ile karşılaşacağınız Avanos ise çömlekçiliğin piri ve çarşısındaki her atölye tek tek gezilip keşfedilmeyi hak ediyor.

{search:kapadokya-otelleri,Kapadokya Otelleri}

Palandöken Sömestir Rotaları

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Son yıllarda oldukça popüler olan Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum denilince ilk akla gelen yerlerden. Özellikle ocak ve şubat aylarında kayak yapmak için yeterli kar kalınlığına ulaşan Palandöken’de şubat ayının hakkını vererek doya doya kayak yapabilirsiniz. Kayak sonrası Erzurum’un ünlü Cağ Kebabı’nı deneyebilir, vaktiniz varsa şehri de turlayabilirsiniz.

Kocaeli Sömestir Rotaları

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Yarıyıl tatilinde çocukla gitmek için Kocaeli’nde tercih edebileceğiniz birçok rota bulunuyor. Aile dostu bir tatilden beklenen tüm kriterleri yerine getiren Kocaeli otelleri farklı türde ve konsepte konaklama seçeneklerinden oluşuyor. Kocaeli Villaları sayfasını inceleyerek size uygun tercihi bulabilirsiniz.

  • Kartepe

    İstanbul’a yakın konumu dolayısıyla özellikle ara tatilde sömestir için İstanbulluların akınına uğrayan Kartepe, hafta içi gidildiğinde sizi hoşnut kılacak, güzel vakit geçirmenizi sağlayacak bir rota. Samanlı Dağları’nın zirvesinde, 1600 metre yükseliğinde yer alan Kartepe, kış mevsiminde kayak yapmak için, sonbahar ve ilkbahar aylarında ise trekking yapmak için ideal. Kışın Kartepe’ye günübirlik gelip, kayak keyfi yapmanız mümkün. Kartepe’de kayak yapıp, beyaz karlarla gününüze neşe katabilir, lezzetli yemekler yiyerek kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

  • Karamürsel 

    Kocaeli’nin ilçesi olan Karamürsel, köyleri ve doğasıyla özellikle İstanbulluları kendine hayran bırakıyor. Upuzun sahili ve sahildeki balık lokantalarıyla balık seven herkesin uğrak noktası olan Karamürsel, aynı zamanda köyleriyle de doğada olmak isteyenlerin dikkatini çekiyor. Özellikle İnebeyli Köyü ve civarında köylerde konaklayabilir, yemyeşil ağaçlarla kaplı yollarda yürüyüş yapabilirsiniz.

Bursa Sömestir Rotaları

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Yeşil Bursa tarihi ve kültürel açıdan zengin olan yapılara ve eserlere ev sahipliği yapıyor. Ulu Camii, Tarihi Bursa Çarşısı, Heykel Meydanı, Irgandı Köprüsü, Tophane gibi özellikle çocukların yarıtatil için gidip görmesi gereken pek çok mekan mevcut. Şehirden dillere destan İskender Kebabı ve Pideli Köfte de yemeden dönmek olmaz. Eğer Bursa’nın köylerini de ziyaret etmek isterseniz Gölyazı, Cumalıkızık ve Misi’yi not edin.

 Sapanca Sömestir Rotaları

Sömestir Tatil Rehberi: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla Ne Yapılır, Nereye Gidilir?

Ara tatil için çok uzaklara gitmeden, doğada olmak isterseniz Sapanca, özellikle İstanbul’da yaşayanların imdadına hemen yetişiyor. Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen Sapanca’da kışın karlar üzerinde kayak yapabilir, göl kenarında esen meltem eşliğinde yürüyüşe çıkabilir ve birbirinden renkli bungalov evlerde sevdiklerinizle içinizi ısıtan anlar yaşayabilirsiniz. İster günübirlik, ister konaklamalı gidin, Sapanca vaat ettiği doğal güzellikleriyle sizi mest edecek. İşte Sapanca’da çocukla gezilecek yerler;

  • Sapanca Gölü 

    İstanbul’dan sadece 1.5 saat mesafede yer alan Sapanca’da güne başlamanın en güzel yolu kesinlikle Sapanca Gölü manzarasında kahvaltı yapmak. Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi varsa, Sapanca Gölü manzarasında yapılan kahvaltı da bir başka mutluluk kaynağı oluyor. Göl kenarında yer alan kafe ve restoranlarda kahvaltı yapabileceğiniz gibi, dilerseniz yanınıza termosunuzu ve sandviçinizi alıp, göl kenarındaki banklarda da manzarayı izleyerek kahvaltı yapabilirsiniz.
  • Kırkpınar 

    Sapanca Gölü’ne sadece 5 km uzaklıkta bulunan Kırkpınar, doğası, yemyeşil yaşam alanları ve az katlı müstakil evleriyle ünlü bir yer. Buraya 1800’lü yıllarda Çerkezler yerleşmiş ve kültürlerini de buraya taşımışlar. Sapanca Gölü kıyınsa bulunan sahili ile adeta bir görsel şölen sunan Kırkpınar’da, doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.
  • Ormanya Doğal Yaşam Parkı Evleri 

    Sapanca’dan yarım saatlik bir mesafede yer alan Ormanya Doğal Yaşam Parkı, özellikle doğal yaşam evleriyle anılıyor. Çatıları çim kaplı, rengarenk bu minik evlerde konaklama yapılmasa da, özellikle çocuklu ailelerin favorisi olan bu evlerin içinde bulunduğu Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda ayrıca piknik alanları, yürüyüş parkurları, çadır ve karavan kamp alanları ve hayvanat bahçesi de bulunuyor. Burada kızıl geyik, zebra, lama, deve, alpaka gibi pek çok hayvanı doğal ortamında görebilirsiniz.
  • Sakarya İl Orman Tabiat Parkı 

    Sapanca Gölü manzarasına sahip bu tabiat parkında, mesire alanı, kafe ve restoranların yanı sıra konaklama hizmeti de veriliyor. Bungalov tipi evlerde, Sapanca Gölü manzarasına karşı güneşi batırmak isterseniz burası tam da size göre.

{search:sapanca-otelleri,Sapanca Otelleri}

Doğudan batıya, kuzeyden güneye Türkiye’nin her yeri ayrı güzel ve pek çok açıdan görülmeye değer. Ocak ayı ülke genelinde kış mevsiminin yoğun yaşandığı, kar yağışının sık görüldüğü bir ay olmasına rağmen, bu soğuk koşullar seyahat etmeye engel değil. İster öğrenciler, ister aileler olsun romantik ve macera dolu bir seyahat rotaları sömestir tatili için sizleri bekliyor!