Neredekal.com
Neredekal.com
Tatil Blog
Faydalı Bilgiler
Ülkemizdeki Hangi Kaplıca Hangi Hastalığa İyi Geliyor

Ülkemizdeki Hangi Kaplıca Hangi Hastalığa İyi Geliyor

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 09 Şubat 2016
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Ülkemizdeki Hangi Kaplıca Hangi Hastalığa İyi Geliyor
Yer altı kaynak suları bakımından oldukça zengin bir coğrafyaya sahip olan Anadolu, antik çağlardan günümüze bu önemini korumayı başarmış. Günümüzde özellikle kış sezonunda sağlık turizminin bir kolu olan termal - kaplıca tatili oldukça revaçta. Doğal yer altı kaynak sularının, yüzeyde çıkış yaptığı yere kurulan kaplıca tesislerinin her birinde farklı ve yararlı minerallere sahip kaplıca suları bulunuyor. Bu farklılığın oluşmasında ise toprak yapısı ve coğrafi özellikler etkili oluyor. Birçok hastalığa iyi geldiği bilinen kaplıca sularının bulunduğu yerlere kurulan tesisler, özel havuzlarında bu şifalı suları kullanarak gelen ziyaretçilerine günübirlik ve yatılı olarak hizmet vermekte. Coğrafi açıdan sayısız avantaja sahip ülkemizin her derde deva kaplıcaları hakkında pratik bilgiler verdiğimiz yazımız sizlerle. Eğer kaplıcalar hakkında daha farklı bilgiler edinmek isterseniz sitemizdeki Hangi Kaplıca Hangi Şehirde: Türkiye'nin Termal Şehirleri yazımıza da göz atabilirsiniz.

1 - Göynük / Bolu

Bolu göynük termallari

Bolu Göynük kaplıcaları ve Göynük termal tesislerde bulunan suyun sıcaklığı yaklaşık 32- 33 derece arasındadır ve suyun bileşenleri kalsiyum bikarbonattır. Göynük termal sularının romatizma ve siyatik gibi hastalıkların tedavisinde yararlı etkileri olduğu bilinmektedir. Ayrıca Göynük termal otelleri içerisinde misafirler kapalı termal havuzlardan, jakuzi, sauna, spa ve masaj hizmetlerinden de yaralanabilmektedir.Bolu ilimizin Göynük ilçesi sınırlarında yer alan şifalı kaplıcalara toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun için Bolu merkezden kalkan Göynük servislerini kullandıktan sonra Himmetoğlu köy dolmuşlarından yararlanabilirsiniz. Zaten kaplıcalara giden durak son durak olarak geçiyor.

2 - Gazlıgöl / Afyonkarahisar

Gazlıgöl kaplıcaları

Afyonkarahisar’a yaklaşık 22 kilometre mesafede yer alan Gazlıgöl, Eskişehir karayolu ve demiryolu güzergahları üzerinde yer alıyor. Gazlıgöl kaplıca sularının sıcaklık aralığı ise 40-71 derece arasında. Ayrıca Gazlıgöl termal sularının romatizma hastalıklarına, kalp ve dolaşım sistemine, böbrek ve idrar yollarına, karaciğere, safrakesesine, sindirim sistemi, metabolizma bozukluklarına, kireçlenme ve cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinmekte.Gazlıgöl Kaplıcası Afyon ilinin İhsaniye ilçesinde yer alıyor. İhsaniye ilçe merkezine yaklaşık 16km, Afyon’a ise yaklaşık 25km uzaklıkta. Her gün Afyon’dan 07:30’da başlayıp 21:00 da biten minibüs seferleriyle kaplıcaya ulaşabilirsiniz. Her yarım saatte bir sefer olduğunu da ekleyelim.

3 - Kozaklı / Nevşehir

Kozaklı termalleri

Nevşehir'e bağlı Kozaklı ilçesinde kaplıcalardan faydalanan özel termal oteller olduğu gibi, Kozaklı Belediyesi'ne ait kaplıca tesisleri de bulunmakta. Kozaklı termal suları; sodyum, kalsiyum ve klor içeriyor. Ayrıca Kozaklı kaplıca sularının sıcaklığı 27 derece ile 93 derece arasında değişkenlik gösterebiliyor. Nevşehir Kozaklı kaplıcaları hangi hastalıklara iyi gelir diye soracak olursanız; romatizmal hastalıklara, cilt hastalıklarına, bağırsak, mide ve safra rahatsızlıklarına, deri rahatsızlıklarına, iltihaplı kadın hastalıklarına ve daha birçok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. Nevşehir’in en kuzeyinde bulunan Kozaklı ilçesine ulaşım için ilçe otobüslerinden yararlanabilirsiniz. Eğer şahsi aracınızla ulaşım saplamak isterseniz de Nevşehir’in Mahmat çıkışına giden yolu kullanabilirsiniz. Zaten yol boyunca Kozaklı tabelaları size yol gösterecektir.
Neredekal Değerlendirme4.1/5 Mükemmel
(55 değerlendirme)
Emek Mah, Kozaklı, Nevşehir
Tesis Fiyatı
Yarım Pansiyon
1.400 TL
Tatilsepeti.com
1.440 TL
En uygun fiyat
1.400 TL
Tesis Fiyatı
En uygun fiyat:
Tesis Fiyatı
1.400 TL

4 - Kızılcahamam / Ankara

Kızılcahamam termalleri

Kızılcahamam başkent Ankara'nın kaplıca suları ve termal tesisleri ile ünlü bir ilçesi. Kızılcahamam'daki ılıca sularının sıcaklığı ortalama 47 derece. Kızılcahamam sularının içilen kürlerinin; karaciğer, safra kesesi, mide, bağırsak ve metabolizma rahatsızlıklarına iyi geldiği, banyo kürlerinin ise; kalp, dolaşım bozuklukları, romatizma hastalıkların tedavisine yardımcı olduğu bilinmekte. Ankara ilinin Kızılcahamam ilçesinde yer alan kaplıcaya ulaşım için Eski 19 Mayıs Stadyumu önündeki 11560 numaralı duraktan geçen 527-2 numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz.Şahsi aracınızla ulaşım içinse E-5 Ankara-İstanbul yolunu kullanabilirsiniz.
Neredekal Değerlendirme4/5 Mükemmel
(31 değerlendirme)
Karacaören Mah, Kızılcahamam, Ankara
Tatilsepeti.com
%15 Tasarruf
Yarım Pansiyon
1.590 TL

5 - Gönen / Balıkesir

Balıkesir Gönen termalleri

Balıkesir'in popüler termal bölgesi Gönen ilçesinde çıkan kaplıca suyunun sıcaklığı 52 dereceye ulaşabiliyor. Aynı zamanda içme kürleri de olan Gönen kaplıca suları; karaciğere, safra yollarına, böbrek fonksiyonlarına, banyo kürlerinin ise; romatizma hastalıklarına, kadın hastalıklarına, kalın bağırsak iltihaplarına ve damar sertliklerine iyi gelmektedir.Balıkesir’in Gönen ilçesinde bulunan kaplıcalara ulaşım için toplu taşıma tercih edecekseniz, minibüsler ile rahatlıkla gidebilirsiniz. Minibüsler kısa aralıklarla Balıkesir merkezden geçiyor. Eğer şahsi aracınızı kullanacaksanız da Gönen-Manyas yolunu kullanabilirsiniz. Yol boyunca yol gösteren tabelalar mevcut.

6 - Oylat / Bursa

oylat termalleri

Oylat kaplıcalar diyarı yeşil Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı ve ilçe merkezine yaklaşık 27 kilometre uzaklıkta. Oylat ve Oylat Kaplıcaları, yeraltından çıkan kaynak suyunun özellikleri bakımından dünyada 2'nci sırada bulunuyor. Oylat suyunun en büyük özelliklerinden birisi de içilebilmesi. İçme kürü ve banyo kürleri ile de şifa sağlamasının yanında 40 derece sıcaklığa sahip su doğal haliyle kullanıma hazır. Oylat termal suları özellikle ağrılı sinir hastalıkları için bir şifa kaynağı olarak görülüyor. Aynı zamanda stres, beyin yorgunluğu ve sinir uyuşukluğu sorunlarına da şifalı. Oylat ulaşım için toplu taşıma tercih etmek isterseniz, öncelikle Bursa merkezden otobüs ile İnegöl’e gelmeniz gerekli. Buradan da Hilmiye dolmuşlarını kullanarak rahatlıkla kaplıcalara ulaşabilirsiniz.
Neredekal Değerlendirme4/5 Mükemmel
(11 değerlendirme)
Oylat, İnegöl, Bursa
Bu tesiste aradığın tarihler için fiyat bilgisine ulaşamadık. Tarih değiştirerek yeniden deneyebilirsin.

7 - Ilıca / İzmir

Çeşme Ilıca termalleri

Ilıca, dünyaca ünlü İzmir'e bağlı Çeşme’nin 6-7 km. doğusunda yer alan tatil, turizm ve kaplıca bölgesi. Çeşme Ilıca'nın su sıcaklığı ortalama 42 derece kadar. Ilıca sularının banyo ve çamur kürleri; romatizma hastalıklarına, kadın hastalıklarına, metabolizma bozukluklarına iyi geldiği, içme kürlerinin ise müshil etkisi yaptığı, karaciğer, safra kesesi ve pankreasın salgı faaliyetini hızlandırdığı bilinmekte. İzmir merkeze 81, Çeşme merkeze ise 7km uzaklıkta yer alan kaplıcalara ulaşım için toplu taşımayı kullanabilirsiniz. Öncelikle İzmir’den kalkan ilçe otobüsleriyle Çeşme’ye, Çeşme’den ise Üçkuyulardan kalkan otobüslerle ulaşabilirsiniz. Kendi aracınızla kaplıcaları ziyaret etmek içinse İzmir-Çeşme otoyolu E881 üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.
Otel
Aile Dostu
Neredekal Değerlendirme4.8/5 Mükemmel
(55 değerlendirme)
Alaçatı, Çeşme, İzmir
Bu tesiste aradığın tarihler için fiyat bilgisine ulaşamadık. Tarih değiştirerek yeniden deneyebilirsin.

8 - Ilgın / Konya

Ilgın kaplıcaları

Konya’nın şirin mi şirin ilçesi Ilgın Konya Merkez'e yaklaşık 88 kilometre mesafede yer alıyor. Ilgın kaplıca sularının sıcaklığı yaklaşık 42 derece ve romatizmal sendromlara, karaciğere, safra yollarına, metabolizma hastalıklarının tedavisine şifa oluyor. Ulaşım için toplu taşıma tercih edecekseniz öncelikle Konya’dan Ilgın’a giden otobüsleri kullanmanız gerekiyor. Ilgın ilçesine ulaştığınızda kaplıcalar yürüme mesafesinde kalıyor.

9 - Sandıklı / Afyonkarahisar

Sandıklı termallari

Afyonkarahisar'a bağlı termal bölgelerden biri de yaygın olarak ziyaret edilen Sandıklı ilçesi. Sandıklı kaplıca suyunun sıcaklığı 70 dereceye kadar ulaşabiliyor. Sandıklı termal sularından; romatizmal hastalıklarda, nevrit, yani sinir ucu iltihabında, siyatik ve daha birçok hastalıkta yardımcı tedavi olarak yararlanılıyor. Sandıklı ulaşım için Afyonkarahisar’dan kalkan ilçe dolmuşlarıyla Sandıklı’ya ulaştıktan sonra buradaki minibüsleri kullanabilirsiniz. Zaten çoğu minibüsün rotası üzerinde bulunduğundan ulaşım zorluğu yaşamazsınız.
Otel
Termal Otel
Neredekal Değerlendirme3.6/5 Çok İyi
(11 değerlendirme)
Çakır Mah, Sandıklı, Afyonkarahisar
Bu tesiste aradığın tarihler için fiyat bilgisine ulaşamadık. Tarih değiştirerek yeniden deneyebilirsin.

Yorumlar

metin bilbay 
10.02.2016
Sivas Kangal Balıklı Kaplıca, sıcak çermik kaplıcası ve soğuk çermik kaplıcalarını değerlendirmeye almalısınız. Selamlar.
Ece Apakgün 
11.02.2016
Adapazarı Kuzuluk bölgesinin de kaplıcaları meşhurdur. :)
tokay ceritoğlu 
14.02.2016
Sağlık için bu tür tanıtımlar oldukça faydalı, anlatım güzel, acaba bundan sonra yazarlarımız, okurların bütçe ve konfor beklentilerine göre değerlendirebilecekleri, birkaç tesisin her yöredeki adlarını, yıldız vermek suretiyle belirtebilirler mi? Örneğin İzmir Bayındır’daki kaplıcalar gibi.
Mehmet ÇINAR  
22.02.2016
Termalin başkenti Afyonkarahisar'da Korel Thermal Resort Clinic & SPA, İkbal Thermal Hotel & Spa, Oruçoğlu Termal Otel, Güral, Sandıklı, Gazlıgöl, vs. vs. daha birçok yer. Kaplıca sevenlere mutlaka tavsiye ederim.
Yıldıray zeytünlü 
29.04.2016
Amasya Hamamözü ilçesi de unutulmuş.
Daha fazla yorum gör