Tek Başına Tatile Çıkmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tek Başına Tatile Çıkmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 04 Ağustos 2022
 • Son Güncellenme: 02 Şubat 2024
Tek Başına Tatile Çıkmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aileyle, sevgiliyle ya da arkadaşlarla çıkılan tatillerin tadı hep bir başkadır. Tatil planları yapılır, biletler alınır bavullar hazırlanır ve sonrasında yıllarca hatırlanacak birbirinden eğlenceli günler geçirilir. Fakat yıllar geçtikçe insanlar eğlence dolu tatillerin yanı sıra daha sakin ve kendiyle baş başa kalacağı bir hafta sonu kaçamağına ya da bir sahil kasabasını tek başına keşfe çıkmaya ihtiyaç duyabiliyor. Böyle zamanlarda tek başınıza çıkmak istediğiniz tatiller sizi korkutmasın…

{ad:0}

Kimseye bağımlı olmadan sadece kendi istediğinizi yapabileceğiniz, yeni yerler görebileceğiniz, kendinizi daha özgür hissedeceğiniz ve istediğiniz an istediğiniz yerde olacağınız tek kişilik tatiliniz belki de hayatınızın en anlamlı tatillerinden biri olabilir. O nedenle kendinize bir şans verip kendi kendinizi tatile çıkarmaya ne dersiniz?

Tek Başına Tatil Yapmanın Avantajları

Tek Başına Tatile Çıkmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz ya da kış fark etmez… Şehrin kalabalığından, insanların gürültüsünden ya da bazen sadece kendi kendine kalma isteğinden dolayı bir tatil planlamalı insan. Tek başına tatil yapmak ilk başta göze korkutucu gelse de aslında yeni insanlar ve yeni yerler keşfetmek farklı bir deneyim sunabilir. O nedenle çok az insanın cesaret ettiği fakat sonrasında ne kadar eğlenceli olabileceğini fark ettiği tek kişilik tatil aktivitenizi planlamanız için hiçbir engel bulunmuyor. Hem oldukça havalı görünen bu tatil fikrinin birçok olumlu yanı da var. Tek başına tatil yapmanın avantajları için bir liste hazırlarsak;

  • İstediğiniz yere tatil planı yapabilir ve kimsenin uygunluk durumunu beklemeden istediğiniz zaman bilet alabilirsiniz.
  • Tek başınıza olduğunuz için kimseye bağlı hareket etmenize gerek kalmaz o an canınız ne isterse onu yapabilirsiniz.
  • Başkalarıyla yapacağınız tatilde devamlı olarak birbirinizle iletişimde olacağınız için algınız çevreye karşı kapalı olacaktı. Fakat şimdi çevrenizdeki binaları gözlemleyebilir, şehri daha detaylı inceleyebilir ya da insanları izleyebilirsiniz.
  • Yeni insanlar tanıyabilir ve onlarla keyifli sohbetler edebilirsiniz.
  • Belki sadece çok sevdiğiniz için tek bir restorana takılı kalır ve buranın müdavimi olabilirsiniz.
  • İstediğiniz saatte uyuyup istediğiniz saatte uyanabilirsiniz.
  • Planlarınızda uyumsuzluk çıkaracak birileri olmayacağı için gitmeyi çok istediğiniz tarihi yeri saatlerce gezebilirsiniz.
  • Bütçenize göre harcama yapabilirsiniz.
  • Anın tadını çıkardığınızı hissedebilirsiniz.
  • Tatil dönüşü zihninizin boşaldığını ve yenilendiğinizi fark edebilirsiniz.

Tüm bu saydıklarımıza daha birçok ekleme yapılabilir. Sevdikleriniz ile tatil yapmak çok eğlenceli bunu biliyorsunuz. Fakat hayatınızda bir kez olsun tek başınıza tatil yapma deneyimini yaşamanızı ve ne kadar konforlu olduğunu hissetmenizi tavsiye ederiz.

Tek Başına Tatil Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli

Tek Başına Tatile Çıkmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tek başına tatil yapmanın birçok avantajı ve güzelliği var fakat yine de bu olumsuz deneyimler yaşamayacağınız anlamına gelmiyor. Gözünüzü korkutmak değil amacımız, hemen geri adım atmayın. Ama yurt içi ya da yurt dışında bilmediğiniz bir yere ''tek başına tatile giderken nelere dikkat edilmeli?'' sorusunun cevabına ihtiyacınız olabileceğini düşünüyoruz. O halde gelin dikkat edilmesi gereken noktalara birlikte bakalım.

  • Konaklama yapacağınız yeri önceden iyice araştırıp kullanıcı deneyimlerini mutlaka okuyun. Bu konuda uygun fiyatlı bir yer tercih etmek isteyebilirsiniz fakat güvenliğinizin çok daha önemli olduğunu unutmayın.
  • Aynı şekilde konaklama yapacağınız yerin rezervasyonunu da önceden yapmalısınız. Aksi halde yer bulamayabilirsiniz. Bunun için dilerseniz Neredekal.com güvencesi ile istediğiniz şehir ya da ülkedeki otelleri inceleyebilir ve erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.
  • Yurt dışı seyahati yapacaksanız yanınızda mutlaka gittiğiniz ülkenin konsolosluk numarasını ve adresini bulundurun.
  • Gideceğiniz şehir ya da ülke ile ilgili önceden bilgi sahibi olun ve mutlaka bir seyahat rehberi edinin.
  • Pasaport, cüzdan, cep telefonu ve özel eşyalarınızı bir arada ve her zaman yanınızda bulundurun. Özellikle yurtdışı tatillerinde dikkatli olmanızda fayda var. Paranızı tek bir yerde tutmak yerine bir kısmını cebinizde bir kısmını da cüzdanınızda olacak şekilde farklı yerlerde bulundurun.
  • Dolaşmaya çıkarken otel çalışanlarına nerede olacağınızı ve tahmini dönüş sürenizi belirten bir not bırakabilirsiniz. Böylelikle başınıza bir şey gelirse insanlar erkenden fark edebilecektir.
  • Eğer mümkünse yakın arkadaşınıza, kardeşinize ya da bir tanıdığınız ile anlık konumunuzu paylaşın.
  • Eğer devamlı kullandığınız bir ilaç varsa olası durumlara karşı sizin için önemli bu ilaçları mutlaka yanınızda bulundurmalısınız.
  • Başka ülkelerde ya da başka şehirlerde turist olmak çok güzel ama eğer bir tura dahil değilseniz turist olduğunuzu belli etmemekte de fayda var.
  • Tanıştığınız insanlarla farklı alanlarda sohbet etmek güzel olacaktır fakat hayatınızla ilgili çok fazla bilgi vermemenizi de tavsiye ederiz.

Tek Başına Tatile Giderken Yanınıza Almanız Gerekenler

Tek Başına Tatile Çıkmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bazı insanlar tatil bavulu hazırlamaya bayılırken bazılarına eziyet gibi geliyor olabilir. Ama yolun sonunda kışın ortasında kayarken karlara bulanacağınızı ya da yaz aylarında sıcacık güneşte bronzlaştığınızı düşününce buna değeceğini siz de çok iyi biliyorsunuz. En profesyonel bavul hazırlayan kişilerin bile bazen unuttuğu bazı eşyalar ya da evraklar olabiliyor. Bu nedenle tatil bavulunuzun eziyete dönüşmemesi için ''yalnız tatile giderken yanına ne alınır?'' bir inceleyelim.

Kimlik ve Pasaport

Kulağa komik gelebilir ama yapılan araştırmalara göre tatile giderken en çok unutulanların başında pasaport ve kimlikler geliyor. Havaalanından geri dönmemek için ya da olası bir durumda zorda kalmamak için hayati önem taşıyan bu iki belgeyi unutmayın.

Uçak ya da Otobüs Biletiniz

Son yıllarda bilet bilgilerine cep telefonu üzerinden de ulaşabiliyor olsak da bu bilgilere kağıt çıktısı olarak erişenlerdenseniz unutmamanız gerekiyor. Aksi halde tatiliniz başlamadan bitebilir ya da yeniden bilet almak zorunda kalabilirsiniz.

Şarj Aleti ve Priz Dönüştürücü

Telefonlarımıza bağlı bir hayat sürdürdüğümüz artık inkar edilemez bir gerçek. Hem iletişim kurmak için kullandığımız hem de tüm bilgilerimizi depolayan bir araç görevi gören telefonunuzun şarjı bittiği an sizin için de birçok aksiliğin başlayacağı zaman olacaktır. O nedenle şarj aletiniz unutmamanız gereken en önemli araçlardan biri. Ayrıca yurtdışı seyahatlerinde priz dönüştürücü kullanmanız gerekeceğini de unutmayın.

Küçük Not Defteri

Yakınlarınızın iletişim numaralarının yer aldığı ve sizinle ilgili bilgilerin yer aldığı bir defteri yanınızda bulundurmanızda fayda var. Tek başınıza çıktığınız tatil, başınızın çaresine bakmanız gerektiğini de içeriyor fakat her ihtimali düşünmeniz lazım. Bu nedenle ortaya çıkabilecek olumsuzluklara karşı önceden hazırlıklı olmanızda fayda var.

Ayrıca tatil bavulunuz için de bir unutulmaması gerekenler listesi hazırlamanız sizin için iyi olacaktır. Sizin için hazırladığımız tatile giderken yanınıza almanız gereken 10 şey yazısından yardım alabilir ve tatil bavulunuzu eksiksiz hazırlayabilirsiniz.

Tek Başına Tatile Nereye Gidilir?

Tek Başına Tatile Çıkmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tek yol arkadaşınızın kendiniz olduğu ve yeni yerlerle birlikte yeni insanlar da tanıyacağınız bir tatile gitmek için hazır sayılırsınız. “Tek başına tatile nereye gidilir?” sorusunu cevaplamadan önce yaz tatili mi yoksa kış tatili mi yapmak istediğinizi kararlaştırmanız işinizi kolaylaştıracak. Ardından da istediğiniz tatil lokasyonunu belirleyebilir ve tek başınıza yapacağınız tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Eğer sıcak yaz güneşinin etkisini üzerinizde hissetmek, denizde bol bol vakit geçirmek ve akşamları delicesine eğlenmek istiyorsanız yazın tek başına gidilecek yerler;

Tek Başına Tatile Çıkmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ya da kış aylarında metrelerce yağan kar manzarası eşliğinde şömine başında oturmak, güne hava soğuk olsa da sıcak bir kahve ile başlamak ve çılgınlarca kayak yapmak istiyorsanız kışın tek başınıza gidilecek yerler;

  • Şile / İstanbul
  • Kaz Dağları / Balıkesir
  • Uludağ / Bursa
  • Sapanca / Sakarya
  • Amasra / Bartın
  • Abant / Bolu
  • Palandöken / Bursa gibi destinasyonlar aradığınızı kesinlikle bulacağınız özellikte eşsiz güzellikteki şehirler arasında yer alıyor.

Ayrıca tatil planlarınızı genişletmek için daha fazla lokasyon hakkında bilgi edinmek isterseniz tatilde kafa dinlemek isteyenlere 9 sakin rota yazımıza göz atabilirsiniz.

Tek Başına Tatile Çıkanlara Otel Önerileri

Tek Başına Tatile Çıkmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

İster yaz tatili isterse kış tatili olsun özellikle ülkemizde birbirinden güzel tatil beldeleri var. Eğer tek başınıza tatil yapmayı planlıyorsanız bu macerayı daha da ileri taşıyarak daha önce gittiğiniz yerler yerine farklı bir şehirde tatil planlamanızı tavsiye ederiz. Tek başınıza tatile gidebileceğiniz otel önerileri vermemiz gerekirse;

1- Muğla’nın yemyeşil vadileri üzerinde soluklanmak isteyenler için; Haypatya Evleri

{product:118303}

2- Çanakkale’nin Mis gibi Havasını solumak isteyenler için; Pelin Inn Ada Evi

3- Kaş’ın masmavi denizlerini deneyimlemek için; Sun Apart Kaş

{product:101003}

4- İstanbul’a yakın yer arayanlar için; Ağva Wineport

{product:2883}

5- Doğa içinde eşsiz bir deneyim için; Natural Garden Kırkpınar

{product:46397}

6- Bol bol oksijen depolamak ve sessiz bir orman kaçamağı için; Karinna Ahşap Orman Köşkleri

{product:29955}

Benzer Yazılar