Tatilde Kafa Dinlemek İsteyenlere Özel 9 Sakin Rota

Tatilde Kafa Dinlemek İsteyenlere Özel 9 Sakin Rota

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 18 Haziran 2018
 • Son Güncellenme: 19 Şubat 2024
Tatilde Kafa Dinlemek İsteyenlere Özel 9 Sakin Rota

Artık kendimiz de dahil olmak üzere etrafımız tam anlamıyla şöyle uzun bir yaz tatili planı yapanlarla dolmuş durumda. Özellikle bütün bir yılı tatilsiz geçiren ve yaz ayını büyük bir umutla bekleyenler bu yaz nereye gideceğinin planlarını yapmaya başladı. Ancak şöyle bir gerçek var ki hepimizin çok iyi bildiği bütün o popüler tatil beldeleri henüz yaz başında dolup taşmaya başladı bile. Bu yüzden biz de bu yıl yazı sakince geçirmek ve tam anlamıyla kafa dinlemek isteyenlere alternatif huzur dolu sakin tatil rotaları hazırladık. İster bayramda sakin rotalar arayışınızda, isterseniz kafanızı dinleyeceğiniz bir tatil için tercih edebileceğiniz, sessiz sakin denizi güzel tatil yerleri listemiz ile karşınızdayız!

{ad:0}

Medeniyetlerin Kuyusu: Küçükkuyu / Ayvacık

küçükkuyu

Zeytin ağaçlarının etrafını sardığı Küçükkuyu, Kaz Dağı'nın eteklerinde kurulmuş sakin mi sakin bir beldedir. Bulunduğu konum sebebiyle de tarih boyunca pek çok medeniyetin adeta beşiği olan ilçe bugün de yine bu konumu sayesinde bize eşi benzeri olmayan sakin denizi güzel tatil imkanı sunuyor. Sakin tatil rotaları arasında yerini alan Küçükkuyu’da birkaç gün kafa dinledikten sonra rotanızı Zeus Altarı, Assos Antik Kenti, Kadırga Koyu, Yeşilyurt Köyü ve Adatepe Köyü gibi duraklara rahatlıkla çevirebiliyorsunuz. Ayrıca çevre beldelere oranla konaklama seçeneğinin nispeten daha düşük olduğu Ayvacık Küçükkuyu'nun denizi de gerçek anlamda tertemiz. Bunu da söylemeden geçmek istemedik.

{search:kucukkuyu-otelleri,Küçükkuyu Otelleri}

Kalabalığın Kaçamak Noktası: Mazı / Bodrum

mazı

Deniz, kum ve güneş üçlüsünü duyduğumuz anda ilk aklımıza gelen yerlerden biridir Bodrum. Ama gelin görün ki Bodrum özellikle sezonda bir hayli kalabalık olan beldelerin de başını çekiyor. Biz de sakin tatil yerleri arayanlar fakat bir türlü Bodrum'dan kopamayanları güzel bir fırsatla karşılıyoruz: Mazı! Bağlı olduğu Bodrum ilçe merkezine 45 dakikalık bir sürüş mesafesinde yer alan bu eşsiz köyün birbirinden muhteşem 8 sakin koyu, pansiyon ve aparttan oluşan samimi konaklama alternatifleri ve sevimli restoranları zaten neden bu listede yer aldığını fazlasıyla açıklıyor. Sakin denizi güzel tatil yerleri içerisinde asla atlamamanız gereken bir durak! Bodrum uygun oteller arasından seçiminizi yaparak, Mazı tatilinizi ekonomik bir hale getirebileceğinizi unutmayın.

{search:mazi-otelleri,Mazı Otelleri}

Can Yücel’in Adımlarıyla: Datça / Muğla

datça

Eğer gönlünüz sakin bir tatilden yanaysa Muğla Datça'nın adını anmadan olmayacağını tahmin edersiniz. Çünkü Akdeniz ve Ege'yi buluşturan bu kentte öyle bildiğimiz tatil beldeleri gibi insan seline rastlamak mümkün değil. Aksine burada tam anlamıyla büyük bir sakinlik ve huzur hakim. Siz de Datça'nın birbirinden güzel koylarında yüzerken ne demek istediğimizi çok daha iyi anlayacaksınız. Ayrıca Eski Datça’ya adım atabilir, Can Yücel’in ayak izlerini takip ederek bu harika güzelliğin tadına varabilirsiniz. Hatta biz sizler için Can Yücel’in İzin Eski Datça’yı da yazdık. İnanın bize okuyunca orada gezmiş kadar olacaksınız…

{search:datca-otelleri,Datça Otelleri}

Citasslow Seçilen Şehrimiz: Gökçeada / Çanakkale

gökçeada

Ülkemizin en büyük adası Gökçeada, sessiz sakin tatil yerleri arasında en çok tercih edilenlerden. Sakin tatil beldeleri arayanlar için biçilmiş kaftan bile diyebiliriz. En iyi özelliklerinden birisi de civar büyükşehirlere yakın olması. İster kısa sürede İstanbul’dan, ister İzmir’den, isterseniz Balıkesir’den… Öyle ki hem zaman açısından hem de kalabalıktan uzak oluşuyla sizi keyiflendirecek tatil beldelerinden birisi. Ayrıca yalnızca doğası değil insanıyla da içinizi ısıtacak bölgede gün doğumu da gün batımı da ayrı bir huzur veriyor. Hele bir de bakirliğiyle bilinen ada koyları yok mu, işte koylar adanın en büyüleyici yanlarından biri. Siz en iyisi şimdiden şnorkellerinizi hazırlayın. Çünkü bu yaz Gökçeada sayesinde bambaşka bir dünya keşfedebilirsiniz.

{search:gokceada-otelleri,Gökçeada Otelleri}

Adeta Bir Yat Limanı Sahası: Selimiye / Marmaris

selimiye

Marmaris'in en özel duraklarından biri olan Selimiye bir görenin hayran kaldığı hatta kısa süre içerisinde müdavimi olduğu yerlerden biri. Bu sebeple eskiye oranla yaz aylarında nispeten nüfusunda artış olsa da doğru zamanı bulduğunuzda tadına doyum olmaz bir tatil fırsatı sunuyor. Sakin huzurlu tatil yerleri arayanlar özellikle bayram tatili gibi resmi tatil dönemlerini es geçerseniz Selimiye'nin berrak sularında pekala çok da sakin bir yaz geçirebilirsiniz.

{search:selimiye-otelleri,Selimiye Otelleri}

Sakin Şehrimiz: Seferihisar /  İzmir

seferihisar

Adı üzerinde ülkemizin ilk Cittaslow yani sakin şehir unvanına sahip Seferihisar'a böyle bir listede yer vermemek olmazdı. Sessiz sakin tatil yerleri arasında bulunması, bölgenin kültürünün ve değerlerinin korunmasından yola çıkılarak aldığı bu unvan onu yalnızca İzmirliler değil huzurlu bir tatil arayışında olan herkes için adeta bir kaçış rotası haline getiriyor. Sakin tatil köyleri, durgun ve tertemiz denizi ile ister ilçenin sevimli plajlarında güneşlenin isterseniz sahil kenarlarındaki sevimli balık restoranlarında güneşi batırın Seferihisar'dan her şekilde mutlu ayrılırsınız.

{search:seferihisar-otelleri,Seferihisar Otelleri}

İzole Tatilin Adresi: Bördübet / Marmaris

bördübet

Marmaris'in küçük ve sevimli köyü Bördübet, hem kuşlar hem de çam ormanlarıyla çevrili muhteşem bir doğaya ev sahipliği yapıyor. Minik bir yağmur ormanlarını andıran bölgede iki adet özel tesis yer alıyor. Her ikisi de azmak kenarında yer alan bu tesisler her anlamda huzuru iliklerinize kadar hissedebilmeniz için tasarlanmış. Kapitalizmden uzak tam da kafa dinlemelik bir yer olan bu nadide beldemizde doğayı iliklerinize kadar hissedip bir kitap eşliğinde günlerinizi geçirebilirsiniz. İşte sizler de doğadan kopamıyor ve dingin bir tatil arayışı içerisinde iseniz bu yaz seyahatinizde Bördübet Koyu’nu tercih edebilirsiniz.

{search:bordubet-otelleri,Bördübet Otelleri}

Dağların Arasında Bir Güzellik: Çandarlı / Dikili

çandarlı

Dikili'nin kendisi kadar sevimli ve sakin sahil kasabası Çandarlı, bünyesinde konaklama seçeneğinin az olmasının etkisiyle çok daha az ziyaretçi ağırlıyor. Genellikle yazlıkçıların tercih ettiği beldede konaklama seçenekleri pansiyon, butik otel ve apart otellerden oluşuyor. Burada tekne turuyla Ilıca Koyu, Küçük Zindancık Koyu, Hanımın Koyu ve Akvaryum Koyu’nda yüzme deneyimi de yaşayabilirsiniz. Bölgede bulunduğunuz süre boyunca çevre ve merkez plajlarını ziyaret etmeli ve günün sonunda mutlaka sahil boyunca uzanan balık restoranlarında günü bitirmelisiniz.

{search:candarli-otelleri,Çandarlı Otelleri}

Sükunet Arayanlara: Bozburun / Marmaris

bozburun

Bağlı olduğu Marmaris merkezine 45 km uzaklıkta yer alan Bozburun, tıpkı Datça ve Selimiye gibi ülkemizde sessiz sakin tatil yerleri arayışında olanlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Zaten Selimiye ve Bozburun Yarımadası'na birbirine yakın iki köy ve eğer seyahatinizde birini tercih ediyorsanız mutlaka diğerini de görmeniz gerektiğini düşünüyoruz. Siz de bu yaz Bozburun'un berrak denizinde bol bol yüzmek, güneşin tadını doyasıya çıkarmak ve sessizliği dinlemek istemez misiniz?

{search:bozburun-otelleri,Bozburun Otelleri}

Yorumlar

Volkan Demiraslan 
24.08.2018
Çandarlı güzel bir destinasyondur da Türkiye'nin en kalabalık ve dar sahillerinden birine sahiptir!
BİLGİN ÇAPAR 
22.06.2018
Gökçeada ve Mazı gerçekten kafa dinlemek isteyenler için tavsiye ederim. Gökçeada'ya gidecek olanlar araçsız gitmesin. Kuzu limanı, Laz koyu ve Kefaloz, Zeytinli, Tepeköy Kaleköy, Yenibademli gezilip görülmeli. Yenibademli'de apart pansiyonlarda uygun fiyatlarla kalabilirsiniz. Sörf yapmak isterseniz Kefaloz ideal bir yer. Yıldız Koyu'nda gece gökyüzüne baktığınızda Samanyolu'nu görebilirsiniz. Mazı sahili, sessizliğin sesini duyabileceğiniz, kendinizi doğanın ortasında özel hissebileceğiniz nadir yerlerden bir köşe. Pruva Pansiyon denize sıfır güzel bir pansiyon. Tek sorun sabah kahvaltısında arılar sizinle beraber kahvaltı yapmak istiyor. Yenilenmek iş stresinden kurtulmak isteyenlere özellikle tavsiye ederim.
Yılmaz Özer 
20.06.2018
Küçükkuyu, Assos, Kadırga, Babakale arasına kimse gelmesin. Tek bakir yer oraları kaldı memlekette. Kanserli hücre gibi her yer sarıldı...
ercan ayastuna 
19.06.2018
Çandarlı yazılmış, ben oralıyım bence hiç sakin bir yer değil. Haziranın 15'ten sonra sıkıntı başlar, susuzluk had safhada elektrik kesintileri insanı bezdirir..
Osman YILMAZ 
18.06.2018
Datça'yı gördükten sonra başka görüş yazmayacağıma 72 yaşıma bastığım güne kadar söz verdim.