48 Saat 1 Rota Abant

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 16 Ekim 2014
 • Son Güncellenme: 21 Ağustos 2023
48 Saat 1 Rota Abant

Kalabalık şehirlerin yorucu temposundan, karmaşasından, gürültüsünden ve bitmek bilmeyen trafik çilesinden payını alanlar, hafta sonunu en iyi şekilde değerlendirmenin ne demek olduğunu çok iyi bilirler. Merak etmeyin, biz de bu karmaşadan nasibini almış kişiler olarak sizlere bu hafta sonu iyi geleceğini düşündüğümüz klasik bir rota hazırladık; Abant. Çünkü biliyoruz ki doğada zaman geçirmek, temiz havayı ciğerlerinize çekmek hepinizin ruhuna iyi gelecek.

{ad:0}

1) Cuma akşamı iş çıkışı aracınıza atlayın. İstanbul’dan geliyorsanız, Anadolu Otoyolu üzerinden, Kaynaşlı ayrımından çıkın. Bolu Dağı çıkışında Abant yoluna sapın. Tabelaları izleyin. Toplamda yaklaşık 4 saat 15 dakika sonra Abant’tasınız. Ankara’dan geleceksiniz İstanbul Otoyolu’nu takip edin. Bolu Dağı geçişine kadar gelin ve buradan tabelaları takip edin. Toplamda yaklaşık 3 saat sonra Abant’tasınız. Eğer kendi aracınız yoksa İstanbul’dan trenle Adapazarı’na gelin. Buradan bir Bolu otobüsüne atlayın. Bolu’dan Abant’a giden bir minibüse veya taksiye binin. Ya da Bolu’ya hemen hemen tüm şehirlerden kalkan otobüslerden birine binebilir ve Bolu’dan minibüs veya taksiyle Abant’a ulaşabilirsiniz. abant yolu üzeri

2) Konaklamak için Abant Gölü çevresinde konuşlanmış olan otellerden birini tercih edin. Eğer kendi aracınızla gelmişseniz bizim önerimiz; Abant Dört Mevsim Konağı. Araçla gelmemişseniz göl kenarında bulunan Büyük Abant Oteli sizin için doğru bir tercih olacaktır. Abant otelleri sayfasında ise tüm otelleri birarada görüntüleyebilirsiniz.

 3) Eşyalarınızı otele yerleştirdikten sonra duşunuzu alın, otelinizde ufak bir şeyler atıştırın ya da bir yorgunluk kahvesi için. Tesis yetkililerinden biriyle görüşün ve çevre hakkında bilgi edinin. Sonrasında ise erkenden uyuyun. Yarın uzun ve güzel bir gün olacak. abant nerede kalinir

4) Sabah erkenden kalkın. Eğer aracınızla gelmişseniz, Abant Gölü yolu üzerindeki Gökdere Restaurant’ta şahane bir kahvaltı yapın. Aracınız yok ise Büyük Abant Oteli’nin iskele üzerinde kurulu Göl Restaurant & Bar isimli bir restoranı var. Burada Abant Gölü’nün ihtişamı üzerinde uzun ve leziz bir kahvaltı keyfi yapın.

 5) Kahvaltı keyfinden sonra 7 km olan Abant Gölü’nün etrafını gezin. Bunun için birkaç seçeneğiniz var. Araçlarıyla gelenler yanlarında getirdikleri bisikletlerle göl çevresini turlayabilirler. Bunun yanı sıra fayton kiralayarak da bir Abant Gölü Fayton Gezisi gerçekleştirebilirsiniz. Ya da zor olanı seçin ve bir yandan yürüyüş yaparak, bir yandan da fotoğraf çekerek gölün etrafını turlayın. Son olarak aracınızla da gölün etrafını gezebilirsiniz. Ama doğadasınız yani, araçla gezmenin ne anlamı var, öyle değil mi? abant cevre gezisi

6) Öğle yemeğini yine Büyük Abant Oteli’nin iskelede bulunan restoranında yiyin. Sonrasında da bol köpüklü bir yorgunluk kahvesi için. Öğle yemeği ve kahve molasının ardından göl kıyısında bulunan deniz bisikletlerinden ya da sandallardan birini kiralayarak Abant Gölünde Sandal Gezisi yapın. Günün geri kalan kısmını ise iskele üzerinde fotoğraf çekerek değerlendirin. Yeşil ile mavinin buluştuğu, dağların zirvelerinden yayılan sisin oluşturduğu muhteşem manzarayı seyredin. abant manzara

7) Akşam yemeği için Abant Çamlık Restaurant’ı tercih edin. Göl manzarası eşliğinde yiyeceğiniz akşam yemeğinden sonra, gölün etrafında kısa ve huzura doyacağınız bir yürüyüş yapın. Sonrasında otelinize dönün ve kendinize güzel bir uyku çekin. abant gol iskele

8) Sabah kahvaltınızda yöresel lezzetlerin ağırlıklı olarak sunulduğu Abant Kasaba Restaurant & Dağ Evleri'nde kendinize enfes bir Pazar kahvaltısı keyfi yaşatın.

9) Kahvaltının ardından gölden Mudurnu’ya doğru giden yokuş yolu tırmanarak tepeye ulaşın. Bu kısım biraz yorucu olacaktır ancak Abant Gölü’nün tüm ihtişamı size yorgunluğunuzu unutturacaktır, bundan emin olabilirsiniz.


abant golu

10) Öğle yemeğinizde göl çevresinde kurulu restoranlardan birini tercih edin ve mutlaka alabalık yiyin. Kendinizi aç hissetmiyorsanız, bir yorgunluk kahvesi için.

11) Geri dönüş yoluna geçmeden önce alternatif olarak Samandıra Şelalesi’ni görebilirsiniz. Bolu – Abant yolu üzerinde, Abant Merkez’e 2 km kala sağa dönen 1 km’lik stabilize bir yol var. Buradan 8 km’lik bir yürüyüşle Samandıra Şelalesi’ne ulaşabilirsiniz. Samandıra Şelalesi çavlan, çağlayan ve cadı kazanı gibi ilginç jeolojik özelliklere sahip olduğundan, biz mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Bu noktadan itibaren hafta sonu gezinizi sonlandırabilirsiniz.

 abant samandıra selalesi

12) Küçük bir tavsiye; eğer aracınızla gidiyorsanız, bisikletinizi mutlaka yanınıza alın. Gölün etrafını bisikletle dolaşmak gerçekten apayrı bir keyif. Yürüyüş ayakkabınız mutlaka yanınızda bulunsun. Elbette ki fotoğraf makinenizi ve yedek pillerini de yanınıza almayı sakın ihmal etmeyin.

13) Baş başa, romantik vakitler geçirebilmek için Abant oldukça ideal bir yer. Bu nedenle hafta sonu gerçekleştireceğiniz Abant gezinizi, sevgilinizle ya da eşinizle planlamanızı tavsiye ediyoruz. Şimdiden keyifli bir tatil geçirmenizi dileriz.

Yorumlar

Adalet Zeynallı 
31.10.2014
Gerçekten çok güzel yerlerdir!
tokay ceritoğlu 
30.10.2014
Gitmeyeli 34 yıl oldu, haftanın 1-2 günü iş gezilerimde, hafta sonları ailece mutlaka Abant\'a giderdik, tabii ki çok doğaldı, ümit ederim kaybolan çok şeyler yoktur.
melike orak 
30.10.2014
Diley Hanım, Yedigöller yolu konusunda size uyduk. Bolu\'dan Mengen\'e gidip Yedigöller\'e yukarı kısımdan girdik. Dönüşte Bolu üzerinden geldik çok daha kısa ve rahat oldu.
Özlem Borhan 
30.10.2014
Hafta sonu 2 günlük Abant planı harika bir fikir. Nasıl da güzeldir şimdi. Ulaşım kolay, konaklama için de otel seçeneği fazla.