Kışın İçinizi Isıtacak Beyoğlu Mekanları

Kışın İçinizi Isıtacak Beyoğlu Mekanları

Paylaş
Tülin Kılıç  
Eklenme: 29 Ocak 2014
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Kışın İçinizi Isıtacak Beyoğlu Mekanları
Ocak ayının son bulmasıyla 14 Şubat heyecanı her yanı sarmaladı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'a yağan yoğun kar fırtınası sonrası az biraz eve kapanacak gibi olsakta soğuk havalara rağmen yüzünü gösteren güneş dışarı çıkmak için içimizi ısıtmaya yetiyor. Yağmur yağsın, kar yağsın, trafik felç olsun gibi dertlerini takılmayan metropol insanları, tek düşündüğü tüm hava şartlarına rağmen sosyalleşebilmek. İş çıkışı, hafta sonları ya da özel günlerde arkadaşlarla buluşup güzel bir yemek yemek, sıcacık çaydan yudumlamak, koyu bir sohbete dalıp derdi, tasayı biran olsun unutmak kim istemez ki? Hal böyle olunca her mevsim popülerliğini koruyan Beyoğlu ve Taksim semtlerinde kış mevsimi içinizi ısıtacak, Sevgililer Günü'nde sevdiklerinizle hoş vakit geçirebileceğiniz Taksim yemek yerlerini sizler için derledik.

Ara Cafe

Kışın İçinizi Isıtacak Beyoğlu Mekanları

{ad:0} Özellikle ama özellikle kış aylarında tercih edilen bir mekan Ara Cafe. Çünkü menüsünde içinizi ısıtan ve sizi çocukluğunuza, mis gibi kahve kokularının olduğu zamanlara götüren enfes bir tat var burada. Sütlü Türk kahvesi. Kahveyle aranız mesafeli olanların sütlü Türk kahvesine deneyebilirsiniz. Sütlü kahveyi Ara Cafe kadar güzel yapanını bulamazsınız. Kış çayları ve çorbalarını da deneyebilirsiniz. Ünü ülke sınırlarını aşmış fotoğrafçımız Ara Güler’in birbirinden güzel fotoğraflarıyla, eski televizyon, radyo ve Vita yağı kutularıyla süslenmiş mekanda zaman geçirirken kış aylarının soğuğunu unutacaksınız.

Privato Caffe Ristaurante

Privato

Galata Kulesi’nin nefes kesen manzarasına sahip şirin mi şirin bir mekan Privato Cafe. Adım attığınız andan itibaren güler yüzlü çalışanları ve işletmecisi evinizin salonundaymış gibi hissettirir size. Gürcü tatlarının ağırlıkta olduğu zengin menüsü, Gürcü şarapları, tatlıları ve porselen demlikte sunulan bitki çayları ile can evinizden vurmayı başaran mekanlardan biridir burası. Kahvaltısı ise ayrı bir yazı konusu olabilecek kadar başarılı. Köy peyniri, pancake, havuç salatası, zeytin çeşitleri, reçeller ve daha birçok leziz tatlara ev sahipliği yapan bu şirin mekanın kahvaltısı çölde serap gördüm dedirtecek kadar güzel.

Kahvedan Bistro & Bar

Cihangir’in tam ortasında yer alan sevimli bir mekan Kahvedan Cafe. Kış aylarında açık alanında yanan sobalarla havanın soğuk olduğunu hissetmenden bitki çayınızı, kahvenizi ya da şarabınızı yudumlayabilirsiniz. Kahvedan’a yalnız gelseniz bile sıkılmazsınız çünkü burada otururken gelen geçeni izlemek yalnızlığınızı unutturur. Cuma ve Cumartesi akşamları daha kalabalık olan mekanda şarabını açtırıp keyif yapanları, koyu bir sohbete dalanları ve müziğin ritmine kapılıp dans edenleri izlemek ayrı bir keyif.

Hacı Abdullah Lokantası

Unutulmaya yüz tutmuş tatları hatırlatan taksim restoranları arasında Hacı Abdullah Lokantası. Çocukluğunuzun içeçeği kompostuya burada bulabilir, anne aşuresinden sonra en güzel aşureyi burada yiyebilirsiniz. Mekana adım atar atmaz vitrinlerdeki rengarenk turşular, kompostolar ve tatlılar çekecek dikkatinizi. O kadar leziz yemekler, tatlılar var ki seçmekte zorlanacağınıza eminiz.

Mavra Cafe Design Workshop

Mavra

Galata’daki yüzyıllık Doğan Apartmanı’nın hemen karşısındaki mekan Mavra. Galata Kulesi’nin ışıkları aydınlatır bu sokağı sanki. Kalabalıktan, gürültüden uzak, sakin bir mekan arıyorsanız ve taptaze çayınızı, kahvenizi içerek gazete okumak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Birçok tarihi apartmanın arasından gizlenmiş Mavra, sıcacık atmosferi ile içinizi ısıtacak.

Fıccın Restoran

İstiklal Caddesi’ndeki ara sokaklardan birinde sıra sırı dizilmiş Fıccın restoranları göreceksiniz. ''Taksim'de ne yenir?'' sorusunun değişmeyen cevaplarından birisi bu restoran. Ufak bir şaşkınlık yaşayabilirsiniz çünkü 4 adet Fıccın restoranı sanki sokağı kapatmış gibi duruyor. Bir Çerkez restoranı burası ve uygun bütçelerle harika yemekler yiyebilir, harika patatesli Çerkez mantısını denerken kendinizden geçebilirsiniz.

Otto Cihangir

Cihangir’deki uğrak mekanlarımdan biridir kocaman bir bahçe içinde yer alan Otto Cihangir. Pizza çeşitleri, şarapları, güler yüzlü garsonları ve yazlık yerdeymişsiniz hissi veren yemyeşil bahçesiyle yaz kış demeden sıklıkla tercih edilen mekanlar arasında Otto Cihangir. Tulum peynirli ve bol rokalı pizzası ise müptelası olacağınız bir tat.

Susam Cafe

Susam

Cihangir dendiğinde ilk akla gelen mekanlardan biridir Susam Cafe. Mahalle arasında, küçük bir bahçesi olan bir mekan burası. Özellikle hafta içi iş çıkışı arkadaşlarla buluşup soluklanmak, günün yorgunluğunu atmak, sıcacık bir kahve ile kendinize gelmek ya da atıştırmalıklarından sipariş edip, hafif bir akşam yemeği yemek için tercih edebilirsiniz Susam Cafe'yi.

Quetal Tapas & Sangria

Tünel tarafında yer alan şirin mi şirin bir mekandır Que Tal Tapas Bar. Canlı renklerle süslü dekorasyonu, birbirinden güzel kokteyllerin hazırlandığı barı, kedisi, tapasları, tatlıları ve ortamı ile özellikle kış aylarında içinizi ısıtacak bir yer. Patatas bravas ve bira harika bir ikili olacaktır. Mutlaka denemelisiniz. Ayrıca İstanbul’da içtiğiniz en güzel sangria’yı burada bulacaksınız.

Güney Restaurant 1964 - Kuledibi

Galata Meydanı’nda yer alan ve günün her saati cıvıl cıvıl olan Güney Restaurant, günlük çıkan ev yemekleri, zeytinyağlı çeşitleri, pideleri ve salataları ile vazgeçemediğim mekanlar arasında. Ama en çok hafta içi öğleden sonraki saatlerde ya da hafta sonu erken saatlerde gazetemi alıp, Galata Kulesi’ne karşı oturup, kahvemi yudumlamayı seviyorum bu mekanda.

Kahve 6

Kahve6

Tıpkı usta şair Cemal Süreya gibi ‘Kahvaltının mutlulukla ilgisi olmalı’ diyenlerden olduğum için sıklıkla uğradığım bir mekan Cihangir’de yer alan Kahve 6. Mekanın küçük bir bahçesi, hatta bahçesinde mini bir süs havuzu var. İç dekorasyonu ise oldukça aydınlık ve ferah. Burada genellikle hem gözüme, hem mideme hitap eden "Dolu dolu kahvaltı" sipariş ediliyor. Peynir çeşitleri, ev yapımı reçeller, biberli çökelek, sıcacık poğaçalar, zeytin çeşitleri ve mevsim meyveleri ile süslenen kahvaltı insanı mutlu etmek için hazırlanmış adeta.

Sevgililer Günü'nü geçireceğiniz Beyoğlu Otellerini öğrenmek için aşağıya bakabilirsiniz;

{search:beyoglu-otelleri,Beyoğlu Otelleri}

Yorumlar

DUYGU TANIŞ 
30.01.2014
Çooook teşekkür ederim. :) Erkek arkadaşımla uzun süredır farklı bir mekana gitmemiştik, güzel olacak. :)
Tülin Kılıç 
30.01.2014
Duygu merhaba, Taksim ve civarındaki mekanlar hepsi. O tarafları çok bilmesen bile kolaylıkla bulabilirsin. Ama Mesude\'nin de dediği gibi mavi renkli mekan isimlerine tıklarsan açık adres hepsinde mevcut. :) Bu daha kolay bir çözüm sanırım. :)
Editor 
30.01.2014
Merhaba Duygu, mavi renkli mekan isimlerine tıklayınca, detaylı tanıtım sayfasına yönlendiriyor.
DUYGU TANIŞ 
30.01.2014
Adres de olsaydı hani. :)
Benzer Yazılar
14 Mart Tıp Bayramı
14 Mart Tıp Bayramı
Tuğçe Gülçiçek 
10.03.2024
2024 İzmir Sahur Mekanları
2024 İzmir Sahur Mekanları
Seyhan Ahen 
19.04.2022
Tek Başına Seyahat Rehberi
Tek Başına Seyahat Rehberi
Tuğçe Gülçiçek 
06.03.2024