Ankara'ya Yakın Günübirlik Rotalar

Ankara'ya Yakın Günübirlik Rotalar

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 07 Nisan 2017
 • Son Güncellenme: 21 Şubat 2024
Ankara'ya Yakın Günübirlik Rotalar

Ülkemizin başkenti Ankara, hem kültürel açıdan hem de tarihi açıdan oldukça zengin bir şehir. İç Anadolu bölgemizin tüm coğrafi güzelliklerini en iyi şekilde sergilemesiyle de dillere destan bir konumda. Havası olsun, sokakları olsun hiç şüphesiz bir başka güzel Ankara.

{ad:0}

Fakat insanın olmadığı yer daha çekicidir derler ya, bazen gerçekten öyle olabiliyor ve bir yerlere kaçmak isteyebiliyoruz. İş hayatının stresinden, trafik gürültülerinden ve yaşadığımız şehirden uzaklaşmak zaman zaman herkese iyi gelen bir şeydir sonuçta. İşte bu yüzden biz de bu yazımızda sizler için Ankara’ya yakın günübirlik gezilecek yerlerden bahsetmek istedik. İster eş dostla isterseniz de tek başınıza küçük bir çanta yapıp birkaç günlüğüne kaçamak yapabilirsiniz. Ankara'ya yakın gezilecek yerlerden oluşan rota önerilerimiz sizlerle. Şimdiden iyi okumalar dileriz.

Eğer Ankara’ya yakın bölgeleri keşfetmekten hoşlanıyorsanız ve kamp çantası her daim hazır bir macera tutkunuysanız, Ankara'ya Yakın En Güzel Kamp Alanları adlı içeriğimiz de dikkatinizi çekebilir. Dilerseniz gelin, Ankara çevresi gezilecek yerlere şöyle bir göz atalım.

Beypazarı

ankara beypazarı

Ankara'ya bağlı bir ilçe olan Beypazarı, Ankara'ya yakın yerler denince ilk akla gelen rotalardan biri. İl merkezine yaklaşık 100 km uzaklıkta yer alıyor. Tarihi bir havanın hakim olduğu ilçe Osmanlı ve Selçuklu mimarisini yansıtan evleri, zengin yemek kültürü ve el sanatları ile ön plana çıkıyor. Ankara günübirlik gezilecek yerler içerisinde ilk akla gelen, unutulmaz bir günübirlik seyahat rotası sunan Beypazarı'nda güne İnözü Vadisi'nin temiz havasına karşı muhteşem bir kahvaltı ve yürüyüş ile başlayabilir, Beypazarı'nın sevimli hediyelik eşya dükkanlarından alışveriş yapabilir, tarihe ve sanata tanıklık edeceğiniz Beypazarı Yaşayan Müze'yi ziyaret ederek ruhunuza iyi gelecek bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

{product:29004} {search:beypazari-otelleri,Beypazarı Otelleri}

Akçakoca

düzce akçakoca gezi

Batı Karadeniz’in sahil kasabalarından biri olan Akçakoca, 35 km uzunluğundaki sahil şeridi ve bölgenin muhteşem doğası ile ziyaretçilerine unutulmaz bir hafta sonu kaçamağı sunuyor. Kış mevsiminin durağanlığını üzerinizden atmak için mükemmel bir destinasyon olan ilçenin Ankara’ya uzaklığı ise 275 km. Hem bahar hem de yaz ayları için uygun olan bu durak, tarihi evleri, şelaleleri ve ilçeyi çevrelemiş zengin bitki örtüsü ile bahar rotanızda ilk tercih edeceğiniz yerlerden biri olabilir. Eğer bölgeye gitmeye karar verirseniz denize girebileceğiniz en güzel plajlar da dahil olmak üzere gezebileceğiniz yerleri Akçakoca Gezilecek Yerler ve Tarihi Yerler adlı sayfamızdan öğrenebilirsiniz.

{product:31295} {search:akcakoca-otelleri,Akçakoca Otelleri}

Karasu

sakarya karasu gezi

Akçakoca'ya yaklaşık 40 km uzaklıkta yer alan Sakarya-Karasu, Batı Karadeniz'in sahili ve huzur veren manzarası ile ünlü ilçelerinden biri. Ankara'ya 310 km mesafede konumlanan bölge, yaz aylarında tertemiz Karasu Plajı'nda ziyaretçilerini ağırlarken, özellikle bahar aylarında bir başka güzel olan Maden Deresi'nde doğanın huzurlu sesine kulak vermenize vesile oluyor. Maden Deresi ziyaretiniz sırasında böğürtlen toplayabilir, uzun doğa yürüyüşlerine çıkabilir, burada yer alan restoranlarda tereyağlı alabalığın tadına bakabilirsiniz. Ankara'ya yakın deniz tatil yerleri arasında, yazın tercih edilebileceğiniz bir seçenek Karasu. Tüm güzelliklerine ek olarak, dünyanın sayılı bitki örgüsü örneklerinden Acarlar Longozu da Karasu’da yer alıyor. Gezilecek yerler bir hayli fazla olduğundan bölgede konaklamak isterseniz, Karasu Otelleri'ni Neredekal.com üzerinden inceleyebilirsiniz.

{product:39363} {search:karasu-otelleri,Karasu Otelleri}

Göynük

bolu göynük gezi

Bolu'ya bağlı bir ilçe olan Göynük, tarihi havası ve mimarisi ile dikkat çeken Osmanlı kasabalarından biri. Sahip olduğu tüm bu tarihi yapıların ve evlerinin korunması için kentsel SİT alanı ilan edilmiş olan ilçe, Ankara'ya yaklaşık 220 km uzaklıkta yer alıyor. Sünnet Gölü gibi muhteşem bir güzelliğe ev sahipliği yapmasının etkisiyle Bolu Göynük, göl kenarında uzun doğa yürüyüşleri ve konaklama için sıklıkla tercih ediliyor. Sevdiklerinize huzur dolu bir hafta sonu geçirebileceğiniz kasabada yerli ve organik ürünlerin satıldığı halk pazarı da oldukça ilgi görüyor.

{product:34452} {search:bolu-otelleri,Bolu Otelleri}

Gölbaşı

gölbaşı eymir gölü

Ankara'nın önemli turizm duraklarından olan, Eymir Gölü ve Mogan Gölü ile çevrili bir alanda konumlanan Gölbaşı, tam olarak aradığınız günübirlik kaçış rotalarından biri. İl merkezinden yalnızca 20 km gibi kısa bir sürüş mesafesi ile ulaşabileceğiniz bu duraklarda yürüyüş, bisiklet, su sporları, balık tutma ve sevdiklerinizle birlikte yapacağınız nice aktivitenin yanı sıra, restoran ve kafelerde dinlenebilir, hatta dilerseniz piknik bile yapabilirsiniz. Ankara’ya yakın göller gerçekten İç Anadolu’nun tüm coğrafi güzelliklerini gözler önüne seriyor. Bu yüzden eğer fotoğraf çekmeyi seviyorsanız yanınızda yedek bataryalar da getirmenizi öneririz. Şayet her adımda farklı bir manzaranın büyüsüne kapılabilirsiniz. Ayrıca gezinizden önce Gölbaşı Gezilecek Yerler ve Tarihi Yerler sayfamızı ziyaret edip planlamanızı kolaylaştırabilirsiniz. Bir hafta sonu Ankara Gölbaşı’na gitmek, tüm stresinizi atmanıza ve haftaya taze bir başlangıç yapmanıza fırsat tanıyor.

{product:3310} {search:golbasi-otelleri,Gölbaşı Otelleri}

Kızılcahamam

kızılcahamam

Ankara’dan hafta sonu gidilecek yerler arasından en popüleri belki de Kızılcahamam olabilir. Doğayla vakit geçirmeyi sevenlerin kalbini çalan güzelliği Soğuksu Milli Parkı ile dört mevsim ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Bünyesinde hem dağ manzaralı konaklama tesisleri hem de çok sayıda termal otel barındıran ilçe, tüm sahip olduklarıyla muhteşem bir seyahatin kapılarını aralıyor. Eğer Ankara'dan kısa bir süre uzaklaşmak istiyor ancak nereye gideceğinize karar veremiyorsanız gözlemesi, lezzeti köfteleri ve tadına doyum olmayan mutfağı ile Kızılcahamam'ı tercih edebilirsiniz. Ankara’dan yalnızca 121km uzaklıkta yer alan bölgeye yaklaşık bir buçuk saat süren bir sürüşün ardından kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ankara çevresi günübirlik rotalar arasından en tok ayrılacağınız seçenek bile Kızılcahamam olabilir. Eğer bölge içerisindeki en güzel yerler hakkında önceden bilgi sahibi olmak isterseniz, Kızılcahamam Gezilecek Yerler ve Tarihi Yerler adlı sayfamıza da göz gezdirebilirsiniz.

{product:14958} {search:kizilcahamam-otelleri,Kızılcahamam Otelleri}

Safranbolu

safranbolu gezi

Ankara’ya yakın şehirler denilince de ülkemizin önde gelen değerlerinden biri Safranbolu, köklü tarihi, ikonik evleri ve yöresel lezzetleri ile hafta sonu kaçamaklarının en gözde duraklarından. Restore edilmiş tarihi konaklarda konaklama olanağı bulacağınız bu bölge 1975 yılında SİT alanı ilan edilmiş. Üstelik kültürel değerlerin böylesine korunduğu Safranbolu, Ankara'ya da 240 km uzaklıkta yer alıyor. Eğer Safranbolu’yu gezer ve severseniz, Safranbolu'nun İncisi: Yörük Köyü adlı yazımızdan harika bir atmosfere sahip Yörük Köyü hakkında da bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca geziniz boyunca konaklayabileceğiniz en kaliteli tesisleri keşfetmek için de Safranbolu Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

{product:21403} {search:safranbolu-otelleri,Safranbolu Otelleri}

Kuzuluk

kuzuluk

Sakarya – Akyazı’ya bağlı bir yerleşim birimi olan Kuzuluk, yemyeşil doğasının yanı sıra termal tesisleri ile hemSakarya – Akyazı'ya bağlı bir yerleşim birimi olan Kuzuluk, yemyeşil doğasının yanı sıra termal tesisleri ile hem şifalı hem de stresten uzak bir seyahat için yıl boyunca sıklıkla tercih ediliyor. Mide, bağırsak, sinir sistemi ve deri hastalıkları gibi pek çok rahatsızlığa iyi gelen termal sulara sahip olan Kuzuluk'ta doğa yürüyüşleri, bisiklet ve piknik gibi aktiviteler için ise Keremali Yaylası'nı tercih edebilirsiniz. Termal olanaklardan dilediğinizce faydalanabileceğiniz ve doğal güzellikleri sayesinde ruhunuzu tazeleyebileceğiniz Kuzuluk’a Ankara’dan üç buçuk saat süren bir yolculuk ardından ulaşabilirsiniz.

{product:7069} {search:sakarya-otelleri,Sakarya Otelleri}

Haymana

haymana

Bölgenin termal yönden zengin olan bir diğer ilçesi Haymana, Ankara merkezine yaklaşık 75 km uzaklıkta yer alıyor. Tarih boyunca Hitit, Frigya, Pers, Roma gibi çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış olması nedeniyle bünyesinde Gavur Kalesi ve Külhöyük gibi tarihi kalıntılar yer alıyor. Seyahatiniz sırasında hem termal sularda vücudunuzu dinlendirebilir, hem de bölgenin tarihi duraklarını ziyaret ederek mini bir kültür turu yapabilirsiniz.

{product:21828} {search:haymana-otelleri,Haymana Otelleri}

Eskişehir

Ankara'ya Yakın Günübirlik Rotalar

Hafta sonu gelip çattığında şöyle keyifli bir tren yolculuğuna ne dersiniz? Cevabınız evetse Eskişehir yolcusu kalmasın. Hem genç nüfusuyla enerjinizi arttıran, hem de Odunpazarı gibi sakin ve tarihi yerleri gezmenize olanak tanıyan Eskişehir, kelimenin tam anlamıyla huzurlu bir yer. Hem müze açısından da zengin olduğu için belki bir müze tatili bile yapmak isteyebilirsiniz. Hem iki günde tüm şehri gezebilir, hem de kaliteli tesislerde konaklayabilirsiniz. Eğer bölge hakkında daha detaylı bilgiler edinmek isterseniz Eskişehir Gezi Rehberi içeriğimize de göz atmayı unutmayın. Ayrıca Eskişehir Otelleri sayfamızı da ziyaret ederek bahsettiğimiz en güzel tesisleri bulabilirsiniz.

{product:39974} {search:eskisehir-otelleri,Eskişehir Otelleri}

Yorumlar

Kaderrrrr 
17.09.2021
Güdül mü :) insanlar ne yapsin Güdül de ya yaniltmayin insanları iğrenç bi ilce hatta ilce nasil olduysa bildiğimiz köy ama Çamlıdere gercekten cok guzel tavsiye ediyorum:))
Yusuf Cingü 
04.09.2021
Ankara Çamlıdere gerek ilçe merkezindeki birbirinden eglenceli muzeleri, gerekse dogayla ic ice olan bir cok köy ve yaylalariyla görulmeye deger bir yerdir. Peygamer efendimiz sav in beni ziyarete gelemeyenlerin seni ziyarete gelmesini beni ziyaret etmis gibi sayarim dedigi muhterem zat Seyh Ali Semerkandi Hz. De yine bu ilcededir.
Elif Yıldız 
25.06.2021
Güdül de gezilecek çok güzel yerler var güdülüde ilave ederseniz çok iyi olur yaylası köpek kayası yeşillik ve göl temiz hava ve su piknik için uygun çok güzel yerleri var tavsiye edebilirim bı güdüllü olarak
Ahmet Yücel 
11.08.2020
Güdül sakin şehir ilan edilmişken Ankara da gezilecek yerlere Güdül'ü ilave ederseniz iyi olur.
Leyla er 
01.08.2020
Kesinlikle bir camlidereli olarak tavsiye ediyorum okadar güzel yaylaları ormanları varki gezip görmeye değer mis gibi cam kokuları harika tavsiye ederim konaklama ve restaurant bulabilirsiniz
Daha fazla yorum gör