Düzce’nin en merak edilen ilçelerinin başında gelen Akçakoca, özellikle kısa tatiller için sıklıkla tercih edilmektedir.
Akçakoca'nın bakir doğası gerçekten görülmeye değer. Tabii ilçenin tarihi değerleri de bir o kadar keşfedilmeyi hak ediyor. Akçakoca'da gezilecek yerleri ve tarihi mekanlarını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.
Kurugöl Kanyonu: Akçakoca'ya gidip, doğanın içinde huzurlu bir yürüyüş sırasında keşif yapmak isterseniz Kurugöl Kanyonu'na çevirebilirsiniz rotanızı. Kurugöl Kanyonu, ilçe merkezine yaklaşık 1 kilometrelik bir uzaklıkta yer alıyor. Akçakoca'nın bu güzel kanyonu özellikle gezginler tarafından ilgi görüyor. Eğer siz de kanyonu keşfetmek isterseniz ilkbahar ve yaz aylarında gitmenizi öneririz.
Hemşin Camii: Akçakoca'nın tarihi ibadet mekanlarından biri olan Hemşin Cami, tam 150 yıllı bir geçmişe sahiptir. İki kattan meydana gelen caminin ilk katı taştan, ikinci katı ise ahşaptan yapılmıştır. Cami ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan ve aynı ismi taşıdığı Hemşin Köyü'nde yer almakta…
Aktaş Şelalesi: İsmi bulunduğu köyden alan Aktaş Şelalesi, ilçe merkezine yaklaşık 11 kilometrelik bir uzaklıkta bulunuyor. Zengin bir bitki örtüsüyle çevrili olan şelalenin suyu 50 metrelik bir yükseklikten düşüyor. Akçakoca gezinizde Aktaş Şelalesi'ni muhakkak ziyaret etmelisiniz.
Fakıllı Mağarası: Akçakoca'nın turizmini hareketlendiren gezi noktalarından biridir Fakıllı Mağarası. Toplamda 1012 metre uzunluğunda olan, ancak sadece 350 metresi ziyarete açık olan mağaranın astım hastalığına iyi geldiği biliniyor. Fakıllı Mağarası'nı Akçakoca gezinize dahil etmenizi öneririz.
Ceneviz Kalesi: Akçakoca gezinizde görmeniz gereken yerlerden biri de Ceneviz Kalesi'dir. Akçakoca Ceneviz Kalesi, ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometrelik bir uzaklıkta yer alıyor. Kale hem tarihiyle hem de doğal güzelliklerle dolu manzarasıyla görsel bir şov sunuyor ziyaretçilerine.
Türkan kındap - 1 Ağustos 2020, Cumartesi 15:53
31.07.2020 kurban bayramının 1.günü gittik ama hiç hiç memnun kalmadığını buradan belirtmek istedim küçük tesis gibi bi yer yapmışlar ve insanlardan otopark ücreti alınıyo 10 tl şelaleye gitmeden aracınızı oraya bırakıyorsunuz bir de size göya bilgi veriyolar şelale hakkında külliyen yalan beyanat 700 mt yürüyeceksiniz önünüze dere çıkacak sakın geri dönmeyin dereyi geçin devam edin hemen orada şelale diyolar ve kül.. Devamını Göster
emin ertekin - 5 Eylül 2017, Salı 11:59
Kale Plajı çok küçük bir plaj, doğal güzelliği var ama denizi yaramaz, çok dalgalı ve acayip taşlı, biz de 15-20 km ileri Karaburun plajına gittik, hakikatten güzelmiş, hem çok uzun, hem kumlu ve 50 metrede adam boyuna ancak geliyor... Bir de denizin tuzu mu az nedir yakmıyor adamı.
Ayfer - 15 Ağustos 2017, Salı 10:17
Aktaş Şelalesi tam bir hayal kırıklığı. Dar ve kötü köy yollarından kıvrıla kıvrıla ulaştığınızda otopark için 10 TL alınıyor. Temiz bir tuvalet yok. Şelaleye 1 km inişli çıkışlı orman yolu ile ulaşılıyor. Şelale denilen yerin suyunu çalmışlar. İncecik bir su ve hayal kırıklığı. Şelale yakınında oturup dinlenmeye taş bile yok. Tavsiye etmiyorum. Onun yerine Cumayanı mesire alanına gidin. Doğatepede mis gibi pide yiy.. Devamını Göster
Ayşe kalkış - 15 Ağustos 2017, Salı 00:26
Aydın Camping adı altında saçma bir işletme kurulmuş şelalenin başına. Şelale sırf arsalarının yolu üzerinde diye hak görmüşler kendilerine otopark ücreti adı altında insanlardan para almaya utanmıyorlar. Üstelik müşteri memnuniyeti nedir bilmiyorlar. Giderseniz eğer şelaleye arabanızı dışarı park etmeyi unutmayın.
namık artan - 17 Ekim 2016, Pazartesi 23:40
Bu sayfadaki fotoğraf ya başka yere ait ya da çok çok seneler önce çekilmiş hali. 4 Ekim 2016 tarihinde oradaydık. Etrafta görülecek hiçbir şey kalmamış. Aşırı derecede büyüyen, bakımı yapılmamış ağaçlar nedeniyle hiçbir şey görünmüyor. Bir de bakım onarım çalışması var diye surun girişi kapatılmış. Etraf, çöplüğe dönmüş. Oraya kadar boşuna gitmişiz.
Berat Karasal - 5 Eylül 2016, Pazartesi 19:13
Gidiş yolu çok kötü. 1 km dağ, bayır yürümek gerekli. O kadar yorulmaya değecek bir mekan değil. İncecik bir su akıntısı, şelale demeye 1000 şahit gerekli. Sakın gitmeyin.
Usame uzun - 10 Temmuz 2016, Pazar 06:43
Tek kelime ile mukemmel bir yer.
Tuncer zengin - 7 Temmuz 2016, Perşembe 12:41
Etraf çöplük. Türk bayrağı çok küçük. Yönlendirme tabelaları çok yetersiz. Kalede hiç görevli yok. Adeta terkedilmiş kaderine.
adem şabanoğlu - 22 Ekim 2015, Perşembe 14:25
Ağustos 2015 tarihinde gitmek nasip oldu. Gerçekten etkileyici. 30 derece hava sıcaklığı varken bile içerisi buz gibi. İnsanın çıkası gelmiyor.
Yusuf tepe - 27 Eylül 2015, Pazar 17:23
İnsanın ömrüne ömür katan köy. Gençliğimde fındık topladım. Eniştemlerin köyü aynı zamanda. Vatanımızın her yeri güzeldir. Köye gittiğinizde otel yok ama her ev eski de olsa misafirperverler. Yani oteli bol.
hakkı - 17 Ağustos 2015, Pazartesi 14:29
Adresi yazar mısınız, Kurugöl Kanyonu nerede?
Kenan Okan - 8 Mart 2015, Pazar 18:08
Seneler önce Akçakoca'nın turizm alanında kalkınması için üç merkez seçmiştik. Evliya Camii ve piknik alanı, Hemşin Cami ve piknik alanı, Çayağzı Köyü ve piknik alanı. Bu üç köy ticaret merkezleri olacak, her birinin çevresinde en az 6-8 köy halkına meslek eğitimi verilecek, küçük kooperatifler kurulacaktı. B.. Devamını Göster
Nagehan KÜÇÜK - 19 Ağustos 2014, Salı 16:59
Kendimi zaman tünelinin içerisine girmiş gibi hissettim. Yazın o kadar serin ve güzel ki. Çok etkileyici bir atmosferi var. Astım, bronşit ve Akdeniz anemisi hastalarına iyi gelen bir havası var. Kesinlikle görmenizi tavsiye ederim.
Nagehan KÜÇÜK - 19 Ağustos 2014, Salı 16:52
Akmayan şelale. Adeta kurumuş, sadece ince bir boru şeklinde akıyor. Aktaş köyünden Aktaş Şelalesi'ne giden yürüyüş parkuru sırasında temiz hava alabilir, doğal besinler satın alabilir, köy halkıyla muhabbet edebilir, karnınızı enfes Karadeniz yemekleri ile doldurabilirsiniz.
Nagehan KÜÇÜK - 19 Ağustos 2014, Salı 16:50
Şu an restore ediliyor, dışarıdan geziyor ama göremiyorsunuz. Doğusunda ve batısında yer alan mavi bayraklı plajında Karadeniz'in serin sularına kendinizi bırakabilirsiniz.
xxxx - 13 Ocak 2014, Pazartesi 11:26
Cami Osmanlı ağaç işçiliğine güzel bir örnektir. İnberdeki yazılar su püskürtülerek ortaya çıkarılmıştır. Cami restoranında Kenan Okan, Hüseyin Denizgez ve Muhtar öncülük yapmıştır. Devletin katkısı çok azdır. Köylü kendi imkanları ile camiyi restore ettirmiştir. Bölgenin turizm merkezi olarak düşünüldüğü halde ne yazık ki en bol olan kendi ürünü armutu dahi pazarlayamamıştır.
16 Kullanıcı Yorumu