Toskana'nın Masalları Aratmayan 8 Kasabası

Toskana'nın Masalları Aratmayan 8 Kasabası

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 13 Mart 2017
 • Son Güncellenme: 08 Aralık 2023
Toskana'nın Masalları Aratmayan 8 Kasabası

Herkes için bambaşka şeyler ifade eden ülkelerden biri İtalya. Bu güzel ülkenin kısmi bölgesel özerklik verilen bölgelerinden biri olan Toskana ise, sahip olduklarıyla tüm bu övgüleri memnuniyetle kabul edecek yerlerden biri. Görür görmez vurulacağınız ve bir sonraki seyahat planınızın belki de ilk durağını oluşturacak bölgenin kasabaları, görülmeye değer masalsı bir güzelliğe sahip.

{ad:0}

San Gimignano

 

san gimignano

Güzelliği UNESCO tarafından taçlandırılmış olan San Gimignano, Toskana’nın en meşhur aynı zamanda en çok ilgi gören kasabalarından biri. Dönemin zenginlerine ev sahipliği yapan kasaba, Orta Çağ’dan kalan ihtişamlı kuleleri, üzüm bağları ve meydanlarıyla ziyaretçilerini tarihte kısa bir yolculuğa çıkarırken ağızda unutulmaz tatlar bırakmayı da ihmal etmiyor. Bölgenin en lezzetli dondurmasının burada üretildiği söyleniyor.

Volterra

 

volterra toskana

San Gimignano’nun güneydoğusunda yer alan Volterra, İtalya’nın önde gelen ailelerinden Mediciler tarafından yönetilmiş bir Orta Çağ kasabası. Aynı zamanda Toskana ziyareti sırasında özellikle tarih meraklılarının mutlaka uğraması gereken duraklardan biri. Katedralleriyle dikkat çeken ve bünyesinde çok sayıda görkemli yapı bulunan Volterra’nın, her bir köşesinde geçmişten izlere rastlayabilir, kasaba sokaklarında yapacağınız uzun yürüyüşler ile Toskana seyahatinizi çok daha romantik bir hale getirebilirsiniz.

Lucca

 

lucca toskana

Lucca kasabası tıpkı ismi gibi sevimli, kartpostaldan fırlamış kadar güzel dar sokaklara ev sahipliği yapıyor. Kasabanın pek çok yerinin araç trafiğine kapalı olması, onu aynı zamanda görebileceğiniz en huzurlu yerleşim yerlerinden biri haline getirmiş. Sokaklarında insanların ulaşım için yalnızca bisiklet kullandıkları, surlarla çevrili bu kusursuz kasabayı bisikletle keşfe çıkmayı, yapılması gerekenler listenizin ilk sıralarına eklemeyi ihmal etmeyin.

Pienza

 

pienza toskana

Rönesans Dönemi’nde mimarlar tarafından inşa edilmiş ve ideal yerleşim yerlerinden biri kabul edilen Pienza, bölgede yemyeşil ağaçlarla çevrelenmiş bir konumda yer alıyor. Toskana’nın pek çok şehir ve kasabasında olduğu gibi UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmeyi başarmış olan Pienza, çiçeklerle bezenmiş evleri, sevimli dar sokakları ve hareketli meydanlarıyla ziyaretçilerine unutulmaz bir seyahat yaşatıyor.

Montepulciano

 

montepulciano toskana

Bölgenin güneyinde bir tepe üzerine inşa edilmiş olan Montepulciano, Toskana’nın gizli kalmış cennetlerinden biri. Rönesans’ın etkilerinin kendini göstermeye devam ettiği kasabada çok sayıda meydan, tarihi kilise ve saray yer alıyor. Tüm bunların yanı sıra kasaba aynı zamanda şaraplarıyla ünlü olmasının etkisiyle pek çok şarap mahzenine de ev sahipliği yapıyor. Bölgenin en ünlü şaraplarını ve makarnalarını deneme şansı bulacağınız Montepulciano yolculuğu, hem gözünüze hem de midenize hitap edecek.

Monteriggioni

 

monteriggioni toskana

Kendi ismini taşıyan kalesi ve surlarıyla muhteşem bir manzaraya sahip olan Monteriggioni, günümüze kadar bozulmadan gelmeyi başarmış bir mimariye sahip. Attığınız her adımda tarihin esintilerini hissedeceğiniz kasaba, aynı zamanda Gladyatör gibi ünlü Hollywood filmlerine de ev sahipliği yapmasıyla ün kazanmış. Araçla ziyaret edilemediği için bol bol yürüyüş yapacağınız Monteriggioni’de gün batımına karşı keyifli bir İtalyan yemeği yiyerek günü sonlandırabilirsiniz.

Montalcino

 

montalcino toskana

Tıpkı diğer Toskana kasabalarında olduğu gibi Montalcino’da Orta Çağ’ın etkilerini korumuş ve dönemin göz alıcı mimarisini günümüze kadar getirmeyi başarmış. Aynı zamanda bölgenin en özel manzaralarından birine sahip olan kasaba, Michelin yıldızlı bir restorana da ev sahipliği yapıyor. En başından beri yola çıkış amacınız olan, lezzetli yemeklere, ihtişamlı kalelere, meydanlara, renkli insanlara ve şarap mahzenlerine ulaşabileceğiniz bu durakta, bir daha asla hafızanızdan silinmeyecek yepyeni anılar yaratırken, size de bunun keyfini çıkarmak kalıyor.

Radda in Chianti

 

radda in chianti toskana

Toskana ziyaretinize renk katacak duraklardan biri olan Radda in Chianti, bölgenin tüm kasabalarında hakim olan tarihi havayı korumayı başarmış. Toskana’nın şarap üretimiyle ünlü olan Chianti bölgesinde yer alan ve hayalini kurduğunuz sakinlikte bir seyahat olanağı sunan Radda’da, bağlar, bahçeler ve yemyeşil yamaçlardan gelen huzuru tüm benliğinizde hissedeceğinize emin olabilirsiniz.

İtalya'ya ve bu güzel kasabalara gitmeyi düşünüyorsanız, öncesinde Schengen Vizesi Hakkında Her Şey başlıklı yazımızı da incelemenizi öneririz.

Yorumlar

Murat Hacıoğlu 
23.03.2017
Her bir kasabanın kendine has şarap evleri, kaleleri ve üzüm bağları görmeye değer. Dünyanın en kıymetli doğasından birine sahip Toskana...
Emmun yeter ikibudak 
20.03.2017
Kafa dinlemek için güzel.
tokay ceritoğlu 
14.03.2017
İtalyan kasabalarının ve kentlerinin mimarisi çok farklı, hem zarif, hem sağlam kişiliği var. Sıcak bir havası var, bu nedenle farklı.