Kemer Gezi Rehberi
Kemer Gezi Rehberi - Görsel 1
+ 2 Fotoğraf
Aktiviteler
Mekanlar
Gezilecek Yerler
Popüler Oteller

Kemer Gezi Rehberi

Akdeniz kıyısında, Antalya 'nın bir ilçesi olan Kemer , her sene birçok yerli ve yabancı turisti ağırlayan bir tatil merkezi olarak ön plana çıkıyor. Tarihi güzellikleri, keyifli yaşantısı, temiz havası ve parıldayan güneşiyle konuklarına eşsiz bir tatil deneyimi sunuyor. Kemer gezi rehberi içeriğini inceleyerek bölgeyle alakalı daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Kemer Hakkında

Bir sahil bölgesi olan Kemer, ismini 1900'lü yıllarda alıyor. O dönemlerde bölgede yaşayan köy halkı, dağlardan gelen sel sularından korunmak amacıyla dağ eteklerine uzunluğu 23 km olan duvar örüyorlar. Örülen bu duvar aynı zamanda bölgeye Kemer adını veriyor. Kemer harita konumunda Konyaaltı'nın güneyinde bulunuyor.

Yüz ölçümü 471 km olan Kemer, Antalya merkeze yaklaşık 40 km uzaklıkta bulunuyor. Batı Torosların eteğinde yer alan Kemer, ormanların ve dağların denizle buluştuğu eşsiz bir coğrafi konuma sahip. 1980'lerden önce küçük bir köy olarak bilinen Kemer, hızla gelişerek ilçe olabilecek niteliklere ulaşmış.

Kemer turizm faaliyetlerinden önce tarım ve hayvancılığın yoğun olarak görüldüğü bölgede şimdilerde de bu faaliyetleri görebilmek mümkün. Türkiye'nin önemli bir turizm kenti olan Kemer nerede diye soracak olursanız, yeşil doğası, berrak ve mavi deniziyle Antalya'nın bir ilçesi konumunda.

Saf doğanın ve mavi denizin buluşma noktası olan Kemer, huzur dolu mekanlarıyla yılın her dönemi misafirlerini ağırlayabiliyor. 320 yat kapasitesiyle Kemer marinası yat turizmi için de önemli noktalar arasında bulunuyor. Kemer kıyılarında doğal oluşumlarla meydana gelmiş irili ufaklı limanlar da görülüyor. Kemer, doğal güzelliklerinin yanında zengin bir tarihi mirasa sahip.

Kemer tarihi çeşitli uygarlıkların etkisinde şekilleniyor. Şehir, verimli topraklarıyla, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan bölgede bulunan birçok farklı kalıntıyla ön plana çıkıyor. Olympos ve Phalesis Antik Kentleri bu tarihi barındıran önemli tarihi noktalar arasında yer alıyor.

Bu yönüyle Kemer kültür tatili için de ilgi çeken noktalar arasında yer alıyor. 52 km uzunluğundaki kıyı şeridi, Kemer'in turistik açıdan en çok ilgi çeken alanları arasında yer alıyor. Kemer sahip olduğu mavi bayraklı plajlarıyla deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarmaya olanak sağlıyor.

Geniş kumsallar ayrıca birçok aktivite imkanını da beraberinde getiriyor.

Kemer Harita ve Yol Tarifi

Önemli bir turizm bölgesi olan Kemer'e farklı yollarla ulaşabilmek mümkün. Kemer hangi bölgede diye sorulacak olursa, Akdeniz Bölgesi'nde ve tipik bir Akdeniz kasabası olduğunu söyleyebiliriz. Kemer'e nasıl gidilir sorusunun üç farklı cevabı bulunuyor. Hava yolu, kara yolu ve deniz yoluyla Kemer'e kolayca ulaşım sağlanabiliyor.

Kemer'e 57 km uzaklıktaki Antalya Havalimanına birçok şehirden uçuşlar bulunuyor. Havalimanından Kemer'e araç kiralayarak keyifli bir yolculuk sonrası ulaşım mümkün oluyor. Düzenli kalkan servisler veya taksi yoluyla da havalimanı Kemer arası ulaşım sağlanabiliyor. Özel araçla farklı noktalardan Kemer'e ulaşabilmek de mümkün.

Yeşilin tonları arasında doğayla iç içe keyifli bir yolculukla ulaşım sağlanırken farklı noktalarda mola verme ve etrafı tanıma imkanı bulabilmek mümkün oluyor. Bir sahil bölgesi olan Kemer'e deniz yoluyla da ulaşım sağlanabiliyor. Antalya'dan Kemer'e deniz otobüsleri bu ulaşım ağında kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda bölgede bulunan yat limanı Kemer'e özel tekne ve yatlarla ulaşımı mümkün kılıyor. Kemer yol tarifi konusunda farklı alternatifler sunuyor. Bu durum bölgenin ziyaret edilmesini kolay kılıyor.

Kemer Hava Durumu ve İklimi

Akdeniz Bölgesi'nde bulunan Kemer, Akdeniz iklimi özelliklerini taşıyor. Yazlar sıcak ve kurak geçerken, kışlar ılık ve yağışlı oluyor. Kemer'de Akdeniz iklimi bitki örtüsü olan makileri de görebilmek mümkün. Kışın yağışlar yağmur şeklinde oluyor. Nadiren, bölgede kar yağışı görülebiliyor.

Kemer hava durumu yılın genelinde soğuk olmadığı için 8 ay denize girilebilecek sıcaklıklar olabiliyor. Yıllık ortalama güneşli gün sayısı 300 gün olan Kemer bu özelliğiyle ülkemizdeki sıcak bölgeler arasında yer alıyor. Bu durum bölgeye farklı dönemlerde ziyaretlere uygunluk yaratıyor. Kıyı bölgelerinde yazlar uzun süreli ve oldukça sıcak geçebiliyor.

Kemer hava sıcaklıkları yazın 40 derecenin üzerine çıkabiliyor. Bu dönemler, ayrıca bölgenin turizm yoğunluğu en yüksek olan dönemleri oluyor. Plajlar ve havuzlar güneşin tadını çıkarmak ve serinlemek için kullanılan noktalar arasında yer alıyor. Bu sıcaklıklara bağlı olarak yaz dönemlerinde deniz suyu sıcaklıkları da 30 dereceye yaklaşabiliyor.

Kemer'in iç bölgelerinde karasal iklimin etkileri de görülebiliyor. İç kesimlerde günlük sıcak farklılıkları oluşabiliyor.

Örnek Harita Görseli
Haritada gör

Popüler Oteller

Haftanın Otelleri
Kapadokya
Kıbrıs
Palandöken
Sapanca
Bolu
Kartepe
Antalya
Bodrum
Mardin
Gaziantep

Kemer Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kemer'in Neyi Meşhur?

Kemer'de Akdeniz şehirlerinin birçok özelliklerini görebilmek mümkün. Kemer neyi meşhur diye sorulacak olursa da buna bağlı olarak Akdeniz mutfağının zeytinyağlıları ve sebze yemekleri diyebiliriz. Zeytinyağlı enginar, kereviz ve deniz börülcesi Kemer'de denenmesi gereken yemekler arasında yer alıyor. Bu bilinen yemeklerin yanında bölgede farklı yöresel lezzetler de bulunuyor. Oğmat çorbası, taratorlu piyaz ve laba da bu yöresel yiyecekler arasında bulunuyor. Sahil bölgesi olan Kemer'de ayrıca balık kültürü de oldukça zengin. Deniz kenarında bulunan balık lokantaları bölgenin meşhur yiyeceklerini misafirlerine sunuyor. Aynı zamanda Kemer haritası incelendiğinde, uzunca bir sahil şeridi olduğu görülüyor. Sahil şeridinde birçok meşhur plaj bulunuyor. Kemer'de bulunan bu mavi bayrak almaya hak kazanmış plajlar yurt içi ve dışında bilinen ve ziyaret edilen plajlar arasında yer alıyor. Mavi bayraklı plajlar bölgenin her sene birçok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yaptığı söylenebilir. Kemer'e geldiğinizde bu lezzetleri deneyerek unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

Kemer'in Gece Hayatı Nasıldır?

Tarihi ve doğal güzellikleriyle ilgi çeken Kemer, aynı zamanda oldukça canlı bir gece hayatına sahip. Farklı konseptlerde eğlenceler sunan gece kulüpleri, barlar dünya çapında etkinliklerle birçok turistin uğrak mekanları arasında yer alıyor. Konserler, DJ performansları gibi etkinliklerin yanı sıra daha sakin sayılabilecek sahil kenarındaki restoranları da bulabilmek mümkün. Bölgede aynı zamanda tekne etkinlikleri, sahil kulüpleriyle canlılığını koruyor.

Kemer'de Nerede Kalınır?

Sahip olduğu tesis çeşitliliğiyle birçok farklı konseptte konaklama imkanını Kemer'de bulabilmek mümkün. Uzun bir sahil şeridi bulunan Kemer'de birçok denize sıfır tesis bulunuyor. Aynı zamanda doğayla iç içe olunabilecek konaklama seçeneklerini de bulabilmek mümkün. 5 yıldızlı, her şey dahil oteller, apart oteller, butik oteller ve pansiyonlar gibi konaklama seçenekleri farklı tatil deneyimleri sunuyor. uygun Kemer otelleri bu yönüyle de oldukça tercih edilebiliyor.

Kemer'de Alışveriş Nerede Yapılır?

Kemer Çarşısı, bölgedeki popüler alışveriş mekanları arasında yer alıyor. Çarşıda hediyelik eşyalardan giyim eşyalarına, el yapımı ürünlere ulaşmak mümkün. Pazartesi günleri bölgenin yöresel ürünlerinin bulunabileceği bir gıda pazarı kuruluyor. Salı günleri de giyim eşyalarının bulunabileceği bir başka pazar da Kemer'de ilgi çeken alışveriş noktaları arasında yer alıyor. Ayrıca Kemer'in birçok noktasında ilgi çeken küçük dükkanlar görebilmek mümkün.

Kemer'in Mutlaka Görülmesi Gereken Yerleri Nerelerdir?

Tarihi ve doğal güzellikleriyle eşsiz bir coğrafyaya sahip Kemer'de görmeniz gereken birçok nokta bulunuyor. Yemyeşil ormanları Kemer'in ziyaret edilip huzurla zaman geçirilmesi gereken noktaları arasında. Zengin bir tarihi birikimi olan Kemer'de ayrıca ziyaret edilmesi gereken bazı tarihi noktalar bulunuyor. Bunların başında da Olimpos Antik Kenti ve Phaselis Antik Kenti yer alıyor. Yanartaş da bölgede ziyaret edilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor. Detaylı bir gezilecek yerler listesi hazırlayarak tatilinize başlayabilirsiniz.