Neredekal Turizm Seyahat Acentası Belge No: 7301
Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Türkiye'nin Dört Bir Tarafından Haziran Rotaları

Türkiye'nin Dört Bir Tarafından Haziran Rotaları

Paylaş
Aylin Subaşı  
Eklenme: 31 Mayıs 2021 - 15:17
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024 - 12:54
Türkiye'nin Dört Bir Tarafından Haziran Rotaları

Herkesin dört gözle beklediği yaz ayları an itibariyle gelmiş bulunmakta! Kimimiz iş/okul yoğunluğundan kimimiz de şehir hayatının karmaşasından ve pandeminin getirdiklerinden bir hayli yorulduk. Sonuç olarak da güzel bir tatili hak ettik, ne dersiniz? Coşkulu bir "evet" ile cevap verdiğinizi duyar gibiyiz! Hadi o zaman gelin lafı daha fazla uzatmadan baharın tazeliği güneşle kavrulmadan önce gidilse ne güzel olur dediğimiz rotalara bir bakalım.

{ad:0}

Yeşil Vadi

 

Yeşil Vadi

Başımızı döndüren bir doğanın içine kendimizi atıp artık kamp yapmasak mı? Her yerden yeşillikler fışkırsın, ortasından buz gibi su aksın. Sabah uyanalım ve bu harika manzaraya karşı yanımızda sevdiklerimiz ile leziz kahvemizi yudumlayalım. Ardından kıyafetlerimizi bir bir çıkartıp buz gibi suya atlayalım. Suyun derinliklerinden yüzeyine tekrardan çıktığımız gibi "Günaaaydın, yenii bir günnn" diye bağıralım.

Detaylı bilgi: Suyun Üzerinde Kamp Keyfi: Yeşil Vadi

Karakaya Köyü 

Karakaya Köyü

Kumsaldaki masalarıyla dikkat çeken balık restoranları, berrak denizi, el sanatları çarşısı ve harika gün batımlarıyla Gümüşlük, gerçekten de keşfedilmesi gereken bir yer. Gümüşlük aynı zamanda ziyaret edenleri tarihi bir yolculuğa çıkaran Karakaya Köyü'ne de ev sahipliği yapıyor. Bodrum'un deniz turizmi ve hareketli yaşam şartlarıyla taban tabana zıt olan bu köy hayatı, bambaşka bir Bodrum'la tanışmanızı sağlıyor.

Sart Antik Kenti 

Sart Antik Kenti

Manisa, tarihe meraklı gezginlere birbirinden değerli sayısız fırsat sunuyor. Örneğin merkezinde zaman geçirmeye ağırlık verirseniz, Osmanlı Dönemi'nden kalma etkileyici eserleri görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Merkezden biraz uzaklaştığınızda ise kökenleri antik dönemlere uzanan yerleşimlere ait kalıntıları bolca bulabilirsiniz. Bu yazımda sizlere ikinci kategoriye giren Sart Antik Kenti'ni tüm detaylarıyla anlatacağım.

Kayaköy/Fethiye

Kayaköy

Karmylassos, Levisse Köyü, Kayaköy, Hayalet Köy… Ne şekilde anmak isterseniz isteyin burayı gezmek hepimize köklü bir tarihin kapılarını aralıyor. Lakin Kayaköy'ün tarihini bilmeden ziyaret etmek gezinizi biraz yarım bırakabilir. Hikâyesini okuyup buralara gelmek, sadece bir kaya parçasını görmekten çok daha fazlasını size hissettirecek. Dokunduğunuz her bir taş, başka bir ailenin anılarını sizlere gösterecek.

Devamını oku: Hayalet Köy Kayaköy'ün Yaşayan Hikâyesi

 Delikdeniz

 

Delik Deniz

Kral Koyu'nun güzelliğine güzellik katan Delikdeniz, turistik bakımdan Gazipaşa'nın en önemli cevherlerinden bir tanesi. Popülaritesindeki artışa rağmen bakir yapısını koruyan bu doğa harikasına ulaşmak için biraz çaba harcamak gerekiyor. Ama elde edilen sonuç, harcanan çabaya fazlasıyla değiyor.

Olimpos 

Olimpos

Olimpos birçok insan için oldukça özel bir yer. Dağ manzaraları arasındaki sahili, tarihe yolculuk yapma fırsatı veren antik kenti ve sayısız anılara ev sahipliği yapan yaşlı koca incir ağacı… Her bir köşesinde güzel anılar var. Ne zaman gitsem, buraları ilk defa geziyormuş gibi heyecanlanıyorum. Sahile gitmek için bile her gün koca bir antik kentin içinden geçmek coşku vermiyor mu? Bizi bu kadar yükselten Olimpos Antik Kenti'ne daha yakından bakmaya ne dersiniz?

Detaylı bilgi: Olimpos Antik Kenti Hakkında Merak Edilen Her Şey

 Sinop

Sinop

Meşhur filozof Diyojen'in kenti, ülkemizin en kuzey noktası, antik uygarlıklara ev sahipliği yapmış, verimli toprakları, lezzetli yemekleri, denizden doğup denizden batan güneşiyle muhteşem manzaralar sunan Sinop'ta yaz tatili yapmak nasıl olurdu? Havası genel Karadeniz havasını taşımakla birlikte koylarında, fiyordlarında Akdeniz'den tanıdık olduğumuz havalar estiriyor!

Detaylı bilgi: Hafta sonu tatil önerisi: Sinop

Artvin 

Artvin Deliklitaş

Sadece günübirlik değil, en az birkaç gün ayrılarak uzun uzadıya gezilip görülmesi gereken, yemyeşil doğası ve bu doğadan kaynaklı temiz havasıyla kelimenin tam anlamıyla ‘baş döndürücü' güzelliklere sahip olan Artvin için bir gezi listesi hazırlamanız gerekirse bu listede nereler olmalı?

Detaylı bilgi: Artvin’in Akıllara Durgunluk Veren Doğal Güzellikleri

Şehirden Uzaklaşmayayım Diyenlere de Önerilerimiz Var

İstanbul Botanik Bahçeleri

 

Atatürk Arboretumu

Şehrin merkezine çok da uzak olmayan ama merkezden kopuk ayrı bir dünyaymış gibi davranan botanik bahçeleri İstanbul'un tüm yeşil tonlarını bulabileceğiniz adresler. Instagram ya da düğün fotoğrafçıları kadar gözüm gönlüm renklensin diyen herkese hitap eden botanik bahçelerini ormanlardan ayıran en önemli farklar ise bakım, peyzaj ve mangal! Botanik bahçelerinde istediğiniz yere örtü serip oturamadığınız gibi mangal yakmak da yasak!

Detaylı bilgi: İstanbul Botanik Bahçeleri

Ankara Botanik Bahçeleri 

Ankara Portakal Çiçeği

Yemyeşil ağaçlar, rengarenk bitkiler, çiçekler ve tüm bunlardan yayılan güzel kokular... Düşüncesi bile insana huzur veren botanik bahçeleri genç, yaşlı ve çocuklu aileler için vazgeçilmez dinlenme alanlarından biri olma özelliği taşıyor. Ağaçların gölgesinde sessizliğin ve doğanın tadını çıkarmak, günün yorgunluğunu atmak ve kuşların şarkılarına yakından tanık olmak için botanik bahçeleri sizi bekliyor.

Devamını oku: Ankara Botanik Bahçeleri

Düzce 

Düzce

Köy evinden, sahil otellerine geniş bir yelpazede dört dörtlük konaklama sunan tesisleriyle Düzce İstanbul'a yakın muhteşem bir rota. Düzce'yi uzun tatiller için düşünebileceğiniz gibi, pandemi koşullarında hafta sonu veya uzun hafta sonu tatilleri için de değerlendirebilirsiniz.

Detaylı bilgi: İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Düzce