Kaputaş Plajı'nı Görmek İsteyenler İçin Tüyolar

Kaputaş Plajı'nı Görmek İsteyenler İçin Tüyolar

Paylaş
Yeşim Özbirinci  
Eklenme: 31 Mayıs 2021
 • Son Güncellenme: 08 Şubat 2024
Kaputaş Plajı'nı Görmek İsteyenler İçin Tüyolar

Kaş-Kalkan yolunda ilerliyorsanız turkuaz rengi denizi ile yanından geçtiğiniz Kaputaş Plajı, kontağınızı aniden kapatmaya sebep olacak. Neden mi? Çünkü Kaputaş’ın o muhteşem güzelliğini biraz olsun izlemek için her şeye kısa bir mola vermek isteyeceksiniz. Mavinin her tonunu aynı anda gördüğünüz Kaputaş Plajı’na yukarıdan bakmak bile çok keyifli. Büyük ihtimalle hemen telefona sarılıp o anı ölümsüzleştirmek isteyeceksiniz. Ardından da kendinizi turkuaz rengi sulara bırakarak anın tadını çıkaracaksınız.

{ad:0}

Burası sadece doğal güzelliği ile değil belediyenin sağladığı hizmetler ile de ziyaretçilerinden yüksek puan alıyor. Dik bir yamaçtan aşağı inilerek ulaşılan Kaputaş Plajı, belediyenin yaptırdığı çevre düzenlemesi sonrası daha konforlu şekilde ulaşılabilir hale getirildi. Hala yüzün üzerinde basamak inip çıkmanız gerekse de bunun için gerçekten değdiğine emin olabilirsiniz. Sezon sonu çok kalabalık olabiliyor lakin bir kere gelip görmek, ve burada denize girmek lazım. Kalabalıktan hoşlanmıyorsanız sabah erken saatlerde gelip Kaputaş’ın sakinliğinin tadına varabilir, sonra da erkenden kaçabilirsiniz. Kaş’a gelip de görmeden gitmemeniz gereken Kaputaş Plajı ile ilgili merak ettiklerinizi gelin birlikte inceleyelim.

Kaputaş Plajı Giriş Ücreti Ne Kadar?

 

giriş ücreti

En çok merak edilen konulardan biri olan ''Kaputaş Plajı ücretli mi?'' sorusunun cevabı için size güzel bir haberimiz var. Kaputaş Plajı belediyeye ait bir alan ve her yıl bu doğal güzelliği deneyimlemek isteyen binlerce ziyaretçisi olduğu için girişte hiçbir ücret ödemiyorsunuz. Kendi şemsiye, sandalyenizle gelebileceğiniz gibi, bir plaj havlusu ile de gelip denize ücretsiz girebilirsiniz. Sadece plaj içinde belediyenin işletmesi bulunuyor ve işletmenin şezlong ve şemsiye hizmeti ücretli. Bunlardan yararlanmak da sizin keyfinize kalmış. Hiç para ödemeden tüm günü burada geçirebilirsiniz ama buradaki işletme dışında etrafta yiyecek-içecek bulabileceğiniz market vs. olmayacağı için tedarikli gitmeyi ihmal etmeyin. 

Kaputaş Plajı Nerede ve Nasıl Gidilir? 

nerde ve nasıl gidilir

''Kaputaş Plajı nerede?'' sorusunu cevaplamamız gerekirse, güzelliği ile dilden dile dolaşan bu plaj Kaş- Kalkan yolu üzerinde bulunuyor. Kaputaş Plajı’na aracınız ile gitmek için Kaş-Kalkan kara yolu üzerinden yol boyunca ilerleyin. Kaputaş Plajı tam da bu yol üzerinde konumlanıyor. Yaklaşık 20-25 dk sonra araçların ard arda park ettiği ve oldukça fazla olan bir insan kalabalığı göreceksiniz. Güzelliğini hemen fark edeceğiniz bu yer Kaputaş Plajı.

Eğer toplu taşıma ile gelmek istiyorsanız Antalya'dan hareket eden Kaş ya da Kalkan minibüslerini kullanabilirsiniz. Antalya - Kaputaş arası 187 kilometre, yani ortalama 3 saat içinde buraya varabilirsiniz. Ama korkmayın siz zaten bu araçlara Kaş yolu üzerinden bineceğiniz için yaklaşık 20 dakika içinde bu güzelliğe ulaşabileceksiniz.

Kaputaş Plajı’nda Deniz Nasıl?

 

denizi nasıl

Bazı insanlar soğuk bazıları ise sıcak deniz sever, tatile giderken de bu konuya özellikle dikkat ederler. O nedenle ''Kaputaş Plajı’nın denizi nasıl?'' diye soranlara cevabımız; aynı bölgeden akan ve plaj ile birleşen kaynak suyu Kaputaş Plajı'nı beslediği için denizi oldukça soğuk. Sahilinde ise kum ve çakıl taşları karışık bulunuyor. Turkuaz rengi ile yukarıdan ona bakanları büyüleyen plaj, çevre düzenlemesinin iyi planlanması, denizinin temiz olması ve güzelliğinin korunması gibi nedenlerden dolayı uzun yıllardır mavi bayraklı plajlar arasında. Unutmadan, önemli bir detay vermemiz gerekiyor. ''Kaputaş Plajı denizi sığ mı derin mi?'' diye merak edenler için belirtmemiz gerekiyor ki deniz hemen derinleşebilir ve akıntı oluşabilir. Bu nedenle kıyaya yatay bir şekilde yüzmekte fayda var. 

Kaputaş Plajı’na İnen Merdivenler Kaç Basamağa Sahip? 

merdivenler kaputaş

Her gülün dikeni var demişler. Yukardan bakmanın bile güzel olduğu Kaputaş sahili, aşağı inmek isteyenler için bir hayli zorlu bir parkura dönüşüyor. Bu güzelliğe erişmek için 187 adet basamağı inip ardından da çıkmayı göze almanız gerekiyor. İnişte sorun yok ama çıkışının zorluğu size bağlı. Yanınıza tüm ihtiyaçlarınızı mutlaka almanızı tavsiye ederiz. Eğer aracınızda bir şey unutursanız şimdiden geçmiş olsun.

Kaputaş Plajı Saat Kaçta Açılıyor?

Kaputaş Plajı özel bir işletmeye bağlı olmadığı için herhangi bir açılış saati yok. Buraya istediğiniz saatte gelebilir ve denize girebilirsiniz. Sabah erken saatlerde güneşin doğuşunu burada izleyebilir ya da günü sevdiklerinizle burada batırabilirsiniz. 

Kaputaş Plajı İmkanları Neler? 

kaputaş şezlonglar

Kaputaş Plajı’nda, Kaş Belediyesi tarafından işletilen bir kafe restoran bulunuyor. Fiyatlar maalesef biraz yüksek. Bu işletmeden şezlong ve şemsiye kiralayabiliyorsunuz. Eğer bunlara para vermek istemiyorsanız kendi sandalyenizi getirebilir ve burada istediğiniz kadar vakit geçirebilirsiniz. Gün içinde kafe restorandan yiyecek- içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz. Ben onlara da para vermek istemiyorum derseniz yanınızda da getirebilirsiniz. Girişin ücretsiz olduğunu zaten söylemiştik Aynı zamanda duş ve t uvalet kullanımı da ücretsiz.

Kaputaş Plajı’nda Otopark Var Mı?

Kaş – Kalkan yolu üzerinde, buradan dönen dar bir viraj üzerinde konumlandığı için ne yazık ki Kaputaş Plajı’na ait bir otopark alanı bulunmuyor. Buraya eğer aracınız ile gelecekseniz o günün yoğunluğuna göre aracınızı metrelerce uzağa park etmek zorunda kalabilirsiniz. Eğer şanslıysanız sizden önce park etmiş birinin çıkışına denk gelebilir ve hemen onun yerine park edebilirsiniz. Ama zor bir ihtimal olduğunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Park sorunu yaşamamak için erken saatlerde gelebilir ya da Kaş- Kalkan yolu üzerinden geçen toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca özel aracınız ile geliyorsanız yol üzerine park edeceğiniz için tedbir amaçlı özel ve değerli eşyalarınızı araçta bırakmamaya dikkat edin.

Kaputaş Plajı Hakkında Bilmeniz Gerekenler Akdeniz’in tüm koyları biririnden güzel ve temiz olsa da Kaputaş Plajı, mavinin her tonunu aynı anda yansıtan cam gibi denizi ile görenleri adeta büyülüyor. Karayolu üzerinde bulunan bu doğal güzellik ile ilgili bilmeniz gereken küçük ama önemli detaylar da bulunuyor. Bunlardan biraz söz etmek gerekirse; 

Deniz Kaplumbağaları

deniz kaplumbağa

Akdenizde belirli dönemlerde kaplumbağalar ortaya çıkar ve bu dönem genellikle yavruların denizle buluşmasına şahitlik eder. Kaputaş Plajı’da sevimli deniz kaplumbağalarına ev sahipliği yapıyor. Bu yüzden plajın belirli bir kullanım saati olmasa da kaplumbağaları rahatsız etmemek için plaj, sabah 8 ile akşam 7 arasında ziyaretçilere açık. Çünkü geriye kalan saatlerde Kaputaş'ın keyfini caretta carettalar çıkartıyor.

Mavi Mağara

mavi mağara

Hazır buraya kadar gelmişken, plaja 1 kilometre uzaklıkta olan Mavi Mağarayı da ziyaret etmek ister misiniz? Hala çok kimsenin bilmediği ama görenleri kendisine aşık eden güzellikteki Mavi Mağara, Kaputaş Plajı yakınlarında bulunuyor. Eskiden fok balıklarının içinde yaşadığı bilinen mağara 1972 yılında bulunmuş ve korumaya alınmış. Bu mağaranın en önemli özelliği ise mağaranın bir bölümünden içeri sızan güneş ışıkları, mağaradaki denizin dibinden yansıyarak giriyor ortaya eşsiz güzellikte mavi bir güneş ışığı çıkıyor. Mutlaka görmeniz gereken 50 metre uzunluğunda ve 40 metre genişliğindeki bu mağaraya ulaşımın sadece denizden olduğunu belirtmekte fayda var. Bu nedenle Kalkan'dan hareket eden tekne turlarını kullanabilirsiniz. 

Kaş'ta Nerede Kalınır?

Daha önce de bahsettiğim gibi Kaputaş Plajı, Kaş-Kalkan kara yolunda konumlanıyor ve Kaş'tan ulaşım daha kısa sürüyor. Bu nedenle Kaputaş'ı gezi planınıza ekleyecekseniz konaklama seçenekleri için en ideali Kaş diyebilirim. Ayrıca Kaş’ta Kaputaş Plajı dışında da birçok yeri gezebilir ve etkinliklere katılabilirsiniz. 

İşte misafirlerden tam puan almış uygun fiyatlı ve konforlu 3 Kaş oteli;

Deniz manzaralı geniş ve ferah odaları ile; Hamarat Pansiyon

{product:19394}

Merkeze yakın olmak isteyenler için; Habesos Otel

{product:1513}

Jakuzi içerisinde Kaş’a tepeden bakmak isteyenler için; Sardunya Suit

{product:103281}

Yorumlar

evrim yılmaz 
05.06.2021
eylül de yolun kalabalığından dolayı durduk..ben çok beğendim..değişik bir yer..ilk fırsatta gitmek isterim..
Cigdem Güzel 
31.05.2021
merhabalar, uzum bir tatil rotası araştırmalarımız sonrası Kapıtaş Plajıda yol rotalarımızda uğrak yerimizdi. Tatilimizin Ağustos ayına denk Gelmesinden mütevellit hava inanılmaz sıcaktı araçtan inerken sizi direk sıcak hava karşılıyor meşhur merdivenlerinden inerken oldukça terlemiş ve kendimize uygun bir yerde konuçlandık.Plaj oldukça kalabalık deniz çok güzel fakat ağustos ayı olmasından dolayı çok fazla kalamadık havanın sıcak olmasından dolayı kesinlikle gidilmelik görülmedik tadılmalık bir yer??sıcağa dikkat