Ankara Botanik Bahçeleri

Paylaş
Merve Aygün Engin  
Eklenme: 22 Nisan 2021
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Ankara Botanik Bahçeleri
Yemyeşil ağaçlar, rengarenk bitkiler, çiçekler ve tüm bunlardan yayılan güzel kokular... Düşüncesi bile insana huzur veren botanik bahçeleri genç, yaşlı ve çocuklu aileler için vazgeçilmez dinlenme alanlarından biri olma özelliği taşıyor. Ağaçların gölgesinde sessizliğin ve doğanın tadını çıkarmak, günün yorgunluğunu atmak ve kuşların şarkılarına yakından tanık olmak için botanik bahçeleri sizi bekliyor.

Ankara’da birçok yeşil alan ve parklar yer alıyor. Ancak bir de zengin bitki ve ağaç çeşitliliğiyle ön planda olan botanik parkları var ki, bu alanlar Ankaralılar için hem öğrenme hem de dinlenme adresleri olarak biliniyor. Biz de sizler için başkentimizin sevilen botanik bahçelerini derledik. Hadi buyurun!

{ad:0} {product:235}

Ankara Botanik Parkı

atakule

Çankaya ile Cinnah Caddesi arasında yer alan Ankara Botanik Parkı, iki yamacı rengarenk çiçeklerle kaplı, yemyeşil parklardan biri. İçinde ayrıca çiçek serası ve havuz da bulunan park, 1970 yılından beri Ankaralıları doğayla buluşturuyor. Peki Ankara Botanik Parkında ne yapılır? İçerisinde kafe,restoran gibi alanlar bulunmamasına rağmen bu park kafa dinlemek için gelinebilecek en güzel yerlerden biridir. Çiçek ve bitkilerle dolu bir alanda piknik yapmak ve kitap okumak için burası en çok tercih edilen parklar arasında yer alıyor. Yeşil alanları ve içerisindeki havuzu ile şirin ve mütevazi bir park olan Ankara Botanik Parkı, eski oluşu sayesinde nostaljik bir hava da yaratıyor. Aynı zamanda oldukça tepede konumlandığı için şehir merkezine oranla 2-3 derece daha soğuk bir hava hakim, sıcak yaz günlerinde serinlemek bile gitmeniz için bir sebep diyebiliriz. Bu anlata anlata bitiremediğiniz Botanik Parkına giriş ücretli mi diye düşünebileceğinizi biliyoruz, hemen cevaplayalım. Park girişinde 45 TL bir giriş ücreti bulunuyor. Önceliğiniz kafa dinlemek ve doğanın huzuru içerisinde kitabınızı okumak ise, tam size göre bir yer diyebiliriz.

Keçiören Atatürk Botanik Bahçesi

keçiören botanik

Botanik Parkı öğrendik, peki bir o kadar güzel Ankara Botanik Bahçesi nerede? Ankara’nın Keçiören ilçesinde yer alan ve adeta çiçek cenneti olan Atatürk Botanik Bahçesi, sahip olduğu uzun koşu ve yürüyüş parkuruyla da Ankara halkı tarafından en çok tercih edilen parklar arasında bulunuyor. Binlerce çeşit çiçek ve bitkiye ev sahipliği yapan bu doğa cenneti parkta, doya doya yürüyüş yapabilir ya da çiçeklerden yayılan hoş kokular eşliğinde kitabınızı okuyabilirsiniz. Yürüyüş yolu ve çiçekten başka botanik bahçede neler olduğuna gelirsek, bahçenin içerisinde 13 adet kamelya, 15 adet masa, 18 adet bank, 1 adet şelale, 1 adet kuyu şeklinde süs şelalesi, fitness aletleri ve çocuk oyun alanı da bulunuyor. 69 adet bitkiye ev sahipliği yapan Atatürk Botanik Bahçesi çiçek ve bitki türlerine ilginiz varsa en yakın zamanda görmeniz gereken yerlerden.

Lozan Parkı

lozan parkı

Binlerce farklı bitki ve çiçek türüne ev sahipliği yapan Lozan Parkı, Çankaya’da yer alıyor. Çocuklar için oyun ve eğlence alanları, tenis kortu, okçuluk teorik eğitim merkezi ve yürüyüş parkurlarına da ev sahipliği yapan parkta, yeşillikler içinde piknik yapmak çok keyifli oluyor. Piknik yapmak istemezseniz de parkta yer alan mekanda bir şeyler yemeniz mümkün.

Portakal Çiçeği Parkı

ankara portakal çiçeği

Çankaya’da yer alan ve adını bulunduğu Portakal Çiçeği Vadisi’nden alan park, kalabalık olmayan, oldukça sakin bir atmosfere sahip. İçinde havuz ve köprülerin olduğu, yol üzerinde olmadığı için oldukça sakin ve sessiz olan, ağaçların sarıp sarmaladığı bu parkta tüm yorgunluğunuzu unutabilirsiniz.

Çansera Kent Bahçesi – Uğur Mumcu Parkı

uğur mumcu park

Eski adı Çansera Kent Bahçesi olan bu parkın adı, 2018 yılında Uğur Mumcu’nun ölümünün 25. yılı vesilesiyle Uğur Mumcu Parkı olarak değiştirilmiş. Burada üretilen çiçek ve fidanlar Ankara’daki diğer parklara dağıtılıyor. Yemyeşil alanlarıyla mest eden parkta ata ve bisiklete binebilir, parkurlarda yürüyüş yapabilir ya da basketbol sahasında basketbol oynayabilirsiniz.

Atatürk Orman Çiftliği

aoç

Atatürk’ün talimatıyla 1925 yılında kurulan ve Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçelerinden birini bünyesinde barındıran çiftlik, pek çok ağaç ve bitki türüne de ev sahipliği yapıyor. İçinde çiftlik ürünlerinin de satıldığı Atatürk Orman Çiftliği’nin yemyeşil alanlarında yürüyüş yapabilir, restoranında yemek yiyebilir ya da hayvanat bahçesini ziyaret edebilirsiniz.

Parkları ve botanik bahçeleriyle her yaştan kişiye hitap eden ve şehrin ortasında doğayı sunan Ankara, kalabalık nüfusuna rağmen herkese yetecek kadar yeşil alanı bünyesinde barındırıyor. Her mevsim, günün her saati ziyaret edilebilen bu yeşil alanlarda hem dinlenmek hem de eğlenmek serbest. Özellikle doğanın uyanışına şahit olduğumuz bu günlerde, yolunuzu mutlaka parklara düşürmenizi tavsiye ederiz. Ne dersiniz?