Suyun Üzerinde Kamp: Yeşilvadi Fethiye Kamp Alanı

Suyun Üzerinde Kamp: Yeşilvadi Fethiye Kamp Alanı

Paylaş
Yeşim Özbirinci  
Eklenme: 27 Mayıs 2021
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
Suyun Üzerinde Kamp: Yeşilvadi Fethiye Kamp Alanı

Başımızı döndüren bir doğanın içine kendimizi atıp artık kamp yapmasak mı? Her yerden yeşillikler fışkırsın, ortasından buz gibi su aksın. Sabah uyanalım ve bu harika manzaraya karşı yanımızda sevdiklerimiz ile leziz kahvemizi yudumlayalım. Ardından kıyafetlerimizi bir bir çıkartıp buz gibi suya atlayalım. Suyun derinliklerinden yüzeyine tekrardan çıktığımız gibi "Günaaaydın, yenii bir günnn" diye bağıralım. Peki, yeniden doğmuşçasına hissettiren bu kamp deneyimini nerede yaşayabiliriz? Şimdi sana aslında pek de sır olmayan ama bazı insanların bilmediği bir yer söyleyeceğim: Yeşilvadi! Suyun üzerinde kamp konseptini ve Fethiye Yeşilvadi'yi detaylarıyla anlatıyoruz.

{ad:0}

Neden Fethiye Kampı?

Bildiğiniz gibi Fethiye'nin hemen her köşesi cennet gibi. Hangi koya, hangi köye gidersen git doğasına hayran kalacaksın. Yani anlayacağın İngilizler boşuna sevmiyor buraları. Yanıklar da Fethiye'de en sevdiğim köylerden biri. Yeri gelmişken söyleyeyim, çok lezzetli dut ağaçları bulunur. Kamp yapman için önerdiğim Yeşilvadi de bu köyde konumlanıyor. Fethiye’ye yolun düştüğünde burada birkaç gece konaklamanı tavsiye ediyorum. Neden mi?

Doğası Cennet Gibi

yeşil vadi

Yeşilvadi, insanların hayalindeki cennet tasvirini karşılayacak kadar bir güzelliğe sahip. Çeşit çeşit bitkiler ve hayvanlar, ortasından geçen bir çay… Keyifli bir kamp deneyiminin yanında huzurlu bir ortam da sunuyor. Anlayacağınız şu an ihtiyacımız olan bir yaşam alanı. İnsan daha ne ister ki? Kamp yapmak istemiyorsan bile buraya gelip birkaç saat vakit geçirmek ve buz gibi suyunda yüzmek seni eğlendirecek ve yenileyecek.

Suyun Üzerinde Kamp İmkanı

Kamp yapmanın ne kadar keyifli olduğunu sanıyorum konuşmamıza gerek yok. Bu yazıyı okuyorsan zaten bu noktayı çoktan geçmişsin demektir. Peki, kamp çadırını nerelere kurmayı seviyorsun? Şöyle bizleri heyecanlandıran yerler nasıl fikir? Kulağa eğlenceli geliyor. Bu tatmini Yeşilvadi'de, suyun üzerine çadırını kurduğunda yaşayabiliyorsun. Nasıl mı? Suyun üzerindeki ağaçlara çelik halatlar ile çadır alanları yapılmış. Bazı noktalarda da suyun üzerine ahşap platformlar inşa edilmiş. Buradaki çadırlara yine ahşap merdivenle çıkabiliyorsun. Suyun sesi ile uyuyup, suyun sesi ile uyanmak bu zorlu günlerde terapi gibi gelecek. Ah, düşüncesi bile eritti!

Yaz Sıcağında Serin Sular

arkadaşlar suda yüzmek

Yaz aylarını seviyoruz ama su gibi terlemekten de pek hoşlanmıyoruz. Bunun çaresi ise kendimizi serin sulara bırakmak. Sıcak havalardan bunaldığında, zaman kaybetmeden Yeşilvadi’ye kaçabilirsin. İster kamp yapmaya git ister günübirlik kaçamak yap. Yanıklar Çayı kesinlikle seni serinletecek. Buradaki doğal havuzlarda yüzebilir veya su içinde yürüyebilirsin. Ayrıca kano kiralayarak çay üzerinde gezintiye çıkabilirsin.

Salıncak İmkanı

salıncaktan suya atlamak

Yanıklar Vadi’sinde su eğlencesi sadece yüzmek ile sınırlı değil. İşletmenin çay üzerine kurduğu salıncakta keyif yapıp, ardından kendinizi serin sulara doğru atabilirsin. Kahkaha garantili bir eğlence!

Yeşilvadi İşletmesi

Yeşilvadi'de tahmin edersin ki sadece bir işletme bulunuyor. Bu tesise girmek, havuzda yüzmek, salıncağı kullanmak ücretsiz. Nihayetinde su, doğanın ve hepimizin. Kimse buna engel olamaz fakat işletmenin kendi yaptığı, su kenarında bulunan çardaklara oturmak ve bir şeyler yemek ücrete tabii. İşletme; çadır kiralama, duş, tuvalet, şarj alanları, otopark ve restoran gibi hizmetler sunuyor. Konaklama fiyatları elbette farklılık gösteriyor. Güncel fiyatlar için işletme ile iletişime geçmenizde fayda var.

Üzücü ki Yeşilvadi işletmesi ile ilgili internet üzerinde oldukça şikâyetler var. Olumsuz yorumlara rağmen bölgeye yakınsan yine de gidip keyfine varmanı öneririm. İşletmenin hizmetlerini kullanmak zorunda değilsin. İhtiyaçlarını kendin alabilirsin, geriye sadece doğanın tadını çıkarmak kalıyor. Karşılaşacağın manzara seni büyüleyecek. Yeşilvadi gerçekten de harika bir yer, oranın tadına az da olsa varmak gerekiyor. Ayrıca şu an işletme belki el değiştirmiştir. Her zaman bu sorunlar devam edecek diye bir durum yok, umuyorum her şey daha iyi yöndedir. Ek olarak sezonun kalabalık olduğu zamanlar değil de daha sakin olduğu dönemleri tercih ederseniz tatilinizden çok daha memnun kalırsınız. {search:yaniklar-otelleri,Yanıklar Otelleri}

Yeşilvadi'ye Nasıl Gidilir?

Yanıklar Köyü'nde konumlanan Yeşilvadi, Fethiye merkeze 20 kilometre uzaklıkta. Yanıklar Köyü'nün çıkışındaki tabeladan sağa dönmen gerekiyor. Sonra tekrar sağa doğru dön ve Yanıklar Çayı boyunca ilerle. Yaklaşık 9 kilometre sonra tesise ulaşacaksın. Ortalama yarım saat gibi bir süre tutuyor. Belirli bir noktadan sonra yol biraz kötüleşebiliyor.

Eğer bir aracın yoksa Fethiye merkezden Yanıklar Köyü'ne giden dolmuşlara binebilirsin. Dolmuş yol ayrımında seni indirecek. Yeşilvadi, bu yol ayrımından 9 kilometre içeride kalıyor. Kendine güveniyorsan yürüyebilir veya otostop çekebilirsin.

Unutmadan, Yeşilvadi'ye yakın bir noktada herhangi bir market bulunmuyor. Kişisel ihtiyaçlarını temin edip alana gitmeyi unutma. Ayrıca dışarıdan yemek de getirebiliyorsun ama mangal yapmak yasak. İşletmeye bağlı alanda takılmak zorunda da değilsiniz, çay içinde yürüyün ve kendi oyun alanınızı bulun. Ayrılırken de bölgeyi bulduğunuz gibi tertemiz bırakmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Son olarak Kamp Malzemeleri Listesi adlı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz. Fethiye dışında da kamp yapmak isteyenler Türkiye'nin En İyi Kamp Yerleri başlıklı blog yazısına göz gezdirebilirler.