Sömestr Tatilinin Tadını Çıkarın: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla İstanbul'da Yapılabilecek 10 Aktivite

Sömestr Tatilinin Tadını Çıkarın: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla İstanbul'da Yapılabilecek 10 Aktivite

Paylaş
Eklenme: 16 Ocak 2023
 • Son Güncellenme: 19 Ocak 2024
Sömestr Tatilinin Tadını Çıkarın: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla İstanbul'da Yapılabilecek 10 Aktivite

Gelişmiş olmasının yanı sıra birçok aktivite ve eğlenceye ev sahipliği yapan ülkemizin güzide şehri İstanbul’da sömestir heyecanı şimdiden başladı. Karne günü yaşanan o büyük heyecan, çocukların binbir beklentiyle hediyelerine kavuşmayı gözlediği anlar iyice yaklaştı.  Bu sene yarıyıl tatili 22 Ocak 2024 tarihinde başlayıp 2 Şubat 2024 tarihinde sonlanıyor. 11 gün sürecek şubat tatili boyunca İstanbul’da ulaşabileceğiniz yüzlerce etkinlik ve birçok aktivite sizleri bekliyor.

{ad:0}

Sizler de hazırsanız biz Neredekal.com ailesi olarak yarıyıl tatili için harika aktiviteler planladık. Yapmanız gereken tek şey bu aktivitelerin arasından size en uygun olanlarını seçmek ve harika bir tatil geçirmek. E o zaman ne duruyorsunuz, seçin gitsin!

Boğazda Bisiklet Turu Atın

Sömestirin Tadını Çıkarın: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla İstanbul'da Yapılabilecek 10 Aktivite

Karne denilince akla gelen en güzel hediyelerden birisi de çocuk bisikleti olacaktır. Neredeyse her çocuğun hayali olan o renkli dört tekerlekli bisikletler hem geçmiş zamanın nostaljik ruhunu yansıtıyor, hem de çocuğunuza yeni bir şey öğretmenin gururunu yaşatıyor. İstanbul’un en güzel bölgeleri boğaz sahillerinin denize nazır yollarında çocuğunuzla bisiklet sürmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Mesela Bebek’ten Arnavutköy’e kendinize renkli bir güzergah çizebilirsiniz. Anadolu Yakası’nda yaşayanlar için Beykoz Sahili harika bir seçenek olabilir. Üstelik burada birçok ünlü isimle karşılaşmanız da olası diyebiliriz. Diğer seçenekler için İstanbul'da Keyifle Pedal Çevireceğiniz 13 Bisiklet Yolu yazısına bakabilirsiniz.

Macera Parklarında Heyecan Dolu Dakikalar Yaşayın

Sömestirin Tadını Çıkarın: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla İstanbul'da Yapılabilecek 10 Aktivite

Bulunduğumuz teknoloji çağında her ne kadar çocukları dışarıda çok görmesek de onları dışarı çıkardığımızda eve geri götürmenin zorluğunu birçoğumuz biliyoruz. Sizlerin de çocukları dışarı çıktı mı tekrar eve dönmek istemeyenlerdense, sömestir tatilinde çocuğunuzla macera parkı aktivitesi harika seçeneklerden biri olacaktır. İstanbul’da çocuk parkı açısından oldukça seçenek ve ister dışarıda ister kapalı alanda yapabileceğiniz birçok aktivite mevcut. Örneğin İstanbul Tema Park bu anlamda çok keyifli bir yer olabilir. Yenilikçi tasarımı ile adeta bir harikalar diyarını anımsatan bu park çocukların çılgınca eğlenebileceği noktalardan birisi haline gelmiş. Bunun dışında İstanbul’un Macera Parkları yazımızdan en ekstrem ve eğlenceli macera parklarını bulabilirsiniz.

Tiyatro Sever Çocuklar için En Güzel Çocuk Oyunları

Sömestirin Tadını Çıkarın: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla İstanbul'da Yapılabilecek 10 Aktivite

Sömestir dönemini en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz alanlardan bir tanesi de kesinlikle tiyatroya gitmek olacaktır. Özellikle teknoloji çağında çocuklarımızı birbirinden farklı şeylerle uğraşırken görmek onların ilgi alanlarını bulmasını kolaylaştıracaktır. Böylelikle seçimleri ve hedeflerini belirlemekte kolaylık yaşayacaklarına eminiz. Tiyatro sanatsal anlamda aktivite yapılabilecek en güzel alanlardan birisi diyebiliriz. İstanbul bu anlamda yine oldukça seçeneğe sahip bir şehrimiz, Bostancı Gösteri Merkezi, Beşiktaş Kültür Merkezi, Moda Sahnesi gibi gösteri merkezlerinde birçok tiyatro gösterime giriyor. İstanbul çocuk tiyatrosu bakımından tercih edebileceğiniz yerlerden birisi de Tiyatro 34. sömestir döneminin ilk gününden son gününe kadar her gün ayrı bir gösterimi olan tiyatroda izleyebileceğiniz öğretici birçok tiyatro gösterisi sergileniyor. İstanbul'da farklı günlerde tiyatro etkinliğine katılmak ve konaklayacak bir yer arıyorsanız, çocuk dostu oteller listemize göz atarak, beklentilerinize ve bütçenize uygun bir otel bulabilirsiniz.

İstanbul’da Birçok Müzeyi Gezebilirsiniz

Sömestirin Tadını Çıkarın: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla İstanbul'da Yapılabilecek 10 Aktivite

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan İstanbul’un bir kültür merkezi olduğunu hatırlatmak isteriz. Ülkemizdeki en güzel müzelerin İstanbul’da olması sayesinde çok sayıda şaheseri görebilirsiniz. Kültürel anlamda size ve çocuklarınıza birçok deneyim katacak müze gezileri özellikle çocuklarınız için zihin açıcı bir aktivite olacaktır. İlk etapta çocuklarınıza müzeleri sevdirmek için İstanbul Oyuncak Müzesi ile başlayabilirsiniz. Çeşit çeşit oyuncak ve bunlara dair bilgiler edinmeleri konusunda onları destekleyebilirsiniz. Yine aynı zamanda Topkapı Sarayı, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Rahmi M. Koç Müzesi, Büyük Saray Mozaikleri Müzesi gibi müzeleri gezebilir ya da günümüz farklılıkları ile karşılaştırmak için Modern Sanat Müzelerini de ziyaret edebilirsiniz. Ücretsiz Gezebileceğiniz İstanbul Müzeleri yazımıza bakarak daha fazla müze seçeneğine ulaşabilirsiniz.

Zor Ama Eğlenceli: Buz Pateni

Sömestirin Tadını Çıkarın: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla İstanbul'da Yapılabilecek 10 Aktivite

Kış aylarının en eğlenceli aktivitelerinden biri olan buz patenini daha önce hiç denememişseniz şimdi bir fırsat olabilir. Ama dikkat etmeniz konusunda uyaralım çünkü buz patenine ilk defa başladıysanız piste alışana kadar düşme ihtimaliniz çok yüksek. Dolayısıyla bir eğitmen ile birlikte buz patenine başlamak daha sağlıklı olacağını söyleyebiliriz. Biz yetişkinlere göre denemesi biraz daha zor olan bu aktiviteye, çocuklar koşa koşa gideceğini düşünüyoruz. İstanbul’da bu anlamda birçok paten pisti ve kaykay alanları mevcut. Aynı zamanda buz pateni yapmak isteyenler için birçok buz pateni pisti de bulunuyor. Vega İce, Silivrikapı İce Rink, Buzluk Buz Pisti, Kağıthane Belediyesi Doğal Buz Pisti gibi alanları tercih edebilir ve çocuğunuzla beraber çok eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

Kültürel ve Tarihi Geziler Yapın

Sömestirin Tadını Çıkarın: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla İstanbul'da Yapılabilecek 10 Aktivite

İstanbul, sadece eğlenceli aktiviteleri ile değil, kültürel ve tarihi yerleri ile de sömestir tatilinizi keyifle geçirebileceğiniz bir şehir. 8 bin yıllık bir yerleşim yeri olması ve geçmişten günümüze birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olması İstanbul’a adeta kültürel bir miras demeye yetiyor da artıyor diyebiliriz. Sömestir tatilinizde çocuğunuzla kaliteli vakit geçirmek aynı zamanda bir şeyler öğretmek de istiyorsanız; hem sıkılmayacağı hem de öğrenirken eğleneceği birkaç önerimiz var. Öncelikle Yerebatan Sarnıcı’na mutlaka uğramanızı öneririz, son zamanlarda restorasyonunun da tamamlanmasıyla büyüleyici bir atmosfere sahip diyebiliriz. Yerebatan Sarnıcı’na ek olarak Şerefiye Sarnıcı’nı da mutlaka görmenizi öneriyoruz, içeri girdiğinizde 10 dakikalık ışık gösterileri düzenleniyor ve sarnıç iç dizaynı ve mimarisiyle de ziyaretçileri bir hayli etkiliyor. Şimdiye kadar gitme fırsatı bulamadıysanız Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı ve Ayasofya Camii de mutlaka zaman ayırıp görmeniz gereken kültürel güzellikler. Gezerken kendinizi başka bir medeniyette gibi hissedeceğinize ve o dönemde yaşıyormuşsunuz gibi bilgiyle çıkacağınıza eminiz. Şimdiden iyi keşifler!

Günübirlik Bir Tatil Rotası Çizebilirsiniz

Sömestirin Tadını Çıkarın: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla İstanbul'da Yapılabilecek 10 Aktivite

İstanbul dendi mi gezilecek yer çok fakat İstanbul, nüfusu ve konumu itibariyle birçok gelişmiş şehri de çevresine dizmiş durumda. Dolayısıyla sömestir planınıza yakın çevredeki şehirleri de dahil edebilirsiniz. Birbirinden farklı güzellikleriyle ailenizle harika bir sömestir dönemi geçirebilir, çevre illerde yeni yerler ve güzellikler keşfedebilirsiniz. Kısa bir sürede gidip dönebileceğiniz harika bir günübirlik tatil rotası çizerek hem zamandan tasarruf etmiş olacaksınız hem de sizler için bir farklılık olacak. Biz de tam da buna istinaden havanız değişsin diye Hafta Sonu Gidebileceğiniz İstanbul’a Yakın Günübirlik Rotalar’ı sizler için derledik. Bu rotalara göz atarak güzel bir sömestir aktivitesi planlayabilirsiniz.

Değişik Bitki Örtüsü ve Hayvan Çeşitliliğiyle Botanik Bahçeler

Sömestirin Tadını Çıkarın: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla İstanbul'da Yapılabilecek 10 Aktivite

Yeni yer keşfetmek kadar yeni bilgiler öğrenmek de insanı iyi hissettiren şeylerden biri. Özellikle yeşil rengin insan doğasında huzur verici bir özelliğe sahip olması da yadsınamaz bir gerçek diyebiliriz. Çocuklarınızın merak duygusunu artırmak için, onlara farklı bitki türleri ve hayvan türlerini gösterebilir; doğanın farklılıkları hakkında onların bakış açısını genişletmek için bir fırsat verebilirsiniz. Böylelikle hem sizler için farklı bir etkinlik olacak hem de çocuklarınız farklı canlı türleri hakkında bilgi sahibi olacak. Biz de sizler için İstanbul Botanik Bahçeleri hakkında bilgilendirici bir yazı derledik, olur da çeşitli botanik bahçelere gitmek isterseniz bu konuda sizlere rehber olacağını düşünüyoruz.