Soğuk Havalara İnat Kış Mevsimi Yapabileceğiniz Aktiviteler

Soğuk Havalara İnat Kış Mevsimi Yapabileceğiniz Aktiviteler

Paylaş
Merve Aygün Engin  
Eklenme: 07 Ocak 2022
 • Son Güncellenme: 14 Nisan 2024
Soğuk Havalara İnat Kış Mevsimi Yapabileceğiniz Aktiviteler

Havaların soğumasıyla daha çok evlerimizde vakit geçirmeye, battaniye altında kitap okuyarak ya da film izleyerek tembellik yapmaya başlarız. Ihlamur, sıcak çikolata ya da limonlu çaylarla geçen uzun kış geceleri hem içimizi hem de ruhumuzu ısıtırız. Ancak evde vakit geçirmeyi sevenler kadar, sürekli aynı şeyleri yapmaktan ve aynı yerde oturmaktan sıkılanlar da olabilir. Peki bu gibi durumlarda, soğuk havada neler yapılır? Kışın dışarıda ne yapılır, dışarıda yapılacak aktiviteler nelerdir? Kışın gidilecek tatil yerleri nerelerdir? gibi soruların cevabını sizler için yazımızda derledik, hazırladığımız sosyal aktiviteler listesi de karar vermenize yardımcı olabilir, keyifli okumalar.

{ad:0}

Çıldır Gölü'nde Buzda Balık Avlama

Çıldır Gölü'nde harika kış fotoğrafları çekebileceğinizi ve unutulmaz bir kış deneyim yaşayabileceğinizi baştan söylemeliyiz. Doğu Ekspresi sayesinde popüler rotalar haline gelmiş olan Kars ve Ardahan, kış mevsiminde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Özellikle kışın donan ve üzerinde atlı kızak yapılan Çıldır Gölü ise, kar ve buzlar altında bambaşka bir deneyim sunuyor. Çıldır'da donmuş gölde ayrıca balık da tutuluyor. Özel ekipmanlarıyla buz altında balık avlayan yöre halkı, hem donmuş gölde eğlenceli vakit geçirip, hem de balık yeme fırsatı buluyor. Kış mevsiminde yolunuz Çıldır tarafına düşerse, siz de mutlaka buzda kızak yapıp, balık tutma fırsatını kaçırmayın. 

Ayder Yaylasında Kardan Adam Yapmak

2007 yılından beri her sene Ocak’ta Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Ayder Yaylası'nda düzenlenen kardan adam festivali, birbirinden eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Karlar altında kurulan sahnede söylenen şarkılar, DJ performansları, çeşitli yarışmalar yaylaların güzel atmosferinde ziyaretçilerini bekliyor. Siz de bu soğuk kış mevsimini eğlenceli bir etkinlik şenlendirmek isterseniz yapmanız gereken tek şey etkinlik alanındaki otellere rezervasyon yaptırmanız! Konaklamanızı planlarken Ayder Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz. Ayder Yaylası’yla ilgili merak ettiklerinizi Kaplıcaları ile Ünlü Bir Karadeniz Yaylası: Ayder Yaylası'nı Keşfedin yazımızla keşfedebilirsiniz.

Tarihi Vefa Bozacısı'nda Boza İçmek

Kışın ne yapılır dendiğinde ilk akla gelen seçenek boza içmek olabilir. Evden çıkmak isteyen ama çok uzağa gitmeyi göze alamayan İstanbullular için şehrin en tarihi ve güzel semtlerinden olan Vefa'da 1876 yılından beri bozayı Türk halkına sevdiren Vefa Bozacısı'na uğramalarını öneriyoruz. Kış denilince akla ilk gelen mekanlardan olan bozacı, tarçın ve leblebiyle taçlanan bozayı İstanbulluların lezzetine sunuyor. Tarihe tanıklık eden mekânın huzur veren atmosferinde boza içmek, kış mevsiminde içinizi sıcacık yapmaya yetecek.

Şifalı Termal Sulara Kendini Bırakmak

Ülkemiz termal tesisler, kaplıcalar ve şifalı sular bakımından çok zengin bir ülke ve pek çok bölgemizde bu amaçla birbirinden güzel tesisler bulunuyor. Yalova, Bursa, Afyon gibi şehirlerde yer alan termal oteller, lüks ve konforu sağlık turizmiyle birleştirerek, misafirlerine huzur dolu bir tatil deneyimi sunuyor. Hem vücudunuzu ve ruhunuzu dinlendirmek hem de kış mevsiminde sıcacık bir deneyim yaşamak isterseniz Termal Turizm ve Türkiye'nin Termal Kaplıcaları ile Ünlü Şehirleri yazımız ilginizi çekebilir. {search:termal-oteller,En İyi Termal Oteller}

Dağ Zirvesinde Kayak Yapmak

Türkiye'de kayak deneyimi yaşamak hiç de zor değil, çünkü ülkenin doğusundan batısına kadar pek çok bölgede kayak deneyimi yaşayabileceğiniz tesisler yer alıyor. Uludağ, Erciyes, Palandöken, Kartalkaya gibi bölgelerde bulunan kayak tesisleri, her yaştan kişiler için uygun kayak deneyimi sunuyor. Karlar altında yapılan kayaklar, ızgarada pişirilen sucuklar, şömine başında içilen şaraplar, kış mevsimini daha da çekici kılıyor. Gitmeden önce kayak merkezleri hakkında detaylı bilgi almak isterseniz Kayak Sezonu Başlıyor! Türkiye'nin En Popüler Kayak Merkezleri yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz. {search:kayak-otelleri,Kayak Otelleri}

Karlar Altında Kış Kampı Yapmak

Kış demek illa dört duvar arası demek değil! Dört mevsime uygun olarak üretilen çadırlarda ya da karavanda kamp yapmak, kış mevsiminde apayrı bir deneyim sunuyor. Karlı ortamda demlenen çaylar, mangalda pişen yiyeceklerin hoş kokusu ve karavanda ya da sıcacık çadırda izlenen kış temalı filmler, sizi mutlu etmeye yetiyor. Ne dersiniz? Kulağa hoş geliyor değil mi? Gideceğiniz yeri seçerken Sınırlarınızı Zorlayacak 11 Kış Kampı Rotası yazımız karar vermenize yardımcı olabilir.

Şömine Başında Keyif Çatmak

Kış demek dumanı tüten soba, çatır çatır odun seslerinin duyulduğu şömine ve sıcacık bir ev demek. Ancak günümüzde pek çok kişi doğal gaz ile ısındığından, şömine ve soba özlemi giderek artıyor sanki. Hal böyle olunca da şehirlerde yaşayanlar sobalı ve şömineli mekanlarda vakit geçirerek, bu özlemi gidermeye çalışıyor. Siz de özellikle İstanbul'da şömine başında keyif yapmak ve sevdiklerinizle hoş vakit geçirmek isterseniz Bir Kış Rüyası: İstanbul'un Şömineli Mekanları yazımız ilginizi çekebilir.

Donmuş Gölde Buz Pateni Yapmak

https://cdn1.neredekal.com/resimler/haber/image/buz_pisti.jpg Kış aylarının popüler sporlarından biri olan buz pateninin müdavimleri oldukça fazla. Özellikle hafta sonlarını değerlendirmek isteyenler mevsim boyunca soluğu buz pateni pistlerinde alıyor. Günümüzde AVM'lerin içerisinde yaz-kış fark etmeden her daim olsa da biz kış mevsiminde bu deneyimi yaşamanın keyfinin bir başka olduğunu düşünenlerdeniz. Hatta yalnızca buz patenini beraberinde getirdiği için bile kış aylarını sevebiliriz. 

Enfes Sıcak Çikolatalardan İçmek

Havalar soğuyunca sevdiklerinizle buluşma yerleriniz daha çok kafeler, restoranlar ya da sıcacık ev ortamı oluyor. Tabi bu sıcak ortamın getirisi de içinizi ısıtacak içecekler… Soğuk havalarda içtiğiniz çay ve kahvenin tadı artık daha bir güzel olacak. Bunlara bir de havaların soğuması ile menüye dahil olan sıcak çikolata, sıcak şarap ve salep gibi kışa özel tatları da eklerseniz içinizi mutluluk kaplamaması mümkün mü?

Battaniyenin Altında Film İzlemek

Başlığı okuduğunuz an içinize bir sıcaklık yayıldı mı? Cevabınız evet ise, o halde siz iflah olmaz bir kış tutkunusunuz. Kış aylarının en vazgeçilmez aktivitesi olan battaniye altında film izlemek hem yorulan bedeninize hem de ruhunuza oldukça iyi gelir. Dinlemenin en sıcak hallerinden biri olmasının da etkisiyle kısa sürede herkesin favorisi olmayı başarmıştır. Biz her ne kadar "kış mevsimi harikadır, kendinizi eve kapatmayın, dışarı çıkın ve doğayı kucaklayın" gibi şeyler desek de arada sırada battaniye altında film izlemenin mutluluk verdiğini elbette ki kabul ediyoruz. Aralık’ta yeni yılın da yaklaşmasının heyecanını hissetmeye başlıyoruz. Daha fazla film önerisi için Seyahat Filmleri yazımızdan da yararlanabilirsiniz.

Popüler Kıyı Bölgelerinde Sakin Bir Tatil Yapmak

Yaz aylarında görmeye alıştığımız popüler tatil beldeleri genellikle kışın büyük bir sessizliğe bürünüyor. Yazın dolup taşan mekanlar bu mevsimde ya hizmetlerine bir süreliğine ara veriyor ya da masalarını, sandalyelerini içeri alıp farklı bir konsepte bürünüyor. Fakat bildiğimiz bir şey var ki o da bir tatil beldesini eğer çok seviyorsanız onu bir de kışın en huzurlu ve sakin zamanında görmeniz gerektiği. Çünkü böylece ona çok farklı bir gözle bakabiliyorsunuz. Kışın belki denize giremiyorsunuz ama bu yine de bir yeri sevmenize engel değil. Öyle değil mi? Ege'nin En Havalı 14 Sahil Kasabası yazımızdan popüler kıyı bölgeleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

 Doğu Ekspresi ile Masalsı Bir Maceraya Çıkmak

Kış aktiviteleri arasında en ünlüsü Doğu Ekspresi ile yolculuk diyebiliriz. Hem yeni yerler keşfetmek hem de tren seyahati bunu daha cazip kılan etmenlerden. Son yıllarda sevgiliyle kışın yapılacak aktiviteler arasında Doğu Ekspresi’nin revaçta olduğunu görebiliyoruz. Instagram’da gördüğümüz eşsiz manzaralar eşliğinde çekilmiş fotoğraflar, evlenme teklifi etmek için yapılan organizasyonlar da neden bu kadar tercih edildiğini anlamamıza yardımcı oluyor. Doğu Ekspresi Seferleri ve Tren Yolculuğu Hakkında Her Şey yazımızda Doğu Ekspresi’yle alakalı tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.

Bonus: Sokak Dostlarına Evimizi Açmak

Evet, soğuklar geldi. Belki biz keyifle kar yağışını sıcacık evimizden izliyoruz ancak sokaktaki minik dostlarımız bizim kadar şanslı olamayabiliyor. Onları soğuk kış günlerinden korumak için kapınızın önüne mama ve bir de çok basit yöntemlerle evde bile yapabileceğiniz kedi-köpek evlerinden koymayı ihmal etmeyin. Soğuk havalara inat dışarıda vakit geçirmek, sosyal alanlarda çeşitli etkinliklere katılmak ve kendimizi mutlu edecek kış aktiviteleri, soğuk havaları daha da eğlenceli geçirmemizi sağlıyor. Öyleyse hadi, harekete geçelim!