Eskişehir’in En Güzel Ders Çalışma Mekanları

Eskişehir’in En Güzel Ders Çalışma Mekanları

Paylaş
Neşe Akkoyun  
Eklenme: 08 Şubat 2023
 • Son Güncellenme: 06 Ekim 2023
Eskişehir’in En Güzel Ders Çalışma Mekanları

Ülkemizin en özel yerlerine bakacak olursak Eskişehir her daim ilk sıralarda karşımıza çıkmayı başarıyor. İç Anadolu’nun benzersiz doğa manzaraları olsun, Ankara’yı andıran ara sokakları olsun gerçekten benzersiz bir şehir. Porsuk Çayı’nın şehre kattığı harika havadan bahsetmeye bile gerek yok. Fakat bir şehrin özel olabilmesi için sadece güzellikleri yeterli değil, aynı zamanda bir ruhunun da olması gerek. Eskişehir öğrenci şehri olarak anıldığından çok genç bir nüfusa sahip. Bu da şehri her daim dinamik ve değişken tutmaya yetiyor. Eğer siz de öğrencilik yıllarınızı Eskişehir’de geçiriyorsanız bu listemiz sayesinde ders çalışabileceğiniz en güzel mekanları keşfedebilirsiniz. Dilerseniz gelin, bu yerlere biraz daha yakından bakalım.

{ad:0}

1-Backpack Coffee & Travel

Eskişehir’in En Güzel Ders Çalışma Mekanları

Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim kapısı yanında olması, ders çalışılacak kafeler arasında, Backpack’in en iyi özelliklerinden biri. Arkadaşlarınızla beraber sınav öncesi tekrar yapmak, sunum ve ödev gibi hazırlıklarınızı planlamak için harika bir buluşma noktası olduğunu söyleyebiliriz. Gitmişken kahvelerini ve tatlılarını da denemenizi tavsiye ederiz, gayet başarılılar. Mekânın tasarımında da görür görmez dikkatinizi çekecek detaylar yer alıyor. Özellikle ahşap ve loş tasarımı konsantre olmanıza yardım edecektir. Çalışmalarınıza ara verdiğinizde alt kattaki şirin sobanın etrafında arkadaşlarınızla toplanıp hoş sohbetler de edebilirsiniz. Mekânın çalışma saatleriyse 08.00- 01.00 aralığında.

Adres: Şirintepe, Asilzade Sk. No: 20/A, 26190 Tepebaşı/Eskişehir

2-Grove Coffee

Grove, tasarımıyla içinizi ferahlatacak mekanlardan biri. Geniş masalar sayesinde rahatlıkla çalışma ortamı yaratabilirsiniz. Çalışmak için en iyi vakit gündüz, daha sakin olduğu için daha verimli çalışabileceğinizi söyleyebiliriz. Mekan aynı zamanda zengin bir menüye de sahip. Kahve çeşitlerini, dünya çaylarını, hızlı atıştırmalıkları ve çeşitli tatlıları bulabilirsiniz. Mekanın iç tarafı kapalı bir kafe gibi fakat arkasına yürüdüğünüzde açık hava bir mekan sizleri karşılıyor. Çatı panelinin açılır kapanır olması yağmurlu ve karlı havalarda ders çalışmanızı etkilemiyor. Bu tür zamanlarda tüm mekana yayılan kaliteli ısıtıcılar sayesinde iliklerinize kadar ısındığınızı da hissedebilirsiniz. Geniş kanepe şeklindeki koltukları ve masaları sayesinde proje işlerinizi de rahatlıkla burada yapabilirsiniz. Arkadaşlarınızla veya kendi başınıza çalışmak istediğinizde uğrayabileceğiniz yerlerden. Saat 10.00- 00.00 aralığında hizmet verdiğini de belirtelim.

Adres: Yenibağlar Mahallesi Martı Sokak No:12 Tepebaşı, Eskişehir

3-Puga Coffee

Eskişehir’in En Güzel Ders Çalışma Mekanları

Puga Coffee, benzersiz atmosferiyle ve tasarımıyla dikkat çeken bir yer. Odunpazarı’nın tarihi dokusunu mekanda vakit geçirirken de hissedebiliyorsunuz. Tamamen çalışma ortamı sunan sıcak ve konforlu mekanlardan biri. İçecek menüsünde damak zevkinize uygun pek çok şeyi bulup ders çalışırken tüketebilirsiniz. Mekanda rahatsız edici gürültüde müzikler yerine yavaş arka plan şarkıları çalıyor, yani uzun süre odaklanıp çalışabilirsiniz. Aynı zamanda bu mekan sadece ders çalışmak için değil kitap okumak için de harika bir yer. Odaklanıp bir şeyler üretmek için gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Adres: İstiklal, Porsuk Blv No:9/B, 26010 Odunpazarı/Eskişehir

4-Routine Cake and Coffee

Eskişehir’in En Güzel Ders Çalışma Mekanları

Routine Cake and Coffee, bir kez gittiğinizde tekrardan gitmek isteyebileceğiniz bağımlılık yapabilecek bir mekân. Kitaplarla süslenmiş duvarlar görür görmez insanı kendine aşık etmeyi başarıyor. Mekanın tasarımı sıcacık hissettiriyor ve aynısını içerisi için de rahatlıkla söyleyebiliriz. En soğuk Eskişehir havalarında bile sadece kazağınızla vakit geçirebilirsiniz. Sıcak içeklerle de enerji kazanabilir ve odaklanıp verimli bir şekilde çalışabilirsiniz. Öğrenci dostu ve samimi atmosferiyle mutlu eden, gitmek isteyeceğiniz mekanlardan biri. Çalışma saatleri ise 10.00 ve 00.00 aralığında.

Adres: Cumhuriye Mah. Paşa Sok. 26/B Tepebaşı, 26130 Tepebaşı/Eskişehir

5-Avokado Cafe

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü edebiyat fakültesi karşısında yer alan kafe, özellikle bahar aylarında veya kışın güneşli günlerde vazgeçilmeziniz olabilecek yerlerden. Yemyeşil bahçesiyle içinizi açan ferahlığıyla ve çalan müzikleriyle sizi çalışırken teşvik edebilir. Bahçeli ders çalışma mekanlarında avantaj sağlayan özelliklerden birisi de özgürlük hissi yaratması diyebiliriz. Grupça veya tek başınıza burada ders çalışabilir üniversitenin internetinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca Avokado kafenin yaptığı sağlıklı atıştırmalıkları ve kurabiyeleri deneyebilirsiniz. Çalışırken enerji ihtiyacınızı karşılayacaktır. Sıcak veya soğuk içecekleriyle de keyifli bir çalışma ortamı oluşturabilirsiniz. Hafta içi saat 08.00 ve 18.00 saatlerinde hizmet veriliyor.

Adres: Yeşiltepe, Anadolu Üniversitesi, Yunus Emre Kampüsü 26210 Tepebaşı/Eskişehir

6-Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi

Eskişehir’in En Güzel Ders Çalışma Mekanları

Eskişehir ders çalışma mekanları arasından en popülerinin Anadolu Üniversitesi kütüphanesi olduğunu söyleyebiliriz. Kütüphane, Yunus Emre Kampüsü’nde yer alıyor. Özellikle vize ve final dönemlerinde tamamen dolu olduğunu görebilirsiniz. Ancak ne kadar kalabalık olursa olsun sessiz çalışma bölümünde dikkatinizi dağıtabilecek en ufak bir ses bile duymazsınız. Çalışırken kaynak ihtiyacınız olursa zengin arşivinden faydalanabilirsiniz. Eğer Anadolu Üniversitesi öğrencisiyseniz öğrenci kimlik kartınızla giriş yapabilirsiniz ama dışardan öğrenci olarak kütüphaneden faydalanmak istiyorsanız da kampüs kapısından girişte kimliğinizi güvenliklere bırakarak giriş yapabilirsiniz. Bayram tatilleri hariç 7/24 kütüphaneden faydalanabilirsiniz. Kütüphane, bölünmüş çalışma alanları, grup çalışma alanları ve ayrı ayrı masalara sahip alanlara sahip. Çalışırken hava almak isterseniz üniversitenin yeşil alanları içinizi ferahlatacak cinsten. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi ücretsiz ders çalışma yerleri arasında yer alıyor.

Adres: Yeşiltepe, Yunus Emre Kampusu, 26210 Tepebaşı/Eskişehir

7-Uçurtma Kitap Kafe

Eskişehir’in En Güzel Ders Çalışma Mekanları

Listemizdeki en kaliteli mekanlardan biriyse Odunpazarı’nda yer alan Uçurtma Kitap Kafe. Bu mekanda dilediğiniz gibi ders çalışabilir ve kitap okuyabilirsiniz. Atmosferi ve tasarımı zaten direkt olarak sizi üretmeye veya düşünmeye teşvik ediyor. Yerden tavana kadar uzanan kitaplarla dolu ahşap kitaplıklar adeta göz kamaştırıcı. Masaları ve sandalyeleri de gerçekten rahat , grup olarak çalışmanıza da izin veriyor tek bir kitaba saatlerce odaklanmanıza da. Mekan içinde çalan müzikler de genellikle kısık seste ve sakin parçalar oluyor, rahatsız olma ihtimaliniz epey az. Menüsündeki her şeyin hakkını veren işletmesi de öğrenci dostu. Chessecake ve filtre kahvelerini kesinlikle denemenizi tavsiye ederiz. Odunpazarı’nda olduğundan biraz merkeze uzak kalabilir ama kesinlikle mesafeye ve zamanınıza değer.

Adres: İstiklal, Adalar Sk. 23/B, 26010 Odunpazarı/Eskişehir

8-Eflatun Kitap Kafe

Yine Odunpazarı’nda tercih edebileceğiniz harika bir mekan önerimiz de Eflatun Kitap Cafe. Bu mekanda rahatlıkla aradıklarınızı bulabilirsiniz. Kitap kafelerin konseptleri genellikle benzer oluyor, Eflatun Kafe’nin de ilk bakışta öyle fakat içine girdiğinizde atmosferinin ne kadar farklı olduğunu anlayabiliyorsunuz. Özellikle işletmesinin enerjisi ve kalitesi mekana daha çok gitmenize sebep olabilir. Kış aylarında sokak kedilerinin de favori mekanlarından biri oluyor, bol bol sevebilirsiniz. Kaliteli menüsünden karnınız acıktığında veya atıştırmalık istediğinizde güzel şeyler bulabilirsiniz. Mekanın tasarımı kadar yerleştirmesi de başarılı, masalar ve sandalyeler güzel aralıklarla konumlandırılmış. Böylece diğer insanlar tarafından dikkatiniz bozulmuyor. Eğer canınız ders çalışmak için güzel ve sıcak bir yere gitmek isterse ve biraz Eskişehir’in tarihi yerlerinde vakit geçirmek isterseniz, Eflatun Kitap Kayeyi gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Adres: İstiklal, Yalaman Sk. 23/2, 26010 Odunpazarı/Eskişehir

9-Adımlar Kitap Kafe

Eskişehir’in En Güzel Ders Çalışma Mekanları

Listemizde yer vermek istediğimiz bir diğer mekansa Adımlar Kitap Kafe oluyor çünkü burası tam olarak aradığınız yer olabilir. Burası, tamamen ders çalışma ve odaklanma üzerine tasarlanmış bir mekan. Diğer kitap kafelerin aksine daha ferah boyalar ve mobilyalar kullanılmış. Bunlar küçük detaylar gibi gözükse de saatlerce ders çalışmak için odaklanacağınız bir mekanda önemli olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca masalar da tıpkı kütüphanedeki gibi bölmelere ayrılıyor ve rahatça çalışabiliyorsunuz. İçerisindeki kitaplıklardan adeta duvarlar gözükmüyor desek pek de yanılmış olmayız. Dilediğiniz kitabı da alıp okuyabilirsiniz. Mekanın ön tarafında daha çok sohbet etmelik ve çay kahve içmelik bir bölüm yer alıyor fakat arkasında rahatlıkla çalışabilirsiniz. Menüsü oldukça kaliteli ve geniş, kendinize göre bir şeyler bulabilirsiniz. Dilediğiniz zaman arkadaş grubunuzla gidip ders çalışabileceğiniz veya sohbet edebileceğiniz kaliteli bir mekan.

Adres: Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü 1 Caddesi No:17 (Adalar Migros, karşısı, 26130 Tepebaşı

10-Director’s Cup

Listemizin bu sırasında yer verdiğimiz mekansa daha çok proje yapmak isteyen öğrenciler için uygun. Özellikle iletişim fakültesinde okuyorsanız yapacağınız çoğu ödevde bu mekanı kullanabilirsiniz. Filmler üzerine kurulu minimalist dizaynı sayesinde arkadaşlarınızla uzun uzun yapmak istedikleriniz hakkında konuşup fikir üretebilirsiniz. Dilediğiniz zaman menüsünden kaliteli kahveler de içebilir, tatlı atıştırmalıklar yiyebilirsiniz. Açık havada oturabileceğiniz masalar olduğu gibi iç kısımda vakit geçirebileceğiniz alanları da mevcut, bu yüzden soğuklarda tercih edebilirsiniz. Eğer sohbet ve tartışma üzerine bir şeyler yapmak istiyorsanız burası sizin için uygun bir yer olabilir.

Adres: Arifiye, Okullar Sk. No:2 D:4, 26010 Odunpazarı/Eskişehir