Ekstrem Rotalar: İstanbul’un Macera Parkları

Ekstrem Rotalar: İstanbul’un Macera Parkları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 05 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Ekstrem Rotalar: İstanbul’un Macera Parkları
Artık çok uzaklara gitmeye, yollarda can çekişmeye gerek yok! Arkadaşlarınızla, ailenizle veya çocuklarınızla eğlenceli, adrenalin dolu ve aynı zamanda öğretici aktivitelerle vakit geçirebileceğiniz birçok macera park olduğunu biliyor muydunuz? Şehrin stresinden uzaklaşmak istediğinizde ister İstanbul göbeğinde, isterseniz İstanbul’a çok da uzak olmayan doğa içerisinde yer alan bir sürü macera park var. İşte birçok aktiviteyi yapabileceğiniz, enerjinizi doğada atabileceğiniz ayrıca piknik de yapabileceğiniz İstanbul’da bulunan 5 macera parkı sizi için derledik.

1- Forestanbul Macera Park

Ekstrem Rotalar: İstanbul’un Macera Parkları

{ad:0} Türkiye’nin en büyük açık hava alanına sahip ve macera parkları içerisinde en popüler olan Forestanbul Parkı, her yaştan insana hitap eden bir aktivite alanına sahip. Serbest düşüş, zipline, yüksek ip atlama, dev salıncak, tırmanma gibi çeşitli aktiviteleri yapabileceğiniz birçok parkur yer alıyor. Pazartesi günleri hariç haftanın diğer günleri açık olan alan, ziyaretçilerine çok fazla alternatif eğlence parkuru sunması nedeniyle tercih ediliyor. Giriş ve aktivite ücretleri hakkında detaylı bilgiyi websitelerinden edinebilirsiniz.
  • Adres: Taşdelen Mesire Alanı, Çekmeköy, İstanbul.
  • {product:20034}{search:cekmekoy-otelleri,Çekmeköy Otelleri}

    2- Highdosepark Aydos

    Ekstrem Rotalar: İstanbul’un Macera Parkları

    Anadolu Yakasında, Kartal ilçesinde, Aydos ormanları içerisinde bulunan park, Anadolu Yakasının ilk macera parkı olarak biliniyor. Hafta sonu piknik ve mangal için gelen aile ve arkadaş grupları özellikle Highdose macera parkındaki aktivitileri de tercih ediyor. Çocuklarınızla gönül rahatlığıyla macera parkında bulunan parkurlarda eğlenebilir, tarzan misali o ağaçtan o ağaca zıplayabilir, zipline ile güvenli bir şekilde uçabilirsiniz.
  • Adres: Aydos Ormanı, 3. Kapı, Yakacık/Kartal, İstanbul.
  • {product:18242}{search:kartal-otelleri,Kartal Otelleri}

    3- Küçükçekmece Soğuksu Macera Parkı

    Ekstrem Rotalar: İstanbul’un Macera Parkları

    Şehrin göbeğinde yer alan ve Belediye katkılarıyla hayata geçirilen Soğuksu Macera Parkı daha yeni olması sebebiyle diğer parklar kadar alternantif parkurları barındırmıyor. Daha küçük ve sınırlı sayıda etkinlik bulabileceğiniz parkta, zipline, ip parkuru, serbest düşüş gibi aktiviteleri yapabilirsiniz. Pazartesi günleri hariç diğer günler açık olan park, genel olarak 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor.
  • Adres: Cumhuriyet, Bağyolu Sk. No:10, 34290 Küçükçekmece/İstanbul
  • {product:29175}{search:kucukcekmece-otelleri,Küçükçekmece Otelleri}

    4- Forest Kemerburgaz

    Ekstrem Rotalar: İstanbul’un Macera Parkları

    İstanbul’un yeni gözdesi, Belediye yatırımlarıyla birlikte kocaman ve güzel bir doğal yaşam alanına dönüştürülen Kemerburgaz Kent ormanı, içerisinde barındırdığı Forest Kemerburgaz Macera Parkı nedeniyle de özellikle hafta sonları aileler tarafından oldukça tercih ediliyor. Tüm gün sınırsız macera aktivitlerini barındıran paketlerinin yanı sıra, aktivite bazlı bilet de satın alabileceğiniz paketleri mevcut. Yüksek İp parkuru, Zipline, ATV Safari, Survivor Parkı, Serbest Atlayış, Tırmanma duvarı gibi birçok adrenalin dolu etkinliği burada gerçekleştirebilirsiniz. Detaylı bilgiye web sitesinden ulaşabilirsiniz.
  • Adres: Kemerburgaz Mesire Alanı, Eyüp, İstanbul
  • {search:kemerburgaz-otelleri,Kemerburgaz Otelleri}

    5- Xtrem Aventures İstanbul Macera Parkı

    Ekstrem Rotalar: İstanbul’un Macera Parkları

    Birbirinden farklı zorluk derecelerinde bulunan yüksekten ip atlama parkuları, bungee jumping, 180 metre uzunluğundaki zipline aktiviteleri ile adrenalin severler tarafından daha çok tercih edilen Xtrem Adventures, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunuyor. Daha çok yetişkinlere hitap eden parkta, çocuklar için az da olsa parkurlar bulunmakta. Özellikle Ağaç Tepesi parkurlarıyla ağaçlar üzerinde, ahşap köprüler sayesinde doğa içerisinde bulunmak için can atacağınıza eminiz. Yine firmanın webvsitesinden aktiviteler ve giriş ücretleri için detaylı bilgi edinebilirsiniz.
  • Adres: Huzur Mah., Maslak Ayazağa Cad., No 4, Sarıyer, İstanbul. (UNIQ Istanbul)
  • {search:sariyer-otelleri,Sarıyer Otelleri}