Kum Plajları İle Çocuklu Ailelerin Gidebileceği Tatil Beldeleri

Kum Plajları İle Çocuklu Ailelerin Gidebileceği Tatil Beldeleri

Paylaş
Diley Kuru  
Eklenme: 22 Haziran 2018
 • Son Güncellenme: 19 Şubat 2024
Kum Plajları İle Çocuklu Ailelerin Gidebileceği Tatil Beldeleri

Çocuklu aileler, tatilde gidecekleri yere karar verirken pek çok kıstası gözden geçirmek durumunda kalıyorlar. Zira özellikle küçük çocuğu olanlar için gidecekleri yerde kum plaj, sıcak ve sığ deniz ve huzurlu bir ortam birincil öncelik olarak görülüyor. Bununla birlikte temiz ve nemsiz bir hava gibi unsurlar da ailelerin karar vermesinde önemli bir role sahip. Aile için uygun tatil yerleri listemizde biz de bunları ön planda tuttuk. Daha büyük çocuğu olan ailelerde ise doğa ve su sporu aktivite imkanlarının olması gibi etkenlerin ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Biz de tüm bunların ışığında, çocuklu ailelerin "Tatilde nereye gitsek?" sorusuna cevap olabilecek bir liste hazırlayarak, tüm bu saydığımız kriterleri bünyesinde barındıran tatil beldelerini mercek altına aldık. En iyi aile tatil yerlerinden oluşan listemiz sizlerle!

{ad:0}

Sizin de bu liste dışında tecrübe ettiğiniz yerler varsa, yazının sonundaki yorum kısmına belirterek diğer ailelerle tavsiyelerinizi paylaşabilirsiniz. Ayrıca bu tür yazılar dikkatinizi çekiyorsa blog sayfamızda yer alan Açılmayı Sevmeyenlere: Türkiye'nin En Sığ Denizleri adlı içeriğimize de göz atabilirsiniz.

Ayvalık / Balıkesir

ayvalık

Balıkesir'in popüler tatil beldelerinden biri olan Ayvalık, sahip olduğu taş sokakları, oksijeni bol doğası ve tertemiz denizi ile aile tatili denince akla gelen harika bir tatil bölgesi. Ayvalık Merkez'e 8 km mesafede bulunan ve 7 km uzunluğunda olan Sarımsaklı Plajı ise, beldenin en ünlü plajı olarak biliniyor. Hem kum hem de denizinin sığ olmasından dolayı da çocuklu aileler için Sarımsaklı Plajı'nın fazlasıyla ideal olduğunu söyleyebiliriz. Dilerseniz Ayvalık Otelleri sayfamıza göz atarak konaklayabileceğiniz kaliteli tesisleri de keşfedebilirsiniz. Eğer bölge hakkında daha kapsamlı bilgiler edinmek isterseniz de Ayvalık Gezi Rehberi yazımızı okuyabilirsiniz. Balıkesir Ayvalık, aile ile gidilebilecek tatil yerleri seçenekleri arasından fazlasıyla öne çıkıyor.

{search:ayvalik-otelleri,Ayvalık Otelleri}

Ölüdeniz / Fethiye

ölüdeniz

Zaten plajıyla son derece ünlü olan beldelerimizden Ölüdeniz, çocuklu ailelerin tercih ettiği bir başka tatil beldesi. 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz Plajı'na ev sahipliği yapan bölge, çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırlıyor sezon boyunca. Avrupa'da Blue Lagoon ismi ile bilinen bu plaj, tertemiz kumsalları ve durgun denizi ile çocuklu ailelerin gözdesi olabilecek plajlardan bir tanesi olarak listedeki yerini alıyor. Bir bütün olarak Ölüdeniz’e ideal aile plajı diyebiliriz. Eğer Fethiye Ölüdeniz tatilinizi daha ekonomik bir şekilde getirmek isterseniz, sitemizdeki Ölüdeniz Otelleri sayfasından karşılaştırma yaparak bütçenize en uygun oteli bulabilirsiniz. Ayrıca tatiliniz boyunca Ölüdeniz’in tüm olanaklarından yararlanmak isterseniz de Ölüdeniz: Gezilecek Yerler Yapılacak 10 Şey adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

{search:oludeniz-otelleri,Ölüdeniz Otelleri}

Çeşme / İzmir

çeşme

Aile tatil yerleri tavsiyelerimizden bir diğeri ise İzmir'in popüler tatil beldelerinden Çeşme. İncecik kumlarla kaplı plajlarıyla çocuklu ailelerin en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Özellikle Çeşme Ilıca Plajı, küçük çocuğu olan ailelerin rahatlıkla tercih edebileceği bir plaj. Deniz, uzun bir mesafe boyunca sığ ve suyun sıcaklığı da oldukça ideal. Dolayısıyla burası size bu anlamda büyük bir rahatlık sağlayabilir. Tatilinizde keyifle konaklayabileceğiniz tesisleri sitemizin Çeşme Otelleri sayfasını kullanarak keşfedebilirsiniz. 

{search:cesme-otelleri,Çeşme Otelleri}

Alanya / Antalya

alanya

Antalya'nın en önemli turistik beldeleri arasında yer alan Alanya, uzun tatil sezonu boyunca yüzbinlerce yerli ve yabancı turisti misafir ediyor. Alanya'da bulunan ve 2 km'lik uzunluğu ile bilinen Kleopatra Plajı, renkli kumları, tertemiz denizi ve 8-10 metreye kadar sığ olmasıyla küçük çocuklu aileler için de son derece güvenli bir ortam oluşturuyor. Mavi bayrak sahibi de olan plajın etrafında çok sayıda konaklama alternatifi de mevcut. Ekonomik bir Alanya tatili için Alanya Otelleri sayfamızdan karşılaştırma yapmayı ihmal etmeyin.

{search:alanya-otelleri,Alanya Otelleri}

Didim / Aydın

didim

Hem Ege'nin hem de Aydın'ın gözde tatil merkezlerinden biri olarak bilinen Didim, antik kentleri, pırıl pırıl denizi ve altın sarısı kumsalları ile her yıl çok sayıda turisti misafir ediyor. Didim'in en meşhur plajı olan Altınkum Plajı ise, ülkemizde çocuklu ailelerin güvenle denize girebileceği plajlardan biri. 500 metre uzunluğundaki plaj, aile plajları arasında çok popüler ve mavi bayrak ödülü almış plajlarımızdan biri aynı zamanda. Siz şezlongunuzda kitabınızı okurken, çocuklarınız da güvenle denize girebilirler burada. En kaliteli konaklama tesislerini keşfetmek için Didim Otelleri sayfamıza bakmayı unutmayın. Şimdiden huzurlu ve güvenli tatiller dileriz.

{search:didim-otelleri,Didim Otelleri}

Kızkalesi / Mersin

kızkalesi

Mersin'in sahip olduğu güzel sayfiye yerlerinden biri Kızkalesi. Belde, kendisiyle aynı ismi taşıyan bir plaja da ev sahipliği yapıyor. İncecik kumları ve muhteşem manzarası ile gönüllerde taht kuran Kızkalesi Plajı, mavi bayrak sahibi plajlarımızdan biri aynı zamanda. Denizinin muhteşem olmasının yanı sıra, 50 metreye kadar sığ olması ve birden derinleşmemesinden dolayı küçük çocuklu aileler için oldukça ideal bir plaj olma özelliği taşıyor. Ayrıca beldeyi sarıp sarmalayan yemyeşil doğası ve bol oksijenli havası sayesinde insanı huzurla doldurmayı da başarıyor. Kızkalesi’nin eşsiz doğal güzellikleri içerisinde konaklayabileceğiniz birbirinden güzel tesisler için Kızkalesi Otelleri adlı sayfamıza bakabilirsiniz.

{search:kizkalesi-otelleri,Kızkalesi Otelleri}

Datça/Muğla

datça

Ülkemizin en güzel tatil beldeleri arasında gösterilen Datça, kumsalları, doğal zenginlikleri ve tarihi dokusu ile bir gidenin bir daha gitmek isteyeceği kadar hafızalardan silinmeyecek güzelliklerle dolu. sadece kum plajları ile değil, nemsiz ve oksijeni bol havası ile de çocuklarınızla birlikte oldukça rahat bir tatil yapmanıza imkan sağlıyor. Elbette merkeze yürüme mesafesinde bulunan çok sayıda plaj da var. Özellikle Kumluk Plajı, hem ince kumları hem de denizin sığ olmasından ötürü çocuklu ailelerin işlerini bir hayli kolaylaştırıyor. Eğer farklı ve yaratıcı konseptler eşliğinde konaklama deneyimizi bir seviye üste taşımak isterseniz, Datça Butik Otelleri sayfamızdan en özgü konsept otelleri keşfedebilirsiniz. Eğer tatilinizden önce Datça hakkında daha kapsamlı bilgiler edinmek isterseniz de Datça Gezi Rehberi isimli blog içeriğimize göz atabilirsiniz.

{search:datca-otelleri,Datça Otelleri}

Akyarlar / Bodrum

akyarlar

Bodrum'un saklı cennetlerinden Akyarlar, muhteşem denizi ve sapsarı kumsalı ile çocuklu ailelerin oldukça rahat edebileceği bir tatil seçeneği. Eski bir Rum köyü olan Akyarlar, Bodrum Merkez'e yaklaşık 20 km mesafede yer alıyor. Akyarlar'da su derinliği, sahilden 50 metreye kadar gittiğinizde bile diz mesafesinde kalıyor. Yani adeta deniz içerisinde yürüyebiliyorsunuz. Bu yüzden hem çocuklar için gerçekten güvenli hem de açılmayı sevmeyenlerin keyif alabileceği cinsten. Bodrum’un otelleri elbette tüm dünyada tanınmış bir kaliteye sahip fakat nispeten daha sakin bir konaklama isterseniz Akyarlar Otelleri sayfamızdan kendiniz için en uygun tesisleri keşfedebilirsiniz.

{search:akyarlar-otelleri,Akyarlar Otelleri}

Son olarak çocukla tatile gittiğinizde bavulunuza koymanız gerekenleri derlediğimiz Çocukla Tatile Giderken Alınması Gerekenler adlı yazımızı okumadan tatil bavulunuzu hazırlamayın!

Yorumlar

Adem boyukkorbuz 
03.09.2021
turkiyenin en guzel plajlari, altinkum cesme, ve ilica plaji, mutlaka denemelisiniz
ibrahim 
13.04.2021
ALANYA Kleopatra neresi sığ.. değil çocuk normal turist için bile zorlu bir deniz.
Volkan Demiraslan 
24.08.2018
Dünyada kendi kendini temizleyen tek körfez olan Saros Körfesi Enez Altınkum Plajı.
tolga yazan 
29.06.2018
Pamucak, İztuzu, Patara, Alanya İncekum ve Side Kum Plajı, çocuklar için deniz derinliği olarak tercih edilecek yerlerin başında gelir.
Nuray cicek 
28.06.2018
Datça hariç bütün koylara gittim. Sıcak deniz suyu sevenler Kızkalesi ve Didim'i, Bodrum'u tercih edebilir. Ayvalık çok güzel fakat su soğuk. Benim çocuklarım her şartta denize girer. Cennet ülkemin cennet koyları. Hepsi birbirinden güzel.
Daha fazla yorum gör