Çantanız Hazır mı: Çocukla Tatile Giderken Alınması Gerekenler

Çantanız Hazır mı: Çocukla Tatile Giderken Alınması Gerekenler

Paylaş
Deniz Altungül  
Eklenme: 14 Haziran 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Çantanız Hazır mı: Çocukla Tatile Giderken Alınması Gerekenler

Aylardır beklediğiniz o dönem geldi: Tatile gidiyorsunuz! Tabii unutulmaz güzellikte bir tatil için olmazsa olmazlardan biri de tatil ihtiyaçlarını iyi belirlemek ve bu doğrultuda bir alışveriş yapmak. Size önerimiz, alışveriş yapmadan önce bir tatil ihtiyaç listesi oluşturmanız yönünde olur. Eğer tatile çocuğunuzla çıkıyorsanız bu liste çok daha önemli bir hale geliyor. Hiç endişelenmeyin; çocuk ve bebek tatil listesini sizinle paylaşacağız ve aklınızdaki "Çocukla tatile giderken yanımızda bulunması gerekenler nelerdir?" sorusunun yanıtını ek önerilerimizle birlikte vereceğiz.

{ad:0}

Bu konuya çalışırken işin uzmanlarına danıştık, piyasayı didik didik edip, araştırdık. Geniş ürün yelpazesi ve alanında öncü olarak geliştirdiği pratik ürünlerle her zaman dikkatimizi çeken Decathlon bu konuyu da çözmüş. Zaten yazları tatile gitmeden Decathlon’a mutlaka bir uğranıyor. Çocukların tatil ihtiyaçların için Decathlon çocuk yüzme ürünlerine kesinlikle göz atmanızı öneririz. Güneşten korumaya yardımcı deniz kıyafetlerinden eğlenceli su aktivite ürünlerine kadar her şey var.

Biz listemizi yaptık. Şimdi, beğendiğimiz ürün önerilerine de yer verdiğimiz listemize göz atma zamanı!

Çocukla Tatile Giderken Yanınıza Almanız Gereken Giyecekler ve Tekstil Ürünleri

Çantanız Hazır mı: Çocukla Tatile Giderken Alınması Gerekenler

Çocukla ya da bebekle tatile çıkarken almanız gereken giyecekleri bir liste haline getirmek, herhangi bir şeyi yanınıza almayı unutmanızı engelleyebilir. Bu sebeple size küçük bir liste hazırladık. Burada hangi üründen kaç adet alacağınız tatilinizin uzunluğuna ve çocuğunuzun huyuna kalmış. Bazı çocuklar tatilde çeşit çeşit kıyafet giymeyi sever, bazısı tek kıyafetle tüm tatili geçirmek isteyebilir!

  • Pantolon, şort, etek, elbise
  • Tişört, sweatshirt, yağmurluk
  • Polar hırka (Akşam saatlerinde havanın soğuk olma ihtimaline karşı)
  • Pijama
  • İç çamaşırları
  • Çorap
  • Şapka
  • Ayakkabı, terlik
  • Mayo/plaj şortu, bikini
  • Plaj giysisi (tuzlanmasına üzülmeyeceğiniz eski tişört ve şortlar da olur)
  • Çocuk güneş gözlüğü (çok şart değil ama çocuklar yetişkinlerin gözlüklerine özenebiliyorlar. Kendi gözlüğünüzü güvence altına almış olursunuz.)
  • Plaj havlusu, deniz pançosu

Giyeceklerin yanı sıra, özellikle bebeğiniz varsa yanınıza bu ürünleri de almak isteyebilirsiniz: Pike, ince bir battaniye, yastık ve nevresim takımı (İhtiyaç olduğunu düşünüyorsanız)

Gelin, bu kategorideki bazı önemli ürünlerin sahip olması gereken özelliklere daha yakından bakalım!

Güneşten Koruyacak Giyecekler

Çantanız Hazır mı: Çocukla Tatile Giderken Alınması Gerekenler

Güneş kremi kullanımı güneşten korunmak adına olmazsa olmaz, fakat söz konusu çocuklar olduğunda bu konuda daha hassas olmak gerekiyor. "Çocukla tatilde ne tür kıyafetler tercih edilmeli?" sorusunun cevabı olan UV korumalı çocuk kıyafetleri ise tam bu noktada size yardımcı olabilir! Çocuğunuz kumlarla oynarken ya da denize, havuza girerken bile kullanabileceğiniz giysileri alırken, uzun kollu ve güneşten korumak için vücudu maksimum seviyede kapatıyor olmalarına dikkat etmelisiniz. Ek olarak, giysinin kolay bir şekilde giydiriliyor olması da arayabileceğiniz özelliklerden biri olabilir. UV korumalı çocuk kıyafetlerini Dechatlon’da bulabilirsiniz:

Bebeğinizin vücudunun UV ışınlarından korunması kadar, şapka kullanımı sayesinde başını korumak da önemli. Satın alacağınız şapkanın, çocuğunuzun başını korunaklı bir şekilde sarmasına ek olarak ensesini de kapatmasına dikkat edin. Ayrıca şapkanın ıslak olsa bile UV ışınlarına karşı koruma sağlaması oldukça önemli bir konu! Bu sayede tatil boyunca su aktivitelerinden vazgeçemeyen çocuklarınızın cildini UV ışınlarına karşı daha üst derecede koruyabilirsiniz. UV korumalı çocuk şapkası için Decathlon’a göz atabilirsiniz.

Havlu

Çocuğunuzun denizden ya da havuzdan çıktıktan sonra hızlı ve etkili bir şekilde kurulanmasını sağlayacak bir havlu seçmek gerekiyor. Bunlara ek olarak çocuk tatil çantasında yerden tasarruf etmenize yardımcı olacak bir seçenek de hiç fena olmaz, değil mi? İşte, bu noktada size önerimiz; kesinlikle mikrofiber havluları tercih etmenizden yana olur!

Bebek Panço

Evet, biliyoruz; çocuklara tatildeyken lafınızı dinletmek çok daha zor olabiliyor. Çünkü onlar, zamanlarının bir anını bile eğlenceden uzak geçirmek istemiyorlar! Bu sebeple, seçtiğiniz çocuk plaj ürünlerinin de bu açıdan onlara hitap etmesinde fayda var. Örneğin havuzdan ya da denizden çıkan çocuğunuzun kurulanması için havluya alternatif olarak bebek plaj pançolarını tercih edebilirsiniz. Bizce "Çocukla denize giderken ne alınır?" sorusunun en önemli yanıtlarından biri olan çocuk havlu pançolar, renkli desenleriyle çocuklarınızı ve kolay giydirilebilirliği, etkili bir kurutma sağlaması ile sizi mutlu edebilir.

Çocukla Tatile Giderken Yanınıza Almanız Gereken Su Aktivitesi Ürünleri

Çantanız Hazır mı: Çocukla Tatile Giderken Alınması Gerekenler

Tatil, sizin için yılın yorgunluğunu bir nebze atma zamanıyken çocuğunuz için eğlencenin doruk noktası! Onun mutlu olmasının ise sizi daha mutlu ettiği tartışmaya açık olmayan bir gerçek. Çocuğunuzun tatilde bol bol oyun oynaması ve eğlence katsayısını artırması için çocukla ya da bebekle havuza giderken alınması gereken başlıca su aktivitesi ürünlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Deniz simidi ya da kolluk
  • Deniz yatağı (tenteli ürünleri tercih edebilirsiniz)
  • Şnorkel dalış maskesi (yüzmeyi bilen çocuklar için)
  • Plaj kova seti
  • Çocuğunuzun sevdiği ve plajda ya da havuz kenarında oynayabileceği diğer oyuncaklar

Özellikle yüzmeyi bilen ya da yeni yeni öğrenen çocuklar için deniz altını rahat bir şekilde görebilmek, keşfedebilmek mükemmel bir aktivite. Siz de çocuğunuza şnorkel dalış maskesi alarak denizde ya da havuzda zaman geçirmeyi onlar açısından daha sıra dışı hale getirebilirsiniz! Peki, çocuk için şnorkel dalış maskesi seçimi yaparken hangi özellikleri aramalısınız?

Şnorkel Dalış Maskesi: Bahsettiğimiz gibi; yüzmeyi, keşfetmeyi seven bir çocuğunuz varsa tatile giderken çocuğa alınacaklar listesine bizce şnorkel dalış maskesini de ekleyebilirsiniz. Hatta denizin yüzeyini keşfetmek isteyen bir yetişkinseniz size de bir şnorkel dalış maskesi almanızı önerebiliriz!

Şnorkel dalış maskesi alırken beden seçimini doğru bir şekilde yapmak önemli. Çocuğunuzun yüzüne uyum sağlayabilecek, yüzünü sıkmayacak, kırılmaz camdan üretilen ürünlere öncelik verebilirsiniz.

Çocuğunuzla Tatile Çıkarken Yanınıza Almanız Gereken Sağlık Ürünleri ve Hijyenik Ürünler

Plajda, havuz kenarında güzel zaman geçirmelerini sağlarken olası olumsuz durumlara karşı önlem almak da gerekli. Bu sebeple çocukla ya da bebekle tatile gitmeden önce aşağıdaki ürünleri valizinize koyduğunuzdan emin olmalısınız.

  • Çocuklar için güneş kremi (Suya dirençli, kokusuz, non-alerjenik, 50 SPF gibi yüksek faktörlü ürünler çocuklar için en uygun güneş kremleri)
  • Güneş sonrası kremi
  • Ateş ölçer
  • İlk yardım çantası
  • Çocuğunuzun kullandığı ilaçlar ya da ihtiyaç duyabileceği ilaçlar
  • Sinek kovucu solüsyonlar

Peki ya, tatile giderken yanınıza almanız gereken hijyenik ürünler?

  • Mayo çocuk bezi
  • Normal çocuk bezi
  • Çocuk diş fırçası ve diş macunu
  • Islak mendil
  • Mendil
  • Antiseptik solüsyon

Bonus: Tatil Boyunca Aktiviteden Aktiviteye Koşmak İsteyen Ebeveynlere Ürün Önerileri

Çantanız Hazır mı: Çocukla Tatile Giderken Alınması Gerekenler

Tatile giderken çocuğa alınacaklar listesine kendiniz için de bir şeyler eklemek ve bu sayede çocuklar gibi eğlenmek istemez misiniz? İşte, su sporlarını seven ebeveynlerin tatile alışverişi listesine ekleyebilecekleri o ürünler:

  • Deniz Şortu: Sörf yapıyor ya da bu sene yapmayı düşünüyorsanız öncelikle ihtiyacınız olan ürün, bu spora elverişli bir mayo ya da şort! Vücut yapısı ile uyum sağlayabilecek, dalga sebebiyle kaymayacak bir bel yapısına ve kumaşa sahip olan bir alternatif seçtiğinize emin olmalısınız! Sörf yapanlar için ekstra önem taşıyan bu özelliklere, sörf yapmıyorsanız bile dikkat etmeniz avantajınıza! İşte, bu özellikleri karşılayan bir deniz şortu önerisi!
  • Yüzücü Gözlüğü: Gözlerinizi deniz ya da havuz suyundan korumak ve nispeten daha rahat bir şekilde yüzebilmek için yüzücü gözlüğünü de alışveriş sepetine koymanızı öneririz. Yüzücü gözlüğü seçiminde, yüzünüze uygun beden seçimi yaptığınıza ve gözlüklerin göz kenarında iz bırakmayacak şekilde tasarlanmış olmasına dikkat edebilirsiniz.
  • Su Altı Keşif Maskesi: Su altı ile buluşmayı sevenlerdenseniz bunu konforlu bir şekilde yapmak hakkınız! Ağızdan ve burundan nefes almaya imkân veren, rahat bir şekilde dalış yapmanıza yardımcı olan şnorkel deniz maskeleri, panoramik bir görünüm sağlamaları ile ön plana çıkıyor.
  • Şnorkelle Dalış Paleti: Eğer şnorkel yapmak istiyorsanız paletsiz olur mu? Dalış sırasında daha az efor sarf edip daha az yorulmanızı sağlayan şnorkelle dalış paletleri, dalış yapmak isteyenlerin edinmesi gereken su aktivitesi ürünlerinden!
  • Su Geçirmez Çanta: Su aktiviteleri sırasında cep telefonu gibi elektronik cihazların ya da sizin için gerekli olan belgelerin ıslanma ihtimalinden çekiniyorsanız haklısınız! Fakat hiç endişe etmeyin; bunun için bir önerimiz var: Su geçirmez çantalar.
  • Şişme Kano: Tatilde farklı, heyecan verici, unutulmaz bir yaz aktivitesi yapmak istiyorsanız haydi, atlayın kanoya; eğlence başlasın! 2-3 kişinin binebileceği şişirilebilir kanolar, sevdiklerinizle keyifli anlar yaşamanızın anahtarı.

"Çocukla denize giderken ne alınır?" sorusunun yanıtını verdik ve buna ek olarak, tatile giderken yetişkinlerin de en az çocukları kadar eğlenmelerine yardımcı olacak yetişkin su aktiviteleri ürünlerini sizlerle paylaştık. Her ne kadar bunlar, güzel bir yaz tatili için önemli olsa da çocukla tatil için nasıl bir otelde konaklamalı, bu konuda da ince eleyip sık dokumalısınız. Eğer hâlâ rezervasyonunuzu yaptırmadıysanız, hemen Neredekal.com’daki aile dostu otellere göz atabilir ve size en uygun oteli seçebilirsiniz.

Sıraladığımız su aktiviteleri ürünleri, plaj ürünleri ve daha fazlası için ise Decathlon’a göz atmayı unutmayın!

Benzer Yazılar