Yazın Bodrum'da Yapılacak 15 Şey

Yazın Bodrum'da Yapılacak 15 Şey

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 02 Haziran 2020
 • Son Güncellenme: 16 Ocak 2024
Yazın Bodrum'da Yapılacak 15 Şey

Bodrum sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da en gözde tatil destinasyonlarından biri. Mavi bayraklı plajları, tarihi zenginlikleri ve eğlence dolu gece hayatı ile ünlü bu Ege incisi, yaz aylarında ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Peki, Bodrum'da yazın neler yapabilirsiniz? Bu rehberde, Bodrum'un gizli kalmış plajlarından, lezzet duraklarına, kültürel etkinliklerden, adrenalin dolu maceralara kadar yazın Bodrum'da yapmanız gereken 15 harika aktiviteyi sizler için sıraladık. Valizlerinizi hazırlayın ve bu eşsiz Ege kasabasının keyfini çıkarmak için hazır olun!

{ad:0}

{search:bodrum-otelleri,Bodrum Otelleri}

Yel Değirmenlerine Gidin

Antik dönemlerden günümüze kadar gelebilmeyi başaran tarihi Bodrum Yel Değirmenleri, köklü bir geçmişi ile de dikkat çekiyor. Şehrin simgelerinden biri olan değirmenler, Bodrum denilince ilk akla gelen yerlerin başında bulunuyor. Bir tarafında Bodrum merkez bir tarafında Gümbet olan yel değirmenleri, özellikle gün batımında turistler kadar Bodrumluların da akın ettiği bir konumda.

Kuytu Bahçe'de Kahvaltı Yapın

Bodrum’un yeni yüzü olan Kuytu Bahçe, narenciye ağaçlarının etrafı sardığı keyifli bir ortamda güne güzel bir başlangıç yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Zengin menüsü; el açması otlu böreği, pişisi, ev yapımı reçelleri, zeytin çeşitleri, bahçeden organik yumurtaları ve daha nice lezzetleri bir kez gelenin yeniden gelmek için can attığı bir yer. Kuytu Bahçe'de sizler leziz kahvaltılıkların tadını çıkarırken miniklerin de bahçede doyasıya eğlenebileceğini hemen hatırlatalım.

Bodrum Kalesi'ni Gezin 

Bodrum’un simgesi haline gelmiş olan Bodrum Kalesi, Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak kullanıyor. Müzekart ile girişlerin yapılabildiği müze, yıl boyunca pazartesi günleri hariç her gün halkın ziyarete açık. Saint Jean şövalyeleri tarafından 15. yy. ve 16. yy arası arasında inşa edilmiş kale tüm görkemiyle Bodrum’un simasını oluşturmaya devam ediyor.

Halikarnas Mozalesi'ne Gidin 

Dünyanın Yedi Harikası listesinde yer alan Bodrum'daki Halikarnas Mozolesi (Mausoleion), Kral Mousolos adına karısı ve kız kardeşi Artemisia tarafından Halikarnassos'ta yani antik Bodrum’da yapılmış bir anıt mezar aslında. Halikarnas Mozolesi, kolonlarıyla Yunan mimarisini, piramit şeklindeki çatısıyla da Mısır mimarisinin birleşmiş hali. Halikarnas Mozolesi'nin kalıntılarının olduğu alana Müzekart ile giriş yaparak bu efsanevi mozolenin kalıntılarını inceleyebilirsiniz.

Marmarina Saraylı Restaurant’ta Çökertme Kebabı Yiyin

Marmarina Saraylı Restaurant

Anadolu ve Osmanlı Saray mutfağının seçkin lezzetlerinin yanı sıra Bodrum’a özgü yöresel yemekleri de tadabileceğiniz bir restoran Marmarina Saraylı Mutfağı. Soğan kebabından Mahmudiye’ye, Bodrum’un ünlü lezzeti çökertme kebabından Ege mezelerine kadar birbirinden farklı tatları bu restoranda deneyimleyebilirsiniz.

Fink Beach Club’ta Denize Girin

Fink Beach Club, Bodrum'un en güzel sahillerine ev sahipliği yapan Ortakent’te mavi bayraklı bir denize sahip. Fink Beach Club’ta deniz tutkunları sadece denize girip güneşlenmiyor. Eğlenceli aktivitelere katılıyor, restoranda makarnalarından tostlara, barında kokteyllerden alkolsüz içeceklere kadar farklı lezzetlerin tadına bakıyor ve günü sonuna kadar yaşayarak tadını çıkartıyor. Sizler de gün boyunca hem keyifli zaman geçireyim hem de denizin ve güneşin tadını çıkartayım diyorsanız Fink Beach Club'u gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Gümbet Watersports’ta Parasailing Yapın

Gümbet Watersport

Plajları ve sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden eğlenceleri ile öne çıkan Gümbet, gündüzleri de adrenalin dolu su sporları ile öne çıkıyor. Su sporları tutkunuysanız, farklı aktivitelerden tutun da muz üzerinde gitmeye ve parasailingle Bodrum’u bir de denizden izlemeye kadar eğlence dolu bir gün Gümbet Watersports’ta sizleri bekliyor.

Era Bodrum Yelken Kulübü’nde Maviliklere Yelken Açın

Bodrum’da işini en iyi şekilde yapan kulüplerin başında geliyor Era. 1989 yılında ilk kez Era Yatçılık'ın Bodrum Kupası Yat Yarışları'nı organize etmesi ile Era Bodrum Yelken Kulübü'nü kurma fikri ortaya çıkıyor ve kulüp bu günlere kadar geliyor. Sizler de Bodrum tatilinizde Ege’nin maviliklerine yelken açmak isterseniz Era Bodrum Yelken Kulübü’nü tercih edebilirsiniz.

Countryranch Çiftliğinde At Binin

Countryranch bünyesinde hem atlı spor kulübüne hem de köpek oteli ve köpek eğitim merkezine ev sahipliği yapıyor. Kahvaltı hizmetinin de verildiği çiftliği özellikle çocuklar çok seviyor. Sadece çocuklar değil yetişkinlerin de çok sevdiği bu mekanda at binebilir, bir şeyler atıştırabilir ve gün boyunca sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Marina Yacht Club Bodrum’da Caz Müziği Eşliğinde Eğlenin

Bodrum merkezin en keyifli yerlerinden biri belki de Marina Yacht Club olsa gerek. Bünyesinde bulunan dört ayrı barı, canlı müziği ve deniz havası ile merkezde keyifli vakit geçirmek isterseniz gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Bodrum Golf & Tennis Club’ta Golf Oynayın

Ortakent’te konumlanan Bodrum Golf & Tennis Club, golf ve tenis tutkunlarının uğrak mekanlarından biri olarak öne çıkıyor. Ulusal ve uluslararası turnuvalara da ev sahipliği yapan Bodrum Golf & Tennis Club, 120 dönüm arazi üzerinde kurulu. Uluslararası standartlardaki golf sahasının ve yine uluslararası standartlardaki tenis kortlarının yanı sıra restoranı, kafeteryası ve barları ile 2012 yılından bu yana hizmet vermeye devam ediyor.

Bodrum’un Güzide Koylarını Keşfe Çıkın

2009’dan günümüze kadar yüz binlerce yerli ve yabancı turisti teknelerinde en iyi şekilde ağırlayan Naviga Yatçılık, yeni misafirlerini mavi yolculuk standartlarında ağırlayabilmek için bekliyor. Sizler de Ege’de unutamayacağınız bir mavi yolculuk deneyimi yaşamak istiyorsanız; misafirlerinin transfer, catering, otel konaklama, ekstra turlar gibi her türlü ihtiyacını karşılayan Naviga Yatçılığı tercih edebilirsiniz.

Antik Tiyatro’da Gün Batımını İzleyin

Tam 2400 yıldır tüm görkemiyle ayakta duran Bodrum Antik Tiyatro’sunda binlerce yıldır insanlar; müzik dinliyor, tiyatro gösterileri izliyor. Günümüzde de zaman zaman çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapan antik tiyatroyu pazartesi günleri hariç Müzekart ile yıl boyunca ziyaret edilebilirsiniz. Ancak bu noktada bizlerin tavsiyesi gün batımında tiyatronun basamaklarından güneşin batışına şahitlik etmeniz yönünde. Emin olun asla pişman olmayacaksınız.

Zai Bodrum'un Huzurlu Bahçesinde Kitap Okuyun

Yeni nesil kahveci ve yeni nesil kütüphane desek yanlış olmaz sarım Zai Bodrum için.. Yemyeşil ağaçlarla çevrili bahçesinin içinden akan suyu ve o suyun dinlendirici sesi ile kitap okurken yudumladığınız espressonun verdiği huzur emin olun paha biçilemez.

Off Gümüşlük’te Deniz Ürünlerini Tadın

Denize sıfır bir konumda yer alan Off Gümüşlük’te sürpriz isimlerin canlı performansları eşliğinde keyifli bir akşam geçirebilirsiniz. Adeta denizin içinde yer alan oturma alanlarında size birbirinden leziz mezeler ve deniz ürünleri eşlik ederken gün batımının o romantik ortamı ile ruhunuzu da doyurabilirsiniz.

Bodrum hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isteyenleri Bodrum Gezi Rehberi sayfamıza bekliyoruz. 

Yorumlar

Zeynep erdemir 
07.12.2020
Gümüşlük limon.muhtesem tarihi bir mekan ve kral yolu.günbatimi enfes doğası ve güleryüzlü personeli
Umay Gök 
07.06.2020
Harika bir yazı olmuş elinize sağlık soluksuz okudum.
Yasemin 
06.06.2020
Ah Bodrumum dedim yazıyı okuyunca. Bodrum’da yapılacak o kadar çok şey var ki… Ama hiçbir şey yapmasanız bile sahile gidip o güzel denize karşı rakını yudumlamak, kavununu yemek, peynirini arada yuvarlamak, aşkı yaşamak…