Manisa Gezi Rehberi
1 Fotoğraf
Aktiviteler
Mekanlar
Gezilecek Yerler
Popüler Oteller

Manisa Gezi Rehberi

Ege Bölgesi'nin göz bebeği olan Manisa, doğası, temiz havası, ormanlık alanları ve tarihi yapıları ile hafızalarda uzun süre yer ediniyor. Tatilseverler için hazırladığımız Manisa gezi rehberi ile bölgeye ait olan tüm bilgilere kolayca ulaşabilir, bölge hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Manisa Hakkında

Bölgenin tarihihakkında detaylı bilgilere geçmeden önce Manisa hangi bölgede sorusuna cevap bularak başlayabilirsiniz. Ege Bölgesi'nin ortasında bulunarak, Anadolu Yarımadası'nın batı bölgesinde kalıyor. Coğrafi konumu nedeniyle birçok şehir ile komşu olan Manisa, 6 farklı sınır ile bir arada bulunuyor. Ege Bölgesi'nin en büyük 2.

il olması Manisa'nın dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. 13. 269 km2'lik bir alana sahip olması sayesinde, çeşitli tarihi yapılara, kalıntılara, camilere ve ormanlara sahip oluyor. Türkiye'nin büyük şehirleri arasında yer alan İzmir'e yakın olması ile ticaret ve turizmi sürekli olarak gelişiyor.

Şehrin bir dört bir yanı dağlarla çevrili olduğu için, yapılan aktivitelersırasında nefes kesici manzaralar ile karşılaşmak vazgeçilmez oluyor. Manisa'da bulunan Gediz Ovası'nın verimli toprakları da halkın kendi mahsulünü yetiştirmesini sağlıyor. Bu durumda yöresel lezzetlerin tadını ve kalitesini yüksek oranda arttırmaya yarıyor.

Damaklarda tat bırakan lezzetler çok eski tarihlerden bugüne dek taşınmayı başarıyor. Şehri gezerken her noktada bu tatlar ile karşılaşmanız mümkün oluyor. Eski tarihlerden bugüne dek hassasiyetle taşınmış başka bir değer ise yapılar oluyor. Manisa tarihi Antik Çağ uygarlıklarına kadar uzandığı için merkez dahil şehrin her noktasında bu yapıları görebilirsiniz.

Yunan boyuna bağlı olan uygarlıklar tarafından kurulan şehir, dönemin şartlarından dolayı göç edip Anadolu'ya yayılmaya başlıyor. Eski adıyla Magnesia olan kentin bazı yerleşim alanlarında bulunan kalıntılar bilim insanlarını Tunç Devri'ne kadar götürüyor. Mezar kalıntıları ve ayak izleri 26. 000 yıl öncesinden haberler veriyor.

Bu bilgiler Manisa'nın adeta sırlar şehri olduğunu gösteriyor. Osmanlı dönemine kadar çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan şehir, 1412 yılında Çelebi Mehmet tarafından idari birim haline getiriliyor. Şehzadeler Şehri olarak bilinen Manisa, o dönemden itibaren sancak beyliği yapılan şehir olarak ilan ediliyor.

Tarih boyunca önemli anlara ve olaylara şahitlik yapan şehir, günümüzde önemini ve maneviyatını sürdürmeye devam ediyor.

Manisa Harita ve Yol Tarifi

Manisa nerede sorusuna cevap bulduğunuzu düşünüyor iseniz bu tarihi bölgeyi tatil rotanıza ekleyebilirsiniz. Her dönem kolayca ulaşım sağlanabilen Manisa'ya kara yolu, hava yolu ve demir yolu ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu ulaşım yolları ile Manisa'ya nasıl gidilir bilmiyorsanız, şehrin size çeşitli seçenekler sunduğunu bilmeniz gerekiyor.

Eğer havayolunu tercih edecek olursanız, bulunduğunuz şehirden İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na ulaşabilirsiniz. İniş yaptıktan sonra dilerseniz otobüs servisleri ile dilerseniz de özel araç kiralayarak Manisa'ya gidebilirsiniz. Tren yolculuğu yaparak tatilinize başlamak isterseniz çeşitli şehirlerden kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bandırma, Balıkesir, İzmir, Uşak, Aydın ve Denizli'den hareket eden trenleri kullanarak konforlu bir şekilde şehre ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu duraklarda da kendinize uygun aracı seçip kiralama işlemi yapabilirsiniz. Karşınıza çıkan başka bir ulaşım şekli ise şahsi aracınız ile ulaşım yapmak oluyor.

İlk kez bu bölgeye gelecekseniz ve yollar hakkında bilgi sahibi değilseniz Manisa yol tarifi araştırması yaparak, dilediğiniz konforda ve şartta şehre ulaşabilirsiniz. Dilerseniz yol üzerinde bulunan tesislerde mola verip, yemek yiyebilirsiniz.

Manisa'nın Hava Durumu ve İklimi

Manisa hava durumu sizin veya tatil planlarınız için önemli bir kriter ise yola çıkmadan önce mutlaka hava şartlarını kontrol etmeniz gerekiyor. Hem hayalinizdeki tatil hem de gezilecek yerler için iklim şartları oldukça önemli faktörler arasında yer alıyor.

Çünkü şehrin batı bölgeleri ile doğu ve dağlık bölgeleri arasında farklı hava koşulları söz konusu oluyor. Gediz Nehri havzası dahil Manisa'nın batı bölgeleri Ege ve Akdeniz iklimi altında oluyor. Bu durumda karasal nitelikli iklimden etkilendiğini gösteriyor.

Fakat şehrin doğu ve dağlık bölgelerinde karasal iklimin başka bir etkisi olan İç Anadolu iklim etkisi görülüyor. Bu yüzden Manisa'da yaz ayları oldukça sıcak geçerken, kış ayları yağışlı geçiriyor. Manisa hava koşulları açısından değişken olduğu için şehirde yapılan etkinlikler ve festivallerde uygun tarihlerde gerçekleştiriliyor.

Yaz aylarında neredeyse 40 dereceyi bulan hava sıcaklıklarından dolayı festivaller ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde yapılıyor. Eğer bölgeyi ziyaret etmişken Manisa'nın eğlenceli festivallerine katılmak isterseniz tatil planlarınızı tarihlere göre ayarlayabilirsiniz.

Örnek Harita Görseli
Haritada gör

Popüler Oteller

Haftanın Otelleri
Kapadokya
Kıbrıs
Palandöken
Sapanca
Bolu
Kartepe
Antalya
Bodrum
Mardin
Gaziantep

Manisa Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Manisa'nın Neyi Meşhur?

Hem coğrafi açıdan hem de ulaşım açısından çeşitli avantajlarla dolu olan Manisa, tatilcilerin her anında şaşırtmaya devam ediyor. Peki sırlarla dolu olan Manisa neyi meşhur diye sorarsanız, öncelikli olarak şifalı mesir macunu cevabını alıyor olursunuz. Yıllardır nam salan bu macun 41 farklı baharat karışımı ile elde ediliyor. Şehrin her noktasında karşılaşılan mesir macunu aynı zamanda festivallerinde vazgeçilmezi oluyor. Yöresel lezzetlerden biri olan ve mesir macununun tadına benzer başka bir lezzet ise sultan çayı oluyor. Diğer adıyla mesir çayı odun köftesi, Manisa kebabı, Akhisar gazozu, Alaşehir kapaması, cilveli kahve ve daha birçok tat yöresel lezzetler arasında bulunuyor. Saymakla bitirilemeyen lezzetlerin dışında tarihi yapıları ile adını duyuran şehirde gezip görülecek mekanlaryer alıyor. Şehirdeki restoranlarda bu lezzetleri deneyebilirsiniz. Spil Dağı, Ağlayan Kaya, Kula Peribacaları, Muradiye Cami, Sardes Antik Kenti ve Manisa Kalesi'de görülmeye değecek olan yerler arasında bulunuyor.

Manisa'da Nerede Kalınır?

Manisa sınırları içinde tatil ve gezi planladığınız zaman kalacak yer sıkıntı çekmek neredeyse imkansız hale dönüşüyor. Eğer ilk kez bu bölgeye gidiyorsanız gezip görmek istediğiniz yerlere yakın konaklama alanı seçmeniz işinizi kolaylaştırır. Bu konuda Manisa haritası edinmek hem konaklama hem de gezme açısından oldukça işe yarıyor. Şehrin her ilçesinde bulunan otellerde konforlu bir şekilde konaklayabilirsiniz. Farklı imkanlarda hizmet veren uygun Manisa otelleri 3, 4 veya 5 yıldızlı olarak birbirinden ayrılır. Dilerseniz butik veya termal otellerde de dilediğiniz süre boyunca kalabilme imkanınız bulunuyor.

Manisa'da Nerede Alışveriş Yapılır?

Tarihi mekanlara sahip olan Manisa aynı zamanda tarihi çarşılara da sahip oluyor. Şehrin farklı noktalarında bulunan çarşılardan çeşitli alışverişler yapabilir, sevdiklerinizi hediye alma imkanı bulabilirsiniz. Kullanabileceğiniz Manisa harita uygulamaları ile ilçelerde bulunan alışveriş merkezlerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Alışveriş merkezlerinde ve çarşılarda bulunan geleneksel halılar, altın ve gümüş eşyalar ve giysiler misafirlerin ilgi alanları arasında kalıyor. Şehrin popüler caddelerindeki şirin dükkanlarda da alışveriş yapabilirsiniz.

Manisa'da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler Nerelerdir?

Manisa ,her yıl binlerce yerli ve yabancıyı ağırlayan ve misafir eden önemli şehirlerden biri oluyor. Sınırları içinde bulundurduğu tarihi yapılar ve mekanlar ile tatilcileri büyülüyor. Merkeze 5 km uzaklıkta bulunan Kurşunlu Kaplıcaları çeşitli hastalıklara şifa oluyor. Spil Dağı Milli Parkı dağ evleri, piknik alanları ve manzaraları ile huzur veriyor. Manisa Kalesi görkemi ve tasarımı ile sizi geçmişe götürüyor. Sırlarla dolu olan Sardes Antik Kenti 3 farklı bölümü ile hafızaları kazınıyor.

Manisa'da Gece Hayatı Nasıldır?

Manisa turizm faaliyetleri gelişen ve gelişmesini sürdüren aktivitelere sahip olduğu için gece hayatı oldukça renkli ve eğlenceli geçiyor. Özellikle şehir içinde bulunan Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin öğrenci kapasitesi sayesinde canlı ve hareketli zamanlar yaşanıyor. Canlı müziklerin yapıldığı kafe ve barlar şehrin farklı noktalarında faaliyet gösteriyor. Ayrıca türkü barlarında bulunduğu işletmelerde şehrin yöresel müzikleri de çalınıyor.