Manzarası ile Görülmeye Değer 8 Öğretmenevi

Manzarası ile Görülmeye Değer 8 Öğretmenevi

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 28 Aralık 2016
 • Son Güncellenme: 21 Ağustos 2023
Manzarası ile Görülmeye Değer 8 Öğretmenevi

Hepimizin hayatında bugünlere gelmemize büyük katkısı olan ve en önemlisi belki de yaşamımızı şekillendirecek önemli adımları atmamıza destek olan, unutulmaz öğretmen kahramanlar eminiz ki vardır. Hatta hepimiz, hayatımızda bir kez bile olsa ''keşke öğretmen olsaydım'' demiş ya da bu sözü pek çok yerde duymuşuzdur. Bu değerli insanların da, bir çocuğun hayatını değiştirmenin ve süper kahraman olmanın yanı sıra elbette ki kendilerine ve sevdiklerine vakit ayırmak istedikleri zamanlar var. Daha çok önem verilmesini temenni ettiğimiz öğretmenevleri de bu değerli zamanlar için sıklıkla tercih ediliyor. Öğretmenlerimizin çok avantajlı fiyatlara konaklama olanağı bulabildiği bu tesislerde, sizler de uygun fiyatlı ve keyifli bir seyahat geçirme olanağı bulabilirsiniz elbette. Biz de oldukça rağbet gören ve manzarasının görülmeye değer olduğu öğretmenevlerinin bir kısmını sizler için listeledik. Konaklamayacak dahi olsanız bile, en güzel öğretmenevlerini listelediğimiz bu yerlerin birinde manzaraya karşı oturup bir çay içmenizi tavsiye ederiz.

{ad:0}

1- Sabancı Beykoz Öğretmenevi

sabancı Beykoz öğretmenevi

İstanbul Anadolu Hisarı’nda yer alan Sabancı Beykoz Öğretmenevi, muhteşem manzaraya sahip tesislerden biri. Boğazın eşsiz güzelliğine karşı açık havada nefes alma, kafeterya ya da restoranında yemek yeme, oyun parkında çocuklarınızla keyifli bir gün geçirme, öğretmen buluşmaları, konaklama ve daha saymakla bitmeyecek nice aktiviteye olanak sağlayan bu tesis, aynı zamanda Akşam Sanat Okulu’na da ev sahipliği yapıyor. Sadece öğretmenlere açık olmayan tesise her vatandaş gidip, hizmetlerinden faydalanabilir. Kamu çalışanlarına indirim uygulayan tesis deniz kenarı öğretmenevleri arasında en çok tercih edilen yerler arasında.

2- Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi

adile sultan öğretmenevi

İstanbul – Üsküdar’da Validebağ Korusu içerisinde yer alan öğretmenevi, ziyaretçilerine şehrin kalbinde bambaşka bir deneyim yaşatıyor. Yemyeşil bir korunun içerisinde, kuş sesleri eşliğinde güzel bir gün geçirmenize olanak sunan Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi konaklamanın yanı sıra, özel davetler, organizasyonlar, sabah kahvaltıları, öğle ve akşam yemekleri gibi çeşitli olanakları bir arada sunuyor. Öğretmenevinin yer aldığı koru, efsane yapımlardan biri olan Hababam Sınıfı çekimlerine de bir dönemler ev sahipliği yapmış. Bugün Hababam Sınıfı Müzesi olan kasır, öğretmenevi ziyareti sırasında mutlaka vakit ayırılması gereken duraklardan biri.

3- Yeni Foça Öğretmenevi

yeni foça öğretmenevi

Ege Denizi kıyısında yer alan öğretmenevi 1994 yılında hizmete girmiş. İzmir’in en özel tatil beldelerinden biri olan Yeni Foça merkezine 1 km uzaklıkta yer alan tesis, konaklama, restoran, kafeterya ve konferans salonu gibi bölümlerden oluşmakta. Uygun fiyatlı bir deniz tatiline olanak sunan Yeni Foça Öğretmenevi, sunduğu hizmetler ve konumu ile bölgede yer alan pek çok konaklama birimi gibi herkes tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Deniz kenarı öğretmenevleri içerisinde Ege Denizi'nin muhteşem manzarasına karşı kahve içmenizi önerebileceğimiz bir tesis Yeni Foça Öğretmenevi.

4- Gelibolu Öğretmenevi

gelibolu öğretmenevi

Çanakkale’nin tarihi ve şirin ilçelerinden biri olan Gelibolu, sakinliği ve sınırsız güzelliği bir arada görmek isteyenlerin önemli duraklarından. Gün batımının en güzel hallerinden birine tanık olacağınız bu belde, ziyaretçilerinin büyük bir kısmını özellikle yaz aylarında ağırlıyor. Gelibolu Öğretmenevi ise ilçenin görülmeye değer manzarasına hakim bir konumda yer alıyor. Konaklama birimlerinin, Gelibolu kayalıklarının ve Fener Altı bölgesinin ön planda olduğu manzaralı restoranıyla tesis, bölgede yaşayanlar ve ziyaretçilerin uğrak yerlerinden biri.

5- Bodrum Öğretmenevi

bodrum öğretmenevi

Yazın başka kışın başka güzel ilçelerimizden biri olan Bodrum dört mevsim ziyaretçilerine unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşatıyor. Kumbahçe’de yer alan hem deniz hem de kale manzaralı bir konumda konaklama olanağı sunan Bodrum Öğretmenevi de, konaklama, restoran ve özel organizasyonlar için tercih edilmekte. Denizin yanı başında yer alan ve özel plajı bulunan tesiste hem uygun fiyatlı konaklama fırsatını değerlendirebilir, hem de Bodrum seyahatinizde sakin ama bir o kadar keyifli günler geçirebilirsiniz. Kimisine göre gün batımı en iyi olan öğretmenevi konumunda yer alan Bodrum Öğretmenevi'ni bir seyahatiniz sırasında deneyimlemenizi öneriyoruz.

6- Hasan Sağlam Konak Öğretmenevi

hasan sağlam öğretmenevi

İzmir’in Konak ilçesinde yer alan ve tarihi Kemeraltı Çarşısı’na yakın konumuyla dikkat çeken öğretmenevi, ildeki önemli simgesel yapılara da kolay ulaşım sağlamaktadır. Deniz manzaralı bahçe ve odalarıyla İzmir merkezinde hem aradığınız hizmeti hem de huzurlu ve sakin ortamı Hasan Sağlam Konak Öğretmenevi'nde bulabilirsiniz.

7- Dikili Öğretmenevi

dikili öğretmenevi

İzmir’in ilçelerinden biri olan Dikili, eşsiz manzarasına doyamayacağınız beldelerden biri. Midilli Adası’nın karşısında yer alan, mavi bayraklı plajları ve tertemiz deniziyle ilçe, tam olarak hayallerimizdeki sevimli sahil kasabası. Merkezinde yer alan Dikili Öğretmenevi’de tam olarak beldenin plajlarına sıfır konumda yer alıyor. Tesiste konaklamayacak olsanız da akşam saatlerinde kurulan sergilerden alışveriş yaptıktan sonra öğretmenevinde denize karşı güzel bir çay içmeden seyahatinizi sonlandırmamanızı tavsiye ederiz.

8- Şile/Ağva Öğretmenevi

İstanbul'un Şile ilçesinde yer alan Şile/Ağva Öğretmenevi, şehirden biraz uzaklaşmak isteyenler için ideal bir adres. Karadeniz sahili yamacında bulunan Şile/Ağva Öğretmen evinde güzel bir hafta sonu geçirebilir, öğretmenevi içerisinde bulunan kafeterya ve restoranlardan da faydalanabilirsiniz. Gün batımı en iyi olan öğretmenevi arayışınız varsa, Şile/Ağva Öğretmenevi'ni tercih edebilirsiniz.

Yorumlar

Tolga 
16.06.2021
Dikili Öğretmenevi diye resimdeki yer çay bahçesi ve yemek bölümünün olduğu yer.Konaklama yeri okulun içi ve leş gibi.Mecburen baska bir otelde kaldık.Gidecek olanların bilgisine..
Nermiye Eldeş 
24.02.2020
Öğretmenevlerinin yapılmasının nedeni uygun fiyatlarla öğretmenlerimizin, bakanlığımız çalışanları ve il milli eğitim müdürlüklerinde çalışan personelin uygun şartlarla kalabilecekleri orduevleri gibi hizmet alabilecekleri yerler olmasıydı. Ancak şimdi gördüğümüz bunun dışında kazanç sağlanacak gelir elde etmek için çalıştırılan yerler konumuna getirilmiş. Amacından sapmış, ticarethaneye dönüştüğünü üzülerek görüyoruz. Öğretmenlerimizin ve diğer çalışanların maaşlarından kesilen keseneklerin katkılarıyla yapılan yerlerin böyle olması üzücü.
yıldız soytürk 
25.10.2019
Kıyı bölgelerdeki genellikle çok rağbet gören öğretmen evlerine rezerve yaptırmadan almıyorlar. Rezerve için belirli süre belirleniyor, o gün aradığınızda ya açmıyorlar ya da sabahleyin erkenden yer kalmadı deniyor. Artık sabahın sekizinde kimlere verilmişse... Fiyatları da piyasa fiyatlarıyla aynı... Rastgele.
Burhan 
23.07.2019
Fiyatlar aşırı derecede yüksek ve fahiş. Öğretmene, memura yazık ediyorlar. Lokantada bir çorba 10 lira. Devlet MEB bu rezalete acilen el koymalı. Yöneticilere hadlerini bildirmeliler. Türkiye’ye bu durum yakışmıyor. Çok ayıp çok. Yakışmıyor. Ne hale geldik.
Eda 
18.07.2019
Maalesef biz de ne zaman arasak yerimiz yok diyorlar öğretmenevleri. Öğretmenin kalmadığı, onun dışında herkesin kaldığı yerler olmuş. Üstelik çok pahalı.
Daha fazla yorum gör