Midilli Adası’nın tam karşısında tertemiz denizi ve bakir doğasıyla İzmir’in en çok tercih edilen tatil bölgelerinden biridir Dikili.
Dikili, sahip olduğu tarihi değerlerin yanı sıra tertemiz denizi ve havasıyla uzun tatil için tercih edilir. Şehrin en güzel noktaları arasındaki Dikili, birbirinden etkileyici manzaralara sahiptir. Eğer yakın bir zamanda Dikili'de tatil planları yapıyorsanız kendinize bir gezi listesi hazırlayıp, denizin ve güneşin tadını bol bol çıkardıktan sonra bölgeyi keşfetmek için gezintilere başlayabilirsiniz.
Dikili'de gezilecek yerler ve tarihi mekânlar hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz. İşte Dikili keşif listenizde olması gerekenler:
Çandarlı Kalesi: Dikili'nin sahil kıyınsa bulunan Çandarlı Kalesi, gezi listenize dahil etmenizi önerdiğimiz yerlerin başında geliyor. Günümüzde sağlamlığıyla dikkatleri üzerine çeken kale, M.Ö. 6. yüzyılla tarihlendirilir ve özellikle Pitane Antik Kenti'nde aktif olarak kullanıldığı bilinir. Kalenin günümüzdeki görüntüsü Cenevizlilerin son onarımıdır. Çandarlı Kalesi'nin beş kulesi, mazgalları ve sahip olduğu manzara gerçekten görülmeye değer.
Pitane Antik Kenti: Dikili-Çandarlı'da bulunan Pitane Antik Kenti hakkında çok fazla bilgi olmasa da bölgeye gelen turistlerin ilgi gösterip ziyaret ettiği noktalardan biridir. Hangi yıl yapıldığı hakkında kesin bir bilgi olmasa da Helen devriyle tarihlendirilir bu antik yerleşim alanı. Yapılan araştırmalarda kentteki birçok arkeolojik eser gün yüzüne çıkarılmıştır. Çıkan eserlerin birçoğu Bergama Müzesi'nde sergileniyor. Antik kentte taşınamayan eserleri görme imkanını sakın kaçırmayın.
Garip Adası: Bademli Köyü ve Kalem Adası'na yakın bir konumda olan Garip Adası, küçük bir gezi rotası olabilir sizler için. Heyecanlandıran bir doğaya sahip olan adada hem denize girebilir hem de deniz manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.
Nebiler Şelalesi: Dikili'nin doğal güzellikleri arasındaki Nebiler Şelalesi'ni gezi listenize dahil edebilirsiniz. Şelaleye gidip, küçük bir piknik yapıp, çevresine geziler düzenleyip, fotoğraf çekmenin keyfine varabilirsiniz.
Aynı zamanda; Hatipler Kalesi, Aterna Tepesi, Aya Nikola Manastırı, Botanik Bahçe, taş sütunlar, Geyikli Dede Türbesi, Yahşibey Kalesi, Yalınayak Dede Türbesi, Zeytinalı Kaplıcası, Madra Çayı ve Karagöl, Dikili'nin keşif alanları arasında...
Dikili, İzmir Merkez'e yaklaşık 1 saat 40 dakikalık bir yol mesafesine sahip. Eğer tatilinizde özel aracınız yanınızda olacaksa İzmir'in merkezine ve birçok ilçesine gidip daha fazla yer keşfetme imkanı yakalayabilirsiniz.
Tatile özel aracınızla geldiyseniz; İzmir Merkez'deki İnkaya Mağarası ve İzmir Tarih ve Sanat Müzesi'ni, Selçuk'taki Efes Antik Kenti'ni, Kuretler Caddesi'ni, Çifte Kiliseler'i, Celsus Kütüphanesi'ni, St. John Kilisesi'ni, Bergama Antik Kenti'ni ve daha birçok tarihi değeri görme şansını sakın kaçırmayın.
Berfu B. - 2 Ekim 2020, Cuma 13:32
Öncelikle Ece çağlayanının da bulunduğu yerdir girişinizden 20-25 dakikalık doğa yürüyüşü sonucu Ece Çağlayanı'na da ulaşıyorsunuz diğer şelaleye göre ufak ama görülebilecek bir yer . bayağı ilgi çeken bir yer olduğundan sabahın erken saatleri gelinmesini öneririm çünkü çok kalabalık oluyor. Güzel fotoğraflar ve anılar biriktirmek için tercih edilebilir bir yer . Girişinde "Eşinizden sonra gördüğünüz en g.. Devamını Göster
Sefa yilmaz - 7 Temmuz 2020, Salı 20:40
Gün Batımında çayınızı yudumlayacagınız en güzel mekan. Tavsiye ederim. Mutlaka deneyin
İsmail ÇELEBİ - 9 Haziran 2020, Salı 21:23
Çandarlı; denizi, doğası ve havasıyla mükemmel yaşanılası vatan köşesi.
SEYHAN GİRGİNER - 2 Aralık 2018, Pazar 20:09
Çandarlı... Harika bir tatil bölgesi olmakla kalmayıp gittikçe gelişen modern, sevimli, muhteşem bir belde.
Suna Ergul - 25 Temmuz 2017, Salı 14:51
Bugün sabah misafirimle birlikte çay ve tost yemeye gittik keşke gitmez olsaydım. Sipariş vereceğim çalışana seslendim sert bir sesle “'Bekleyin geleceğim.”' dedi. Bekle bekle gelmedi. Kalktım söyledim. Geliyorum dedi 10 dakika sonra geldi. 2 kaşarlı tost ve çay söyledik. 45 dakika bekledik gelmedi ve kalktık. Kasadaki kıza söyledik o da “'Kim sipariş aldı?”' diye çalışana sordu. Bizden sipar.. Devamını Göster
Yücel TAZEYURT - 6 Haziran 2016, Pazartesi 12:34
Ülkemizin gizli kalmış tarihi zenginlikleri çok tanıtılarak bu doğa ve uygarlık zenginlikleri ortaya çıkarılabilir. Yirmi iki yıldır Dikilili olmanın hazzını taşıyorum. Binlerce yıllık Helen uygarlığının merkezlerinden biri, insanıyla, doğasıyla, uygarlığın beşiği olması nedeniyle herkesin görmesini dilerim.
ali aslan - 16 Mart 2014, Pazar 21:01
Bence çok güzel eklemişsin. Bravo sana Habibe Tokgöz, ellerine sağlık. Ben bu sayfayı çok beğendim ve ödev yaparken işime çok yaradı.
7 Kullanıcı Yorumu