Şehrin Arka Bahçeleri: İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerleri Keşfedin

Şehrin Arka Bahçeleri: İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerleri Keşfedin

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 29 Ocak 2020
 • Son Güncellenme: 08 Şubat 2024
Şehrin Arka Bahçeleri: İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerleri Keşfedin

Binaların şehrin merkezini sarıp sarmaladığı bir yer haline gelen İstanbul’da doğayı bulmak ve doğayla kucaklaşmak oldukça zor bir hale geldi. Ama neyse ki halen doğa tutkunlarının şehirden çok uzaklaşmadan kaçabileceği noktalar mevcut. Sizler de bizim gibi doğaya kaçmak için hafta sonunu beklemek zorunda olmadığınızı düşünüyorsanız İstanbul'da gezilecek doğal yerleri derlediğimiz bu yazımızı sizin için oluşturduk.

{ad:0}

1 – Büyükada

Büyükada

Atlı faytonların kaldırıldığı Büyükada bu aralar bir hayli sakin. Sokaklarında sadece adalıların ve doğaseverlerin gezindiği Büyükada’ya ana karadan sadece yarım saatlik bir vapur yolculuğuyla ulaşabilirsiniz. Şehrin hengamesinden bunaldığınızda, hafta içi günleri ya da hafta sonu hiç fark etmez, dilediğiniz zaman ister günübirlik isterseniz de saatlik olarak vapurlarla şehirden kaçarak rahatça gidebilir ve gece son vapurla da tekrar dönebilirsiniz. İstanbul'da gezilecek doğal yerler Anadolu Yakası söz konusu olunca Büyükada'ya öncelik verebilirsiniz.

İlginizi çekebilir --> Bir Hafta Sonu Büyükada'da Yapabileceğiniz 8 Şey

{product:26296}{search:buyukada-otelleri,Büyükada Otelleri}

2 – Riva

Riva

İstanbul'da gezilecek sakin yerler denildiğinde ilk akla gelecek, İncecik, altın sarısı kumluk plajı ve tertemiz denizi ile Riva, şehrin merkezinden sadece 1 saatlik araç yolculuğu mesafesinde. Ayrıca Riva yaz aylarında denizi ve plajı için tercih edilirken kış ve bahar aylarında da sakinliği ile de tercih ediliyor. Deniz ürünleri restoranı, organik köy kahvaltısı sunan mekanları ve yemyeşil doğasıyla sadece hafta sonu değil hafta içi iş çıkışı bile kaçabileceğiniz yakınlıkta bir yer.

{product:48542}{search:riva-otelleri,Riva Otelleri}

3 - Polonezköy

Polonezköy

İstanbul gezilecek doğal yerler denilince belki de akla ilk gelen yer,tıpkı Riva gibi her an kaçabileceğiniz yakınlıkta bulunan Polonezköy sıradaki önerimiz. İş çıkışı doğanın yanı başında keyifli ve güzel bir yemek yemek için bile kaçabileceğiniz Polonezköy, hafta içi daha sakin olsa da özellikle hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. Küçük çocuğunuz varsa ve onun doğayla birlikte büyümesini istiyorsanız; ev sahipliği yaptığı 3000 hektarlık alanı, yüzlerce bitki çeşidi ve yabani hayvanları ile Polonezköy Tabiat Parkı İstanbul’un en büyük tabiat parkı ve çocuğunuzla birlikte de gidebileceğiniz en ideal noktalardan biri.

{product:14561}{search:polonezkoy-otelleri,Polonezköy Otelleri}

4 – Ballıkayalar Tabiat Parkı

Ballıkayalar

İstanbul’dan Ankara yönüne doğru TEM otoyolundan yaklaşık 1 saatlik araç yolculuğuyla ulaşabileceğiniz Ballıkaylar Tabit Parkı, Kocaeli Gebze’ye bağlı Tavşanlı Köyü’nde bulunuyor. Ballıkayalar, hafta sonu tatillerinde tüm gününüzü dolu dolu geçirebileceğiniz bir yer. Sabah kahvaltısı ile güne burada başlayıp bütün gün kanyonda yürüyüş yapabilir, ATV safarilerine katılabilir ya da paintball oynayabilirsiniz.İstanbul'da gezilecek sakin yerler arayışınızda Ballıkayalar Tabiat Parkı ilaç gibi gelecektir.

{product:6052}{search:gebze-otelleri,Gebze Otelleri}

5 – Ağva

Ağva

Şehirden kaçış denince ilk akla gelen yer tabiki de Ağva. Yeşillikler arasında, İstanbul’dan çok uzaklaşmadan sakin ve dingin bir hafta sonu arayanların ilk adresi. Hem birbirinden güzel otelleri hem de mis gibi havasıyla, bizim kadar şehrin de gözbebeği olan bir yer Ağva. Yaz aylarında da kumluk plajı ve tertemiz denizi ile yazlıkçıların ve tatilcilerin en sevdiği yer.

Çok şaşıracaksınız --> Ağva'ya Dair Tüm Bildiklerinizi Unutturacak 10 Muhteşemen Aktivite

{product:27017}{search:agva-otelleri,Ağva Otelleri}

6 – Belgrad Ormanı

Belgrat Ormanı

İstanbul Avrupa Yakası'nda gezilecek doğal yerler içerisinde olan, şehrin orta yerinde 5400 hektarlık enfes bir orman burası. Belgrad Ormanı, içerisinde 6 km’lik yürüyüş ve koşu parkuru ile sabah koşucularının, akşam yürüyüşlerinin, hafta sonu gezintilerinin ve doğa tutkunlarının uğrak mekanlarının başında geliyor. İstanbul'da kışın gezilecek doğal yerler arayışında mutlaka bir gün karlar altında Belgrad Ormanı'nı görmenizi tavsiye ederiz.

İlginizi çekebilir --> Belgrad Ormanı Hakkında Merak Edilen Her Şey

7 - Beykoz Kaymakdonduran Ormanı

Beykoz oramnları

Anadolu Yakası’nda yer alan Beykoz sınırları içerisinde henüz çok az kişinin bildiği saklı bir cennete ev sahipliği yapıyor. Beykoz Akbaba Köyü yolu üzerindeki Kaymakdonduran Ormanı’nda ahşap masalarla donatılmış özel alanlar da mevcut. Sonbahar ve kış aylarının oldukça sakin geçtiği bu ormanlık alana, bahar ve yaz aylarının gelmesiyle doğa tutkunlarının ilgisi de artmaya başlıyor. İster doğanın kollarında güzel bir kahvaltı isterseniz de ormanda uzun yürüyüşlere çıkın. İstanbul gezilecek yerler doğa temasında mutlaka uğrayacağınız bir yer olmalı Beykoz Ormanları.

{product:35492}{search:beykoz-otelleri,Beykoz Otelleri}

8 – Aydos Ormanı

Aydos Ormanı

Tıpkı Belgrad Ormanı gibi Aydos Ormanı da Anadolu Yakası’nın orta yerinde sporcuların ve doğadan kopamayanların kaçış noktası. İstanbul'un akciğerleri olmasının yanın da endemik bitki türlerine, vahşi yaşam hayatına ve bir de göle ev sahipliği yapıyor. Enfes manzaralar sunan orman, şehirden uzaklaşmadan doğayla buluşmak isteyenleri yılın dört mevsimi kucaklamaya devam ediyor. İstanbul gezilecek doğa yerleri arayışınızda Kartal'da bulunan Aydos Ormanları ulaşım açısından da olukça avantajlı.

{product:32857}{search:kartal-otelleri,Kartal Otelleri}

9 – Kilyos

Kilyos

Kim demiş Kilyos’a sadece yaz aylarında gidilir diye? Baharda ve güneşli kış günlerinde de bir başka güzel bir başka sakin olur Kilyos. Deniz ürünleri restoranlarıyla, sahiliyle, yeşil doğasıyla, kafeleriyle şehrin hengamesinden çok uzakta mis gibi havaya da sahip. İstanbul’un hareketli merkezine sadece 36 km. mesafede yer alan Kilyos, sadece hafta sonları değil hafta içi de şehirden kaçış için en ideal rotalarından biri.

Bonus: Nesin Vakfı Çiftliği

Nesin Vakfı Çiftliği

Nesin Vakfı Çiftliği, Çatalca Gökçeali Köyü yolu üzerinde konumlanıyor. Gönüllülük esasına göre ayakta kalmaya çalışan çiftlikteki uygulamalar doğadan ilham alınarak yapılıyor. Her anında gönüllülerin emeği, düşünceleri ve desteği ile ilerleyen çiftlikte permakültür ilkeler ön planda tutuluyor. Sizler de çiftliğe isterseniz gönüllü olarak gidip çalışabiliyor, çadırınız varsa kurarak konaklama da yapabiliyorsunuz. Bunların hiçbirini yapamam ama destek de olmak istiyorum diyorsanız; çiftlikte üretilen ürünlerin satışının yapıldığı çiftliğin kendi internet sitesinden satın alma yoluyla yardım yapabilirsiniz.

{product:45314}{search:catalca-otelleri,Çatalca Otelleri}