İstanbul'un gözdesi,
Prens Adaları'nın en büyüğü olan
Büyükada, şehirden kaçıp soluklanmak için gerçekten de harika bir yer. Vapurlarla, martılar eşliğinde yapacağınız 1 saatlik keyifli bir yolculuğun ardından ayak basacağınız Büyükada'nın her köşesinde ayrı bir mutluluk var. İstanbul'un kalabalık ve gürültülü ortamının aksine, buraya bambaşka bir atmosfer hakim. İsterseniz günübirlik isterseniz de tüm hafta sonunuzu değerlendirebileceğiniz Büyükada'da mutlaka yapmanız gereken 8 şeyi sizler için sıraladık.
1 – Bisiklete Binin
![büyükada yapılacak şeyler]()
Büyükada'yı keşfetmenin en güzel yolu bisiklete binmektir. Bu yüzden Büyükada'ya ayak basar basmaz yapmanız gereken ilk şey, meydanda bulunan bisikletçilerden birinden bisiklet kiralamak olmalı. 15 km'den oluşan bu ada keşfinde, çam ormanları arasından kıvrılan yollar, masmavi bir deniz manzarası ve tarihi köşklerin görkemli görüntüleri sizlere eşlik ediyor olacak.
2 – Nostaljik Fayton Turu Yerine Yürüyün
![büyükada yapılacak şeyler]()
Bazıları için pedal çevirmek işkenceden başka bir şey değil. Olabilir. Adayı yürüyerek de keşfedebilirsiniz. Özellikle Aşıklar Yolu olarak adlandırılan o kısa yolun tadı en güzel yürüyerek çıkar. Yürümeyi tercih etmeyenler, nostaljik fayton turu da yapabilirler. Faytonlar iskele meydanının oradan hareket ediyor. Fakat biz atların o hallerine üzüldüğümüzden pek tavsiye etmiyoruz.
3 – Aya Yorgi Kilisesi'ni Ziyaret Edin
![büyükada yapılacak şeyler]()
Büyükada'nın olmazsa olmazlarından biri
Aya Yorgi Kilisesi. Büyükada'nın en yüksek noktasında bulunan bu tarihi kiliseye sadece yürüyerek ulaşabilirsiniz. Oldukça yorucu bir tırmanışın ardından sizi enfes bir manzaranın beklediğini söyleyebiliriz. Biraz manzaranın tadını çıkardıktan sonra kiliseyi gezebilir, dilerseniz hemen yan tarafta bulunan restoranda yemek yiyebilir ya da serinletici bir şeyler içebilirsiniz.
4 – Plajlarda Denize Girin
![büyükada yapılacak şeyler]()
İstanbul'da denize girebileceğiniz nadir yerlerden biri Büyükada. Dolayısıyla eğer yaz aylarında adaya gelirseniz, Büyükada'nın farklı plajlarında denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Büyükada'da denize girebileceğiniz plajlar ise;
Naki Bey Plaj, Kumsal Plajı,
Yörükali Plajı ve
Prenses Koyu Plajı.
5 – Piknik Yapın
![büyükada yapılacak şeyler]()
Yemyeşil çam ormanlarıyla kaplı Büyükada'da piknik yapabileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Hatta
Adalar Belediyesi, bunun için birçok piknik alanı belirlemiş. Özellikle bahar aylarında serin örtünüzü çimlere ve doğanın ortasında huzurlu ve keyifli vakitler geçirin.
6 – Prinkipo Dondurmacası'nda Dondurma Yiyin
![büyükada yapılacak şeyler]()
Eğer Büyükada'ya gelmişseniz,
Prinkipo Dondurma & Waffle'da dondurma yemeden kesinlikle adadan dönmemelisiniz. Tamam, belki bir Roma dondurması değil ama yine de oldukça özel bir tadı olduğunu vurgulamamız gerek bu noktada. Ada keşfinizi tamamladıktan sonra, vapura binmeden önce mutlaka jübileyi Prinkipo Dondurmacısı'nda yapmalısınız, bizden söylemesi.
7 – Balık Ziyafeti Çekin
![büyükada yapılacak şeyler]()
Büyükada'da balık ziyafetinin tadı gerçekten de bambaşka oluyor. Karşınıza İstanbul'un sakin ama bir o kadar da kalabalık görüntüsünü alarak keyifli bir akşam geçirebilirsiniz. Zaten o an İstanbul'da yaşamaktansa, İstanbul'u uzaktan seyretmenin çok daha güzel olduğunu fark edeceksiniz.
Büyükada mekanları arasından dilediğinizi seçin ve bol muhabbetli bir balık ziyafeti çekin sevdiklerinizle.
8 – Büyükada Otellerinde Konaklayın
Büyükada otellerinde konaklamanın nasıl bir keyif olduğunu yaşamadan bilemezsiniz. Oldukça kaliteli ve seçkin otellerin yer aldığı Büyükada'da, dilerseniz ada merkezinde dilerseniz de adanın arka taraflarında bulunan daha sakin otelleri tercih edebilirsiniz. Birçok
pansiyon ve
butik otelin de yer aldığı Büyükada, size eşsiz bir konaklama deneyiminin yanı sıra, unutulmaz bir hafta sonu vadediyor.
murat artuner - 20 Mayıs 2016, Cuma 09:11
Nakibey Plajı'nı mutlaka görmenizi tavsiye ederim. Tesis, mekan ve çalışanlar çok ilgili. En büyük özelliği bekar almamaları. Sığ deniz çoçuklar için ideal. Kaydırak ve müzik, her şey mükemmel.
Firdevs - 18 Temmuz 2021, Pazar 21:27
öncelikle yazılanların herhangi birini gerçekleştirebilmeniz için ya bisikletçi ya da dağcı olmanız gerek bu bayırlı yollarda bisiklet sürmek gerektiğini kim ortaya çıkarmış bilemiyorum paranın gözünüzde bir değeri yoksa gidip konaklayabilirsiniz ve fiyatı ortalama 70-80 tl olan plajlarda yüzebilirsiniz bisikletlerinizin frenlerini kontrol etmeniz söylenmiş evet doğru fakat hemen ardından bisikletlerinizi koyacak bir yer de aramaya başlayın bisiklet yerine elektrikli araç kullanırım diyorsanız da uzun kuyruklar beklemeyi göze almanız gerekiyor gereksiz pahalı kafe ve restoranlarda oturmayı tercih etmezseniz de söyleyeyim oturacak ağaçlık gölge bir alan yok maalesef insan kalabalığı deseniz gırla eğer isteğiniz deniz ve bisikletse Yalova?ya gelip deniz kenarında bisiklet sürebilir, Çınarcık ve Esenköyde de denizin alasında yüzebilirsiniz iyi tatiller